Playstation 4 + Televizyon + Ekipman önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Vikings
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Merhaba arkadaşlar.

Ben 10-12 bin tl arasına bilgisayar toplayacaktım fakat 5-7 bin eksiğim var hemen hemen.

Şu anda nakit 6000TL nakit param var ne alabilirim diye düşünüyordum PS4 Televizyon ve ekipman almayı düşünüyorum.

Pc ile Ps'nin grafik çözünürlük vs kıyaslamak yanlış olur pc her türlü üstün ama fiyat çok pahalı oluyor DDR4 Sli pc toplamak 10 bini geçiyor o kadar parada vermek istemiyorum aslında 6 binin üzerine 5 6 bin daha bulmak zor olucak diye düşündüğümden amaçta oyun oynamak olduğundan güzel bir ps4 televizyon ekipman toplayıp kalan parayı oyunlara harcamak istiyorum.

Ps4'den hiç anlamam nasıl model kaç gb almak lazım vs bilgim yok.

Televizyon olarak 1080p üzeri bir televizyon varmıdır uygun fiyata 106-107 ekran 41-42'' oluyormuşlar galiba.

Mesela bilgisayarda ki monitör 4k destekliyorsa oyunun çözünürlüğünü 4k yapabiliyoruz ama ps4'de bu böylemi? 4k televizyon taktın diyelim 4k çözünürlükte oynayabiliyormuyuz? tabi 4k değil 1440p civarında oynamak istiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/g930-kablosuz-71-oyun-headset.html

Kulaklık olarak bunu almak istiyorum Ps4'de sorunsuz kullanabilicekmiyim acaba?

Televizyon olarakta aklımda hiç bir fikir yok o yüzden güzel bir öneri yapmanızı rıca ediyorum, LG yada Sony olursa sevinirim TV'de onların üzerine tanımıyorum.

Not: Ps 4 televizyon ve ekipmanmı önerirsiniz oyun için yoksa 10-12TL'ye DDR4 Sli pc toplamamı öneriyorsunuz? tabi bu bilgisayar içinde ekipmanlarda oluyor sadece genel parçalardan oluşmuyor elbette, koltuğundan masasından mauseuna kadar.

Onur Ibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ps4 kulaklığı için http://m.gittigidiyor.com/urun/150358084?gclid=CMmHsbLB3sQCFWvMtAodAHQA5A&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0 bunu öneririm ama ps4 içinden kulaklık çıkıyor emin ol oda yeterli olur logitech g930 u tvye bağlarsan olur ps4 bağlayamazsın diye düşünüyorum en azından ben yapamadım tv mi monitör mü dersen 4k monitör derim ister istemez tvnin içine giriyosun çünkü

Onur Ibrahim

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tek model ps4 var diye biliyorum pc alcaksan ekran kartı ssd olsun çok kaliteli al ps4 gibi uzun gitsin ama.yinede bir ps4 kadar gitmez onuda söyliyim 4k desteklemez diye düşünüyorum

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Abi ben olsam bi tane ps4 alırdım zaten siyah al bence hepsi 500 gb diye geçiyor galiba 350 lira civarı sony ps4 wireless kulaklıklar var ondan alırdım fhd yada uhd 41" lg televizyon alırdım.

Tys23

Dekan
Reaksiyon puanı
1,230
Merhaba arkadaşlar.

Ben 10-12 bin tl arasına bilgisayar toplayacaktım fakat 5-7 bin eksiğim var hemen hemen.

Şu anda nakit 6000TL nakit param var ne alabilirim diye düşünüyordum PS4 Televizyon ve ekipman almayı düşünüyorum.

Pc ile Ps'nin grafik çözünürlük vs kıyaslamak yanlış olur pc her türlü üstün ama fiyat çok pahalı oluyor DDR4 Sli pc toplamak 10 bini geçiyor o kadar parada vermek istemiyorum aslında 6 binin üzerine 5 6 bin daha bulmak zor olucak diye düşündüğümden amaçta oyun oynamak olduğundan güzel bir ps4 televizyon ekipman toplayıp kalan parayı oyunlara harcamak istiyorum.

Ps4'den hiç anlamam nasıl model kaç gb almak lazım vs bilgim yok.

Televizyon olarak 1080p üzeri bir televizyon varmıdır uygun fiyata 106-107 ekran 41-42'' oluyormuşlar galiba.

Mesela bilgisayarda ki monitör 4k destekliyorsa oyunun çözünürlüğünü 4k yapabiliyoruz ama ps4'de bu böylemi? 4k televizyon taktın diyelim 4k çözünürlükte oynayabiliyormuyuz? tabi 4k değil 1440p civarında oynamak istiyorum.

http://www.vatanbilgisayar.com/g930-kablosuz-71-oyun-headset.html

Kulaklık olarak bunu almak istiyorum Ps4'de sorunsuz kullanabilicekmiyim acaba?

Televizyon olarakta aklımda hiç bir fikir yok o yüzden güzel bir öneri yapmanızı rıca ediyorum, LG yada Sony olursa sevinirim TV'de onların üzerine tanımıyorum.

Not: Ps 4 televizyon ve ekipmanmı önerirsiniz oyun için yoksa 10-12TL'ye DDR4 Sli pc toplamamı öneriyorsunuz? tabi bu bilgisayar içinde ekipmanlarda oluyor sadece genel parçalardan oluşmuyor elbette, koltuğundan masasından mauseuna kadar.
Dostum 6 bin liran varsa 3000 e süper gtx970 li bi sistem toplarsın kalan 3000 bine ise ps4 1500 tv 1500 alabilirsin veya Ps4 alıp Uhd bi tv alıp profesyonel ekipmanlar alıp oyunlarını oynarsın artan parayla oyun alırsın veya ddr4 lü pc toplarsın 6000 binin hepsine .

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Ps4 Alma Şu An Ben Aldım Pişmanım Oyununa Para Yetiştiremiyorum Ekran Kartından Kırp Ssd Koyma Yinede Pc Al 2 Seneye Yenilersin Zaten Ssd Ekran Kartını Falan

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Ps4 Alma Şu An Ben Aldım Pişmanım Oyununa Para Yetiştiremiyorum Ekran Kartından Kırp Ssd Koyma Yinede Pc Al 2 Seneye Yenilersin Zaten Ssd Ekran Kartını Falan
Oyunu alacağınız yeri bilmeniz lazım hocam. N11 den bandrolsuz alın ucuz alın . Aral game nin servetine servet katmaya gerek yok diye düşünüyorum.

Not işin içine kardeşlik girdiği zaman oyun fiyatı daha da aşşağı düşüyor bir oyunu 2 kişi ortak alıp kendi makinelerinde rahatça oynuyorlar .

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Ben Zaten Kadıköy Yazıcıoğlundan Aldığım Halde Pahalı 100 le 150 tl Arası Değişiyor Bilgisayarda Steam Üzerinden Çok Ucuz Şekilde Oyun Alabiliyorum Mesala Teknoloji Mağazasında Almaya Kalksam Zaten Hiç Alamam 200 250 Tl Oyuna Para Vermem Bu Yakınlarda Takas Yapıcak Yerde Yok Mesela Avrupa Yakasında Bakırköy Beylikdüzünde Var

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben Zaten Kadıköy Yazıcıoğlundan Aldığım Halde Pahalı 100 le 150 tl Arası Değişiyor Bilgisayarda Steam Üzerinden Çok Ucuz Şekilde Oyun Alabiliyorum Mesala Teknoloji Mağazasında Almaya Kalksam Zaten Hiç Alamam 200 250 Tl Oyuna Para Vermem Bu Yakınlarda Takas Yapıcak Yerde Yok Mesela Avrupa Yakasında Bakırköy Beylikdüzünde Var

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278

Dijital alıp kardeşlik yapacaksın o zaman kardeşim . 100 tl bir oyun için ps4 hele ki ucuz yani konsol kullanıcıları bilir en dandiknoyuna bile 199 fiyat etiketi yapistiriyorlar.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Arkadaşlar yorumlarınız için herkese teşekkürler.

Çoğunuz kalan parayla pc toplamaktan bahsetmiş ben bunu zaten biliyorum zamanında çok düşündüm fakat ben 2x980'li DDR4 bilgisayar toplayacam sadece ekran kartları 4 5 bin yapıyor.

3 bin yada 6 bin pc'ye vermek istemiyorum nedeni ise 3 bin 6 bin versem ps4'de oynayacağım her oyunu pc'de de oynarım fakat ben uzun ömürlü ve ileriye dönük bir bilgisayar istiyorum.

Bundan 5'yıl sonra DDR3 sistem kalıcağını sanmıyorum DDR4 toplarsam ileride yavaş yavaş upgrade edebilirim ama DDR3 toplarsam o iş yatar benim için.

Zaten 4K oyun için topluyordum 10-12binlik sistemi.

ps televizyon ve ekipmanların bu kadar ucuz olucağını vallaha düşünmemiştim, 3,000-3,500 civarına oluyormuş anlaşılan yinede baya para kalıyor elimde o yüzden parayı değerlendirmek istiyorum.

Bilgisayar almak var hala kafamda zaten ps4'de en çok oynayacağım oyun Battlefield 4 ve Hardline olucağı için fps oyunlarında konsol olarak başarılı değilim bilmiyorum şimdi.

O kadar parayı pc için toplamak var bide hazırsa ps4 alıp keyfime bakmak var ama dediğim gibi yarı yarıya para kalıyor o parayı değerlendirmek lazım ve pc almam kalan para ile onuda belirtiyim.

Zaten 970 3.5GB Vram kullanabiliyor 4gb'ı kullanmıyor o yüzden 780 yada 780 Ti daha iyi.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar yorumlarınız için herkese teşekkürler.

Çoğunuz kalan parayla pc toplamaktan bahsetmiş ben bunu zaten biliyorum zamanında çok düşündüm fakat ben 2x980'li DDR4 bilgisayar toplayacam sadece ekran kartları 4 5 bin yapıyor.

3 bin yada 6 bin pc'ye vermek istemiyorum nedeni ise 3 bin 6 bin versem ps4'de oynayacağım her oyunu pc'de de oynarım fakat ben uzun ömürlü ve ileriye dönük bir bilgisayar istiyorum.

Bundan 5'yıl sonra DDR3 sistem kalıcağını sanmıyorum DDR4 toplarsam ileride yavaş yavaş upgrade edebilirim ama DDR3 toplarsam o iş yatar benim için.

Zaten 4K oyun için topluyordum 10-12binlik sistemi.

ps televizyon ve ekipmanların bu kadar ucuz olucağını vallaha düşünmemiştim, 3,000-3,500 civarına oluyormuş anlaşılan yinede baya para kalıyor elimde o yüzden parayı değerlendirmek istiyorum.

Bilgisayar almak var hala kafamda zaten ps4'de en çok oynayacağım oyun Battlefield 4 ve Hardline olucağı için fps oyunlarında konsol olarak başarılı değilim bilmiyorum şimdi.

O kadar parayı pc için toplamak var bide hazırsa ps4 alıp keyfime bakmak var ama dediğim gibi yarı yarıya para kalıyor o parayı değerlendirmek lazım ve pc almam kalan para ile onuda belirtiyim.

Zaten 970 3.5GB Vram kullanabiliyor 4gb'ı kullanmıyor o yüzden 780 yada 780 Ti daha iyi.
Analoglar A alisamazsan klavye fare bağlar oynarsın herşeye çözüm var :)

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ps4 te battlefield oyunları 900p xbox one da 720p ve kolla oynamaya alışık değilsen arada çok fark var sen gene de pc topla bence.

konsollar driver güncelleme ile uğraşmayan adamlar için, ben ilaç filan çıkmasını beklememek için xbox 360 almıştım şimdi de ps4 var tüm oyunları oynadım dijital alıp 5 10 tl ucuza satarak. Elimde sadece multiplayer ı olan veya single i tekrar tekrar oynanabilen oyunları tutuyorum.

bir de sen de kulaklık yok tv yok vs ben de hepsi zaten vardı diğer odaya koymuştum millet dizi izlerken rahat olsun diye konsolu da alınca takıp devam ettim sen baştan böyle masraf yapacağına pc toplarsan uygun fiyatlı hem gündelik işlerini görürsün hem de oyunlarını oynarsın.

ilerde uncharted god of war 4 last of us 2 vs çıkarsa o zaman alırsın şu an exclusive oyunları sadece bloodborne ve the order var. şu an pc varsa dark souls 2 oynayabilirsin aynı yapımcı yapmış bloodborne ile dinamiklere alışmak için ben zor diye oynamıyorum bu tarz oyunları. the order da ortalama puanı 67 (metacritic) sinematikleri çok olan bir oyun youtube izlesen bile olur.

kardeşlikler şu an oyunlar secondary hesap alınınca 50 60 tl ye bulunuyor. bunu internet yoksa oynayamıyorsum lisans kontrolü yapıyor 15 dakikada 1, ve ana hesabında oynayamıyorsun sadece o kullanıcı ile oynanıyor. primary hesaplar da 80 90 tl civarı ve bu oyunu tüm kullanıcılarla oynayabiliyorsun ve internet ihtiyacı yok. bunlar çıktığındaki fiyatlar. şu an endonezya psnde pes bf4 premium dragon age filan 60 tl enpara iadesi de var 35 tl ye geliyor. kardeşlik yapılırsa 10 tl ye oyun oynamış olursun.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
@<span class="highlight"><b><a href="http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=403383" target="_blank">sithicus</a></b></span> Zaten ps4'ü Battlefield 4 ve Hardline için almayı düşünüyordum açıkçası. En çok oynadığım oyun League of legends ve BF4 şu anda, Hardline'da hoşuma gidiyor fakat bilemiyorum yani.

Şimdi biraz videolar izledim ps4'de 64 kişilik serverda 40 45 fpslere kadar inebiliyor 3-4 bin harcayacam televizyon vs ee 40 45 fpslere inerse ben ne anlarım o psden ama haksızmıyım yani?

Ben şu anda kendi sistemimle High ayarlarda 35 ila 50 arası fps alıyorum ortalama 41-42.

Valla çok kararsızım fakat bilemiyorum yani DDR4 2x980 Sli yapmayı düşünüyorum ama herkes diyor konsol zordur, klavye mause'da bağlayabiliyormuşuz ama o zaman konsolun espirisi kaçar abi klavye mause ile konsolda oyun oynamak çok komik olur açıkçası.

Valla yorumlarınız iyi geldi iyi ki açmışım konuyu yoksa almayı düşünüyordum baya pişman olucaktım.

Aslında hala düşünüyorum ama almamayı seçicem galiba.

Alıcağım sistem şuna benzer olucak adam 4K'da ultrada 50 55fps alıyor multiplayer'da fakat Ps4 ile 900p çözünürlükte 40 45lere kadar gerilemek istemiyorum açıkçası.

Zaten 1080p televizyonda 900p oyun nedir ki?

[video=youtube;4HMlIekzBQ4]https://www.youtube.com/watch?v=4HMlIekzBQ4[/video]

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
pc de bf3 oynuyordum bf4 kaldırmıyor fazla ondaki akıcılık ps4 te yok şu an çatışma yoğunlaşınca belli bölgelerde fps düşmeye başlıyor, server doluysa koşarken bile anlaşıyor ps4 ün zorlandığı bir de internetim de iyi sayılmaz

mesela tankta zoom yaptığında ya da 40x ballistic kullandığında dokular yüklenmiyor sonradan geliyor ya da hiç gelmiyor bf5 te biraz daha düzelir umudum var hardline almadım. hardline geldiği için bf4 oyuncuları da çok azaldı bu ara o da kötü bir durum pc serverları hep dolu.

klavye fare takılıyor ama onun aparatı da 200$ filan sanırım, o kadar masraf yapılacaksa ben pc toplanmasından yanayım sonuç da bu konsollar 400$

http://www.amazon.com/Keyboard-Mouse-Adapter-Xbox-Playstation-3/dp/B00MG654FM

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Sırf ex. oyunları oynamak için bile alınır konsol. Kesinlikle ps4+tv al derim yanına da kalan para kadar sistem topla.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
pc de bf3 oynuyordum bf4 kaldırmıyor fazla ondaki akıcılık ps4 te yok şu an çatışma yoğunlaşınca belli bölgelerde fps düşmeye başlıyor, server doluysa koşarken bile anlaşıyor ps4 ün zorlandığı bir de internetim de iyi sayılmaz

mesela tankta zoom yaptığında ya da 40x ballistic kullandığında dokular yüklenmiyor sonradan geliyor ya da hiç gelmiyor bf5 te biraz daha düzelir umudum var hardline almadım. hardline geldiği için bf4 oyuncuları da çok azaldı bu ara o da kötü bir durum pc serverları hep dolu.

klavye fare takılıyor ama onun aparatı da 200$ filan sanırım, o kadar masraf yapılacaksa ben pc toplanmasından yanayım sonuç da bu konsollar 400$

http://www.amazon.com/Keyboard-Mouse-Adapter-Xbox-Playstation-3/dp/B00MG654FM

İşte bu yüzden konsol almak istemiyorum. Stabil 60-55 verse neysede 64 kişilik serverlarda oynamayı seviyorum ve videolarda 40-45 fpslere kadar düşüyor.

Bu fpsleri ben R7 260x ekran kartımda alıyordum :D Şu anda ultrada oynuyorum Mantle ile aldığım fps çok iyi ortalama 55 fps.

BF4 144Hz'e güncelleniyormuş kısaca oyun tam bilgisayarlık. Bilgisayardan yana hala fikrim, her ne kadar cazip gelsede ps4 ve televizyon yinede psde alıcağım fpsin 5 katını alırım pcde topladıktan sonra sistemi.

Benim bütçe sorunum olmadığı için pc daha mantıklı tercih olucağını düşünüyorum.

Bilgisayar aldıktan sonra belki konsolda alabilirim ilerleyen zamanlarda, sadece psye özel yada konsollara özel oyunlarda varmış onlardan üç beş tanesi hoşuma giderse alabilirim.

İlk şu pcyi aradan çıkartıyım sonra düşünecem bunları, şu anda hala pcyi düşünüyorum ps4'e o parayı vermeyi düşünmüyorum nede televizyonlara vs.

40 45 fpslerde 900p çözünürlükte oynamak :D

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
İşte bu yüzden konsol almak istemiyorum. Stabil 60-55 verse neysede 64 kişilik serverlarda oynamayı seviyorum ve videolarda 40-45 fpslere kadar düşüyor.

Bu fpsleri ben R7 260x ekran kartımda alıyordum :D Şu anda ultrada oynuyorum Mantle ile aldığım fps çok iyi ortalama 55 fps.

BF4 144Hz'e güncelleniyormuş kısaca oyun tam bilgisayarlık. Bilgisayardan yana hala fikrim, her ne kadar cazip gelsede ps4 ve televizyon yinede psde alıcağım fpsin 5 katını alırım pcde topladıktan sonra sistemi.

Benim bütçe sorunum olmadığı için pc daha mantıklı tercih olucağını düşünüyorum.

Bilgisayar aldıktan sonra belki konsolda alabilirim ilerleyen zamanlarda, sadece psye özel yada konsollara özel oyunlarda varmış onlardan üç beş tanesi hoşuma giderse alabilirim.

İlk şu pcyi aradan çıkartıyım sonra düşünecem bunları, şu anda hala pcyi düşünüyorum ps4'e o parayı vermeyi düşünmüyorum nede televizyonlara vs.

40 45 fpslerde 900p çözünürlükte oynamak :D
Senin aklında bilgisayar var sen bilgisayar al uzatma bence yoksa kafan daha bulanır :)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Senin aklında bilgisayar var sen bilgisayar al uzatma bence yoksa kafan daha bulanır :)

Aynen öyle, şimdi bunu alıpta pişman olmak var. Pc alıyım ben geç olsunda güç olmasın.

sithicus

Asistan
Reaksiyon puanı
1
zaten konsollar ucuzlar ilerki zamanlarda hem doğru düzgün oyun çıkmadı daha, belki bloodborne u hariç tutabilirim. project cars, the witcher, batman vs hep zaten pcye de çıkacak. uncharted ertelendi, quantum break(xbox) da ertelendi. kasım ayında güzel oyunlar çıkmazsa şu konsol gereklilik değil keyif amaçlı. ha bana sorarsan ben gene de pc almam gidip cs 1.6 oynasam yeter pcde ama senin kesinlikle pc alman lazım şimdiye kadar okuduklarıma göre senin için görsellik ve fps ön planda. bir de örnek buldum ps4te klavye ve mouse la nasıl oluyor diye ps4 te lmg kullananlar anlar aradaki farkı net şekilde
https://www.youtube.com/watch?v=4pLY3j02uIY

grafik olarak konsolları en güzel temsil eden iki oyun ps4 te the order 1886 xbox da rise adlı oyunlar bir yerde deneyimlersen tercihine yardımı olabilir, şu anlık alabileceğin en yüksek kalite bu oyunlarda.