3 İhtimal İle Pc

Müptezel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar
Arkadaşlar ben kendime bir pc toplamak istiyorum ve amacım oyun oynamak. Şu anda elimde nakit 5 bin tl var ve 10 ay sonra bana 5 bin tl daha ulaşacak ama ben 10 ay beklemek istemiyorum ve bunun için 3 ihtimal düşündüm.

1- Şimdi 1500-2000 tl ye bir bilgisayar toplayacağım 10 ay sonra o bilgisayarı ya satacağım ya da satacağım. 7 bin tl ile de pc toplayacağım.

2- 5 bin tl ye ekran kartı ve monitör dışında bütün sistemi toplayacağım ekran kartını ise 500 tl lik bişey alacağım. Para elime geçince 5 bin tl ye hem monitör hem ekran kartı alacağım.

3- 1.500 tl ye ps4 1.500 tl ye 10 ay boyunca yetecek kadar oyun alıcam. 10 ay böyle geçircem. Para elime geçince 7 bin tl ye sistem toplıcam.

Arkadaşlar sizce hangisi daha mantıklı 1. daha mantıklı ise 1500-200 tl ye sistem önerir misiniz ? Eğer 2. seçenek daha mantıklı ise 5 bin tl ye ekran kartı ve monitör dışında sistem önerir misiniz ? Eğer hepsi saçmaysa daha iyi bir fikir önerebilir misiniz ?

Şimdiden Teşekkürler.

brsozl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dostum hangi amaçla kullanacağın önemli burada. Profesyonel anlamda bir kullanım değil anladığım kadarıyla. Genelde oyun amaçlı AAA dediğimiz yüksek kalite oyunları oynamak istiyorsan GTX 970, 980 tabanlı sistemler seni fazlasıyla tatmin eder. Bence şimdi bilgisayar alma. Sana önerim PS4 alarak biraz zaman geçirebilirsin önümüzdeki süreçte birçok oyun piyasaya çıkacak uzun süre oyunları rahat bir şekilde oynarsın ilerleyen dönemde PC toplamak istiyorsan da PS4'ün yanına bir de üst düzey bir sistem toplarsın ve uzun süreler oyunların keyfini çıkarabilirsin.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Dolar'ın düşmesini bekle bence şu an çok pahalıya toplarsın Dolar 2.70'den aşağı düşmeye başlarsa toplarsın o zamana kadar PS4 ile zaman geçirebilirsin. Bence PS4 al bazı oyunları oynaması konsol da gerçekten çok zevkli oluyor.

brsozl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuya ufak bir güncelleme yapalım. Biliyorsunuz yakın zamanda Xbox One bir indirim almıştı. Buna karşılık olarak Sony ise PS4 konsolunda daha büyük miktarda bir indirime gitti. Detayları haberimizden okuyabilirsin. Yakın zamanda bu indirim ülkemizde de uygulanacaktır.

Gönüldaş

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Şuan PC fiyatları ve parçaları aldı başını gidiyor. Daha karlı bir işe yatırsan senin için çok iyi olur.

Emanet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence şuan 5000lik sistem topla 10 ay sonra ram takviyesi ekran kartı takviyesi yaparsın
intel i7 6700k işlemci
Asus z170 pro gaming ddr4 anakart
Corsair cs 850m psu
Gtx 980 or r9 390x tercihen r9 390x
Kasayı zevkinize göre alın önerim thermaltake v51 full modüler
Şimdilik corsair 8 gb ddr4 8gb daha sonra eklersiniz o.c yapıcaksanız v51 almanızı öneririm 3 fanlı su soğutma sistemini destekliyor ne kadar tuttu bilmiyorum 5 olmuştur gtx 980 alırsanız sli yapmak için gene 980 almanız gerekiyor amd de böyle bişi yok cf için r9 390xden daha iyi bi kart gelirse onuda kullanabilirsiniz