Pismanlik hissi

bonusman

Asistan
Reaksiyon puanı
14
atkadaslar ben bu yaz tatilinde liseye gectim ve yuzde 1 e girdim. Ailem liseye gecince telefon aliriz dedi. Bende bunca yil relefonum olmamisti ve s10e almalar8ni istedim ve aldilar biraz aileme yuk olmus gibi hissediyorum. Bu his nasil gecer?

CapScroLL

Profesör
Reaksiyon puanı
2,683
Ailenle paylaşabilirsin, onlar da büyük ihtimal senden derslerine odaklanmanı isterler yani en azından onların ağzından duymuş olursun derslerine çalışarak ailene telefonun borcunu ödersin, yani ortada bir alışveriş olur ailenden ders çalışma karşılığında S10 satın almış olursun.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
atkadaslar ben bu yaz tatilinde liseye gectim ve yuzde 1 e girdim. Ailem liseye gecince telefon aliriz dedi. Bende bunca yil relefonum olmamisti ve s10e almalar8ni istedim ve aldilar biraz aileme yuk olmus gibi hissediyorum. Bu his nasil gecer?
Derslerine çalışıp sorumluluğunu ihmal etmez, başarılı olursan aileni mutlu edersin.Ailen mutlu olduğunda üzerindeki bu olumsuzlukta gitmiş olur.

Reaksiyon puanı
10,315
Onları gururlandırdığın ölçüde borcunu ödemiş olursun. Onlar sözünü tutmuş, başarını ödüllendirmiş, sen de sözünü tut başarını devam ettir.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
Benim geçtiğim zamanda S6 yeni çıkmıştı ve bende hemen almıştım. Tabi o zamanlar fiyatlar bu kadar pahalı değildi ama yine de o hissi yaşamıştım.
Geçmesi için tek yöntem derslerine çok çalışmak :)

bonusman

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Arkadaslar derslerim zaten iyi lgsde basarili oldum zaten o yuzden aileme aldirdim ama bu verilen para bana bos gibi geldi ve pcmde yok keske pc alsaydim diye bi pismanlik var yani

bonusman

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Son zamanlarda yazilima biraz merak sardim ve pc oyunlari uygulamalar falan ondan

Reaksiyon puanı
10,315
Son zamanlarda yazilima biraz merak sardim ve pc oyunlari uygulamalar falan ondan
Yazılıma merak sar, iyidir, seni geliştirir, beyin açar, geleceği, istikbali olan da bir uğraşı aynı zamanda. Lakin bu oyun işlerine bi girdin mi, derslerin gider, başarın gider, istikbalin bile gidebilir. Tabii bazılarının yaptığı gibi yemek yemeği bile unutacak kadar, tapınır gibi sürekli zamanını iştigal ederek. Bence ara bir dinlenmek için olabilir... De, nefsimizin, arzularımızın en çok sardığı nafile işlerden biri, öyle her babayiğit bulaşınca kendini kolay kolay kurtaramıyor.

alpotter

Profesör
Reaksiyon puanı
4,115
Hayırlı olsun. Başarın için tebrikler. Bence bu konuyu ailene açabilirsin veya onları o ölçüde gururlandırabilirsin, borcunu ödemiş olursun[emoji854]

vinsanity1525

Doçent
Reaksiyon puanı
444
hayırlı evlat canını sıkma durumları yetmeseydi almazlardı takma kafana :)

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bir işte Çalışıp az azda olsa parasını geri ödersin. En sonda kendin almış gibi olursun telefonu.