Öneri Ping Sınırlama

Bu konuyu okuyanlar

Ahmet Akkaya

Öğrenci
Katılım
5 Temmuz 2017
Mesajlar
30
Reaksiyon puanı
5
Puanları
8
Yaş
25
Merhaba iyi forumlar
Oynadığım oyunlarda çok fazla ping aldığımdan dolayı pingimi sabitleyecek veya düşürecek yani almama gereken 55msden yukarı çıkarmayacak bir program arıyorum. Modemin Qos ayarlarını denedim fakat bir türlü yapamadım internette de çok fazla araştırmama rağmen bir tarifini bulamadım bu yüzden program arıyorum. Ücretsiz olursa çok daha iyi olur. Birde sistemime bir zararı olur mu bu programların evdeki internette bir değişikliğe yol açar mı? Teşekkürler
 

Rootsyl

Müdavim
Katılım
27 Haziran 2017
Mesajlar
1,349
Reaksiyon puanı
514
Puanları
113
Yaş
33
İlk olarak ping nedir, neden olur diye bir soru sormak lazım. Ping sen ve sunucu arasında giden gelen paketlerin yerine ulaşma süresidir. Servera ne kadar uzak iseniz piniginizde o kadar fazla olur. Pingi sizin yapçağınız eylemler maks 5-8 düşürebilir (pingi sabitleme dahil).
Pingin sabitlenmemesi 2 şeyden kaynaklanıyor olabilir, internet sağlayıcınızın altyapısı yada modeminiz. Eğer ilk seçenekse tek yapabilceğiniz şey başka sağlayıcıya geçmek eğer ikinciyse daha iyi bir modem almak yada kabloyla bağlanmak işe yarayacaktır. Onun dışında hiçbir program (wtfast vs.) gözle görülür bir ping düşüşü yaşatmayacakatır.
 

Son mesajlar

Üst