PHP ye mssql veri tabanı ekleme

nuri.kiper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bi site yapıyorum orda her ay değişen yemek listesi var ve ayrıca 25 kişinin doğum tarihi yazıyor bu doğum tarihleri o tarih geldiğinde ekrana nasıl yazdırabilirim ve ayrıca php ile mssql veri tabanı baglantısını nasıl yaparım ?

AhmtcnBozkurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Veri tabanı bağlantısı yapman için öncelikle bağlantı oluşturmak gerekiyor.

Kod:
<?
$baglan=mysql_connect("sunucuadresi","kullanıcıadı","şifre"); //Buradan veritabanına bağlanıyoruz.
$veri_sec=mysql_select_db("veritabanıadı"); // Burada veritabanda verilerin bulunduğu alanı seçiyoruz.Tablo değil veritabanı adı olacak.
?>

Öncelikle listeyi kaydederken veritabanı tip olarak date seçebilirsin , daha sonra sayfayı açtığında bir tarih oluşturmalısın örneğin bu günün tarihini almak için ;

Kod:
<?
$tarih = date("d-m-Y"); //d = Gün m = Ay Y = Yıl Bu kısaltmalar ingilizce day , mount ve year'dan gelmektedir çıktısı 29.01.2016 olacaktır.
 ?>

Tarihi elde ettikten sonra veritabanından bilgileri çekelim ve bugüne ait yemekleri yazdıralım , örnek olarak liste ve tarih olarak 2 alan yapıyorum umarım mantığını anlarsın.

Bunun için bir sorgu oluşturalım.
Kod:
<? 
$sorgu = mysql_query("select * from yemeklistesi where tarih=".$tarih,$baglan);
?>
Burada bir sorgu oluşturduk ve yemek listesinde bugünün tarihinde ne yemek varsa onu çağırdık şimdi listeleyeceğiz.
Kod:
<?
while($liste=mysql_fetch_array($sorgu)){
echo $liste["yemek"]; //Burada ise o tarihte ki yemeği ekrana basmış olduk.
}
 ?>

Bu şekilde de o güne ait yemeği bastırmış olduk ayrıca aynı mantık ile doğum tarihi gelen kişiyi ekrana bastırmış olacaksın umarım anlamışsındır :)