• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

PHP ye mssql veri tabanı ekleme

nuri.kiper

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben bi site yapıyorum orda her ay değişen yemek listesi var ve ayrıca 25 kişinin doğum tarihi yazıyor bu doğum tarihleri o tarih geldiğinde ekrana nasıl yazdırabilirim ve ayrıca php ile mssql veri tabanı baglantısını nasıl yaparım ?

Veri tabanı bağlantısı yapman için öncelikle bağlantı oluşturmak gerekiyor.

Kod:
<?
$baglan=mysql_connect("sunucuadresi","kullanıcıadı","şifre"); //Buradan veritabanına bağlanıyoruz.
$veri_sec=mysql_select_db("veritabanıadı"); // Burada veritabanda verilerin bulunduğu alanı seçiyoruz.Tablo değil veritabanı adı olacak.
?>

Öncelikle listeyi kaydederken veritabanı tip olarak date seçebilirsin , daha sonra sayfayı açtığında bir tarih oluşturmalısın örneğin bu günün tarihini almak için ;

Kod:
<?
$tarih = date("d-m-Y"); //d = Gün m = Ay Y = Yıl Bu kısaltmalar ingilizce day , mount ve year'dan gelmektedir çıktısı 29.01.2016 olacaktır.
 ?>

Tarihi elde ettikten sonra veritabanından bilgileri çekelim ve bugüne ait yemekleri yazdıralım , örnek olarak liste ve tarih olarak 2 alan yapıyorum umarım mantığını anlarsın.

Bunun için bir sorgu oluşturalım.
Kod:
<? 
$sorgu = mysql_query("select * from yemeklistesi where tarih=".$tarih,$baglan);
?>
Burada bir sorgu oluşturduk ve yemek listesinde bugünün tarihinde ne yemek varsa onu çağırdık şimdi listeleyeceğiz.
Kod:
<?
while($liste=mysql_fetch_array($sorgu)){
echo $liste["yemek"]; //Burada ise o tarihte ki yemeği ekrana basmış olduk.
}
 ?>

Bu şekilde de o güne ait yemeği bastırmış olduk ayrıca aynı mantık ile doğum tarihi gelen kişiyi ekrana bastırmış olacaksın umarım anlamışsındır :)