Pembe metrobüs için 60 bin imza

amidi

Doçent
Katılım
10 Kasım 2010
Mesajlar
631
Reaksiyon puanı
8
Puanları
18
pembe_metrobus_icin_60_bin_imza13395009520_h890410.jpg


******* nin kadınların kullanımına özel ''Pembe metrobüs'' uygulamasına geçilmesine dair düzenlenen imza kampanyasında toplanan 60 bin imza, Kadir Topbaş'a postalandı.



******** İstanbul İl Başkanlığı tarafından metrobüs hattında kadınların kullanımına özel ''Pembe metrobüs'' uygulamasına geçilmesine dair düzenlenen imza kampanyasında toplanan 60 bin imza, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a posta ile gönderildi.

İl Başkanı ********, bir grup partilinin de katılımıyla Taksim Postanesi önünde yaptığı açıklamada, 20 Şubat'ta basın açıklaması ile ''Pembe metrobüs'' talebini duyurduklarını anımsatarak, bu talebin tartışılmaz önemi olduğunu söyledi.

Metrobüsü kullanan kadınların araçlardaki yoğunluktan dolayı çeşitli sıkıntılar ve bu sıkıntılara bağlı hoş olmayan tartışmalar yaşadıklarını aktaran *******, kadın yolcuların, hamile, çocuklu veya yaşlı da olsalar itiş kakışların yaşandığı, nefes almanın bile zor olduğu bu araçlarda seyahat etmek zorunda kaldıklarını kaydetti.

*****, ''Bize göre her 3-4 araçtan sonra 1 adet pembe renkli metrobüsün isteyen kadın yolcular için sefere konulması gerekmektedir. İsteyen kadın yolcular normal seferlerdeki araçları, isteyenler de pembe renklileri kullanarak seyahat edeceklerdir. Bu uygulama kadınların olumsuz seyahat koşullarını asgariye indirecek ve hanımlara huzurlu yolculuk etme imkanı sağlayacaktır'' şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından İl Başkanı,60 bin imzanın bulunduğu kutuyu, Taksim Postanesi'nden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a gönderdi.

Kaynak

Haberde siyasi parti ismi geçtiği ve siyasi haber olarak adlandırılıp veto yemesin diye adı geçen parti ve il başkanını ismini kendim **** yaptım :) umarım bu şekil bu haber veto yemez.Habere gelirsem yaklaşık İstanbulun onda biri kadar olan bir büyük şehirde yaşıyorum.Bu tür bir uygulumanın şehrimizde olmasınıda isterdim ancak buranın belediyesi gençleri yoldan çıkarmak için festivalden festivale(!) koştuğundan ve felsefe olarak kadınların özgürleşmesi(!) taraftarı olup ultra modern takıldığından(!) bu tür şeyleri yapmaz umarım İstanbulda ve hatta bir genelgeyle tüm türkiyede bu uygulama yapılır.Saygılarımla
 

Janmark

Doçent
Katılım
22 Temmuz 2011
Mesajlar
915
Reaksiyon puanı
2
Puanları
38
İşlerine gelince kadın erkek eşit siz ne yapsanız bizde yaparız havasındalar işlerine gelmeyincede böyleler... Beyni ancak bukadar çalışan 60bin kadın.. yazık çok yazık.
 

antimatter

Profesör
Katılım
4 Mart 2009
Mesajlar
1,024
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
aramızdaki baltaları düşününce hak vermek zorunda hissediyoru insan bazen...
 

angel75

Dekan
Katılım
13 Temmuz 2011
Mesajlar
5,272
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
yazıklar olsun... işimize gelince eşitiz diye bağırıyoruz... sen insan trafiğinin en yoğun olduğu saatte, çoluğunla çocuğunla metrobüse binmeye kalkarsan tabi ki itiş-kalkışa maruz kalırsın...

ne olucak şimdi?
gri metrobüse binen kadınlara hangi gözle bakılacak?
 

-Hewal-

Dekan
Katılım
27 Haziran 2008
Mesajlar
5,206
Reaksiyon puanı
11
Puanları
0
şimdi birileri basar çığlığı ıran mi oluyoruz diye aslında kadın erkek eşitliği konuşunda eşitlik ilkesi öğrenci yurtlarında çözülüyor mesela kadın ve erkeği her ortam da dip dibe koyan zihniyet neden yurtları ayırma gereği duymuşlar acaba.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
Eğerki haremlik selamlık olarak yapılıyorsa bu riyadır.Toplum içinde kadına değer verme onu aşağıla yaratık yerine koy sonra abd deki zenci otobüsleri gibi onları bir otobüse tık ben yakıştıramadım.Eğer çok hassas olanlar varsa eski istanbul efendilerinin davranışı belli yaşı sağlığı müsait olan erkekler yerlerini yaşlılara-hamile bayanlara bayanlara sırasıyla verirlerdi.Bu nezaket toplum içinde kadına değer kazandırırdı ama bu her yerde oluyordu.
Kadına pozitiv ayrımcılığa evet ama onu aşağılayarak o iğrenç renkli metrobüslere tıkmaya hayır kim akıl ettiyse aklına turp suyu ...
 

dana

Asistan
Katılım
15 Ağustos 2011
Mesajlar
329
Reaksiyon puanı
5
Puanları
18
Karısını pembeden başkasına bindirmeyenler türer şimdi.
 
Üst