PC'ye Mac Kuralım...

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arkadaşlar PC'ye mac kurmak istiyorum. Araştırmalarım dahilinde böle bir şeyin mümkün olduğunu öğrendim. VirtualBox yazılım üzerinden PC'ye sanal bir MAC kurabilir miyim? Bu konuda bilgisi olan biri var mı? Sözde değil tabi ama uygulamada bilgisi olan biri? Kensi PC'sine daha önce MAC kurabilmiş biri... Burdan yardım ederse en azından ihyacı olan diğer arkadaslar için de güzel bir konu olur....

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
PC'ye niye Mac kurmak istiyorsun ki?
Elbette yöntemleri var ama hem yasal değil hem de güvenlik, performans, kararlılık sorunları oluyor.

mehmet_497

Asistan
Reaksiyon puanı
0
normal pc ye mac kuramazsın sadece apple bilgisayarlarına uyumludur. ama mac ın çakması hackintosh var. mac kurmak ne kadar akıllıca olur düsünmek lazım program bulmak zordur

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
linux falan görmesek mac'i de işletim sistemi diye yutturacaklar :D

fakcakaya

Asistan
Reaksiyon puanı
1
boşver dostum ben bi ara denedim problemli..sesi tanımıyor görüntüde sıkıntılar oluyor..hacintosh var birde iatkos die bişey var illa kurayım diorsan..

4x4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben 3 yıldır PC üzerinde önce Hackintosh Leopard sonra da Snow Leopard kullanıyorum. Tek kelimeyle harika Windows gibi değil roket gibi.>>>>

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Roketmiş :D
Ey kapitalizm nelere kadirsin.:lol:

rohirrim

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ben 3 yıldır PC üzerinde önce Hackintosh Leopard sonra da Snow Leopard kullanıyorum. Tek kelimeyle harika Windows gibi değil roket gibi.>>>>
aga nasıl kullanıyorsun peki? bilgi verebilir misin?

---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

PC'ye niye Mac kurmak istiyorsun ki?
Elbette yöntemleri var ama hem yasal değil hem de güvenlik, performans, kararlılık sorunları oluyor.

neden yasak olsun ki? ben parasını verip Macos alıyor muyum? evet.. Parasını verip PC almışmıyım? evet. eee istersem macos'u tuvalette süs niyetine kullanırım... Macos'u PC'ye yüklemek niye suc olsun... ben aldığım gömleği ister kedime giydiririm ister köpeği me ister sevgilime:D biraz abusrdda olsa parasını verip aldığım herşeyi istediğim şekilde kullanırım...

---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

...mac ın çakması hackintosh var. mac kurmak ne kadar akıllıca olur düsünmek lazım program bulmak zordur

İşte mesele de bu benim kullanmak isteğim program PC uyumlu değil... evet MAC için az program var ama oldu mu da PC'ler için yapılanlardan daha kaliteli oluyor...

4x4

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amerika mahkemeleri Apple'ın Hackintosh için açtığı davayı reddetmişti yanlış hatırlamıyorsan geçmiş yıllarda...

---------- Post added at 17:09 ---------- Previous post was at 17:07 ----------

Önemli olan donanımının uyumlu olması, onun içinde Macosx86 olarak arama motorlarına arattırırsan epey bilgi edinebilirsin...

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
rohirrim arkadaşım.
ben yasak demiyorum.
apple yasak diyor.
illa benim donanımımı alacaksın diyor.
orjinal aldığın apple cd'ni pc'ye yükleyemezsin, donanım uyuşmadığı için hata verir.
biri i386 diğeri arm mimarileri
ancak bazı hackerlar bunu hackleyip uygun mimari desteğini getiriyor.
apple bu sefer de niye benim yazılımıma elliyorsunuz diyor, bir ton zorluk çıkarıyor, gerekirse mahkemeye veriyor.
işte sana apple prestijliği

Cbox

Doçent
Reaksiyon puanı
14
aga nasıl kullanıyorsun peki? bilgi verebilir misin?

---------- Post added at 17:53 ---------- Previous post was at 17:50 ----------

neden yasak olsun ki? ben parasını verip Macos alıyor muyum? evet.. Parasını verip PC almışmıyım? evet. eee istersem macos'u tuvalette süs niyetine kullanırım... Macos'u PC'ye yüklemek niye suc olsun... ben aldığım gömleği ister kedime giydiririm ister köpeği me ister sevgilime:D biraz abusrdda olsa parasını verip aldığım herşeyi istediğim şekilde kullanırım...

---------- Post added at 17:55 ---------- Previous post was at 17:53 ----------

İşte mesele de bu benim kullanmak isteğim program PC uyumlu değil... evet MAC için az program var ama oldu mu da PC'ler için yapılanlardan daha kaliteli oluyor...

Muhtemelen, Logic Pro kullanıcakın değilmi :D Müzik programı. Bende bi ara girişimde bulundum, ama sonuç hüsran :)

SymPhoney

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
edit. pm den vazgeçtim işte çözüm [video=youtube;0cC7l1C7Qto]http://www.youtube.com/watch?v=0cC7l1C7Qto&feature=player_embedded[/video]

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Pc ye mac kurmak yasaktır Altını çizelim PC YE MAC KURMAK YASAKTIR
çünki apple mac işletim sistemini sadece kendi donanımında çalışması için tasarlamıştır
pc ye ve sanal olarak kurulan mac ler 3.şahıslar tarafından editlenmiş sürümlerdir bu yüzden doğal olarak donanım desteği 0 dır ve böyle de olmalıdır

Mac için yapılan programlar daha süslüdür daha püslüdür daha pahalıdır sebebi mac ve apple kullanıcıların aynı donanıma fazla para verdiklerini bildikleri içindir

aynı işi yapan program mac de pahali
win de orta
linux da bedavadır ki zaten linux açık kaynak sayesinde kapalı kaynakların asla gelişemeyeceği kadar gelişiyor.

senin dediğin şey parasını veririm kurarım ı sadece bir apple donanımlı bilgisayarda geçerlidir

ayriyetten apple yeni bir sisteme geçerek artık Harddisk Upgrade işini de yasaklıyor sadece kendisinden yükseltme alabileceksiniz kasayi açip değiştirme işi bitecek.

mac kurana kadar adam akıllı bir dağıtım kur! hem kendini geliştirmiş olursun hemde bu özgür topluluğa destek vermiş olursun ayriyetten bedava ya performansını arttırmış olursun

TheMuyu

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu snow leaprdin download linkini verebilecek varmı peki?