Pcme kola döküldü çalışıyor

Baturay61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Asus cn211d laptopuma az miktarda kola döküldü ama herşey normal ekran spreyi ile pciyi tertemiz ettim ter çevirdim hiçbir sıvı akmad bence klavye su geçirmez size sorum ilerde bişey olurmu

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
At çöpe gitsin o pc'den daha hayır gelmez :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Yakında etkilerini görürsün.

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
pirincin içine koy :D

Pirinç işe yaramaz zannımca çünkü pirinç oradaki sıvıyı alır fakat kolanın asıl etkisi şekerden kaynaklanır.

Klavyeye döküldüyse tuşlar yapışmaya başlar.

Daha içeri girerse kısa devreye kadar yolu var. Ama arkadaşın makina henüz bi sıkıntı vermemiş neyseki..

Benim laptopa da kola dökülmüştü zamanında. Ani müdahale sonucu makinayı kurtarmayı başardım fakat tuşlar yapışmaya başladı.

Ben de söktüm klavyeyi ve kolonya ile bi güzel temizledim. Kaç zaman geçti hala çalışıyor...
[MENTION=362443]Baturay61[/MENTION]

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Benim eski laptopun üstüne Nescafe 3ü 1arada dökülmüştü:mrgreen: Sildik kuruttuk vs. 1 hafta sonra tuşlar kaskatı kesilmişti. Kahve kurutmus tuşları, bastığımda çatır çutur sesler geldi. Yaklaşık 2 hafta sonra laptop açılırken tiz bir ses çıkmaya başladı ve beraberinde ekranın gidip gelmesi de eklendi. Tabi tüm bu yaşananlardan sonra o pc'de tez bile hazırlamıştım :laugh: Şu an hala çalışıyor, sadece harddisk zamana karşı yenik düştü ve çalışmıyor. Ekran gidip geldiğinde de, ekran kapağının arkasına bir tokat atıyorum geri geliyor :lol: Kola da pek masum sayılmaz haberin ola. Su olsa neyse :)Baturay61

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Yapabiliyorsan içini söküp temizle. Kola şekerli içecek olduğundan yakında tuşların filan yapışmaya başlayabilir.

Baturay61

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
2 gün oldu tuşlar norma

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Su geçirmez klavye sanırasam çünkü biraz sildikten sonra tuşa bastım üstündeki kola aynen kaldı