PC'de kurulu oyunu CD'ye alma.

kemo5003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PC'de kurulu, oynadığım oyunların CD'si kayıp oldu.Başka bilgisayara aynı oyunu yüklemek istiyorum.Bu oyunu CD'ye nasıl yazdırabilirim?
Yardımlarınız için teşekkürler.

TerTip89

Asistan
Reaksiyon puanı
1
istediğin olay mümkün değil olmaz hiç duymadım daha önce böyle birşeyi...

kryyltkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Çok zor hatta imkansız gibi bişiy. Ama imkansızı başarmak istiyorum diyorsan oyunun kurulu olduğu klasörü, belgelerim içinde varsa oyun klasörünü ve işte en zor kısmı geliyor başlat-çalıştır-regedit yazdığında çıkan registry editörden de oyunun ismi ile aratıp çıkan dosyaları cd içine kopyalaman. ama diğer bilgisayara da o dosyaları aynı şekilde yerleştirmen gerekli. Bu şekilde yaptığında bil ki 1 gününü alır çalışma garantisi veremem :D bence kasma ben anlatırken kasıldım.

Abdurahman

Profesör
Reaksiyon puanı
8
asLa böle bişi olmaz.. imkansız :D Bill Gates gelse gene yapamaz..

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
imkansız gibi bisi
ama metin2de oluyo :D:D

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
.iso dosyası oluşturup, CD'ye yazarsın ancak bu şekilde sendeki dosyaların aynısı CD'ye geçer ve büyük bir ihtimalle çalışmaz (kurulum dosyası olmadığından). En iyisi kurulum dosyasını (setup) CD'ye yazmak.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
oyunun kurulu olduğu yeri rarlarsın sonra rardan istediğin bilgisayara çıkarttığında çalışır .
hemen hemen her oyun çalışır çalışmayanlarda cdkey regeditte olmadığı için çalışmaz onu regedit girersen çalışır. ;) imkansız diyen arkadaşlar hiç denememiş anlaşılan.

ama oyunun yüklü halinden cdsini elde etmen imkansız buna katılıyorum.

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
aslında imkansız düzeyde degil ama belki bir ihtimal olur C:\Program Files\ da istedigin oyunu klasörünü dvd ye at sonra regedit ten HKEY_Local Machine sekmesinden oyunun regedit kaydını dısarıya cıkart sonra gizli dosyaları göster C:\Documents and Settings\[kullanıcı adı]\Local Settings\ den oyunun klasörünü dvd ye kopyala eger bunların 3.nü eksiksiz dvdye atmayı basarırsan oyun diger pclerde çalışacaktır.en son olarak reg dosyasını onun pc de çalıştırdınmı gerekli reg kaydınıda ekler.garanti veremem ama oyunun çalışması lazım

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
aslında imkansız düzeyde degil ama belki bir ihtimal olur C:\Program Files\ da istedigin oyunu klasörünü dvd ye at sonra regedit ten HKEY_Local Machine sekmesinden oyunun regedit kaydını dısarıya cıkart sonra gizli dosyaları göster C:\Documents and Settings\[kullanıcı adı]\Local Settings\ den oyunun klasörünü dvd ye kopyala eger bunların 3.nü eksiksiz dvdye atmayı basarırsan oyun diger pclerde çalışacaktır.en son olarak reg dosyasını onun pc de çalıştırdınmı gerekli reg kaydınıda ekler.garanti veremem ama oyunun çalışması lazım

hayır çoğu oyun regedit kaydına gerek duymaz mesala GTA Vıce City program files yüklü dosyasını sıkıştırıp diğer bilgisayarda çıkarttımmı çalıştı hatta bazı oyunlar direk dvd'den bile çalışıyor .

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Evet ben de GTA ve Counter-Strike'ı yüklü olduğu dizinden Flash'ıma atıp okulda gayet güzel oynuyodum :D
Ama bunlar istisna tabii, çoğu oyun regedit ayarı istediği için onlar için mümkün değil, haa 1 şekilde mümkün olabilir; Almak istediğin oyunun regedit ayarlarını bulursun ve onlardan yeni bi regedit dosyası oluşturursun sonra kopyaladığın diğer bilgisayarlarda bu regedit ayarlarını uygularsın ancak öyle çalışabilir, ama işte bu ayarları regeditten tek tek nasıl bulacaksın orası muammaa :)
Oyunun yüklü olduğu klasörü bi ara bakalım belki orda bi yerlerdedir, ama dediğim gibi zorr !

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
bazı oyunlarda sadece program files içindeki klasörünü kopyalamak yetiyor, benim hatırladığım PES 6, GTA VC de oluyordu sende kendi oyunlarında şansını dene

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
nfs most wanted ı program files klasöründen olduğu gibi kopyala istediğin bilgisayarın program files kllasörü içine yapıştır çalışıyor ne key istiyor ne de regedit ayarlarını falan... ben de Öye bir cd var... kurulum cd sinden daha kısa sürüyor kopyala yapıştır yapmak ve key falan girme derdi de olmuyoır...

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
nfs most wanted ı program files klasöründen olduğu gibi kopyala istediğin bilgisayarın program files kllasörü içine yapıştır çalışıyor ne key istiyor ne de regedit ayarlarını falan... ben de Öye bir cd var... kurulum cd sinden daha kısa sürüyor kopyala yapıştır yapmak ve key falan girme derdi de olmuyoır...

evet o da var, şu an bendeki o şekilde :yes:

kemo5003

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Neredeyse imkansız bişey istemişim :blush:
Yorumlarını yazarak paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
İstediğin şeyi bir ara Symantec ürünlerinden biri yapıyordu sanırım. Tüm programı paket haline getirebiliyordu. Sonra aynı şekilde belirli dizinlere açıyordu. Hedef programın exe-sini tanıtıyordunuz, o da system ve system32 de dahil tüm bağımlılık duyduğu dosyaları bir araya getiriyordu. Registry için bir şey söyeleyemeyeceğim. Sadece manuel bir arama yapıp ilgili anahtar değerlerini dışarı aktarabilirsin. Riplenmiş oyunlar da aynen senin dediğin gibi yapılıyor. Tek klasöre bütün oyun açılıyor ve Registry ayarları da dosyadan aktarılıyor. Bu işi Rip yapan arkadaşlara sor, daha detaylı cevap alabilirsin sanırım.

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Benler Amma Abarttınız BEa...Sanki Siz Bu Güne KAdar arkadaşınızdan oyun almadınız.Şuanda Çoğu oyun regedit gerektirmiyo.ben carbonu bile kurulumsuz oynuyorum.+ Online oyun olan Knight Hiç Bi sorun yok...

ApoDemirkol

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
walla geçen yeni bi sisteme geçtim bilgisayarcı pc.nin içine oyunda atmış. oyunları kur dosyalarıyla birlikte atmış. ama oyunlar kurulmuş şekilde dosyalarda, her oyunun yanında reg. dosyası war. önce reg diyorum girdileri giriyor. sonra oyunu tıklayıp oynuyorum. format attım dün. az önce denedim yine çalışıo hiç kurma derdi yok. oyunlarıda söyliyim fifa 2008 fifa 2005 fifa 2007 Golden.Age.Of.Racing Forgotten Realm Demon Stone... vs vs.. ama nasıl yapıldığını henüz çözemedim uğraşıyorum:D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
walla geçen yeni bi sisteme geçtim bilgisayarcı pc.nin içine oyunda atmış. oyunları kur dosyalarıyla birlikte atmış. ama oyunlar kurulmuş şekilde dosyalarda, her oyunun yanında reg. dosyası war. önce reg diyorum girdileri giriyor. sonra oyunu tıklayıp oynuyorum. format attım dün. az önce denedim yine çalışıo hiç kurma derdi yok. oyunlarıda söyliyim fifa 2008 fifa 2005 fifa 2007 Golden.Age.Of.Racing Forgotten Realm Demon Stone... vs vs.. ama nasıl yapıldığını henüz çözemedim uğraşıyorum:D

yeni bir sisteme geçmek için bilgisayarcıya gitmektense o sistemi kendin kurmaya çalışsan senin için daha iyi olmaz mı?:thumbup1:

KonurSk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar konu hortlamış ama kısaca anlatmak gerekirse;
pc oyunları uygulama-yöntem şekilleri itibariyle genelde 3 tipe ayrılır,
1-ayarları ve güvenlik kontrollerini registryde tutanlar
2-ayarları ve güvenlik kontrollerini oyunun kendi klasöründe tutanlar
3-ayarları ve güvenlik kontrollerini başka klasör yada klasörlerde tutanlar

1. yöntem için register monitör kullanarak kısa bir süre içinde çözer ve o yolları exportlarsınız
2. ve 3 yöntemde file monitör kullanırsınız ve o klasörleri de kopyalarsınız

her 3 yöntemdede kesinlikle yapmanız gereken şeylerden biriside oyunun içindeki çalıştırılabilen uygulamaları resource programlarıyla izlemeye alıp kullandığı dll, ocx gibi kütüphaneleri bulmak. bulunan kütüphaneler micrrosoft kaynaklı olanları ayırıp diğerlerinide kopyalamanız gerekli

ve bunların arkasından süre gelen bir dizi işlem. ama emin olun tüm oyunlar (evet tüm oyunlar) kesinlikle kopyalanır. doğaları gereği bu yapılabilir zaten. zaten onlar içinde olmadıkları birsisteme eklenebilmeleri için yazılıyor.

ben bu yöntemleri kullanrak internet kafeler için oyun paketleri hazırlıyorum. ve bundan para kazanıyorum.o yüzden lütfen forumdaki imkansız gibi konuşan arkadaşlar bu kadar kesin konuşmayın. bilmediğiniz bir gerçek sırf siz bilmiyorsunuz yada duymamışsınız diye yok olamaz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:cool:Arkadaşlar ben bu işi çok iyi yapıyorum... İsteyenler mesaj atsın...:cool:

Oekry

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Adam kaç senelik konuya can vermiş :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben CD ciye gidiyom bana çift oyun cd si veriyo o nasıl kurulur yardım böyle büssürü cd im var