PC'ciler; Mass Effect'e Hazırlanın!

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Gears of War'ın ardından bir ‘yılın konsol oyunu' daha bilgisayara taşınıyor. Geçen yılın sonbaharında çıkışıyla devrim yapan Mass Effect PC yolunda.

BioWare konsola hangi oyunu yaparsa, o oyun bir şekilde PC'ye de çıkar. Yıllardır değişmeyen bu kuralı kimler kanıtlamadı ki? Star Wars: Knights of the Republic serilerinden tutun da Jade Empire'a kadar. Geçen yıl Xbox 360 için çıkan ve senaryoyla etkileşimi yeni boyutlara taşıyan bilimkurgu rol yapma oyunu Mass Effect için de aynı söylentiler uzun zamandır sürüyordu. Kanadalı firma BioWare, Electronic Arts tarafından alınınca bu tez daha da güçlendi.

Sisteminizi Gözden Geçirin

Nihayet resmi açıklama geldi; Mass Effect bilgisayar adaptasyonu yolda. Üstelik Jade Empire gibi uzun süre bekletmeden; Mayıs ayında raflarda olacak. Mass Effect PC sürümü, daha yüksek çözünürlük için geliştirilmiş grafikler ve bilgisayara uyumlu kontroller ile çıkacak. Daha aktif bir oynanış için kısayol tuş düzenlemesi de barındıracak olan PC sürümünde yine Komutan Shepard ile galakside tozu dumana katacağız.

masseffect_pc.jpg

Bilgisayar oyuncuları için müjdeli bir haber olsa da, sırf Mass Effect için Xbox 360 alan (şahsen benim de dahil olduğum) kitleyi de ikilemlere sürüklediği bir gerçek. Diğer yandan, yayıncı doğrudan EA olunca, muhtemel bir PlayStation 3 sürümü için de kafalarda soru işaretleri oluşmaya başladı bile.

masseffect_pc2.jpg

Yazan: Erhan Kahraman
Bilgi İçin: BioWare
SDN - http://shiftdelete.net

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Oh be oynayacak oyun bulamıyordum bu ilaç gibi gelecek tam çözümde benden videolu :D

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Oyunun tek kötü tarafı, bi şekilde bitiyor :(

Ama bir hafta boyunca dünyadan soyutlandım, Neverwinter Nights ve Final Fantasy X'den sonra (zaman olarak kastediyorum, kalite olarak değil) oynadığım en sürükleyici oyun.

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Gears Of War oynadın mı Erhan abi ?

Cünkü almayı yada indirmeyi düşünüyorum ne diyorsun araştırdım cok olumlu yorumlar var birde senden duymak lazım :)

Ayrıca sistemde nasıl bir yer alıcak merak ettim gereksinimlerini.

Bir diğer soru ise N.N 'ye baslıcam nereden başlayayım ilk den mi 2. oyundan mı :)

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Gears of War Xbox için çok güzel bir oyun doğrudur, ama PC ciler için bence sadece kaliteli bir aksiyon oyunu. Grafikleri çok güzel ve yüksek sistem istemeden iyi fps de çalışıyor. Mouse ile uyumluluğu çok iyi. Yani abartıldığı kadar muhteşem görmedim. Yine de oynamaya kesinlikle değer, oyunsuzluk çekiyorsan.

NWN dediğin ise tabii ki ilk oyundur benim için. İkinci oyuna zaman ayıramadım fazla ama, kesinlikle ilk oyuna harcadığım onlarca saatin her saniyesine değerdi. Hem ortalama bir sistemle bile en üst çözünürlük ve AA açıp süper oynayabiliyorsun. Konu olarak ikisi alakalı değil, istersen 2. den başlayabilirsin ama gerçekten ilk oyunun hikayesine kapılmanda fayda var.

Ben ilk NWN'de tam 42 saat aralıksız (WC ihtiyacı hariç) oyun oynadım. Artık gözlerim kapanmaya başladığından uyumak için kalktığımda ise, her yer pizza kutuları, lahmacun paketleri ve 2.5 litrelik pet şişelerle doluydu :D

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Tamam o zaman ben NWN ye ilkten başlayayım :) Tabii pizzasız ve colasız :D Obezite olurum allah korusun :D

Ve son sual AMD dört çekirdekli işlemciye geçmek için erken mi ?