Yardım PC nin gereksiz kasması

p4r4s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar, bilgisayarım çok gereksiz şekilde kasıyor oyun oynarken hiçbir kasma belirtisi göstermiyorken internette gezme veya masa üstünde gezerken çok fazla kasıyor. Bir oyun açayım diyorum oyun açılana kadar 10 dakika geçiyor belki yarım saat geçiyor ama oyuna girdikten sonrasında hiçbir kasma yok 150-200 bandında fps alıyorum. Bir arkadaşa sorduğunda ssd ile alakalı olduğunu söyledi sizce sorun ne lütfen yardım.
8 gb ram var ve ssd kullanıyorum.

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Dİsklerin sağlam ve oyun geç açılıyorsa işlemciyi arka planda yoran bir durum vardır. Kasma zaten disklerden kaynaklı olmaz fakat benim kafamı kurcalayan oyunda kalmayıp masaüstünde kasması.

Bilgisiyar bileşenlerin ve girdiğin oyunlar neler ?

p4r4s

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
ben de anlayamıyorum masa üstünde nasıl bu kadar kasabilir ama oyunda sıkıntı çıkarmaz.(Ayrıca bilgisayarın açılması ve kendine gelmesi de baya bi zaman alıyor.)

işlemci: Intel(R) Core(TM) i5-7400 CPU @ 3.00GHz 3.00 GHz
ram: 8gb
ssd: toshiba DT01ACA100
windows 10
Sistem türü: 64 bit işletim sistemi, x64 tabanlı işlemci

Genelde league of legends ya da cs:go oynuyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dİsklerin sağlam ve oyun geç açılıyorsa işlemciyi arka planda yoran bir durum vardır. Kasma zaten disklerden kaynaklı olmaz fakat benim kafamı kurcalayan oyunda kalmayıp masaüstünde kasması.

Bilgisiyar bileşenlerin ve girdiğin oyunlar neler ?

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
Tavsiyem bilgisiyara format atmanız ve işlemcinin termal macununu yenilemeniz. Sorun devam ederse bileşenlerde sorun vardır.