Pc mi konsol mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lazzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar çok kararsız kaldım oyun için pc topladım aynı paraya geliyor,

Pc: Amd fx6350
E.Kartı: asus r9 280
8Gb ram 1600 gskıll
Diğer parçalar elimde mevcut böyle bir pc mi yoksa ps4 mü ps4 vardı fakat bazı nedenlerden dolayı 1 hafta sonra satmam gerekti tadı damağımda kaldı :D şimdide kararsız kaldım, sizce hangisi ve neden ?

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Tabi ki bilgisayar. Bende iyi bir donanım ile istediğim oyunları istediğim görüntü kalitesinde oynuyorum. Hem oyunları istediğim gibi edinebiliyorum, konsola göre çok ucuz, hem gamepad ile konsoldan bir farkı kalmıyor, oyun dışında her işimi görmesi de cabası. Konsol sadece oyun içinken, bilgisayar her şey dahil + oyun. Böyle düşünmek elzem (:

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
PS4 sebep daha çok kullanırsınız, yeni oyunlar daha iyi pc özellikleri ile çıkıyor ve bir süre sonra pc'niz yetersiz kala bilir ama ps4'de böyle problem çıkmaz, hem ps4 üçün özel oyunlar çıkıyor kş bunlar pc da yok

PS4 un eksi yanı psn hesabının her yıl ücret istemesi, mecburen ödemelisiniz yoksa single oynarsınız

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ben sonuna kadar masaüstü derim. Para vermeden istediğin her oyunu oynayabiliyorsun bundan daha güzeli mi var :) Ayrıca modifikasyonda yapabiliyorsun ps4 bir süreden sonra sıkmaya başlar

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca o kartı tavsiye etmiyorum Artifact yapma riski varmış o kartta videosu bile var

[video=youtube;bu_nQcizT_c]https://www.youtube.com/watch?v=bu_nQcizT_c[/video]

Bütçeyi arttırıp şu kartı almanız çok iyi olur

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx780-gddr5-3gb-384bit-nvidia-geforce-dx111--ekran-karti.html#genel-bakis

Nyks o7

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer ps4 aldıktan sonra oyun almakta senin için sorun olmazsa kesinlikle ps4. Çünkü pc topladıktan sonra yetersiz kalabiliyor. Görüntü ve oyun kalitesi olarakda ps4 öne çıkıyor. Büyük ekranda oynayarak atmosfere kolaylıkla alışabilirsin. Ama pc 'de her türlü oyuna sahip olabilirsin. Buda pc için bir artı.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ben sonuna kadar masaüstü derim. Para vermeden istediğin her oyunu oynayabiliyorsun bundan daha güzeli mi var :) Ayrıca modifikasyonda yapabiliyorsun ps4 bir süreden sonra sıkmaya başlar

Ayrıca o kartı tavsiye etmiyorum Artifact yapma riski varmış o kartta videosu bile var

[video=youtube;bu_nQcizT_c]https://www.youtube.com/watch?v=bu_nQcizT_c[/video]

Bütçeyi arttırıp şu kartı almanız çok iyi olur

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx7...a-geforce-dx111--ekran-karti.html#genel-bakis
r9 280 bile bütçemi aşıyor da sıkmıştım büyçeyi e.kartına en fazla 650 tl bütçe var :)

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
r9 280 bile bütçemi aşıyor da sıkmıştım büyçeyi e.kartına en fazla 650 tl bütçe var :)

http://www.vatanbilgisayar.com/gtx7...os-gddr5-2gb-256bit-nvidia-geforce-dx111.html

Bu kartıda tavsiye edebilirim karar size kalmış arkadaşların dediği gibi oyun almak senin için sorun olmayacaksa PS4 çok güzel bir nimet şiddetle tavsiye ederim ama her canın istediği oyunu alamayacak durumun yoksa bu büyük bir sıkıntı. Ayrıca bu kart piyasadaki her oyunu kasmadan oynatabilecek bir kart

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
oyun kısmına gelince pc de de ps4 te de oyunları orjinal alacağım fakat ps4 te 2. el oyun kısmı var örn. bit fifa 15 i 120 tl ye alma şansı gibi avantajları var tabi bu multi için psn plus 150 tl yıllık bir ücreti saymıyorum, ps4 te rahatlık var düğmeye basıp hemen oyuna başlıyayım gibi, ben birazda şöyle 2-3 sene güncel oyunları en kötü orta ayarda sıkıntısız oynamak istiyorum, oynayacağım oyunlar sayılı zaten gta 5 fifa , pes, far cry4 v.s.

@ Karargaht Şuan bilgisayarım mevcut orta düzeyde ekran kartım yok ekran kartı alıp az oyun oynayayım diye girdim işe bi baktım sistem toplamışım :)

Pc bana da daha baskın geliyor, ama şu r9 280 de olan Artifact riski var böyle bir durumda kart sıfırı ıle değiştiyormuş asus ama sırf bütçede yetmediği için r9 270 düşümeye başladım aslında Nvidia daha kaliteli bunu bilerek amd ekran kartı alıyorum çünkü Nvdia yazılım konusunda eline kımse su dökemez ama kartları biraz tuzlu geliyor bana daha doğrusu. 650 TL ye kadar kart önerisi olan varsa beklerim.

Bu arada gta 5 pc de onlıne oynamak için psn plus gibi herhangi bir ücret ödenmıyecek değilmi şuanki şartlara göre :))

@Seyhoo Oyun ları ücretsiz oynuyorum derken :) eğer korsan tarzı kast ediyorsanız buna karşıyım ama firmaların 100-150 tllik ürünü 250 tl ye satmasına da karşıyım :)

@NikO ASMU Ps4 ün en az bir 5 yıl oyun ömrü olacak bunu da bildiğimden pc tarafındayken ps4 tarafına çekmıyor değil işte :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
o
Bu arada gta 5 pc de onlıne oynamak için psn plus gibi herhangi bir ücret ödenmıyecek değilmi şuanki şartlara göre :))

Multiplayer icin PSN plus almak zorundasin, bu isin kacisi yok.

Üst düzey bir ekran karti alma imkanin yoksa bilgisayara hic bulasma. Alacaksan iyi bir sey al ilerde sorun cikarmasin. Bu durumda PS4 daha mantikli olur.

Nvidia meselesine gelince, kesinlikle verdigin paranin sonuna kadar hakkini veriyor. Sacma sapan sürücü sorunlariyla ugrasmazsin, güncelleme sıkıntısı cekmezsin. Emin ol bircok oyun nvidia kartlari ile daha akici oynaniyor.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Konsolun verdiği rahatlığı hiçbir şey vermiyor. Bende 3000 Liralık bir PC var ama PS4'ün verdiği keyfi vermiyor. 2015 yeni nesil konsolların altın yılı olacak, Bu dönem de birçok ex yapım çıkacak.

Bir Ex oyun bile konsol almak için yetetli olabiliyor.

http://forum.shiftdelete.net/playstation/374637-uncharted-4-a-thief's-end.html

[video=youtube;Ow2cL-pp6p8]http://www.youtube.com/watch?v=Ow2cL-pp6p8[/video]

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

Üst düzey bir ekran karti alma imkanin yoksa bilgisayara hic bulasma. Alacaksan iyi bir sey al ilerde sorun cikarmasin. Bu durumda PS4 daha mantikli olur.

Nvidia meselesine gelince, kesinlikle verdigin paranin sonuna kadar hakkini veriyor. Sacma sapan sürücü sorunlariyla ugrasmazsin, güncelleme sıkıntısı cekmezsin. Emin ol bircok oyun nvidia kartlari ile daha akici oynaniyor.

Ps3 multi te psn plus zorunlulugu yok ta ps4 ile geldi multı de psn plus şartı ondan haberım var ps4 üm vardı bazı gerekçelerden satmak zorunda kaldım,ben genelde multi oynayacapım çünkü daha önce bu oyunların hıkaya modlarını bitirdim bu oyunların dediğim gta 5 zaten fazla bir oyun oynamayacağım gta 5 far cry pes fifa, bunları da onlıne oynayacağım sürekli, şimdi pc ye birde oyun kolu alacağım 100 tl de onu sayınca ps4 ile aynı kafaya geldi, orta halli bir pc var işimi görüyor , ps3 ve 4 te oyun deneyimi farklı bir şey işte o yüzden çekiyor kendisine .

Ps3 multi te psn plus zorunlulugu yok ta ps4 ile geldi multı de psn plus şartı ondan haberım var ps4 üm vardı bazı gerekçelerden satmak zorunda kaldım,ben genelde multi oynayacapım çünkü daha önce bu oyunların hıkaya modlarını bitirdim bu oyunların dediğim gta 5 zaten fazla bir oyun oynamayacağım gta 5 far cry pes fifa, bunları da onlıne oynayacağım sürekli, şimdi pc ye birde oyun kolu alacağım 100 tl de onu sayınca ps4 ile aynı kafaya geldi, orta halli bir pc var işimi görüyor , ps3 ve 4 te oyun deneyimi farklı bir şey işte o yüzden çekiyor kendisine .

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=390518]Lazzz[/MENTION]

PS4 al sen bosver bilgisayari. Amacin bu oyunlari oynamaksa daha iyi bir tercih olur.

Karar senin.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
@Lazzz

PS4 al sen bosver bilgisayari. Amacin bu oyunlari oynamaksa daha iyi bir tercih olur.

Karar senin.
Yakın zamanda fazla bir oyun oynamayacağım için oyundan yana bir ikisi de eşit, kararsızlık kötü bir şey arkadaşlar :)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Ben açıkçası pc derim. Çünkü playstation sadece oyun üzerine odaklanmış bir alet. Ama bilgisayar öyle değil aklına gelecek herşeyi yapabiliyorsun.
Bende pc var ve pc min tam üstünde 82 ekran tv var. 2 adette gamepad var. Xbox 360 emu diye bir program var onun sayesinde aklına gelecek her türlü oyunu kol ile aynı playstation , xbox gibi yani konsol kalitesinde oynuyorum.( Battlefield 3-4 , Farcry 4 bile oynanıyo düşün ) Birde işin + yönü ps3 de 720p görüntü kalitesi varken,Yada ps4 de sadece 1080P varken, pc de Tvniz yeterse tabi 4K oynama şansınız bile var :)
Ayrıca pc de her türlü oyucu bedava beş kuruş bile vermeden oynanıyor. Yada orjinal bile alsanız fiyatları yarı yarıya daha ucuz :) Fifa 15 orjinal aldım 90 TL. ps4 de 2 katına çoğu yerde.
Bilgisayar forever :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ben açıkçası pc derim. Çünkü playstation sadece oyun üzerine odaklanmış bir alet. Ama bilgisayar öyle değil aklına gelecek herşeyi yapabiliyorsun.
Bende pc var ve pc min tam üstünde 82 ekran tv var. 2 adette gamepad var. Xbox 360 emu diye bir program var onun sayesinde aklına gelecek her türlü oyunu kol ile aynı playstation , xbox gibi yani konsol kalitesinde oynuyorum.( Battlefield 3-4 , Farcry 4 bile oynanıyo düşün ) Birde işin + yönü ps3 de 720p görüntü kalitesi varken,Yada ps4 de sadece 1080P varken, pc de Tvniz yeterse tabi 4K oynama şansınız bile var :)
Ayrıca pc de her türlü oyucu bedava beş kuruş bile vermeden oynanıyor. Yada orjinal bile alsanız fiyatları yarı yarıya daha ucuz :) Fifa 15 orjinal aldım 90 TL. ps4 de 2 katına çoğu yerde.
Bilgisayar forever :D
Bahsettiğiniz program Emülatör ise pcyi fazlasıyla yorar, zamanında ps2 emülatör kullandım pc 3-4 ayda haşat olmuştu şansıma mı bilmiyorum :)

Benim amacımda pc toplayıp gamepadlar ile ps4 teki kefi yakalamaktı ama ekran kartı sorunu var işte ne yazık ki :) birde şu var seyehat eden birisiyim yani ps4 ü alıp yanımda götürmek gittiğim yerde kullanmak gibi artıları var yoksa pc diyorumda ben bir fiyatları iyice gezip araştırayım bakalım hangisi uygunsa onu alacağım :)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bahsettiğiniz program Emülatör ise pcyi fazlasıyla yorar, zamanında ps2 emülatör kullandım pc 3-4 ayda haşat olmuştu şansıma mı bilmiyorum :)

Benim amacımda pc toplayıp gamepadlar ile ps4 teki kefi yakalamaktı ama ekran kartı sorunu var işte ne yazık ki :) birde şu var seyehat eden birisiyim yani ps4 ü alıp yanımda götürmek gittiğim yerde kullanmak gibi artıları var yoksa pc diyorumda ben bir fiyatları iyice gezip araştırayım bakalım hangisi uygunsa onu alacağım :)
Yok emulatör değil :D İsmini tam hatırlamadım öyle bişeydi galiba. sadece oyunlarda kol desteği için kucuk bir program.Yani kol programı dosyaları alıp her oyunun içine atınca oyun direk kol varmış gibi görüyor Xbox oynuyormuş gibi oluyor.
Pcnin haşat olmasıda o sizin talihsizliğiniz ben senelerdir PSP , PS2 programı kullandım hatta casper bi notebookum vardı 5 sene oldu hala takır takır çalışıyor :D

Karar sizin ama bence kesinlikle pc :)

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ben noktayı koyacak bir video buldum gerçekten yararlı bir video dh de bir video eğer başka forumlardaki video link ini vermek yasak ise video kaldırılabilir, videoyu koyma amacım benim gibi kararsızlara yol göstermesi :)
[video=youtube;lSOef5ZoY_s]http://www.youtube.com/watch?v=lSOef5ZoY_s[/video]

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
ps4 de sadece 1080P varken, pc de Tvniz yeterse tabi 4K oynama şansınız bile var :)

TV desteklese bile 4K icin canavar gibi bir ekran karti gerekiyor. Yüksek cözünürlükte oynayacagimizi farzedersek yaklasik 4GB bir ekran kartina ihtiyacimiz var.

Crysis 3 4K da (3X Titan SLI ile) en fazla 40fps veriyor. Sadece tv ile olsa güzel olurdu :)

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
TV desteklese bile 4K icin canavar gibi bir ekran karti gerekiyor. Yüksek cözünürlükte oynayacagimizi farzedersek yaklasik 4GB bir ekran kartina ihtiyacimiz var.

Crysis 3 4K da (3X Titan SLI ile) en fazla 40fps veriyor. Sadece tv ile olsa güzel olurdu :)
Her oyunu tabiki 4K da oynayamazsın. Ama ufak tefek az grafikleri olan oyunlar olabilir. Mesela Fifa 15 serisi rahatlıkla 4K hatta 8K da bile oynarsın. Tabiki şöyle birşey var illa 4K da açtım diyede herşeyi ultra yaparsan tabiki oynanmaz. 4K yapıp low yap bakalım CRYSİS 3 kaç fps vericek :)
PES , NBA 2K bunlarıda oynarsın :) Yada ne biliyim eski oyunların alayını oynarsın mesela benim daha oynamadığım eski dünya kadar oyun var.
İmkanlar hiçbirzaman sınırlı değildir , sınırları insanlar yada durumlar belirler.