Yardım Pc de oyun oynarken kendine reset atıyor

Xpymn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakart: gigabyte b550m dsh3
Ekran kartı: gigabyte rtx 3070 eagle oc
Kasa:vento vg07f rgb atx
İşlemci:amd ryzen 5 5600
İşlemci soğutucu:deep cool ag400

Son 2 gündür aynı problemi yaşıyorum pc de oyuna girdikten sonra pc bir anda elektrik kesilmiş gibi siyah ekran veriyor ve tekrardan açılıyor bu ilk başta sadece valorant da vardı bu sabah cs oynarken aynı sorunu csdede yaşadım LÜTFEN YARDIM EDİN

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,366
Genelde güç kaynağı yetmezliğinden sistem sana sormadan direk kapanır veya restart atar.

Güç kablosunu sağlam taktın mı? Normal güç kaynağı kullanıyorsun da yine baştan anlatsan olayı daha iyi olur gibi.

Mesela Ne zaman pc topladın, Ne işletim sistemi yazdın, Ne oyunlar oynuyorsun? Neden şüpheleniyorsun

Öğrenen_Biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
5600 & 4060 var bende de bu olayı işlemci stok fan yetmiyor diye kapattığını anladım hemen hava soğutucu aldım bu sorunu daha yaşamadım. Sende işlemci sıcaklığı kaça çıkıyor bende 50 görmüyor 46-48 arası

Xpymn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
5600 & 4060 var bende de bu olayı işlemci stok fan yetmiyor diye kapattığını anladım hemen hava soğutucu aldım bu sorunu daha yaşamadım. Sende işlemci sıcaklığı kaça çıkıyor bende 50 görmüyor 46-48 arası
Bende stok kullanıyordum sonradan değiştirdim
Şuan sıcaklık değerlerim max 60 fln
Mesaj otomatik birleştirildi:

Genelde güç kaynağı yetmezliğinden sistem sana sormadan direk kapanır veya restart atar.

Güç kablosunu sağlam taktın mı? Normal güç kaynağı kullanıyorsun da yine baştan anlatsan olayı daha iyi olur gibi.

Mesela Ne zaman pc topladın, Ne işletim sistemi yazdın, Ne oyunlar oynuyorsun? Neden şüpheleniyorsun
Pc hazır sistemdi alalı mart da 2. Yılı olucak
Win10 kullanıyorum ekstradan ede ve microsoft storu sildim
Genellikle valorant cs ve forza 4 oynuyorum
Güç kaynağı 700w kesinlikle bu sistem için yeterli
Güç kaynağının kablosu sağlam takılı

İlk şüphelendiğim ekran kartıydı ancak
Blenderda Render alırken hiçbir sıkıntı yaşamıyorum
cinebench testi yaptım ondada sıkıntı çıkmadı ekran kartım sağlamdı

Sonra güç kaynağı testi yapmak için occt testi yaptım ondada bilgisayar aşırı yüklemeden dolayı kendini kapattı
Ama programda hata vermedi
Bu sıkıntıyı ilk başta valorantda yaşamaya başladım bilet fln gönderdim ama bana sundukları yöntemler işe yaramadı
Bu sabahta csde yaşamaya başladım
Yazılımsalda olabilir diye bios güncelleme yaptım sanki düzelir gibi oldu ama tekrar yaptı
Şimdi pc yi komple sıfırlamayı düşünüyorum

Son düzenleme: