• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Pasaport Kaydıyla Alakalı

ihsnlky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
pasaport kaydında şunu merak ediyorum,
iPhone 5 ikayıtsız bir şekilde telefonu 10 gün kullandım ve BTKdan da uyarı mesajı geldi ve telefon kullanıma kapandı diyelim. benim pasaportu kayıt ettirmem için kaç günlük sürem var? yani telefonu 2 ay sonra pasaporta işletirsem 2 ay sonunda kullanıma tekrar açılır mı ? Yani BTK nın benim telefonuma yapacağı en ağır yaptırım nedir? Telefonu komple kitlemesi gibi bi durum söz konusu mudur ?
Teşekkürler

BtRc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bendede aynı durum gibi bişi var bilen varsa bu işleri detaylı anlatırsa süper olur.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
benim bilgiğim kadarıyla en azından ben 3 ay sonra kayıt yaptırmıştım bir sıkıntı yok :) sadece kayıt içiğn kullanılan pasaportun Türkiye ye giriş tarihinden itibaren 1 ay içinde işlemin gerçekleştirilmesi gerekiyor. Yoksa kayıt düşebiliyor.

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Telefon kapandıktan sonra kayıt için süre sınırı yok diye biliyorum. Önemli olan, telefonun kayıt ettirileceği pasaportun son 1 ay içerisinde yurt dışından gelirken ülkeye girişte kullanılmış olması ve son 2 yıl içerisinde o pasaport üzerine kayıt yaptırılmamış olması.