Parite B Virüsü Yardım

scripttr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba,

Son günlerde Parite B Virüsü ile uğraşmaktayım. Sistemdeki bir çok programın uzantısını exe ye çeviriyor ve NOD32 lisanslı kullandığım halde o kadar çok dosyamı driverları tamamını karantinaya attı ve ne yaptı isem düzeltemedim. Bunu iki farklı sistemde yaşadım xp ve vista home basic sistemde vistada olan sorun daha karmaşık msn açılmıyor hiç bir şekilde ve msn nin daha yeni bir sürümü var diyor yükle diyorum ama hiç bir şekilde yüklenmiyor. unistall programları tamamen kaldırdım msn yi tüm sürümlerini denedim ama hiç bir şekilde kurulum yapamadım explorer i güncelledim, vistayı update ettim, ne yaptımsa olmadı.

yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar,
şimdiden teşekkürler.

Salgın gibi yayılan parite b virüsüne çok dikkat ediniz.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Arkadaşlar öncelikle merhaba,

Son günlerde Parite B Virüsü ile uğraşmaktayım. Sistemdeki bir çok programın uzantısını exe ye çeviriyor ve NOD32 lisanslı kullandığım halde o kadar çok dosyamı driverları tamamını karantinaya attı ve ne yaptı isem düzeltemedim. Bunu iki farklı sistemde yaşadım xp ve vista home basic sistemde vistada olan sorun daha karmaşık msn açılmıyor hiç bir şekilde ve msn nin daha yeni bir sürümü var diyor yükle diyorum ama hiç bir şekilde yüklenmiyor. unistall programları tamamen kaldırdım msn yi tüm sürümlerini denedim ama hiç bir şekilde kurulum yapamadım explorer i güncelledim, vistayı update ettim, ne yaptımsa olmadı.

yardımlarınıza ihtiyacım var arkadaşlar,
şimdiden teşekkürler.

Salgın gibi yayılan parite b virüsüne çok dikkat ediniz.

nod32 nin real time protection özelliğini kapat. dosyaları karantinadan restore yap. nod32 yi kaldır. ve bunu bi dene. http://forum.shiftdelete.net/guvenlik/103641-dr-web-cureit-5-00-6-a.html

olmazsa bootable antivirüsler var. onları bi kullan. daha da bi şey olmazsa format at. zaten bütün programları kaldırmışsın.

scripttr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayar önemli bir pc format atmam imkansız yani format atmadan yapmam gerekiyor dostum

scripttr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tamam şimdi indirip deniyorum. dostum teşekkürler.

scripttr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dosyalar değil içerisinde kurulu olan sistemler var, ve sistemleri tekrar kurmak gibi bir şans yok tekrar kurulumuna veya yedeğine girmek istesem 1 haftadan erken bitmicek kadar ağır yazılımlar var içerisinde.

Dr.Web CureIt! 5.00.6 denedim 1 tane dahi virüs,troj.. vb. öğe bulamadı.

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
parite b virüsü benim de yedek almada kullandığım usb harddiskime bulaşmıştı, başbelası bir virüs, tüm exelere bulaştırıyor kendini, parite b virüsünü avast professional sürümü siliyor ama, bulaştığı exe ve tüm diğer dosyaları tamamen ortadan kaldırarak siliyor, silmeden temizleyen antivirüse rastlamadım bugüne kadar...
geçmiş olsun.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Parite/B Kadar illet Bir Virüs Yok

Malware Antibyts ile Tarat Ve Temizle derim

Kaspersky 2009 ve MalwareAntibyts Parite Virüsüne Tam Çözüm Sunuyor

scripttr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MalwareAntibyts Bunu bir denemem lazım. Denemediğim tek o kaldı.

pungentstench

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilgili linkte removal tool mevcut indirip silebilirsiniz

http://www.bitdefender.com/VIRUS-100...ite.A-B-C.html

not: öncelikle antivirusün güncelliğini kontrol edin daha sonra sistem geri yüklemeyi kapatıp pc'yi güvenli modda başlatın. removal tool'u çalıştırın işlem bitince komple sistem taraması yapıp pc yi yeniden başlatın.

iyi çalışmalar.

NOT : güvenli mod devre dışı yada ahataverip normal açılışa geçiyor gibi serzenişler var sizde de aynı sorun var ise aşağıdaki işlemleri taki edin

Başlat/çalıştır/msconfig yazın ve açılan pencerede BOOT.INI tabına geçin daha sonra /safeboot seçeneğini işaretleyin, uygula ve tamam. Sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Kendisi direk güvenli modda açılacak. İşleminiz bitince de tekrardan msconfig e girerek safeboot seçeneğinin işaretini kaldırırsanız eski halıne gelecektir.

Noguiboot: Arayüz olmadan başlatılma.
Bootlog: Boot işleminin loglarının tutulması.
Base vides: En düşük ekran çözünürlüğü ile başlatma.
Sos: yardım swicht'i

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş programın tam ismi

Malware Bytes Anti-Malware

Gerçekten süper program lisanslı olarak kullanıyorum tabi para vermeden:lol: :D

Sonrada bir combofix dene tamamdır.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Nerden bulaştı bu virüs ..?

scripttr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
virüs firefoxtan bulaşıyor bence firefox kendini update ettiği zaman pc bu hale geldi.
combofix de çözemedi sorunları.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
avirayı denedin mi? virüs tabanında parite b kayıtlı. avirayı indir ayarlarını yap bi tarat. ben de buna benzeyen virüsten avirayla kurtulmuştum

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
malesef ikiside temizlemedi denemedik bişey kalmadı galiba.

Bunlara Rağmen Temizlemedi ise O Sistem Artık Kurtulamaz Parite/B ler Sürekli kendini Yazan Çok Tehlikeli bir Virüstür.! Şu ana Kadar Zaten EXE'lerin Çoğunu Bozmuştur

Geçmiş Olsun Kolay Gelsin

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
pariteden kolay virus ne var yani ben temizlerim
1. kaspersky rescue cd
2. 1 adet cd içine yazaacan nero ile olur
3. pc yeniden başlat bios ile cdden başlat
4. başlat taramayı olmassa update yap daha tara bu kadar :D

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Merhaba.
Parite/B kolay bir yazılım değildir. Sisteme tamamen bulaştıktan sonra dosyalarınıza zarar vermeden windows ortamında kurtulmanız zor.

Bootable Anti-Virus denemeni öneririm. Hirren's boot Cd si içinde vardır.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Çok illet bir virüstür.Exe uzantılı dosyaları mahvediyo.Bence o bilgisayar iflah olmaz.Yedek alıp formatlasan bile yedeklerin içinden tekrar hortlar.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Kolay Kolay Format Önermem En Son Çaredir Format Ama .Exe'leri Bozmuş ise Formatlamalısın Mermi Yemiş Asker Gibidir Artik Bilgisayarın Eski Formuna Kavuşamayacaktır.!