Pardus üzdün bizi!

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
beni bide böyle anlamaya calisin simdi her sucu pardusa genel olarak linux icin laf atmak kolay üstte acikladigim gibi hemen hemen bir cok donanim windows uyumlu olarak piyasaya sürülüyor belki bir kac donanim üretici linux icin destek veriyor ,o halde bile linux cekirdegi bir cok cihazda sorunsuz calismakta ve sorunsuz calisilmasi icin ugras verilmekte ,birde bu isi tersine düsünelim bugun dedigim gibi windows 7 olan bir bilgisayara windows xp yüklerken driver bulamiyorsunuz ,hatta windows larin kendi icinde sorun ceken aygitlari bile linux sorunsuzca calistira biliyor ,yanlis anlamayin ben bir iki pc ile degil nerden baksaniz 10 tane ayri ayri pc de linux sürümleri kullanmisimdir , ve nerdeyse her birinde sorunsuz calismistir ,eger birkac tanesi calismyior ve yahut ek bir uygulama gerekiyorsa bu onun kötü oldugundan degil o aygitin pek polüler olmadigindan da olabilir ,ama sizinde dediginiz gibi gelecek ne olursa olsun linuxda ,ufak bir örnek zamaninda almis oldugum microsoft sidewinder commander adli oyun aletim windows xp de calisiyor ama windows 7 icin uyumsuz cünki driveri yok sirf onun icin windows xp yüklemeliyim bu sorunu internetten arastirdigimda bu sonuca vardirm ,biride cikip windows 7 kötü neden demiyor ,cünki windows bizim kendi ürünümüz gibi olmustur ,linux icin asilmasi geekn tek söktör oyun sektörüdür onun haricinde akin akin milletler linux kullanacaktir ,birde cogu milletin kullandigi sey nedir ki msn .face book internet hep böyle yani pc ilmi ile alakasi olmayan islerdir gayet tabi bu isleri liux ile de yapabilir ,ama adam diyorki windows kolay :) bu insanlarin windows kolay derken en kolay islemleri bile yapamayanlar var ama o halde bile windos kolay,yani bunu ömründe pc acma tusuna basan kisi bile aynisini diyor ,acaba gercekten öylemi asil ,test ettirmek lazim ,yani her türlü pc olayina yabanci olmsu birine tantildiginda acaba hangisini sececektir

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Pofpofladığınız pardus bana göre b*ktan :) Çakma milli işletim sistemi,hepsi dökülüyodu konferansta :D Bakalım nereye kadar dayanıcak en sonunda duvara tosladı sanırım :D

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Pofpofladığınız pardus bana göre b*ktan :) Çakma milli işletim sistemi,hepsi dökülüyodu konferansta :D Bakalım nereye kadar dayanıcak en sonunda duvara tosladı sanırım :D
yorumların bana tanıdık geliyor, bir bakalım...:mrgreen:

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
bu yorumdan sonra sana laf anlatmak klosetle konusmak gibi birsey olsa gerek

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Evet linuxların hepsi böyle zaten.Hiç bir şey kuramıyoruz;sürücülerimizi tanıtamıyoruz.Ayrıca linux ustaları çok sinirli oluyorlar.
Bir şey sormaya korkuyoruz.Çok çabuk sinirleniyorlar.
O yüzden ne yapıyoruz:Windows kullanıyoruz:D:D
Bizde kullanmak istiyoruz ;bizede yardım edin:):)

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Pardus önçeki sürümleri bençe daha iyiydi sorunsuz kuruluyordu pardus 2011 çok hantal çok agır açılış kapanışlar çok uzun hemde çok donanimı tanımıyor estetik görsellik öne çıkmış ama hantal olmuş windosw vista gibi...aynen...

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:35 ----------

Evet linuxların hepsi böyle zaten.Hiç bir şey kuramıyoruz;sürücülerimizi tanıtamıyoruz.Ayrıca linux ustaları çok sinirli oluyorlar.
Bir şey sormaya korkuyoruz.Çok çabuk sinirleniyorlar.
O yüzden ne yapıyoruz:Windows kullanıyoruz:D:D
Bizde kullanmak istiyoruz ;bizede yardım edin:):)

Aynen sana katılıyorum windowsta bir sorun olsa anasayfa sından direk çevap veriyorlar windowsu bilen çok lınux ta bilen çok az yardım almak bir muçize komut bilmiyorsan hiç hefeslenme....

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
405
bizimkiler milli işletim sistemi diye baya gazladilar ama pek de öyle olmadı.
Linux düşünenlere ben de Ubuntu öneririm daha stabil, daha çok kullanıcısı olduğu için sorunlar daha kolay halledilir.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
bizimkiler milli işletim sistemi diye baya gazladilar ama pek de öyle olmadı.
Linux düşünenlere ben de Ubuntu öneririm daha stabil, daha çok kullanıcısı olduğu için sorunlar daha kolay halledilir.
Zaten bu zihniyet yüzünden Pardus gelişemiyor. Herkes Ubuntu dediği için Pardus kullanıcısı ve destekçisi azalıyor.
Tam ters olarak yurtdışında Pardus kullanıcısı artıyor. Bu gidişle yardım konularını yabancı dilden Türkçe'ye çevirir duruma
geleceğiz. Ama önce yabancılar kullansın değil mi, onlar kullansın biz de onlardan görerek kullanırız.
Ne de olsa kendi değerlerimize sahip çıkmayı bir türlü öğrenemedik...

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Öncelikle objektif olalım.. Pardus herkesin dediqi qibi milli bir işletim sistemi ve arkasında mali bir destek var ve bizlerin ilk duyduqumuzda çok sevindiqimiz bir durumdu fakat yeni sürümler çıktıkca sürümlere paralel olarak diğer bütün linux daqıtımlarını inceliyorduk ve bir karşılaştırma yaptık ki pardusun çakma bir işletim sistemi olduqunu diğer daqıtımları deniyerek kod yapısını inceleyerek tüm benzerlikleri qördük arkadaşlarla...Ve sanırım herkes linuxun çalışma mantıqını kod yapısını bilmediqinden pardusun başındaki adam öle düşünecek ki ; " neden bu kadar uqraşalım ki debian,ubuntu,suse varken alırız ordan modülleri bir iki grafik arayüz deqiştiririz milletimize yediririz nede olsa herkes bilmiyor linuxu"

Ve gerçekten linuxa yeni başlayanlar pek kullanmayı bilmediqinden pardusun çakma olduqunu anlayamaz..Bizim beklediqimiz pardus maalesef yıllarca qelişmedi baştakiler her zaman pardusa yatırılan bütceyi öyle olacak ki hep cebe attılar..

Ve ne yazık ki linux işletim sistemi acık kaynak kodlu olmasına raqmen pardusa çakma dediqim zaman yukardaki sazan arkadaşlarımız qibi pardusu ve ubuntunun kodlarını indirip incelemekten acizler.. Bana sen ıspatla diyebilirler bir diğer konudaki açıklamayı yapmıştım merak edenler baksın :)

Ve öyle sanıyorum ki pardusu yatırılan para her zaman magazinel haber yapılması için orda burda paso haberleri yapılması için qibime qelmiyoo deqil..

Var mı bi babayiğit hem pardus hemde ubuntunun kaynak kodlarını inceleyecek..Anca öyle muhatap olurum size..

Pofpoflaqınız pardus bana qöre B*KTAN :D

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
pardus un nesini savunuyorsunuz anlamak güç sf.net den çek kaynak kodu derle oldu sana yerli dağıtım pardus ne zaman adam olur söyleyim mi ? n zaman gnome ve gtk tabanlı yazılımlar ön plana çıkar ozaman adam olur n zaman kde den kurtulurlar ozaman adam olur n zaman benim fikirlerime değer verirler önemserler ozaman adam olur ben ne dersem o olur anlayacağınız yurt dışında ki fake haberlerle adam olmaz

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8
pardus un nesini savunuyorsunuz anlamak güç sf.net den çek kaynak kodu derle oldu sana yerli dağıtım pardus ne zaman adam olur söyleyim mi ? n zaman gnome ve gtk tabanlı yazılımlar ön plana çıkar ozaman adam olur n zaman kde den kurtulurlar ozaman adam olur n zaman benim fikirlerime değer verirler önemserler ozaman adam olur ben ne dersem o olur anlayacağınız yurt dışında ki fake haberlerle adam olmaz

Az kalsın bu forumda linuxdan hiç mi anlayan yok diyecektimki şükür biri çıktı.. Zaten çakma yapmışlar üstelik dalqa qecer qibi kde koymuşlar :)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Linux'da dağıtım olarak kabul edilmenizin temel şartı kendine özel kurulum dosyalarının ve paket sistemin olması yeterlidir, hatta bu tür olmayanlar bile dağıtım olarak kabul görüp son derece popüler (Ubuntu) olabilirler.

Linux'daki dağıtımlar için "buna Pardus dahil" çakma tabiri kullanılamaz, çünkü bu dağıtımlar GPL lisansı ile üretilmekte. Çakma tabiri orjinal bir ürünün yasa dışı olarak üretilmesidir ki bu Linux sistemler için söz konusu dahi olamaz.

Pardus temel alınabilecek ana dağıtım özelliği taşıdığı için ayrıca önemlidir. Sadece destek anlamında son derece yetersiz olduğu düşüncesindeyim. Özgürlük için forumları takip edildiğinde durum gayet rahat anlaşılmakta.

Umalımki ilerde daha iyi desteğe sahip olsun.Gnome masaüstünün sistem üzerinde(Çanakkale Üniversitesindeki öğrenciler tarafından geliştiriliyor) resmi olarak geliştirilmiyor oluşu ayrıca eleştirilmesi gerekir. Ama bunlar bile Pardus'a çakma yakıştırması için mazaret değil. Milli işletim sistemi olmadığı konusuna ise kesinlikle katılıyorum. Pardus Linux tabanlı olmasından kaynaklı olsa olsa milli Linux dağıtımıdır.

Reaksiyon puanı
189
Dünyadaki yazılım firmalarının büyük çoğunluğu hatta ve hatta en önemli büyük yazılım firmaları kendilerine platform olarak linux'u seçmediği sürece linux benim için bir zaman kaybı. Kullanmak istediğim hiç bir yazılım yok. Wine ile çalıştırmak daha kötü. Wine ile kullanana kadar gider windows üzerinde kullanırım daha iyi. Kısacası henüz ihtiyaçlara yeteri kadar iyi cevap verebilecek bir platform değil linux...

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Dünyadaki yazılım firmalarının büyük çoğunluğu hatta ve hatta en önemli büyük yazılım firmaları kendilerine platform olarak linux'u seçmediği sürece linux benim için bir zaman kaybı. Kullanmak istediğim hiç bir yazılım yok. Wine ile çalıştırmak daha kötü. Wine ile kullanana kadar gider windows üzerinde kullanırım daha iyi. Kısacası henüz ihtiyaçlara yeteri kadar iyi cevap verebilecek bir platform değil linux...

Hangi büyük yazılım firmalarından bahsediyorsun? Grafik ağırlıklı firmalar mı? :)

tolga3589

Asistan
Reaksiyon puanı
8

Bugün herkesin bilmediqi linux sessiz sedasız zirve yaptıqı alanlar var, işletim sistemi mobil telefonlarda,medya akış cihazlarında,router ve swicthlerde,set üstü kutularda vs vs uzatılabilir.

Mesela bazı telefon modellerinin linux üzerinde Android kurulu ve bunu herkes bilmiyor..Tabi google sayesinde oldu bu :)Bildiqim kadarıyla MeeGo'yu ortak kullanacak olan intel ve nokıa linux tabanlı sistem kullanıyorlar..Hatta ve hatta Ünlü Korg OASYS sentezleyici de Linux tabanlı..

Biraz geniş düşündüqünüzde aslında linuxun başarısı oldukça büyük fakat farkında deqiliz birçoqumuz :)

Yazılım firmalarının desteği mantıken olmaz ki zaten :) Donanım ve oyun firmalarının desteği lazım..

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Öncelikle objektif olalım.. Pardus herkesin dediqi qibi milli bir işletim sistemi ve arkasında mali bir destek var ve bizlerin ilk duyduqumuzda çok sevindiqimiz bir durumdu fakat yeni sürümler çıktıkca sürümlere paralel olarak diğer bütün linux daqıtımlarını inceliyorduk ve bir karşılaştırma yaptık ki pardusun çakma bir işletim sistemi olduqunu diğer daqıtımları deniyerek kod yapısını inceleyerek tüm benzerlikleri qördük arkadaşlarla...Ve sanırım herkes linuxun çalışma mantıqını kod yapısını bilmediqinden pardusun başındaki adam öle düşünecek ki ; " neden bu kadar uqraşalım ki debian,ubuntu,suse varken alırız ordan modülleri bir iki grafik arayüz deqiştiririz milletimize yediririz nede olsa herkes bilmiyor linuxu"

Ve gerçekten linuxa yeni başlayanlar pek kullanmayı bilmediqinden pardusun çakma olduqunu anlayamaz..Bizim beklediqimiz pardus maalesef yıllarca qelişmedi baştakiler her zaman pardusa yatırılan bütceyi öyle olacak ki hep cebe attılar..

Ve ne yazık ki linux işletim sistemi acık kaynak kodlu olmasına raqmen pardusa çakma dediqim zaman yukardaki sazan arkadaşlarımız qibi pardusu ve ubuntunun kodlarını indirip incelemekten acizler.. Bana sen ıspatla diyebilirler bir diğer konudaki açıklamayı yapmıştım merak edenler baksın :)

Ve öyle sanıyorum ki pardusu yatırılan para her zaman magazinel haber yapılması için orda burda paso haberleri yapılması için qibime qelmiyoo deqil..

Var mı bi babayiğit hem pardus hemde ubuntunun kaynak kodlarını inceleyecek..Anca öyle muhatap olurum size..

Pofpoflaqınız pardus bana qöre B*KTAN :D
Biz Türkçe bilmeyen, yazamayan veya konuşamayan insanları muhattap almıyoruz.
Mücevherin değerini ancak kuyumcular bilir, çöpçüler anlamaz.

Reaksiyon puanı
189
Hangi büyük yazılım firmalarından bahsediyorsun? Grafik ağırlıklı firmalar mı? :)

Evet özellikle o düşündüğün firma :)

Yazılım firmalarının desteği mantıken olmaz ki zaten :) Donanım ve oyun firmalarının desteği lazım..

Oyunlar da yazılımcılığın bir parçasıdır :) Kısacası firmaların platform olarak linux'u seçmeleri gerekiyor ki linux özellikle son kullanıcı açısından daha da yaygın hale gelsin.

Ben bir yazılım yapacak olsam hangisinin pazar payı daha büyük ona bakar öyle yazarım. Ya da risk alır hepsine birden yazılım hazırlarım. Ama yakında frameworkler yaygınlaştıkça yazılımcılık da şekil değiştirecek ve platformların önemi kalmayacak ama şu anlık linux bana göre zaman kaybı...