Pardus Lisans!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan qKTe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Pardus 2008.2 kurmayı düşünüyorum ve bi lisans anahtarı gereklimi bilmiyorum. Varsa nasıl ve nerden temin edebilirim. Ayrıca Pardus la Linux aynı işlerim sistemlerimidir??

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
linux bir tabandır programcılar bu tabanı kullanarak üzerinde uygulamalar yazarak linux tabanlı işletim sistemleri oluştururlar dolayısıyla linux kelimesinin son kullanıcıya pek bir etkisi yok.

Bununla beraber pardus ücretsizdir. kurulumu basit ve hızlıdır herhangi bir lisans gerektirmez.

kurulumun resimli anlatımınıda pardus-wiki.org adresinden öğrenebilirsin

bu da direkt link http://tr.pardus-wiki.org/Pardus:Kurulum/2008

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
linux bir tabandır programcılar bu tabanı kullanarak üzerinde uygulamalar yazarak linux tabanlı işletim sistemleri oluştururlar dolayısıyla linux kelimesinin son kullanıcıya pek bir etkisi yok.

Bununla beraber pardus ücretsizdir. kurulumu basit ve hızlıdır herhangi bir lisans gerektirmez.

kurulumun resimli anlatımınıda pardus-wiki.org adresinden öğrenebilirsin

bu da direkt link http://tr.pardus-wiki.org/Pardus:Kurulum/2008

Teşekkürler.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Linux bir işletim sistemidir. Pardus ise bir Linux dağıtımıdır. o sebepten bu ikisini karşılaştırmak, Windows ile Vista'yı karşılaştırmaya benzer ki mümkün değildir.
Kaynak

shlmgzl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Biraz gülümseyerek okudum mesajını ama bilmemen normal
Pardus milli işletim sistemimizdir ve tamamen ücretsizdir. İstediğin kadar kopyalayıp dağıta bilirsin eğer ofis kullanıcısıysan Pardus sana yeterde artar bile
Ama oyun konusunda biraz zayıf kalır.
Arkadaşlar yukarda gerekli adresleri vermişler.
İyi çalışmalar.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
taban olan Linux değil Unix'tir
Linux bu taban üzerine yazılmış olan işletim sistemlerinin ortak adıdır.
Pardus Türkler tarafındfan geliştirilen Milli İşletim sistemimiz olmasına rağmen hakettiği yeri bulamamaış olan hızlı ve ücretsiz bir Linux dağıtımıdr.
Üzülerek belirtmek isterim ki ben Pardus değil UBUNTU kullanıyorum...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
taban olan Linux değil Unix'tir
Linux bu taban üzerine yazılmış olan işletim sistemlerinin ortak adıdır.
Pardus Türkler tarafındfan geliştirilen Milli İşletim sistemimiz olmasına rağmen hakettiği yeri bulamamaış olan hızlı ve ücretsiz bir Linux dağıtımıdr.
Üzülerek belirtmek isterim ki ben Pardus değil UBUNTU kullanıyorum...

Ben oyun deği ama internet delisiyimdir. yani indirmeler video izlemeler v.s. Yani hangisi daha hızlı olur bu konuda. pardus, xp, ubuntu v.s.??

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Ben oyun deği ama internet delisiyimdir. yani indirmeler video izlemeler v.s. Yani hangisi daha hızlı olur bu konuda. pardus, xp, ubuntu v.s.??

Ubuntu'nun program kurma arayüzü kolay o yüzden de tercih ediyorum,
kurulumu vs de çok rahat yapılıyor, tavsiyemi sorarsan UBUNTU derim:icon_:

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ubuntu'nun program kurma arayüzü kolay o yüzden de tercih ediyorum,
kurulumu vs de çok rahat yapılıyor, tavsiyemi sorarsan UBUNTU derim:icon_:

Pardus kurulumnda sorun yaşamam ama sen bana işlevsel olarak hangsini tavsiye edersin. İNTERNET HIZI açısından? peki xp de kurduğumuz çalştırdıgımız her program pardus ubuntu vs işletim sistemlerinde de sorunsuz çalşyor mu?

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Pardus kurulumnda sorun yaşamam ama sen bana işlevsel olarak hangsini tavsiye edersin. İNTERNET HIZI açısından? peki xp de kurduğumuz çalştırdıgımız her program pardus ubuntu vs işletim sistemlerinde de sorunsuz çalşyor mu?
İnternet hızıyla işletim sisteminin bir bağlantısı yok hangi sistemi kulanırsan kullan kullandığın internet paket hızının üstüne çıkamazsın.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87

XP programları normal olarak linuxta çalışmaz, ya linux versiyonunu bulman lazım, ya da emulator kullanman lazım ki emulatörler çok verimli çalışmaz.

İnternet için hepsinden aynı sonucu alırsın, bir fark oluşmaz...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
İnternet hızıyla işletim sisteminin bir bağlantısı yok hangi sistemi kulanırsan kullan kullandığın internet paket hızının üstüne çıkamazsın.

Peki genel bir kıyasmalama yapılsaydı eğer, gerek çalşıan programlar açısından gerek internet browser lerinin kullanışlılığı yada hızlılığı açısından yada güvenlik ne bilim diğer özellikler açıısndan hangi işletim sistemi daha iyi. ben windowsun dışında pardusun ve ubuntu nun daha iyi oldugunu duydum ve denemek istiyorum. bunun içinde ayrı bi ek donanıma gereksiim varmıdır yada herhangi bir şeye...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Peki genel bir kıyasmalama yapılsaydı eğer, gerek çalşıan programlar açısından gerek internet browser lerinin kullanışlılığı yada hızlılığı açısından yada güvenlik ne bilim diğer özellikler açıısndan hangi işletim sistemi daha iyi. ben windowsun dışında pardusun ve ubuntu nun daha iyi oldugunu duydum ve denemek istiyorum. bunun içinde ayrı bi ek donanıma gereksiim varmıdır yada herhangi bir şeye...

Tek Cevap LİNUX :mrgreen:

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Benim aslıda linux konusunda pek bir bilgim yok ama ubuntunun özellikle acemi kullanıcılar için daha uygun olduğunu biliyorum.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Ben sana şöyle yardımcı olayım
bilgisayartımda hem XP hem de UBUNTU var, ben ubuntu kullanıyorum, güvenlik vs açısından süper, ama bazı işlerde XP gerekiyor, çünkü dışarıda XP kullanılıyor, o durumlarda XP'ye dönüyorum.

Peki nasıl olcak?

XP yüklü bilgisayarındaki harddisklerinden birinden küçük bir parça (3-5 GB) daha ayır ve FAT32 olarak biçimlendir.

Sonra ubuntunun son versiyonunu indir, CD'ye yaz, CD sürücüye tak, birkaç seçenek çıkacak, kurma seçeneğini seç, Windowsun yüklü olmadığı Harddiski seç ve oraya kur, format falan atmadığı için bir sorun çıkarmıyor, ayrı bir klasör oluşturup içine kuruyor kendisini, boot ederkende işletim sistemleri listesinde görünüyor, bilg açınca seçiyorsun istediğini kullanıyorsun....

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
PArdusun bir lisansı var okuyup kabul etmen gerekir içinde kabul ediyorum demen lazım GPL lisanslıdır içinde bsd lisanslı yazılımlarda var onlar içinde içinde kabul ediyorum demen lazım

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Gereksiz acemi linuxlu gereksiz istersen git tübitaka sor bi:)

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
PArdusun bir lisansı var okuyup kabul etmen gerekir içinde kabul ediyorum demen lazım GPL lisanslıdır içinde bsd lisanslı yazılımlarda var onlar içinde içinde kabul ediyorum demen lazım
O lisans sadece bu yazılımı geliştiyorum diyerek kaynak kodunu kapatmasını engeller.