linux bir tabandır programcılar bu tabanı kullanarak üzerinde uygulamalar yazarak linux tabanlı işletim sistemleri oluştururlar dolayısıyla linux kelimesinin son kullanıcıya pek bir etkisi yok.
Bununla beraber pardus ücretsizdir. kurulumu basit ve hızlıdır herhangi bir lisans gerektirmez.
kurulumun resimli anlatımınıda pardus-wiki.org adresinden öğrenebilirsin
bu da direkt link http://tr.pardus-wiki.org/Pardus:Kurulum/2008
taban olan Linux değil Unix'tir
Linux bu taban üzerine yazılmış olan işletim sistemlerinin ortak adıdır.
Pardus Türkler tarafındfan geliştirilen Milli İşletim sistemimiz olmasına rağmen hakettiği yeri bulamamaış olan hızlı ve ücretsiz bir Linux dağıtımıdr.
Üzülerek belirtmek isterim ki ben Pardus değil UBUNTU kullanıyorum...
Ben oyun deği ama internet delisiyimdir. yani indirmeler video izlemeler v.s. Yani hangisi daha hızlı olur bu konuda. pardus, xp, ubuntu v.s.??
Ubuntu'nun program kurma arayüzü kolay o yüzden de tercih ediyorum,
kurulumu vs de çok rahat yapılıyor, tavsiyemi sorarsan UBUNTU derim:icon_:
İnternet hızıyla işletim sisteminin bir bağlantısı yok hangi sistemi kulanırsan kullan kullandığın internet paket hızının üstüne çıkamazsın.Pardus kurulumnda sorun yaşamam ama sen bana işlevsel olarak hangsini tavsiye edersin. İNTERNET HIZI açısından? peki xp de kurduğumuz çalştırdıgımız her program pardus ubuntu vs işletim sistemlerinde de sorunsuz çalşyor mu?
Pardus kurulumnda sorun yaşamam ama sen bana işlevsel olarak hangsini tavsiye edersin. İNTERNET HIZI açısından? peki xp de kurduğumuz çalştırdıgımız her program pardus ubuntu vs işletim sistemlerinde de sorunsuz çalşyor mu?
İnternet hızıyla işletim sisteminin bir bağlantısı yok hangi sistemi kulanırsan kullan kullandığın internet paket hızının üstüne çıkamazsın.
Peki genel bir kıyasmalama yapılsaydı eğer, gerek çalşıan programlar açısından gerek internet browser lerinin kullanışlılığı yada hızlılığı açısından yada güvenlik ne bilim diğer özellikler açıısndan hangi işletim sistemi daha iyi. ben windowsun dışında pardusun ve ubuntu nun daha iyi oldugunu duydum ve denemek istiyorum. bunun içinde ayrı bi ek donanıma gereksiim varmıdır yada herhangi bir şeye...
Benim aslıda linux konusunda pek bir bilgim yok ama ubuntunun özellikle acemi kullanıcılar için daha uygun olduğunu biliyorum.Peki genel bir kıyasmalama yapılsaydı eğer, gerek çalşıan programlar açısından gerek internet browser lerinin kullanışlılığı yada hızlılığı açısından yada güvenlik ne bilim diğer özellikler açıısndan hangi işletim sistemi daha iyi. ben windowsun dışında pardusun ve ubuntu nun daha iyi oldugunu duydum ve denemek istiyorum. bunun içinde ayrı bi ek donanıma gereksiim varmıdır yada herhangi bir şeye...
O lisans sadece bu yazılımı geliştiyorum diyerek kaynak kodunu kapatmasını engeller.PArdusun bir lisansı var okuyup kabul etmen gerekir içinde kabul ediyorum demen lazım GPL lisanslıdır içinde bsd lisanslı yazılımlarda var onlar içinde içinde kabul ediyorum demen lazım
O zaman Lİnux yaz:mrgreen:Tek Cevap LİNUX :mrgreen: