Pardus distrowatch da kaçıncı sırada

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Pardus'ta benim gördüğüm tek eksik depolarının geç güncellenmesidir, buda yeterli geliştirici desteğine sahip olmamalarından kaynaklanmaktadır. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
pardus u neden özel bi şirket finanse etmiyorki

yani diğer dağıtımlara bakarsak çoğunu sağlam şirketler finanse ediyor

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
tubitak ediyor gerci oda sirket degil

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
kendini teselli mi etmeye çaılışıyorsun

Ben bunu görmemişim :)

Ne teselli edeceğim yahu, görünen köy klavuz ister mi? Sen denemişsin kullanamamışsın Pardus'u yok çökmeymiş yok başka şeylermiş gelip şimdi Pardus'a laf atıyorsun. Söylediğin şeyler havada kalıyor. Günlük dağıtım değiştiriyorsun günlük buraya konu açıyorsun, Pardus'un üzerine biraz yoğunlaşsan belki vazgeçemeyeceğin bir dağıtım olacak ama hazır gelsin herşey diyorsun, bigün ubuntu ertesi gün mandriva sonra bir daha pardus sonra tekrar başa debian. Böyle yaparsan hiçbir dağıtımı beğenmezsin sadece Pardus değil. Pardus'un bir Ubuntu olması için biraz daha yolu var ama depo olayını biraz daha ilerletirlerse çok çok başarılı bir dağıtım olur ki şuanda da gayet başarılıdır.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ben bunu görmemişim :)

Ne teselli edeceğim yahu, görünen köy klavuz ister mi? Sen denemişsin kullanamamışsın Pardus'u yok çökmeymiş yok başka şeylermiş gelip şimdi Pardus'a laf atıyorsun. Söylediğin şeyler havada kalıyor. Günlük dağıtım değiştiriyorsun günlük buraya konu açıyorsun, Pardus'un üzerine biraz yoğunlaşsan belki vazgeçemeyeceğin bir dağıtım olacak ama hazır gelsin herşey diyorsun, bigün ubuntu ertesi gün mandriva sonra bir daha pardus sonra tekrar başa debian. Böyle yaparsan hiçbir dağıtımı beğenmezsin sadece Pardus değil. Pardus'un bir Ubuntu olması için biraz daha yolu var ama depo olayını biraz daha ilerletirlerse çok çok başarılı bir dağıtım olur ki şuanda da gayet başarılıdır.

Sen sus artık. Sen KDE'li Arch kullanan nadir kutsal kişiliklerden birisin. :D

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
o sitedeki 2. ; 3. ; ve de 4. tablolara bakmanızı rica ediyorum lutfen!

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
36
42
64
74
müthiş bir düşüş
ben bunu pardus forumlarında da dile getirdim
kurumsal çıktıktan sonra masaüstü yalan oldu
gerçi pardus projesi en baştan beri biraz yalan
madem yeterli kadron yok, pisi kullanma
büyük dağıtımlarının hangisi bağımsız tabanlı
bağımsız olanlar bile bir zamanlar bağımlıymış, yeterli güce ulaştıktan sonra ayrılmışlar
önce deb ya da rpm yap, hatta farklı olmak istiyorsan ikisini de yap
yeterli ekibin olunca bağımsızlaş pisi ol
ama Türk usulü herşeyin en iyisini istiyoruz ancak bunu aşamalarca değil birden olmasını istiyoruz
sonuç olmuyor, sonra da battı balık yan gider diyorlar ki onu hiç sormayın

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
36
42
64
74
müthiş bir düşüş
ben bunu pardus forumlarında da dile getirdim
kurumsal çıktıktan sonra masaüstü yalan oldu
gerçi pardus projesi en baştan beri biraz yalan
madem yeterli kadron yok, pisi kullanma
büyük dağıtımlarının hangisi bağımsız tabanlı
bağımsız olanlar bile bir zamanlar bağımlıymış, yeterli güce ulaştıktan sonra ayrılmışlar
önce deb ya da rpm yap, hatta farklı olmak istiyorsan ikisini de yap
yeterli ekibin olunca bağımsızlaş pisi ol
ama Türk usulü herşeyin en iyisini istiyoruz ancak bunu aşamalarca değil birden olmasını istiyoruz
sonuç olmuyor, sonra da battı balık yan gider diyorlar ki onu hiç sormayın
Pardus'un en büyük eksiği bence deneyimli kullanıcı tabanına sahip olmaması. Bir sorun çıktığında sap gibi ortada kalıyor insan. Özgürlükiçin forumu çoluk çocuk dolu, sorunlar hep geçiştiriliyor. Ubuntu'da böyle mi? Bir sorun olduğunda forumuna yaz 1 saat içinde 5-6 tane kaliteli cevap geliyor. Haliyle soğuyor insan, yoksa paketlerin az olması bence bir sorun değil kendim de derlerim.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
bir de yeni fikirler komedisi var
oradaki yeni fikirler bölümünde kaç tanesi uygulamaya geçti
veya onu boşver
bir tanesi uygulamaya geçti mi bir gösterin yaa
yapacak kadar gücümüz, bilgimiz yok demiyorlar da
zamanında ati kartı için yamalanmış xorg yapın demiştik de güvenliği bozuyor demişti
özgürlük dünyasında yaşıyoruz, sen seçeneği sun, kullanıcıları bilgilendir
bırak da seçimi ben yapayım

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
ben hala 42 görüyorum ,ama dogru pardus da genelde yapamayacaklari seylerin lafini yapmakta üstlerine yok ,ben 2007 den beri kullaniyorum ,yani kde degisimi disinda pek bir degisim yok yani o yeni fikirlerin bir tanesi bile uygunlanmis degil ,sadece gürlüyorlar ,yagan yamur filan yok ,arkanda koskoca devlet var neden bu avantaji kullanmazlar ki ,bir de 100 ze yakin gelistiricisi var diyorlar ,hani nerde ,yoksa vardida bizmi yedik ,bu gelistiricilerin 10 tanesini depo zenginiligi icin kullansan ubuntu ile aranda fark olmaz ,

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
nihayet pardus hakkındaki gerçekleri ördüğünüze sevindim

daha dün pardus için söyledilerime çok kızanlar oluyordu

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ben de Pardus'u iyi görmüyorum. Güncellemeler berbat ve katkı deposu diye bir yer var iş görmüyor. Bence bir kaç seneye yalan olur. Ne demişler: İşe Türk gibi başla Alman gibi devam ettir, Fransız gibi bitir.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Anlamsız bir konu ve boş bir tartışma. Bunun hiç kimseye bir faydası yok. Ramboberk'ten böyle bir şey beklemediğimi de söylemek isterdim ne de olsa Arch kullanmış biriydi.

Her neyse bilen biliyor zaten. İsteyen de istediği dağıtımı kullanır. Yeter ki biz başka hiçbir şeyi kullanışlılığın önüne geçirip öyle dağıtım önermeyelim yenilere.

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Ben de Pardus'u iyi görmüyorum. Güncellemeler berbat ve katkı deposu diye bir yer var iş görmüyor. Bence bir kaç seneye yalan olur. Ne demişler: İşe Türk gibi başla Alman gibi devam ettir, Fransız gibi bitir.
yanlisin var arkadasim elestri sadece onu bitirmek yada yok olusunu tahmin etmek icin degildir ,en azindan benimkisi ,birileri görürde belkide kullanicilarin ne gibi sikayetleri oldugunu görür ,bulunduklari yanlisliklari görür bunu cözmek icin bir hamle yapar, yine acemi bir kullanici icin önerecegim tek dagitim pardusdur,diyelimki güncellemeler cok gec geliyor ,ozaman debian en kötü dagitimlarin basini cekiyor ,yani olayi güncellige dikmeyelim su an susede mile stone 6 da dahi kde 4.4.2 varken pardus test deposunda 4.4.3 kullaniyor ve ikisinin finase durumunada göz atmak lazim ,sorun pardus degil ,sorun arkasindaki güc te,bu elestrileri aslinda gelistiriciler ile paylasmak lazim

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Sen daha dünkü çocuk olduğun için normal bu durum.

sen çok büyüksün değilmi merve hanım :cursing:

önce bi nüfus kağıdına bak ondan sonra kimin dünkü çocuk olduğunu söyle :cursing:

linux a benden önce geçtin diye ukalalık etmenin sana hiç bir faydası yok :cursing:

Anlamsız bir konu ve boş bir tartışma. Bunun hiç kimseye bir faydası yok. Ramboberk'ten böyle bir şey beklemediğimi de söylemek isterdim ne de olsa Arch kullanmış biriydi.

Her neyse bilen biliyor zaten. İsteyen de istediği dağıtımı kullanır. Yeter ki biz başka hiçbir şeyi kullanışlılığın önüne geçirip öyle dağıtım önermeyelim yenilere.

yusufsan bende senin bu sözlerini hakedecek hiç bişey söylemedim

konunun açılış tarihine bakarsan hortlatılmış bi konu olduğunu görürsün

ben diğerleri gibi linux daki ilerlememi yılda bir dağıtım olarak değil ayda bir dağıtım olarak ilerletiyorum

ve bu olayın okumuş okumamış olmakla ilgisi yok

tamamen kafa basması ile ilgili

kafan basıyorsa ilgilenirsin basmıyorsa ilgilenmezsin

arch linux u okumuş insanlar kendilerininmiş gibi davranmaya debam etsin bakalım

ben okumamış biri olarak ilerlememi devam ettiriyorum

atalarımız ne demiş ( kıroyum ama para bende)

bu sözleri anlayan anlar :yes:

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
Ama senin inatla anlayamadığın, farklı dağıtımlar kullanmış olmanın sana zerre kadar faydası olmayacağı, git bir tane kim korkar linux'tan kitabı al oku.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
sanki siz değişik dağıtımlar kullanmıyorsunuz
yeni bi sürüm yada dağıtım çıkınca hurraa diye hücum ediyorsunuz

(burada kasıt sen değilsin faruk diğer linux kullanıcıları)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
boşverin hacılar
bunlar fani işler :D
burada önemli olan öyle ya da böyle pardus'un distrowatch listesindeki düşüşü

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
sen çok büyüksün değilmi merve hanım :cursing:

önce bi nüfus kağıdına bak ondan sonra kimin dünkü çocuk olduğunu söyle :cursing:

linux a benden önce geçtin diye ukalalık etmenin sana hiç bir faydası yok :cursing:

yusufsan bende senin bu sözlerini hakedecek hiç bişey söylemedim

konunun açılış tarihine bakarsan hortlatılmış bi konu olduğunu görürsün

ben diğerleri gibi linux daki ilerlememi yılda bir dağıtım olarak değil ayda bir dağıtım olarak ilerletiyorum

ve bu olayın okumuş okumamış olmakla ilgisi yok

tamamen kafa basması ile ilgili

kafan basıyorsa ilgilenirsin basmıyorsa ilgilenmezsin

arch linux u okumuş insanlar kendilerininmiş gibi davranmaya debam etsin bakalım

ben okumamış biri olarak ilerlememi devam ettiriyorum

atalarımız ne demiş ( kıroyum ama para bende)

bu sözleri anlayan anlar :yes:

Ok.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Ben bir örnek veriyim madem konu açıldı güncel kalsın. Fi tarihinde bir soru sordum foruma cevap veren olmadı. 1 Allahın kulu cevap vermez mi yahu. İrc kanalında bunların toplantısı vardı. Orada yetkili buldum. Foruma yönlendirdim. O da bir şeyler yazdı. 1 hafta bekledim konu güncel daha duruyor. Yine cevap yok. Bu kadar ilgisizlik olurmu. Ardından elveda Tübitak/Uekae ve Pardus. :hammer:
Not: http://www.ozgurlukicin.com/forum/coklu-ortam/15165/?page=1 buradan bakın inanmazsanız!

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Bari ben yardım etmeye çalışayım
Müzik dinlemek için kullandığım yazılım hangisi :)