Pardus distrowatch da kaçıncı sırada

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
1. java olarak openjdk'yı dene. suse varsayılan olarak onu öneriyor.
2. olmazsa audacious ile müziklerini dinlemeyi dene. ses işlemede farklı bir yöntem kullanıyor.
3. yine olmazsa farklı bir dağıtımda dene, Pardus yanlış yapılandırılmış olabilir
bu üçü olmazsa oyun büyük ihtimal oss driver'ını kullanıyordur veya başka bir sorunu vardır yani oyunla ilgilidir.
sysctl.conf ile ilgisi olabileceğini pek sanmıyorum.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Suse de önce openjdk denedim olmadı. daha önce pardus denedim bilindiği gibi fiyasko audacious ile ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü aynı anda flash video izleyip müzik çalıyor. ancak java sesi ile müzik çakışıyor. bu konu sanırım kernel ile ilgili bir sorun. ne ubuntu ne pardus ne suse hepsinde aynı.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
diğer java uygulamalarında da oluyorsa dediğin doğru
ama sadece o java uygulamasında oluyorsa, bence hata uygulamadadır.

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
runescape. ubuntu forumlarında çok tartışılmış. ancak soruna çözüm bulan olmamış. galiba donanım ilgili değil.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
tam da tahmin ettiğim gibi
sorun java uygulamalarından bazılarının oss driver'ı kullanmakta ısrar etmesi
java-sun-alsa diye bir paket var eğer ki sun kullanıyorsan
ben yine de openjdk öneririm
çözüm önerilerine baktım, elle tutulur birşey yok
oss'yi silmeyi dene. umarım program oss olmayınca en yakın driver alsa'ya atayacak kadar akıllıdır :)

shakal

Profesör
Reaksiyon puanı
29
arkadasim yazilarindan anti parduscu oldugun belli,sana kim baski uyguluyorsa pardus kur diye ,baskilar seni yildirmassin ,senin yerinde olsam hic bir linux sürümüyle ugrasmam ,linux senin üstesinden gelecegin bir sey degil ,ahanda windows 7 tamam sana göree mis gibi hic bir seyle ugrasmassin ,

hayranim

Profesör
Reaksiyon puanı
32
windows bana göre değil. sıkıcı geliyor. ne var şurada hem öğreniyoruz. hem muhabbet ediyoruz. basic kullandığım yıllar aklıma geliyor, o yüzden ayrı bir seviyorum linux gnu