Pardus 2011 deneyimlerim

yarışçı

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bugün ilk defa Pardus 2011'i denedim.
Daha önce birkaç başarısız linux denemesinden sonra şunu rahatlıkla diyebilirim ki
Olmuş l*n bu :D :D
İngilizce iyi bildiğim için İngilizce olarak deniyorum ve firefox 4 beta'dan yazıyorum, hiç de karışık gelmedi. Çünkü Türkçesi %100 olmadığı için daha karışık geldi bilmiyorum en azından bana
Sabahtan beri Linux'u veya en azından kde'yi çözdüm sayılır.
Yapamadığınız varsa sorun çekinmeyin yani:cool:
Hatta beni test de edebilirsiniz 100 üzerinden 90 alırım kodlu bölümler hariç :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hayırlı olsun, sevindim :) Güle güle kullan :D

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Bende deneyim bi ara .. oldu diyosanız olmuştur :D

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ben eski bilgisayarıma kurdum,
biraz virüs problemim vardı.
şimdi gizli virüslerde dahil olmak üzere hepsi kabak gibi ortaya çıktı.Elle siliyorum.
Birde tasarım olarak çok hoş olmuş bence.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
helal sana, bizdensin artık :D

furfer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pardus 2009 dan beri kullanıcısıyım gayet hoş windows u aramıyorum bile tüm ihtiyaçlarımı karşılıyor herkese tavsiye ederim.2011 de ufak tefek problemler var ama onlarda tuzu biberi en azından bizim diye bileceğimiz ve herkese tavsiye edebileceiğimiz bir işletim sistemi mutlaka kurun ...
Benim PC de 3 işletim sistemi kurulu
1.xp
2.pardus 2011 (çocuklarım bayılıyor xp yi bile açmıyorlar)
3.pardus kurumsal2 buda benim tercihim kararlı sürüm hatasız kullanması çok hoş herkese şiddetle tavsiye ederim..

alonespy

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yaa peki oyun ve program konusunda sıkıntı çekiyor musunuz? yani ben crysis 2 yükleyip oynayabilir miyim pardus da.....

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
yaa peki oyun ve program konusunda sıkıntı çekiyor musunuz? yani ben crysis 2 yükleyip oynayabilir miyim pardus da.....

Normalde Oynayamassın Çünkü pardus linux tabanlı exeleri tanımaz ama belki playonlinux veya wine ile oynayabilirsin.

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4

baştan açık açık söyleyim eğer amacın oyun oynamak ise hemde en yeni oyunları oynamak ise çok sıkıntı çekersin o yüzden ne senin başın ağrısın ne de çözüm bulacam diye başkasının başını ağrıt, en mantıklı yolu seç: yani windows ve linuxu aynı anda kullan rahat et :)
Linuxtan vazgeçme sırf oyun için :)

hocac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
baştan açık açık söyleyim eğer amacın oyun oynamak ise hemde en yeni oyunları oynamak ise çok sıkıntı çekersin o yüzden ne senin başın ağrısın ne de çözüm bulacam diye başkasının başını ağrıt, en mantıklı yolu seç: yani windows ve linuxu aynı anda kullan rahat et :)
Linuxtan vazgeçme sırf oyun için :)

Kesinlikle şu an windows kullanıyorum sırf oyunlar için.Kısa süre öncesine kadar ubuntum vardı ama niyetim hep pardusu incelemek olmuştur en yakın zamanda pardusu kurup bizzat incelemek istiyorum... Önerdiğiniz başka dağıtım var mı?

hsngrms

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Kesinlikle şu an windows kullanıyorum sırf oyunlar için.Kısa süre öncesine kadar ubuntum vardı ama niyetim hep pardusu incelemek olmuştur en yakın zamanda pardusu kurup bizzat incelemek istiyorum... Önerdiğiniz başka dağıtım var mı?

Bu aralar en sevdiğim dağıtım olan Linux Mint Debian Edition'ı öneririm :)

Ancak önce flash diskin varsa ona atıp Live USB olarak denemeni öneririm, Linux sistemlerin güzelliği de burada ya kurmadan önce deneme şansın var :)

Daha fazla bilgi almak için açtığım konuyu -->buradan<-- inceleyebilirsin, LMDE ile ilgili sorun olursa aynı konu altından sormanı rica ediyorum çünkü konuyla ilgilenen diğer arkadaşlarda faydalanmalı :)

DVD ile denemeni pek önermem çünkü biraz yavaş oluyor (dağıtımla ilgili değil CD/DVD üzerinden çalıştırdığında öyle olur)

gigabyte13

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bugün ilk defa Pardus 2011'i denedim.
Daha önce birkaç başarısız linux denemesinden sonra şunu rahatlıkla diyebilirim ki
Olmuş l*n bu :D :D
İngilizce iyi bildiğim için İngilizce olarak deniyorum ve firefox 4 beta'dan yazıyorum, hiç de karışık gelmedi. Çünkü Türkçesi 0 olmadığı için daha karışık geldi bilmiyorum en azından bana
Sabahtan beri Linux'u veya en azından kde'yi çözdüm sayılır.
Yapamadığınız varsa sorun çekinmeyin yani:cool:
Hatta beni test de edebilirsiniz 100 üzerinden 90 alırım kodlu bölümler hariç :D

Sonunda bizim de iyi bir işletim sistemimiz oldu diyebilir miyiz?

setcom_2000

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sonunda bizim de iyi bir işletim sistemimiz oldu diyebilir miyiz?

Bizim dersek haksızlık etmiş oluruz. Sonuçta Linux bir çekirdek ve tüm dünya tarafında geliştiriliyor. Türkler'e özgü değil. Pardus'ta ise tamamen Tübitak tarafından geliştirilen yardımcı uygulamalar (PiSi, Müdür,...) bulunmakta ve yerelleştirmesi bir çok dağıtımdan daha iyi durumda. Neredeyse Windows işletim sistemlerine yakın bir Türkçeleştirme yapılmış diyebiliriz. Ancak hala çoğu uygulamayı İngilizce kullanmak zorunda kalıyorsunuz.
Saygılar...

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Mageia dene dostum KDE'yi en iyi Mageia kullanıyor

AngelOFDeath

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben dün indirdim internetten ve kurdum arkadaşlar tek kelimeyle muhteşem.

NESDelisi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,316
Pardus'u 2009'da kullandım resmen hayal kırıklığı yaşadım. Ama Mandriva her istediğime cevap verebilse de ailenin isteği üzerine kaldırdım. İnşallah bir pc'im olursa bu ikiliyi kurarım. :D