WhiteHawk
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 43
Arkadaşlar çalışan nedir?Kurulan nedir?
arkadasim calisan cd cd ye yazildiktan sorna hemen isletim cd üzerinden sistemini kurulum gerektirmeden kullana bilirsin ,fakat islemlerin kapandiktan sonra hepsi kaybolur ,FAKAT pc icerigindeki harddiske yapacagin islemler kalicidir .örnegin programlari örnek vermek gerekirse C: windows dizinindeki bilgileri sildikten sonra geri gelmezler ayni sekil bir seylerde yükleyebilirsin ,kurulan cd ise standart isletim sistemini hdd ye yüklemek icin kullanirsin , fakat ileride final sürümünde bu iki özelligi bir haline getireceklerini söylemislerdi ne oldu bilemiyorumArkadaşlar çalışan nedir?Kurulan nedir?
arkadasim calisan cd cd ye yazildiktan sorna hemen isletim cd üzerinden sistemini kurulum gerektirmeden kullana bilirsin ,fakat islemlerin kapandiktan sonra hepsi kaybolur ,FAKAT pc icerigindeki harddiske yapacagin islemler kalicidir .örnegin programlari örnek vermek gerekirse C: windows dizinindeki bilgileri sildikten sonra geri gelmezler ayni sekil bir seylerde yükleyebilirsin ,kurulan cd ise standart isletim sistemini hdd ye yüklemek icin kullanirsin , fakat ileride final sürümünde bu iki özelligi bir haline getireceklerini söylemislerdi ne oldu bilemiyorum
Benim açıklamam çok boş kalmış... teşekkürler güzel açıklama
---------- Post added at 20:25 ---------- Previous post was at 20:17 ----------
Peki benim donanımım 64 bit. İndirirken hangisini indirip kurmalıyım sizce ?
Pardus-2011-Beta-2-Live-x86_64 ?
yoksa
Pardus-2011-Beta-2-Live-i686 ?
Hiçbirini.Peki benim donanımım 64 bit. İndirirken hangisini indirip kurmalıyım sizce ?
Pardus-2011-Beta-2-Live-x86_64 ?
yoksa
Pardus-2011-Beta-2-Live-i686 ?
Biz de cevaben deriz ki, Pardus düzgün çalışsın yeter..Valla derim ki kurabilen arch kursun bu saatten sonra, kuramayan bsd :mrgreen:
normal bir kullanici icin arch hin pardusdan üstünlüklerini anlatirsan belki bende seninle ayni fikri tasiyabilirim lütfen aciklarmisin
Bir de Ati ekran kartı ile bu kadar sorunlu olmasalarHız, sadelik, tam kontrol.
Bir de Ati ekran kartı ile bu kadar sorunlu olmasalarDaha da süper olacaklar ama
![]()
Catalyst'i depodan çıkardıklarından beri sorunlar boğuşuyor insanlarATI ile sorunlu olan ne?
Catalyst'i depodan çıkardıklarından beri sorunlar boğuşuyor insanlarben aur üzerinden kuruyorum gerçi benim için sorun yok ama normal kullanıcıların bunu öğrenene kadar en azından bi 4-5 kurulum yapması gerekiyor. HD 4850 bu arada ekran kartım. Sende de Ati vardı galiba? Yanlış mı hatırlıyorum?
arkadasim simdi benim kendimin olup beni ugrastirmadan istedigim seye ayni sekilde ulastira bilen bir seyle ayni özelliklere sahip ama beni her yönden ugrastiracak cikan sorunlara kendi dilimde cözüm bulamayacagim bir ürünümü tercih etmemizi söylüyorsun .normal bir kullanici icin arch hin pardusdan üstünlüklerini anlatirsan belki bende seninle ayni fikri tasiyabilirim lütfen aciklarmisin .bir benim icin önemli olan kurulumu kolay ve anlasilir olsun ,ondan sonra beni ugrastirmadan bütün driverlerimi yüklesin ,normal bir kullanici icin gerekli paketleri deposunda bulundursun ,örnegin codecks gibi seyleri olsun playonlinux gibi amsn skype gibi
eger kendimize kendimiz deger vermez kücültürsek ,bir baskasinin deger vermesini bekleyemiz,yani su kani olusmamali ,türk yapiyorsa kötüdür .avrupali yapiyorsa iyidir,unutmayalimki ,türkler insanlik alemini insan oldugunun farkina vardirmis bir millettir ,
Evet, bende de ATI var ama hiç sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Belki de yaşamışımdır ama bulmuşumdur forumunda çözümünü.
[B] Main repository [/B]
There is a repository called [B][catalyst][/B] which contains [B]newest stable catalyst driver[/B] and some additional packages like [B]patched xorg-server[/B]. This repository should always work with [B]stock kernel[/B] from [core] and it is updated most frequently. To use it you need as root:
[B]1)[/B] Edit /etc/pacman.conf and add those lines above all other repositories:
For i686 systems:
[catalyst]
Server = [URL]http://catalyst.apocalypsus.net/repo/catalyst/i686[/URL]
For x86_64 systems:
[catalyst]
Server = [URL]http://catalyst.apocalypsus.net/repo/catalyst/x86_64[/URL]
ie. for x86_64 systems pacman.conf should look like:
(...)
[catalyst]
Server = [URL]http://catalyst.apocalypsus.net/repo/catalyst/x86_64[/URL]
[core]
# Add your preferred servers here, they will be used first
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist
[extra]
# Add your preferred servers here, they will be used first
Include = /etc/pacman.d/mirrorlist
(...)
[B]2)[/B] Update repositories and packages with:
# pacman -Syu
[B]3)[/B] Install catalyst:
# pacman -S catalyst catalyst-utils
[B] Note: [/B]{{{1}}}
[B]4)[/B] [B]Don't forget[/B] to prepare your /etc/X11/xorg.conf for catalyst. Use aticonfig --initial if you don't have prepared xorg.conf. Also add fglrx module to MODULES array in /etc/rc.conf
[B]5) Reboot[/B]
Hız, sadelik, tam kontrol.
Pardus'un bizim için yapıldığı göz önüne alındığında tabii ki bize göre en hızlısı o olacaktır. Ama şu anda ben Arch Linux'dan yazıyorum bunları. Kurulum aşamasında bile en ince ayrıntısına kadar ayarlayabiliyorsun. Bunun tabii ki yeni veya normal kullanıcı için bir artısı yok ama ortalama linux kullanan biris için çok iyi bir şey. @jeaquares'in Pardus'a yan baktığını da sanmıyorum. O sadece Pardus'un bir devlet dairesi gibi kullanılmasından rahatsız oluyor sanırım. Ve en başta tanıtılırken sanki ayrı bir işletim sistemi yapılıyormuş gibi "Tübitak destekli bir linux dağıtımı" demek yerine "Milli işletim sistemi" olarak lanse edilmesinden rahatsız olmuştu bildiğim kadarı ile. Neyse oralar bizi bağlamaz. Ben hala yeni linux kullanmaya başlayanlara Pardus veya Ubuntu tavsiye ediyorum. Hangisinin görseli daha çok hoşuna giderse (Gnome veya Kde) ona göre kullanmasını tavsiye ediyorum her zaman. Ama iş hız, stabilite, sadelil, tam kontrol gibi yerlere geldiği zaman daha profesyonel dağıtımlar (Debian, Red Hat, Suse, Arch, Gentoo gibi) dağıtımlar her zaman öne çıkmıştır. Ve birde atlanmaması gereken önemli bir detay, diğerlerini tam olarak bilmiyorum ama Arch Linux'un "rolling release" yuvarlanan sürüm olması bence bir "+"dır. Pardus, Ubuntu, Opnesuse, Fedora gibi dağıtımlarda (her ne kadar güncelleme şansı olsa da) 1 senede bir yükleme yapmak gerekiyor. Çünkü güncelleme genelde tam performans sağlamıyor... Özetle yeni kullanıcılar için Pardus ve Ubuntu gerçekten güzel. Ama biraz kullanmaya alıştıktan sonra zaten ister istemez insan diğer dağıtımları da denemek istiyor... Kimseye "vay efendim neden şunu savunuyorsun da bunu savunmuyorsun" demek şansım yok benim. Çok şükür opsiyonumuz çok fazla. Beğenen kullanır, beğenmeyen başka bir dağıtım kullanır. 300 küsür dağıtım varsenin tarafindan hic bir sekilde pardus hakkida elestiri kabul etmiyorum ve ciddiye almiyorum .cünki sende bariz pardus düsmanligi var ,eger pardusu tubuitak yerine bilmem baska bir ülke yapmis olsaydi hatta ubuntu türevi olsaydi yere göge sigdirmazdin ,bence senin pardusa antipatinin linux disinda baska sebebleri var,mademki bir elestiride bulundun cevabi yazayim ,hiz derken nekadar hizli olacak sahsen benim gördügüm kadari ile pardus sizin ubuntu türevlerinden daha hizli ,sadelik derken ,sonucta ayni masa üstü istedigini her ikisinede uygulaya bilirsin , tam kontrol derken saten sacmalik ,mesela neye kontrol ediyorsun ,yani bos bosuna esinti yapmayalim ,normal kullanici acisindan baktimizda ,arch yada bir baska linux sürümünü pardus dan üstün göremeyiz , cünki pardus hepsinden üstün![]()
böyle bir şey yapmışlar sonundaKod:[B] Main repository [/B] There is a repository called [B][catalyst][/B] which contains [B]newest stable catalyst driver[/B] and some additional packages like [B]patched xorg-server[/B]. This repository should always work with [B]stock kernel[/B] from [core] and it is updated most frequently. To use it you need as root: [B]1)[/B] Edit /etc/pacman.conf and add those lines above all other repositories: For i686 systems: [catalyst] Server = [URL]http://catalyst.apocalypsus.net/repo/catalyst/i686[/URL] For x86_64 systems: [catalyst] Server = [URL]http://catalyst.apocalypsus.net/repo/catalyst/x86_64[/URL] ie. for x86_64 systems pacman.conf should look like: (...) [catalyst] Server = [URL]http://catalyst.apocalypsus.net/repo/catalyst/x86_64[/URL] [core] # Add your preferred servers here, they will be used first Include = /etc/pacman.d/mirrorlist [extra] # Add your preferred servers here, they will be used first Include = /etc/pacman.d/mirrorlist (...) [B]2)[/B] Update repositories and packages with: # pacman -Syu [B]3)[/B] Install catalyst: # pacman -S catalyst catalyst-utils [B] Note: [/B]{{{1}}} [B]4)[/B] [B]Don't forget[/B] to prepare your /etc/X11/xorg.conf for catalyst. Use aticonfig --initial if you don't have prepared xorg.conf. Also add fglrx module to MODULES array in /etc/rc.conf [B]5) Reboot[/B]
![]()
senin tarafindan hic bir sekilde pardus hakkida elestiri kabul etmiyorum ve ciddiye almiyorum .cünki sende bariz pardus düsmanligi var ,eger pardusu tubuitak yerine bilmem baska bir ülke yapmis olsaydi hatta ubuntu türevi olsaydi yere göge sigdirmazdin ,bence senin pardusa antipatinin linux disinda baska sebebleri var,mademki bir elestiride bulundun,benim icin nekadar gereksiz olsada cevabi yazayim ,hiz derken nekadar hizli olacak sahsen benim gördügüm kadari ile pardus sizin ubuntu türevlerinden daha hizli ,sadelik derken ,sonucta ayni masa üstü istedigini her ikisinede uygulaya bilirsin , tam kontrol derken saten sacmalik ,mesela neye kontrol ediyorsun ,yani bos bosuna esinti yapmayalim ,normal kullanici acisindan baktimizda ,arch yada bir baska linux sürümünü pardus dan üstün göremeyiz , cünki pardus hepsinden üstün![]()