Pardus 2009 da kullanıcı adı ve şifre sorunu

bedri59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarımda xp ve pardus 2008 yüklüydü.bugün pardusun yüklü olduğu kısma format çekip pardus 2009u defalarca düzgün bir şekilde kurmama rağmen her seferinde kullanıcı adı ve şifre istemekte,girmeme rağmen sistem açılmayıp,yeniden şifre istemekte.lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Kardeş pardus 2009 için yeni bir kullanıcı adı ve şifre al diyecem ama linux sürümleri zaten ücretsiz olduğuna göre sen pardus 2009u tekrar kur belki dosya eksiktir aynı yerde tekrarlıyordur pc aklıma bu geliyor anca.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
kullanıcı adın ne şekilde ? linux'te admin yetkisinde olan kullanıcı root sanırım. yanlış bir şey deniyor olabilir misin?

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
bilgisayarımda xp ve pardus 2008 yüklüydü.bugün pardusun yüklü olduğu kısma format çekip pardus 2009u defalarca düzgün bir şekilde kurmama rağmen her seferinde kullanıcı adı ve şifre istemekte,girmeme rağmen sistem açılmayıp,yeniden şifre istemekte.lütfen yardımcı olabilirmisiniz.

şifreyi ilk verirken numlock açık mı değil mi dikkat ediyor musun? yani şifrede bir sorun olmadığına eminsin değil mi? olmazsa şifre değiştirmek için ctrl+alt+f1'le grafik ekrandan çıkarak root olarak login olman lazım onun için de bu sefer root şifreni biliyor olman gerekiyor. özgürlük için'e bakmanı öneririm.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bende de Aynı Sorun Vardı . Her Seferinde Kurtarma Yaparak Değiştirdikten sonra oldu

Bir Problem var Sanırım orda Klasik şifre kullanıyorum Genede Giriş Ekranında kabul etmiyor

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
ekran kartıyla ilgili bir problem olabilir, güvenli kipte açmayı bir deneyin isterseniz (grub ekranında F4 e basarak güvenli kipi seçebilirsiniz...)

tatankalahari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu an benim pardus 2009'da da aynı sorun var.Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Pardus 2009.1 çıktığı gün kurmuştum. YALI'dayken başlangıçta masaüstünü açması için ayar yapmama rağmen (Start X at Boot) XDM açılıyordu. Kullanıcı adı ve şifremi girdiğim de tekrardan kullanıcı adı ve şifreyi soruyordu. Bende sıfırdan tekrar kurulum yapmıştım ve sorun ortadan kalkmıştı. Ama siz tekrar tekrar kurulumdan bahsetmişsiniz. http://hata.pardus.org.tr ye bir hata kaydı açın. Ama daha önce böyle bir hata kaydının açılıp açılmadığını aratın.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
belki default olarak koyulmuş bi şifre olabilir

özgürlük için sitesinde sorup soruştur bakalım

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35

Şu an benim pardus 2009'da da aynı sorun var.Yardımcı olabilecek kimse yok mu?

Kusura bakmayın ama neden Pardus kullanıyorsunuz? Eğer ölüm kalım meselesi değilse bence vazgeçin. Onun görünümünü seviyorsanız Mandriva sevmiyorsanız Ubuntu kullanın kafanız rahat olsun. Oradan buradan paket arayacağınıza 20bin küsur paketin tadını çıkarın.

Haaa, şimdi diyeceksini sistemimize sahip çıkalım falan, bence hiç gerek yok. Zaman kaybından başka bir şey değil.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Kusura bakmayın ama neden Pardus kullanıyorsunuz? Eğer ölüm kalım meselesi değilse bence vazgeçin. Onun görünümünü seviyorsanız Mandriva sevmiyorsanız Ubuntu kullanın kafanız rahat olsun. Oradan buradan paket arayacağınıza 20bin küsur paketin tadını çıkarın.

Haaa, şimdi diyeceksini sistemimize sahip çıkalım falan, bence hiç gerek yok. Zaman kaybından başka bir şey değil.
Bana göre Kde'yi en iyi sunan dağıtım Pardus, zaman kaybından başka bir şey değil lafına da bir cevap verirdim ama neyse tartışma çıkmasın.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
pardus tan başkası bazı kullanıcılara zor gelebilir

zira şu an pardus bana göre en kolay linux dağıtımı

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bana göre Kde'yi en iyi sunan dağıtım Pardus, zaman kaybından başka bir şey değil lafına da bir cevap verirdim ama neyse tartışma çıkmasın.

Tartışma çıkmasını ben de istemem ama kesinlikle Kde'yi en iyi sunan dağıtım Pardus değil. OpenSuse, Mandriva, Arch gibi kodamanlar dururken Pardus'un haddine mi?

Amacım Pardus'u kötülemek değil; amacım yol göstermek. Daha hızlısı, daha kolayı, daha Türkçesi, daha sorunsuzu varken neden Pardus???

pardus tan başkası bazı kullanıcılara zor gelebilir

zira şu an pardus bana göre en kolay linux dağıtımı

En kolay Linux dağıtımı değil! Mandriva çok daha kolay.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Pardus kolay değil. Bir kere KDE gibi bir masa üstü ortamı kullanıyor.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
Pardus kolay değil. Bir kere KDE gibi bir masa üstü ortamı kullanıyor.

latife ediyorsun

peki ben neden pardusu kolay kullllandığım halde mandriva dvd yi bile kullanamadım

hemen üstüne pardus kurdum rahatladım

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
@ramboberk, senin kullanamadığın sistem zordur diyemeyiz; değil mi? Bir genelleme mantığı vardır, ona göre konuşuruz.

Birincisi, kesinlikle bu konuda yusufsan21'i dinleyeceksin. Mandriva ve KDE'li Arch dedin mi O'na soracaksın. O sebeple O'nun dediklerini kulak arkası etme.

İkincisi, ikincisi yoktu aslında. :)

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Tartışma çıkmasını ben de istemem ama kesinlikle Kde'yi en iyi sunan dağıtım Pardus değil. OpenSuse, Mandriva, Arch gibi kodamanlar dururken Pardus'un haddine mi?

Amacım Pardus'u kötülemek değil; amacım yol göstermek. Daha hızlısı, daha kolayı, daha Türkçesi, daha sorunsuzu varken neden Pardus???

Opensuse'yi geç kağnı gibi çalışıyor, zaten Novell'den dolayı bir gıcıklığım vardır bu dağıtıma. Mandriva illa dvd'den kurulum istiyor one cd ile kuruluma bile geçemedim dvd ile de gerekli gereksiz ne varsa kuruyor sinir oluyorum. Arch'a gelince kuşkusuz en iyi Linux dağıtımı, en memnun kaldığım dağıtım diyebilirim fakat bir sorun çıktığında bol bol araştırma yapman gerek. Kısacası kolaylık ve kullanışlılık bakımından Kde kullanılacaksa Pardus, Gnome kullanılacaksa Ubuntu bunların topunu havada karada geçer.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
@ramboberk, senin kullanamadığın sistem zordur diyemeyiz; değil mi? Bir genelleme mantığı vardır, ona göre konuşuruz.

Birincisi, kesinlikle bu konuda yusufsan21'i dinleyeceksin. Mandriva ve KDE'li Arch dedin mi O'na soracaksın. O sebeple O'nun dediklerini kulak arkası etme.

onu bende biliyorum keza arch linux forumunda üyeliğim var (expero) diye

orda arch konusunda yardımcı olmuşlardı

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Opensuse'yi geç kağnı gibi çalışıyor, zaten Novell'den dolayı bir gıcıklığım vardır bu dağıtıma. Mandriva illa dvd'den kurulum istiyor one cd ile kuruluma bile geçemedim dvd ile de gerekli gereksiz ne varsa kuruyor sinir oluyorum. Arch'a gelince kuşkusuz en iyi Linux dağıtımı, en memnun kaldığım dağıtım diyebilirim fakat bir sorun çıktığında bol bol araştırma yapman gerek. Kısacası kolaylık ve kullanışlılık bakımından Kde kullanılacaksa Pardus, Gnome kullanılacaksa Ubuntu bunların topunu havada karada geçer.

Şahsi sorunlarını neden dağıtımlara mal ediyorsun ki. Hiç opensuse kullanmadım ama Mandriva'yı hem cdden hem de dvdden sorunsuzca kuruyorum. Ha olabilir cd senin ekran kartını tanımamıştır ama sorsaydın nasıl açıldığını sana söylerlerdi.

Siz Dvdyi sevmiyorsunuz ama Dvd o kadar güzel bir şey ki... Mesela Mandriva kurduktan sonra kuracağınız tüm programları internetten indirmiyorsunuz, komutunuz veriyorsunuz o anında dvden kuruyor sadece güncellemeleri webden indiriyor. Bu da beraberinde inanılmaz bir zaman kazancı sağlıyor.

Ayrıca Mandriva'da dilerseniz tüm masaüstlerini kullanabilirsiniz. Bir tanesinde çakılı kalmıyorsunuz.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

OpenSuSE konusunda katılamayacağımı belirtmeliyim. OpenSuSE, Ubuntu ile kullandığım ilk dağıtımlardan biri. KDE'nin eski sürümlerinden biriyle (4.1'di sanırım.) geldiği halde oldukça hızlı bir sistem. GNOME'lu Ubuntu kadar hızlı olamasa da oldukça iyi. İşte tek dandikliği YaST bana göre.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35

Aman da aman... :) Gören de bir şey biliyorum sanacak. Evet Jeaqures Arch kullanıyorum ama Kablosuz kartımı senin sayende kurdum. Öyleee konuşuyorum işte bir şey bildiğim yok.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Şahsi sorunlarını neden dağıtımlara mal ediyorsun ki. Hiç opensuse kullanmadım ama Mandriva'yı hem cdden hem de dvdden sorunsuzca kuruyorum. Ha olabilir cd senin ekran kartını tanımamıştır ama sorsaydın nasıl açıldığını sana söylerlerdi.

Siz Dvdyi sevmiyorsunuz ama Dvd o kadar güzel bir şey ki... Mesela Mandriva kurduktan sonra kuracağınız tüm programları internetten indirmiyorsunuz, komutunuz veriyorsunuz o anında dvden kuruyor sadece güncellemeleri webden indiriyor. Bu da beraberinde inanılmaz bir zaman kazancı sağlıyor.

Ayrıca Mandriva'da dilerseniz tüm masaüstlerini kullanabilirsiniz. Bir tanesinde çakılı kalmıyorsunuz.
Kişisel değil one cd'nin vukuatlarını herkes biliyor. Dvd sevmiyorum ben istersem internetten indirip kurarım. Hem Ubuntu-Pardus haricinde sorunlarla uğraşacak vaktim olsa niye Mandriva kurayım gider Arch kullanırım.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
OpenSuSE konusunda katılamayacağımı belirtmeliyim. OpenSuSE, Ubuntu ile kullandığım ilk dağıtımlardan biri. KDE'nin eski sürümlerinden biriyle (4.1'di sanırım.) geldiği halde oldukça hızlı bir sistem. GNOME'lu Ubuntu kadar hızlı olamasa da oldukça iyi. İşte tek dandikliği YaST bana göre.

merve hanım

herkes senin gibi ingilizce bilmiyor bakıyorum ubuntuyu bile ingilizce kullanıyorsun

suse ingilizcesi güçlü ama türkçesi zayıf bi dağıtım

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
En son 11.1 denedim ilk güncellemeden sonra çöktü ben de yürü git canımı sıkma dedim yollarımızı ayırdık :D

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
merve hanım

herkes senin gibi ingilizce bilmiyor bakıyorum ubuntuyu bile ingilizce kullanıyorsun

Hiçbir dağıtım tam Türkçe değil. En Türkçesi yine Mandriva.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Aman da aman... :) Gören de bir şey biliyorum sanacak. Evet Jeaqures Arch kullanıyorum ama Kablosuz kartımı senin sayende kurdum. Öyleee konuşuyorum işte bir şey bildiğim yok.

Sen de bir şey bilmiyorsan biz Windows'a dönelim sevgili yusufsan21. :) KDE'li Arch kullanmak bir ayrıcalıktır, onu ben de kullandım ama KDE'yi kullanabilmek başlı başına bir ayrıcalıktır ve maalesef ben ondan yoksun büyüdüm. :) Bu forumda KDE üzerinde Arch aman Arch üzerinde KDE (Bazen hangisinin daha karışık olduğunu unutuyorum da. :)) kullanan 2 kişiden birisin. Kullanmasına ben de kullandım ama övüp kullandıran kesinlikle sensin. :)

Mütevazi duruşun ve beyefendiliğin, kişiliğin de insanlığının çok güzel bir resmi. O zaman sana göre (yaşıma da bakarsak) daha alacağım çoo..k yol var. Bu forumda birkaç kişi var öyle çok beğendiğim, hem kafa yapısı hem de bilgi açısından; biri penguin elbette, diğeri sen, sonra kullanıcı adını tam olarak hatırlayamadığım birkaç kişi daha. Başka forumlara da bakıyorum, özellikle dağıtımların forumlarına. SDN'deki üyelerin kafa yapısını göremedim onlarda. Her şeyden önce insan olmak lazımmış. Bunu gösterebilen nadir insanlardan biri de yusufsan21'dir bana göre.

Bunları niye söyledim, bilmiyorum. :) İçimden geliyor bazen böyle. Kusuruma bakmayın. Çenem düştü gene. :) Konuyu dağıttım. Hoş, hangi konuya yazdığımı da bilmiyorum ama. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Gözlerim yaşardı. Ben biraz ders çalışacağım. İyi forumlar :)

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
merve hanım

O zaman Mandriva kullan. :) Ben sistemin hızı açısından konuştum. Türkçe/İngilizce açısından değil.

En son 11.1 denedim ilk güncellemeden sonra çöktü ben de yürü git canımı sıkma dedim yollarımızı ayırdık :D

Benimki de 11.2'ydi. Geçen aylarda yükledim tekrar. KDE 4.4'e yükseltmeye kalktım, çöktü. YaST donuyor gibi oluyordu güncelleştirmelerde. Meğersem o öyle oluyormuş. :D Beklesem bir şeu olmayacaktı ama sabırsızım ben. Düğmesinden kapatmıştım. :D Sonra uçtu tabi kuş, tutamadık.

---------- saat 21:35 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:34 eklenmişti ----------

Gözlerim yaşardı. Ben biraz ders çalışacağım. İyi forumlar :)

İyi çalışmalar.

Aklıma geldi de, benim de ders çalışmam lazım yahu. :D Çıkayım ben de, çıkabilirsem.

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
mandriva çok denedim

ama olmadı anlaşamadık

bende şimdilik ubuntudan devşirme kubuntu ile idare ediyorum

tatankalahari

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Bu mantıkla benim linux kullanmama hiç gerek yok.Linux'un kendisi zaman kaybı.Xp'de kafam çok daha rahat eder.Ubuntu,Mandriva da neymiş XP'nin yanında?