Öneri PARÇA DEĞİŞTİREREK BİLGİSAYAR HIZLANDIRMA

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BYZY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BYZY

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba!
1 yıldır kullanmadığım bilgisayarımı şimdi kullanmaya başladım fakat eskisi gibi performansı yok. Bilgisayarcıya götürdüm format ve temizligini yaptırdım fakat aynı. Yüksek FPS ama akıcılık yok 900 FPS'i gördüğüm de oluyordu. 1 yıl öncesine kadar akıcılığı güzeldi şimdi ne değişti bilemiyorum belki artık sistemim zayıf kalmıştır diye düşündüm o yüzden sizden ricam yeni bilgisayar yerine parçalarımı yükseltmek istiyorum daha iyi performans için ama neyi yükselteceğim hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olur musunuz bilgisayar özelliklerini paylasıyorum.

AMD Ryzen 5 1600.
RX 580 16 GB RAM 8 GB ekran kartı.
MSI B450MPRO anakart
480 GB SSD 1TB hard disk var ( M.2 SSD değil)

Monitör LG'nin 75 Hz 1 ms başka özelliklerini hatırlamıyorum.
Bu sistemde neleri yükseltsem yararıma olur acaba?

Not: Bilgisayarcıya götürdüğümde bana M.2 SSD soketide varmış zamanında M.2 SSD alsaydın bu bilgisayarı 5 6 kat daha verimli kullanabilirdin dedi.
Şuandada minecraft oynuyorum 500 700 900 fps gösteriyor ama akıcılık yok ayarlarımda sorun yok.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,439
Merhaba!
1 yıldır kullanmadığım bilgisayarımı şimdi kullanmaya başladım fakat eskisi gibi performansı yok. Bilgisayarcıya götürdüm format ve temizligini yaptırdım fakat aynı. Yüksek FPS ama akıcılık yok 900 FPS'i gördüğüm de oluyordu. 1 yıl öncesine kadar akıcılığı güzeldi şimdi ne değişti bilemiyorum belki artık sistemim zayıf kalmıştır diye düşündüm o yüzden sizden ricam yeni bilgisayar yerine parçalarımı yükseltmek istiyorum daha iyi performans için ama neyi yükselteceğim hakkında bir fikrim yok. Yardımcı olur musunuz bilgisayar özelliklerini paylasıyorum.

AMD Ryzen 5 1600.
RX 580 16 GB RAM 8 GB ekran kartı.
MSI B450MPRO anakart
480 GB SSD 1TB hard disk var ( M.2 SSD değil)

Monitör LG'nin 75 Hz 1 ms başka özelliklerini hatırlamıyorum.
Bu sistemde neleri yükseltsem yararıma olur acaba?

Not: Bilgisayarcıya götürdüğümde bana M.2 SSD soketide varmış zamanında M.2 SSD alsaydın bu bilgisayarı 5 6 kat daha verimli kullanabilirdin dedi.
Şuandada minecraft oynuyorum 500 700 900 fps gösteriyor ama akıcılık yok ayarlarımda sorun yok.
Vsync aç oyunu 75FPS ye sabitle akıcı oynarsın.
Zaten 75 fps ten fazlasını vermiyor monitör 500 -900 fps gibi yükseklere çıkınca kastığını zannedersin.

Monitör yenileme hızı neyse onunla oynarsan oyunlar bal gibi akıcı olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hem hdmi kablosu bile 240hz üzerinde görüntü iletmiyor. orada 900 değil 1900 olsa neye yarar?