Paralel Ekmek Yapılanması

Bu konuyu okuyanlar

Usain

Müdavim
Cezalı
Emektar
Katılım
17 Mayıs 2018
Mesajlar
9,209
Reaksiyon puanı
15,012
Puanları
113
Yaş
21
AKP’nin CHP’nin ekmek dağıtımını yasaklayan kararı İttifakı çatlattı… MHP ile AKP arasında ekmek kavgası
ekemek.jpg


Cumhuriyet Halk Parti’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ekmek dağıtımı çalışmalarının yasaklanması üzerine başlayan tartışmalarla ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Anadolu’da ‘ayrı baş çekmek’ deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır” yorumunda bulundu. Ayrıca MHP’li Yıldıray Çiçek, “Birçok belediyenin ekmek fabrikası var, orası dağıtmayacak da kim dağıtacak?” diye sordu.
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz ekmek dağıtımı uygulaması İçişleri Bakanlığı genelgesi ile yasaklandı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtımının yasaklandığını duyurdu.

Yasak kararı sonrası çok sayıda CHP’li vekil tepki gösterdi. Konuyla ilgili hükümet kanadından ilk yorum Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’dan geldi. hesabından paylaşımlarda bulunan Ünal, CHP’li belediyelerin yaptığının paralel bir yapılanma olduğunu savundu.
“BUNUN ADI PARALEL YAPIDIR”
mahir-una.jpg

Mahir Ünal; Eren Erdem, Tuncay Özkan, Engin Özkoç gibi milletvekillerinin tweetlerini alıntılayarak yayınladığı mesajında “Anadolu’da “ayrı baş çekmek” deyimi vardır. Bunun devletteki karşılığı paralel yapıdır. Devlet bir yönetim ve organizasyon biçimi olarak yüksek koordinasyon içerisinde ve yasalar çerçevesinde çalışır. Tüm yasalar dayanağını anayasadan alır. #CHPbunuNedenYapıyor” ifadelerine yer verdi.
CHP’li belediyeleri koordinasyonun bir parçası olmamakla suçlayan Ünal, “Pandemi ile mücadele de gördük ki bazı CHP’li belediyeler bu koordinasyonun bir parçası olmak yerine ayrı baş çekmeyi tercih ediyorlar. Aynı zamanda il pandemi kurulu üyesi olan belediye başkanları bu kurullarla çalışmıyor, hatta paralel kurullar oluşturuyor” ifadelerine yer verdi.
“BELEDİYENİN EKMEK FABRİKASI VAR, ORASI DAĞITMAYACAK DA KİM DAĞITACAK”
Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin basın danışmanı Yıldıray Çiçek ise, konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu.
Ekmek tartışmasına giren MHP’li Çiçek, “Birçok belediyenin ekmek fabrikası var, orası dağıtmayacak da kim dağıtacak?” diye sordu.
cicek.jpg

duyuru.jpg

NE OLMUŞTU?
Mersin Büyükşehir Belediyesi, koronavirüsle mücadele kapsamında halka ücretsiz ekmek dağıtımı uygulaması başlatmıştı. İçişleri Bakanlığı, uygulamanın ardından bir genelge yayınlayarak belediyelerin ücretsiz ekmek dağıtmasının yasaklandığını duyurmuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapmış ve yasak nedeniyle geçen haftaki uygulamayı devam ettiremeyeceklerini söylemişti.

 

OzkanK.

Müdavim
Katılım
3 Eylül 2019
Mesajlar
10,692
Reaksiyon puanı
13,060
Puanları
113
Valiliği Yağtığı açıklama... ( Her zaman ki CHP'liler ve belediyeler ALGI oluşturma çabasında. ) Merkezi Hükümet bir karar aldımı yerel yönetimler belediler bunlara uymak zorundadır kafasına göre iş yapamaz belediye hangi partiden olursa olsun. )

1587313068307.png


Ayrıca Gördüğüm şu Tweet'te çok doğru açıklamış.

1587313350304.png
 
Üst