Para kazanmak=Blog,uploading,satış ortaklığı-unutun kolay yolu var :)

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Beni bilen bilir bir konu açtığımda roman gibi yazarım.O bakımdan sabırlı arkadaşlar okumaya başlasın.Kısacık anlatıp bitirecek halim yok.Az bile yazdım valla:DKırptım daha yani...

Nereden nasıl para kazanacağımızı şaşırıyoruz.Blog açıyoruz,uploading yapıyoruz,satış ortaklığı işine bile girmeye kalkıyoruz.Bunların hepsi uzun ve yorucu bir süreç.Günde kaç milyon blog açılıyor ve içerik paylaşılıyor.İnternet artık İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin çöplüğü konumuna gelmiş durumda.Gerçi ben Kayseriliyim ama olsun az çok namını duydum :)

O kadar çalıştınız blog açtınız,içerik kastınız,adsense dan para kazanma hayalleri tüm bedeninizi kapladı.Fakat yolun başında olduğunuz için mutlaka daha kat etmeniz gereken yollar var.İçerik kasacaksınız,backlink kasacaksınız,imleme yapacaksınız,reklam vereceksiniz.Fakat Google bir gün gelecek "Llal bu reklam ne böyle.At pazarında artist ne arar.Senin yeri bura değil hadi baam at pazarı 2 sokak aşağıda" diyecek ve eğer hesapta da paranız varsa "Ben sahibine veririm abi sen merak etme" diyerek cepci arkadaşları taklit edercesine paranın üstüne yatıp kısa günü karı diyecek.

Buraya kadar okuyup sıkıldınız değil mi?O zaman konumuza gelelim.Artık para kazanma sanatı eksen değiştiriyor.Dün popüler olan blog aç para kazan mantığı domain regle parayı kapa çeviriyor.Şimdi Ebay de biraz gezinin.Yeni çıkan ürün veya haberlerin domainlerinin fahiş fiyattan satıldığını görürsünüz.Misal geçen ben bakınırken Motorola Xoom tablete ait bir domainin 99 bin dolara satıldığını gördüm.Tabii bu kadar abartacak haliniz yok.

Yapmanız gereken şey çok basit.Yabancı teknoloji ve haber sitelerine günde bir kere ziyaret edip acaba hangi haberler popüler araştırın.Biliyorsunuz zaten.Yeni çıkan ürünlerin mutlaka resim ve videoları nete düşüyor.Yapmanız gereken bu haberler çıktığı anda eğer popüler bir konuysa misal Apple iPad 2 gibi,gidin hemen domaini regleyin.Ama tabii Apple iPad çok popüler olduğu için daha piyasada gözükmeden domaini kapan kapıyor.Önemli olan sadece ürünün adıyla domaini almak değil.Siz de appleipad2price.com yada appleipad2record.com appleipad2market.com gibi alan adlarını satın alabilirsiniz.Bunlar sadece örnek açıktamı bakmadım doğrusu.

Peki nasıl bileceksiniz alacağınız domainin popüler olup olmadığını.Sonuçta elinizde patlayabilir.Bunu önlemek için Google İnsight a girip ilgili kelimeyi yazarak aratmanızda fayda var.Böylece aranma oranları ve en çok aranan kelimeleri bulabilir domain alırken de bu kriterleri göz önünde bulundurabilirsiniz.

Domain reglendi.Bir heyecanla acaba bunu kime satabilirim (kakalayabilirim) derdine düştünüz.Yapmanız gereken Ebay de kendinize bir hesap açıp domaini buradan satışa çıkarmak.Yada name.com veya godaddy.com da satışa çıkarmak.Gerçi buralardan daha fazla müşteri bulursunuz.Çünkü siz bir domain ararken satışta olan domainleri gösteriyor.Güzel bir İngilizce yazı ile domain hakkında bilgi verin.Misal Apple iPad 2 ise domain iPad 2 hakkında ilanı ziyaret edenlere bilgi verin.Gerekirse aranma oranlarını,ne kadar satış yaptığını,ürünle neler yapılabileceğini anlatın.Sonrasında satışın nasıl gerçekleşeceğini,aktarımın nasıl olacağını anlatın.Sonuçta hç domain reglememiş bir insanın bile ilgisini çekebilirsiniz ama nasıl alacağını bilmediği için satın almaktan çekinebilir.Mutlaka yardımcı olmalı ve açıklayıcı ibareler taşımalısınız.

İmkanınız varsa Ebay den bir kaç şey satın alarak profilinizdeki trade lerinizi yükseltebilir ve böylece daha güven verici bir konumda olabilirsiniz.Sonuçta hiç ticareti olmayan bir kişiye nasıl güvenirsiniz ki?

Fiyat konusuna gelince fazla abartmayın.Kalkıp da 100.000$ istemeyin.Kimse yüzüne bakmaz.Eğer çok popüler ise domain 10.000-50.000 arasında fiyat belirtin.Pazarlık payının olduğunu da vurgulayın.Sonuçta taş atıp kolunuz yorulmadı.10$ domaini 1000$!a satsanız bile daha ne istiyorsunuz.Allah'tan belanızı mı?:D:D:D

Misal açık arttırmaya çıkardınız olmadı,domain sitelerinde satışa verdiniz gene olmadı.İlanları kaldırmayın ama siteye içerik ekleyin,resim,video,haber ekleyin.Sağda solda bir kaç reklam verin.Sitenize trafik alın.Bunların size patlayacağı ortalama fiyat yaklaşık 100 ila 500 TL arasında.Baktınız alan olmadı mı boşa gidecek değil.Kendiniz kullanırsınız.İyi bir yere getirdiğinizde içeriği ile beraber fahiş fiyattan satabilirsiniz.Satamazsanız bile reklamdan kar edersiniz.

Not:Bu konu hakkında nasıl nerden ne şekilde yaparım diye sormayın cevaplamayacağım.Biraz araştırmacı olun.Yani bu anlattığı mı bile anlamayıp en iyice ayrıntısına kadar soru sorarsanız baştan tökezlersiniz.Mutlaka biraz bilgi sahibi olmalısınız.Hiç domain reglememiş,Ebayde satış yapmamış,domain alıp satmamış kişiler bu işe heveslenmesin.Mutlaka bir süre sonra şaşıracak ve çuvallayacaklardır.Sitede ki arkadaşların çoğunluğunun bilgi sahibi olduğunu varsayarak konuyu açtım.

Dikkat etmeniz gereken bir nokta daha var.Yabancı sitelerde ki haberlere bakın dedim.Sebebi global olması.Sonuçta kalkıp da Exper'in tabletinin domaini ile Apple iPad'in domaini arasındaki fark ölçülemez bile.İngilizcenizin iyi olmasına dikkat edin.Çünkü bazen asparagas haberlerinde çıktığı oluyor.Buna dikkat ederek hareket edin.Yok işte Facebook telefon çıkarıyormuş derler ama çıkan telefon HTC ChaCha modelidir.Facebook amblemi vardır:D.Aldığınız domainle kalabilirsiniz.Gerçi aklını kullanan onu değerlendirir mutlaka;)

İşin özü sora sora yapacağınız bir iş değil.

Anlatımdan doğacak maddi ve manevi hiç bir sorumluluğu kabul etmiyorum.

Bu konuyu burada açmayı uygun gördüm.Webmaster kategorisinde de açardım ama trend bir konu olduğu için bura uygun geldi.Yoksa taşınabilir konum.

Beo

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Bizde R10'da dolaşıyoruz birşeyler öğreniriz diye.

Sizin burda ne işiniz var hocam , R10'da olmanız gerekmiyor mu :P

Gerçekten çok açıklayıcı olmuş , deneyeceğim. Sağolasın.

surmelim37

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Son zamanlarda aklımda olan ama bir türlü yapmadığım bir iş :)

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Hiç hoş değil bu. :S Desteklemiyorum.

Desteklemiyorum derken neyi kastettiniz anlamadım doğrusu.Hoş olmayan ne oda sadece muamma.Size gidin illegal yollardan para kazanın diyen yok,firmalara ait markalarını yansıtan domainleri alın kullanın diyen yok,milleti nasıl soyacağınızı gösteren bir ibare de ortada yok.İlk defa başıma geliyor.

Zaten desteğinize de ihtiyacım yok;)Bu güzeldi:D:D:D

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Desteklemiyorum derken neyi kastettiniz anlamadım doğrusu.Hoş olmayan ne oda sadece muamma.Size gidin illegal yollardan para kazanın diyen yok,firmalara ait markalarını yansıtan domainleri alın kullanın diyen yok,milleti nasıl soyacağınızı gösteren bir ibare de ortada yok.İlk defa başıma geliyor.

Zaten desteğinize de ihtiyacım yok;)Bu güzeldi:D:D:D
Haha :D
Zaten ben bırak bu işleri demedim. :D O senin bileceğin iş.
Ama desteklemiyorum. :D

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Üfff.Ne diyorsan valla anlamıyorum kafam basmıyor zaten chrome da 30 dan fazla pencere açık nereye bakacağımı şaşırdım.He he o dediğinden:D

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Üfff.Ne diyorsan valla anlamıyorum kafam basmıyor zaten chrome da 30 dan fazla pencere açık nereye bakacağımı şaşırdım.He he o dediğinden:D
Peki senin aldığın domaini "backorder" ile daha ucuza alabilir mi birisi? Bunun dezavantajı var mı? Çünkü ben de zamanında alınmış ve kullanılmayan bi domaine ihtiyaç duydum. Ve acayip bi para isteyince, hiçbir şey yapamadım.

sarp159

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Of offf.Ne güzel demiş çaresiz derdimin sebebi belli dermanı yaramda arama doktor sefa topsakal yada kibariye annem.Bu gün hüzünlendim zaten akşamda oldu müzeyyen senar:D

bym

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Faydalı Bilgi için teşekkürler..

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Özet geçmediğinden okumadım ama internetten para kazanmak eşittir nah olarak canlandı aklımda.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
İnternetten kısayoldan para kazanmanın tek yolu post atmak. Arkadaşın bahsettiği eğer bu işlere yabancı iseniz tuhaf gelebilir, ama çok kazançlı bir yöntem. Türk sitelerinde bile açık arttırma ile 300 tl'ye satabilirsiniz. 15 tl'ye 300 tl, bence değer :)

Carnage

Prime Сasual Dating - ****** *****
Cezalı
Reaksiyon puanı
4
Kusura bakma ama daha önce duymadığım şeyler değildi anlattıkların.

moflu1973

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[h=4]Teknoloji ve bilgi çağını yaşadığımız günümüzde internetin hayatımıza girmesiyle birçok alışkanlığımız değişmiştir. Bu değişim ticaret hayatına da yansımıştır. Klasik ticaret yöntemleri yavaş yavaş yerini, e-ticaret diyebileceğimiz sanal âlemdeki ticaret yöntemlerine bırakmaya başlamıştır. Özellikle internet satış ağının hemen hemen tüm ticaret sektörlerini kapsıyor olması, stok ve personel maliyetlerini düşürmesi, tüketiciye çok daha hızlı bir şekilde ulaşma imkânının olması gibi sebeplerden dolayı internet ticaretine olan ilgi her geçen gün artmakta ve ürün sahiplerini bu alana itmektedir. Bütün bu gelişmelerin sonucunda internet üzerinden para kazanmak kavramı oldukça popüler hale gelmiştir.[/h][h=4]Dünyanın en büyük şirketlerinin teknoloji-bilişim (Örneğin: Apple, Microsoft, Google, Facebook, Twitter vb.) sektöründe olması internetin ticari hayattaki gücünü apaçık göstermektedir. İnternet üzerinden para kazanmak kavramı sadece büyük şirketlerin değil, küçük girişimcilerin de ilgisini çekmekte, onlar için de yeni fırsatlar sunmaktadır. Hatta internetten para kazanma fikri evlerimize kadar girmiş, ev hanımları, öğrenciler, emekliler vb. pek çok insanın kazanç elde etme umudu olmuştur. Ülkemizde çalışma şartlarının zorluğu, ücretlerin düşüklüğü beraberinde birçok insanın ek kazanç elde çabası içeresine girmesine neden olmaktadır. Sanırım siz de bu yazıyı okuduğunuza göre internet üzerinden para kazanma konusunda araştırmalar yapıyor, internetten para kazanma yol ve yöntemlerini öğrenmeye çalışıyorsunuzdur.[/h][h=4]Evet, internet üzerinden para kazanmak mümkündür ve bunun birçok yöntemi vardır. İnternet üzerinden para kazanmak konusunda biraz araştırma yaptığınız zaman, anket doldurarak para kazanma, makale yazarak para kazanma, youtube üzerinden para kazanma, reklam izleyerek para kazanma vb. birçok yöntemle karşılaşırsınız. Acaba bu yöntemlerden para kazanma konusunda en gerçekçi, en efektif ve en çok kazandıran yöntem hangisidir? Bu yöntemlerle belirli miktarlarda para kazanabilirsiniz. Ancak burada asıl belirleyici, sizin internet üzerinden para kazanma konusunda beklentileriniz ve hedefleriniz olacaktır. Yani daha somut bir ifadeyle aylık 100-500 TL arasında bir ek kazanç mı istiyorsunuz ya da 5000-10000 TL gibi yüksek sayılabilecek bir kazanç hedefiniz mi var? Tabi belirlemiş olduğunuz bu hedeflere ne zaman ulaşacağınız, çalışma azminize, emeğinize, harcadığınız zamana, bilgi birikiminize ve en önemlisi uygulayacağınız yönteme bağlıdır.[/h][h=4]Hedefiniz ya da yönteminiz ne olursa olsun, burada bizim de şiddetle tavsiye ettiğimiz, dünyanın en etkili, en yaygın, internet üzerinden en çok para kazandıran yöntemi olan, satış ortaklığı (affiliate marketing) sistemi üzerinde durmak istiyorum. İnternet üzerinden para kazanmak konusunda satış ortaklığı (affiliate marketing) sisteminin bu kadar cazip olmasının birçok nedeni vardır. Eviniz de dahil olmak üzere internete erişim sağladığınız her yerde bu sitemi uygulayıp para kazanabilirsiniz. Sistemi uygulamak için ürün sahibi olmanıza ya da belirli bir sermaye yatırmanıza gerek yoktur. Başkalarına ait ürünlerin satışında aracı olarak yüksek komisyonlar elde edebilir, hedeflerinize kısa sürede ulaşabilirsiniz. [/h]kaynak : http://www.satis-ortakligi.gen.tr/internet-uzerinden-para-kazanmak/