Pahalı İnternete Başbakan'dan Yanıt!

ikxan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Sonuç: Bu saatten sonra yapılabilecek bişeyin olmadığı artık zevk almaya bakmak herhalde :laugh:

patatefrite

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben okudum kayde değer birşey yok yazıda ne kotayla alakalı nede yalın adsl konusunda.

Sevgili Sdn Üyeleri
2.Sayfanın 1 ve 2 paragraflarını okuyabilirmisiniz tam olarak ne demek isteniyor.

Soru çok yerindedir. Yalın ADSL ile ilgili asıl cevap işte o paragraflardadır.

İlk paragrafında pazarın çalışma şekli anlatıyor. Türk Telekom'un altyapısı kullanılıyor ama farklı kullanma şekilleri var. Bazı şekillerde (Al-Sat) her şey Turk Telekom yapıyor. İlk başta TTNet ve sonra Smile ADSL öyle başlamış işe (Ttnet de belki hala böyle yapıyor).

VAE modunda ise İSS kendi kendi internet networkunu kullanıyor, fakat TT'den yine de santralda bir cihazı ve evinize gelen bakır kablo kullanıyor. Çoğu İSS'ler şu an bunu yapıyor: Smiler, Biri, TurkNet, Superonline.

Yerel Ağ sisteminde İSS tamamen kendi altyapını kullanıyor, sadece evinize gelen bakır kablo kiralıyor Türk Telekom'dan.

İşte ikinci paragrafta BTK diyiyor ki Yerel Ağ sistemi kullanarak İSS'ler aslında hemen yalın ADSL bugün sunabilirler.

Ancak Yerel Ağ kullanımı, sadece bazı santrallerde açık (%40'ı diyiyor). Türk Telekom her yere izin vermiyor, hala ayak sürdürüyor. Bu santrallar da en az çekici santrallardır. Ve de pahalı. Yerel Ağ sisteminde İSS'lerin toptan bir hat kiralamak, müşteriye sunulan aylık sabit ücretten fazlaya geliyor. Müşteriye bir fiyata satıyor, toptan olarak İSS'lere daha yüksek bir fiyat istiyor Türk Telekom. Olacak iş değil ki bu. Yani bu sistemde yalın ADSL vermek müşterinin sabit telefon ücret + ADSL ücret ödemesinden daha pahalıya gelecek, bir indirim imkanı vermiyor. Bu da tabii ki gerçek bir yalın ADSL çözümü değil.

---------- saat 19:33 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:30 eklenmişti ----------

kısaca şöyle diyor

mevcut durumda türktelekom un alt yapısı kullanıldığı için evlere direkt olarak DSL hizmeti vermemiz mümkün değildir (ama çalışmalarımız sürecek)

ucuz internet sorusuna gelince 50il belirledik (alım gücü diğerlerine göre daha düşük olan)
bu illerimizde toptan satış fiyatı (diğer DSL satıcılarına) 11 YTL olan 512/128 kbps lık hizmet paketini hazırladık..

yani hiç bir şey olduğu yok =)

Öyle tam demiyor. Mümkündür diyior, ancak sadece Yerel Ağ kullanımında mümkündür, ve bu da sadece bazı sanrallarda. (Ve bu bir indirim getirmiyor).

Bu ara Türk Telekom'un her zaman bakır kablosu kullanılacak. Ancak santrallarda İSS'lere o bakır kablolara bağlanmalarına izin verip, İSS'ler yalın ADSL, 24Mb ADSL gibi hizmet verebilirler. Ancak buna gerçek bir imkan tanımıyor şu an Türk Telekom. İşte BTK Türk Telekom'u zorlaştırması gerek bu konuda, ama yapmıyor.

512/128 kbps paketi ise, fiyatı 11TL değil. Toptan fiyatı 11TL civarında. Müşteriye sunulacak fiyatı İSS'ler karar verirler.

---------- saat 19:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:33 eklenmişti ----------

dünyada en düşük hızlı interneti en pahalıya türk halkına satıyorsunuz..

Bu doğru değil. Ispanya mesela daha pahalı. Bir sürü Avrup ülkelerinde 20 Avro'dan ucuz bir internet paketi bulamazsınız. Tamam belki 20 Avro'ya aldığınız paket hızlıdır, ama pahalıdır. Türkiye'de 26TL 14 Avro civarına gelir. Çoğu insan için 1Mb hız yeter. 1Mb hız size yetiyorsa 14 Avro pahalı bir fiyat değil.

---------- saat 19:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:36 eklenmişti ----------

Bunları yeni nesil söyleyince bile tuhaf karşılıyorum, bazen eskiler de söylüyor, iyice şaşırıyorum.

Forumu araştır, Telekom'un sabit hat mecburiyetine sahip çıkan bir sürü vatandaş var. "Adam sana hizmet getiriyor tabi ki parasını alacak" diye düşünenlerin sayısı hiç az değil. O yüzden de sanki bu hükümetten önce internet çok süper ve çok ucuzmuş gibi ucuz siyaset yapmamak için biraz düşünmek lazım.

Parasını alsın, doğru söylüyorsunuz. Ancak bakır hatların bakımın maliyeti aylık 12TL değil. Rant toplamaktır o fiyata. Zaten Türk Telekom kendisi biliyor maliyet o olmaması, o fiyata jetvel metvel sabit ücrete dahil bir sürü bedava görüşme dk vermeye çalışıyor şimdi, kendini sevindirmek için.

Gerçek bir maliyet çalışma yapılsın BTK tarafından, bakır kablo hatların maliyeti hat bazında gerçekten ne kadara geliyor Türk Telekom'a diye, ve İSS'lerden toptan olarak o fiyat istensin.

---------- saat 19:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:41 eklenmişti ----------

bence önce ttnetten kurtulalım gerisi hikaye

Kurtulabilirsiniz şimdiden. Bir sürü alternatif var. Doping, TurkNet, Superonline, Smile ve Biri.

---------- saat 19:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:41 eklenmişti ----------

512/128 Mbps 11 TL. Kesin 2 GB kota vardır. TTnet, kotasız iş yapmaz ekmeğini kotadan çıkartıyor zaten.

2GB kota bırak 512 Mb kota idi sanırım.

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Çanak antenle internet olayını parakende olarak satmaya başlamaları lazım!

Bu ülkede bir hizmeti ucuza alabilmek için illa kurumsal mı olmamız gerekiyor.

Bu iş böyle devam ederse önüme gelenle kurumsallaşabilirim.. (:

Naaa

Profesör
Reaksiyon puanı
3
uydunete geçin rahat edin .. ttnet tam bir felaket. sömürüyorlar

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
Soru çok yerindedir. Yalın ADSL ile ilgili asıl cevap işte o paragraflardadır.

İlk paragrafında pazarın çalışma şekli anlatıyor. Türk Telekom'un altyapısı kullanılıyor ama farklı kullanma şekilleri var. Bazı şekillerde (Al-Sat) her şey Turk Telekom yapıyor. İlk başta TTNet ve sonra Smile ADSL öyle başlamış işe (Ttnet de belki hala böyle yapıyor).

VAE modunda ise İSS kendi kendi internet networkunu kullanıyor, fakat TT'den yine de santralda bir cihazı ve evinize gelen bakır kablo kullanıyor. Çoğu İSS'ler şu an bunu yapıyor: Smiler, Biri, TurkNet, Superonline.

Yerel Ağ sisteminde İSS tamamen kendi altyapını kullanıyor, sadece evinize gelen bakır kablo kiralıyor Türk Telekom'dan.

İşte ikinci paragrafta BTK diyiyor ki Yerel Ağ sistemi kullanarak İSS'ler aslında hemen yalın ADSL bugün sunabilirler.

Ancak Yerel Ağ kullanımı, sadece bazı santrallerde açık (%40'ı diyiyor). Türk Telekom her yere izin vermiyor, hala ayak sürdürüyor. Bu santrallar da en az çekici santrallardır. Ve de pahalı. Yerel Ağ sisteminde İSS'lerin toptan bir hat kiralamak, müşteriye sunulan aylık sabit ücretten fazlaya geliyor. Müşteriye bir fiyata satıyor, toptan olarak İSS'lere daha yüksek bir fiyat istiyor Türk Telekom. Olacak iş değil ki bu. Yani bu sistemde yalın ADSL vermek müşterinin sabit telefon ücret + ADSL ücret ödemesinden daha pahalıya gelecek, bir indirim imkanı vermiyor. Bu da tabii ki gerçek bir yalın ADSL çözümü değil.

---------- saat 19:33 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:30 eklenmişti ----------

Öyle tam demiyor. Mümkündür diyior, ancak sadece Yerel Ağ kullanımında mümkündür, ve bu da sadece bazı sanrallarda. (Ve bu bir indirim getirmiyor).

Bu ara Türk Telekom'un her zaman bakır kablosu kullanılacak. Ancak santrallarda İSS'lere o bakır kablolara bağlanmalarına izin verip, İSS'ler yalın ADSL, 24Mb ADSL gibi hizmet verebilirler. Ancak buna gerçek bir imkan tanımıyor şu an Türk Telekom. İşte BTK Türk Telekom'u zorlaştırması gerek bu konuda, ama yapmıyor.

512/128 kbps paketi ise, fiyatı 11TL değil. Toptan fiyatı 11TL civarında. Müşteriye sunulacak fiyatı İSS'ler karar verirler.

---------- saat 19:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:33 eklenmişti ----------

Bu doğru değil. Ispanya mesela daha pahalı. Bir sürü Avrup ülkelerinde 20 Avro'dan ucuz bir internet paketi bulamazsınız. Tamam belki 20 Avro'ya aldığınız paket hızlıdır, ama pahalıdır. Türkiye'de 26TL 14 Avro civarına gelir. Çoğu insan için 1Mb hız yeter. 1Mb hız size yetiyorsa 14 Avro pahalı bir fiyat değil.

---------- saat 19:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:36 eklenmişti ----------

Parasını alsın, doğru söylüyorsunuz. Ancak bakır hatların bakımın maliyeti aylık 12TL değil. Rant toplamaktır o fiyata. Zaten Türk Telekom kendisi biliyor maliyet o olmaması, o fiyata jetvel metvel sabit ücrete dahil bir sürü bedava görüşme dk vermeye çalışıyor şimdi, kendini sevindirmek için.

Gerçek bir maliyet çalışma yapılsın BTK tarafından, bakır kablo hatların maliyeti hat bazında gerçekten ne kadara geliyor Türk Telekom'a diye, ve İSS'lerden toptan olarak o fiyat istensin.

---------- saat 19:41 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:41 eklenmişti ----------

Kurtulabilirsiniz şimdiden. Bir sürü alternatif var. Doping, TurkNet, Superonline, Smile ve Biri.

---------- saat 19:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 19:41 eklenmişti ----------

2GB kota bırak 512 Mb kota idi sanırım.

evet 512mb kota 2gb felan değil 512mb gibi komik bir rakam :D

speedygs

Asistan
Reaksiyon puanı
1
uydunet site dışı vermiyor şuan verirsen fiyat performansına bakıp geçmek lazım sitesine baktım 8 mbit 100 tl den fazla uçuk fiyatlar uydunet de de işyok

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bakır kablo fiber kablo vızı vıdı vıdı vızı vıjı vıjı vıjı vıjı vıjı :D

Uzun lafın kısası;

Durmak yok döşemeye devam!

revix

Asistan
Reaksiyon puanı
0
verilan cevaplara bakanasıza fourmdaki şöyle bir düşünüyorumda ttnet az bile yapıyor.Ben olsam hergün dayarım zamı nasıl olsa sesi cıkan yok şükredelim geçmişe bakalım diyen kafa çok.
Nasıl olsa ben ödemiyorum köprü geçiş ücretlerini nasıl olsa ben ısınmıyorum dogal gazla azbile zam yapıyor bu hükümet nasıl olsa şükredelim geçmişe bakalım düyen çok.
Bu sürüyü güden çok olur

DogukanDogu

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Yorumların hepsini okudum, yine kutuplaşma başlamış, ya bu ülkedeki insanlar ne zaman uyanacak ve birlikte tepki gösterecek? Arap Telekom pardon Türk Telekom bütün milleti soyuyor ve göz boyamak için az miktarda ulufe dağıtıyor.Dünyanın hangi bölgesinde , ülkesinde ADİL KULLANIM diye saçma sapan bir uygulama vardır? Bütün 8Mbit LİMİTSİZ paketlerde bu var ve diğer yüksek hızlar da inanılmaz pahalı. Keşke şu Telekomu GOOGLE a satsalardı da adam gibi hizmet alsaydık... :)

Evet gerçekten, "Durmak yok Döşemeye devam..."

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Konu arpa, yorumlar saman.
Sanki Başbakan bilmiyor mu internet in kaç para olduğunu. Birşey yapacak olsaydı yapardı. Konuyu siyasete çevirmeye gerek yok.

storm61

Profesör
Reaksiyon puanı
12
ÖZET
kalkınmada öncelikli 50 ilde ucuzlama olacak
sabit telefon mecburiyeti kalkacak
bunların hiçbirinin garantisi yok zaman gösterecek
siyaset diliyle....

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Ben başbakanın bu dilekçeden haberi bile olduğunu sanmıyorum başbakanlık kalemi bu dlekçeyi turktelekoma faxlamıştır onlar cevap vermiştir

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
bir günde küfür etmiyeyim diyorum bu türktelekom beni kötü yola sevkediyor :)

playmaker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Ucuz siyasete devam yani :) zihniyetler kolay kolay değişmiyor ama hep aynı taktikler olunca kabak tadı veriyor artık. Aman kötüleyelim de nerden çamur atarsak atalım biri olmassa biri kesin iz bırakır mantığı.

E be güzel arkadaşım dial-up zamanlarını ne çabuk unuttun o zamanlar daha mı iyiydi 400 500TL fatura ödediğimi biliyorum ben aman internetten kapucam diye çalan telefonlara cevap dahi veremiyorduk hızlımıydı ? ucuzmuydu ? avrupa da da aynımıydı ? yooo eee peki ne oldu zamanla gelişti bırakın artık Allah aşkına hep köstek olmayın.

quicknet demişsin bunun hakkında ne kadar bilgin var merak ediyorum herkez kafasına göre bağlatamıyor o quickneti evine bulunduğun ilçede mahallede hatta sitede olması gerekiyor hatta site de yalnızca sen kullanacaksın diye de vermiyorlar :)

velhasıl kelam cevap yazıcam diye sallapati mesajlar yazmamak lazım geçmişi de düşünmek lazım biraz da sabırlı olmak lazım.

-kolay gelsin
Türktelekom özelleştirilmeden önce ADSL ye geçmişti diye hatırlıyorum. 128 lik en düşük bağlantı vardı sonra 256 yapmıslardı onu. 512 özelleştikten sonramı oldu öncemi orasını hatırlamıorum. AMA ZERRE FARK ETMEZ GELDİKLERİ GÜN ALT YAPIYI DEĞİŞTİRMEDİKLERİNE GÖRE MEVCUT ALT YAPI İLE BU İŞİN ÜSTESİNDEN GELMİŞLERDİR. Lütfen körü körüne savunmayın vede futbol takımı tutar gibi fanatiklik yapmayın şu işlerde. Bir ikinicisi ülkemize teknoloji her zaman geç geliyor bundan öncekiler diye çemkirmenizede anlam vermedim. Ona bakarsak 3G 10 senedir var son 7-8 senedirde sizinkiler başta niye bu kadar geciktirdiler bu teknolojiyi böylemi demeliyiz yani ? Birde arkadaşlar 3G ile ADSL yi karşılaştırmayıda anlayamadım ucuz değil ama bunun altındaki nedenleri araştırmak lazım. Evdeki internetini gittiği her yere götürebilen varsa o ayrı tabi. Ama pahalı olmasının asıl nedenlerinden biride büyük ihtimalle telekomdur.

forsaken1x

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bunları yeni nesil söyleyince bile tuhaf karşılıyorum, bazen eskiler de söylüyor, iyice şaşırıyorum.

Forumu araştır, Telekom'un sabit hat mecburiyetine sahip çıkan bir sürü vatandaş var. "Adam sana hizmet getiriyor tabi ki parasını alacak" diye düşünenlerin sayısı hiç az değil. O yüzden de sanki bu hükümetten önce internet çok süper ve çok ucuzmuş gibi ucuz siyaset yapmamak için biraz düşünmek lazım.

Anladık arkadaşım hükümeti kollamaya çalışıyorsun da, bende senin gibileri görünce epey şaşırıyorum. İnsanları enayi yerine koyan telekomu özelleştiren kimdi? Patagonya'da ki hükümet mi? İsveç, Norveç, İsviçre, Yunanistan, İspanya vb ülkelerde de internet erişimi özelsektör tarafından veriliyor ve kalitesi ortada... Bu hükümetin beceriksizliğidir daha neyin izzahını yapmamı bekliyorsun sana?

Kaliteli hizmet verecek olan şirketlere sunulsun bu işler... Daha da mı yazayım anlatmak için bilmiyorum. Umarım o şaşırman geçmiştir.

kifodayi

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Eski fiyatları, eski hızları sorgulayıp karşılaştırıyosunuz hala!!! Teknolojinin gelişimden hiç mi haberiniz yok, 3g denen şey hızına kotasına göre pahalı olabilir ama heryerde herzaman çeken (2g veya 2.5g de olabilir, onlarla da çok rahat girilir internete) harika bir olanaktır, istemeyen yararlanmaz, fakat evinde internet kullanan büyük bir çoğunluk TTnet kullanıyor. Bu yüzden bunun fiyatının yüksek olmasını eleştirmek çok doğal,

Bazı arkadaşlar çevirmeli ağdan falan bahsetmiş, yok faturası 300-500 lira gelmiş, zekasında sorun olan o arkadaşa söylüyorum, sene kaçtı ozamanlar???? şimdiki teknolojiyle o bir mi?

İşin tamamen siyasetle alakası var, hükümetle alakası var, höt dediler mi işleri tamamen yoluna koyabilirler, ellerinde halkın gücü var, fakat bakın sonuca...

Konuyu başımızdakilere getiren arkadaşlar doğru noktadalar, hükümet yalakaları da söylenedursun onlara. way efendim imkan sunuyomuş tabiiki almalıymış sabit hat ücreti!, Tekrar zekası kıt arkadaşlara anlatmak istiyorum, biz internet hizmeti istiyoruz, sabit hat değil ki onu da TTnetten alıcaz, ona göre bi ücret yapsınlar ozaman, sonuçta internet kullanım ücretine masraflarını da ekliyorlar, onu da belli bi oranda eklesinler ama beni hat açtırmaya zorlamasınlar. Dolayısıyla ben de telefon hattı hizmetinden yararlanmadığım için ücret düşecektir, bu kadar açık.

Yalakaların hepsinden tiksiniyorum ve nefret ediyorum yazılarını okumaktan.

---------- saat 06:54 eklendi ---------- önceki mesaj saat 06:50 eklenmişti ----------

Anladık arkadaşım hükümeti kollamaya çalışıyorsun da, bende senin gibileri görünce epey şaşırıyorum. İnsanları enayi yerine koyan telekomu özelleştiren kimdi? Patagonya'da ki hükümet mi? İsveç, Norveç, İsviçre, Yunanistan, İspanya vb ülkelerde de internet erişimi özelsektör tarafından veriliyor ve kalitesi ortada... Bu hükümetin beceriksizliğidir daha neyin izzahını yapmamı bekliyorsun sana?

Kaliteli hizmet verecek olan şirketlere sunulsun bu işler... Daha da mı yazayım anlatmak için bilmiyorum. Umarım o şaşırman geçmiştir.

onun şaşırması geçmez arkadaşım bekleme sen, at gözlüğünü çıkarması lazım önce ki doğuştan var onların, ameliyat şart

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Eski fiyatları, eski hızları sorgulayıp karşılaştırıyosunuz hala!!! Teknolojinin gelişimden hiç mi haberiniz yok, 3g denen şey hızına kotasına göre pahalı olabilir ama heryerde herzaman çeken (2g veya 2.5g de olabilir, onlarla da çok rahat girilir internete) harika bir olanaktır, istemeyen yararlanmaz, fakat evinde internet kullanan büyük bir çoğunluk TTnet kullanıyor. Bu yüzden bunun fiyatının yüksek olmasını eleştirmek çok doğal

onun şaşırması geçmez arkadaşım bekleme sen, at gözlüğünü çıkarması lazım önce ki doğuştan var onların, ameliyat şart

Forsaken, işte yukarıdaki arkadaşa bak; "3G'nin pahalı olması normal" diyor, istemeyen kullanmaz diyor, nasıl da savunuyor kazık fiyatları. Bak 56k dönemindeki 500 TL'lik kazık faturaları bile savunmuş bu hükümete kaka demek için. İşte sizin gibi bu fanatiklik yüzünden adaletsizliği savunanlar var ya; işte her gelen hükümetin bizleri bu şekilde dolandırması gayet normal. Sizler gibi kendi tarafından kazık atanları savunup karşı taraftan kazık atanı hedef gösterene bu ücretler müstahak. Çünkü siz zihniyeti bırakmış kişilerin peşine düşmüşsünüz.

Ortada kanunsuz kesim yapan bir mezbaha olduğunu düşünün, siz usülsüz kesim yapıyor diye oradaki üç beş kasabı suçlayıp mezbahayı olduğu yerde bırakıyorsunuz. O kasapları öldürsen de mezbaha durdukça o kanunsuzluk devam edecek. Bu hükümeti ortadan kaldırsan da bu sistem devam edecek, siz yanlış adreste çözüm arıyorsunuz. Kasaplar suçsuz mu? Hayır, hükümet de suçlu, ama sistemi hala anlamadınız mı?

Bilmiyorum ki neyi yeterince açıklamadım, sizin bu tavrınızdan hükümet cesaret alıyor bizi o yüzden rahat kazıklıyorlar diyorum, sen hükümeti savunuyorsun diyorsunuz, bu kadar mı kör olunur arkadaşlar? Bugün bu hükümet gidecek, yarın başkası gelecek, o da aynı kazığı atacak, siz yine başınız fanatikliğinizle döndüğünden o günkü hükümete suç bulacaksınız. Haa tabi ki kendi fanatikliğini yaptığınız parti olması başka, o zaman 500 TL fatura da gelse olur.. O teknolojiyle bugünkü bir mi.. :)

Bunu söyleyen arkadaş, sen şunu akıl edemiyor musun: Yarın ADSL'den daha iyi bir teknoloji icat edildiğinde bu tartışmalar yine olacak, o zaman da senin karşına dikilip, "ADSL'nin pahalı faturaları gayet normal, o zamanların teknolojiyle bugünkünü karşılaştırmayın" diyecek sen de apışıp kalacaksın. :) Çünkü bu düşünceye göre her yeni çıkan teknolojinin pahalı olması gerekir.. Bugün sen 56k çok kötü bir teknolojiydi, onun pahalı olması normal diyorsun ama o günlerde oldukça revaçta ve iyi bir teknolojiydi (bugün ADSL'de olduğu gibi). O yüzden de sizin gibi siyasi fanatizm uğruna pahalı fiyatları savunanlar var oldukça bu düzen asla değişmeyecek.

kifodayi dedi ki:
Bazı arkadaşlar çevirmeli ağdan falan bahsetmiş, yok faturası 300-500 lira gelmiş, zekasında sorun olan o arkadaşa söylüyorum, sene kaçtı ozamanlar???? şimdiki teknolojiyle o bir mi?

Sen milletin zekasına laf söylüyorsun arkadaşım fakat şunu akıl edemiyorsun, bundan 20 yıl sonra geriye dönüp baktığında ADSL için "gerizekalı sene kaçtı o zaman, ADSL faturasının o kadar yüksek olması normal" demesine gülmez misin?

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben bu işi çözerim 2 dk sürmez. hükümetimizin uyguladığı taktikle. baktın işin içinden çıkamıyosun vergilere zam yap yada yeni vergiler koy. bakdın yalın adsl veremiyosun yada ucuz adsl veremiyosun vergilere zam yap çözülsün.

Not: lafım anlıyana..

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Değerli arkadaşlar;

Lütfen konumuzu siyasete çevirmeyelim.

Saygılar

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442
Sayın mod olayı siyasete çevirmeyin diye ben mesaj yazıyorum. Tepkinizi koyun ortaya diyorum ama ne hikmetse bu mesaj siyasi bulunuyor. Anlayamadım doğrusu.

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Sayın mod olayı siyasete çevirmeyin diye ben mesaj yazıyorum. Tepkinizi koyun ortaya diyorum ama ne hikmetse bu mesaj siyasi bulunuyor. Anlayamadım doğrusu.

Sizin mesajınızı siyasi olduğu için silmedim.
Adı geçen mesaj silinince sizinki boş kalmış olduğu için sildim.
Silinme nedenini tekrar düzeltiyorum.

Yanlış anlamadan dolayı kusura bakmayın.

Saygılar

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Türktelekomun en iyi yaptığı iş döşemek :)