P6800 nasil rom kurarim (cmd 11)

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
İng pek olmadığından konuyu tam anlayamadım da rom kurulumu her zaman aynıdır, root yaparsın custom recovery kurarsın, rom ve gappsı indirip ilk romu sonra gappsı flashlarsın reboot system now dersin telefon hazır olur.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
İng pek olmadığından konuyu tam anlayamadım da rom kurulumu her zaman aynıdır, root yaparsın custom recovery kurarsın, rom ve gappsı indirip ilk romu sonra gappsı flashlarsın reboot system now dersin telefon hazır olur.
Root yapmadan olmaz mı? Telefonun root'u cok zor bulunuyor hatta hiç yok bile diyebilirim.

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
root yapmadan cm 11 kurabilirsin.

Lütfen yanlış bilgi vermeyelim, bahsettiğiniz rom custom romdur yani orjinal değildir, custom rom kurmak için custom recovery gereklidir, custom recovery kurmak için root izni gerekir.

1.Root
2.Custom Recovery ( Twrp Cwm vb )
3.Rom
4.GApps.

cheyenemehmet

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende Samsung galaxy w var bir hafta önce 2.3.6 versiyonunda telefon rootlu degilken cm11 geçtim. Önce telefonu recovery mod için flashladım. Ondan sonra kurdum.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Şimdi ben halaa sunu anlamadım. Root atmadan CMD kuramaz mıyım?

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Lütfen yanlış bilgi vermeyelim, bahsettiğiniz rom custom romdur yani orjinal değildir, custom rom kurmak için custom recovery gereklidir, custom recovery kurmak için root izni gerekir.

1.Root
2.Custom Recovery ( Twrp Cwm vb )
3.Rom
4.GApps.

Root dediğimiz şey 2 dosyadan kaynaklanan bir özelliktir. Su kütphanesi ve superuser yetkisini istediğimiz uygulamaya vermemizi sağlayan Superuser uygulaması. Recovery çok daha ayrı bir şey. Telefonun dosya sisteminin doğal bir parçası değil. Kernel ile sistem arasından bir yerde.

Eğer recovery flaşlarsak recovery'i kullanarak sisteme de müdahale edebiliriz. Başlıca örnek olarak su kütüphanesi ve superuser uygulamasını içeren zip dosyasını flaşlayarak rootlamış oluruz.

Custom rom ise sistem klasörünün tamamını içerir. Bunu da recovery ile yapabiliriz.

Anlatmak istediğim recovery yüklebilmek için root'a gerek yoktur. Custom rom yüklemek için recovery'e gerek vardır.(Özel bir uygulama var o ayrı bir mesele)

Custom Recovery'i fastboot kullanarak flaşlayabilirsin.

Kod:
fastboot flash recovery recovery_dosyasi_adi.img
şeklinde recovery'i yükleyebilirsin.

Gelelim bu romu yüklemeye. Bu romun hazırlayan arkadaş updater-script dosyasında yeni sürüm recovery'lere özel bir takım kodlar kullanmış. O yüzden CWM6+ ve ya TWRP2.3.1+ recovery yüklemek gerekiyor. Aynı arkadaşın konusu var.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2352967

Buradan CWM istiyorsan CWM, TWRP istiyorsan TWRP indir. (Eğer fazla bilmiyorsan klasikten CWM indir.)
Yukarıda yazdığım kodu kullanarak recovery'i flaşla.(Fastboot gerekiyor.)

Fastboot ve diğer parçalar için >> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979

Bundan sonra indirdiğin romu tablete gönder. Recovery'e gir. Wipe'leri yap.(Format /system, /data ve /cache - Tabi bundan önce yedek de al.)

Hayırlı olsun.

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Root dediğimiz şey 2 dosyadan kaynaklanan bir özelliktir. Su kütphanesi ve superuser yetkisini istediğimiz uygulamaya vermemizi sağlayan Superuser uygulaması. Recovery çok daha ayrı bir şey. Telefonun dosya sisteminin doğal bir parçası değil. Kernel ile sistem arasından bir yerde.

Eğer recovery flaşlarsak recovery'i kullanarak sisteme de müdahale edebiliriz. Başlıca örnek olarak su kütüphanesi ve superuser uygulamasını içeren zip dosyasını flaşlayarak rootlamış oluruz.

Custom rom ise sistem klasörünün tamamını içerir. Bunu da recovery ile yapabiliriz.

Anlatmak istediğim recovery yüklebilmek için root'a gerek yoktur. Custom rom yüklemek için recovery'e gerek vardır.(Özel bir uygulama var o ayrı bir mesele)

Kod:

Gelelim bu romu yüklemeye. Bu romun hazırlayan arkadaş updater-script dosyasında yeni sürüm recovery'lere özel bir takım kodlar kullanmış. O yüzden CWM6+ ve ya TWRP2.3.1+ recovery yüklemek gerekiyor. Aynı arkadaşın konusu var.

Buradan CWM istiyorsan CWM, TWRP istiyorsan TWRP indir. (Eğer fazla bilmiyorsan klasikten CWM indir.)

Fastboot ve diğer parçalar için >> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2588979

Bundan sonra indirdiğin romu tablete gönder. Recovery'e gir. Wipe'leri yap.(Format /system, /data ve /cache - Tabi bundan önce yedek de al.)

Hayırlı olsun.

Teşekkürler çok bilgilendirici yazı olmuş.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Kod:

Hayırlı olsun.

Yanlız son bir şey soracağım cwm nin Samsun Galaxy TAB 7.7'ye uyumlu versiyonu yok. Bu telefona uygun başka bir program biliyor musunuz?

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Aslında az önceki linkin uyumlu olması lazım ama neyse.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1542897

P6800'ı indir. Odinle flaşla.
Hocam yuklerken surekli "Status 7" hatasi veriyor. Duzelmesi icin ne yapmam lazim. İnternetten biraz baktim ama yapamadim.

67463926f846196ed3f0ccb1f36b8df4.jpg

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Causative

Doçent
Reaksiyon puanı
0

KaptaPrism

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yok hocam p6800 bu. Telefon olarak kullanabiliyorum.

Halla halla. Peki tabletin ayarlar menüsünde telefon/tablet hakkında bölümünde model olarak ne yazıyor?

Orada p6810 yazıyor olması lazım. Çünkü o dosyayı flaşlarken o zip dosyası oradan model numarasını okuyor. Ve zip dosyası size modelinizin p6810 olduğunu söylemiş. Peki o dediğim yerde model numarası olarak ne yazıyor?

Eğer olmazsa o zip dosyasını biraz düzenlememeiz gerekecek. Ancak öyle çözeriz ama ondan önce bir emin olmamız lazım.

Reaksiyon puanı
2,148
[MENTION=306383]Causative[/MENTION] konuyla ilgili değil ama "cmd" değil "cm" olacak diğer konuda da böyle yazdığın için doğrusunu bil istedim. :)