Oyunlarda üst sürüm direct x sorunu

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bugün Call of Duty Word at War kurmak istediğimde mevcut directx sürümünün yüksek olduğunu çalıştırılamayacağını yazdı. oyun gerçekten de çalışmıyor (win 7).

Sizlere sormak istediğim üst sürüm directx'te de çalışması gerekmiyor mu? Directx 9c yüklersem mevcut directx sürümünde de değişiklik olur mu?

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Bende Anlamış Değilim Daha Önce Aynı Makinalarda Çalışan Oyun Sonradan Pc Lere Fdisk Attık En Güncel Programlari Kurduk Eskiden Çalışan Oyunlar Şimdi Çalışmıyor Ne Yaptıysamda Çalışmadı Taki Oyunu alıp Yeniden Kurana kadar:)

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Bende Anlamış Değilim Daha Önce Aynı Makinalarda Çalışan Oyun Sonradan Pc Lere Fdisk Attık En Güncel Programlari Kurduk Eskiden Çalışan Oyunlar Şimdi Çalışmıyor Ne Yaptıysamda Çalışmadı Taki Oyunu alıp Yeniden Kurana kadar:)

Galiba bana da o yol gözüküyor.

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Dvd içinde kurulum dosyası olarak dx sürümleri yazıyor muydu, pek sanmıyom böyle birşey olacağını ama. Mesela XXXX9c.exe gibi..

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Dvd içinde kurulum dosyası olarak dx sürümleri yazıyor muydu, pek sanmıyom böyle birşey olacağını ama. Mesela XXXX9c.exe gibi..
evet bahsettiğiniz şekilde directx9c kurulmasını isteyip istemediğimi sordu, dvd içerisinde de setupı var.

directx.jpg

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Ben de Win7'de oyunlarla haşır neşirim ama böyle bir sorun yaşamadım.

Senin Word At War paket halinde mi? Yani daha önce kurulmuş olan dosyaları mı aldın oyunun?

Bende de o şekilde. XP yüklü iken kurmuştum. Win7'de sıkıntı çıkarmadan çalıştı. Bende LanFixedCrack var ama. Ondan açıyorum oyunu.

En kötü ihtimal Win7'de çalışmayan oyunu tekrar kurmak gerekebiliyor. Genelde sıkıntı yaşamadım oyunlarda.

webrettin

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Oyun paket halinde. şimdi xp mode sanal işletim sisteminin direct x sürümüne baktım directx9c onda çalıştırayım diyorum. Kopyalaması tamamlansın win 7'de tekrar kurmayı deneyeyim belki dediğiniz gibi sorun çözülür.