Oyunlarda Aniden FPS Düşüşü

makifaribas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar özellikle ets 2 ve payday 2 gibi oyunları oynarken ilk açtığımda mükemmel hiç kasma yok ama bir kaç dk sonra oyun oynanmaz hala geliyor. CSGO oynarken hiç sorun yok medium-high arası 30 fps alıyorum.

Ekran Kartı: AMD Radeon HD 7670M
İşlemci: i5 3230M 2.6 gHz
Ram: 8 GB

Dediğim gibi oyunu ilk açtığımda nerdeyse ultrada bile 25 fps alırken bir anda fps düşüyor ve çok fazla kasıyor. Neden oluyor bu?

melihguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kartın çok iyi bir kart değil birincisi ikincisi ekran kartı ısındığında kasma yapar buna yapacak bisey yok soğutucu dene.Üçüncüsü eğer notebookunda iki tane grafik kartı varsa bunlardan kötü olan grafik kartını kullanıyor olabilir.Bunu aygıt yoneticisi/ekran bagdastiricilarina girerek öğrenebilirsin.Orada radeon HD 7670M den başka kart varsa dediğim gibi o kart güç tasarrufu içindir ve kasmasi normal

makifaribas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kartın çok iyi bir kart değil birincisi ikincisi ekran kartı ısındığında kasma yapar buna yapacak bisey yok soğutucu dene.Üçüncüsü eğer notebookunda iki tane grafik kartı varsa bunlardan kötü olan grafik kartını kullanıyor olabilir.Bunu aygıt yoneticisi/ekran bagdastiricilarina girerek öğrenebilirsin.Orada radeon HD 7670M den başka kart varsa dediğim gibi o kart güç tasarrufu içindir ve kasmasi normal
İkiside kullanılıyor şuanda. intel 4000 ve 7670 m ikiside çalışıyor olarak gözüküyor

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Oyunun Amd 7670m ekran kartıyla çalıştığından emin olun.Ayrıca bilgisayarın ısı değerlerini kontrol edin.Büyük ihtimalle aşırı ısınmadan dolayı ani fps düşmesi oluyordur.

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Amd ekran kartının ayarlarına girip oynadığın oyun için hangi ekran kartının aktif olduğuna bak.Isı değerleri için de Everest programını kullanarak bahsettiğin oyunları oynuyorken bileşenlerinin ısı değerlerini kontrol edebilirsin.

melihguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ONDAN EMİn olamıyorum işte :d
AMD nin sitesinden son durum driver yükle catalysis diye bir uygulama gelicek.Daha sonra bilgisayarı yeniden başlat ve masaüstüne sağ tıkla değiştirilebilir grafikleri yapilandiri sec açılan menuden gozata bas oynamak istedigin oyunun .exe dosyasını sec güç tasarrufu seçildiyse yüksek performansi sec ayarı kaydet oyunu Aç ;)

makifaribas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Amd ekran kartının ayarlarına girip oynadığın oyun için hangi ekran kartının aktif olduğuna bak.Isı değerleri için de Everest programını kullanarak bahsettiğin oyunları oynuyorken bileşenlerinin ısı değerlerini kontrol edebilirsin.
Kardeşim iyi güzel anlatıyorsunda onlara nasıl girebileceğimi hiç söylemiyorsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

AMD nin sitesinden son durum driver yükle catalysis diye bir uygulama gelicek.Daha sonra bilgisayarı yeniden başlat ve masaüstüne sağ tıkla değiştirilebilir grafikleri yapilandiri sec açılan menuden gozata bas oynamak istedigin oyunun .exe dosyasını sec güç tasarrufu seçildiyse yüksek performansi sec ayarı kaydet oyunu Aç ;)

Ekli dosyayı görüntüle 12946
Hocam gözat nerde burdA?

emrah08

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Masaüstünde sağ tıklayıp "Değiştirilebilir Grafikleri Yapılandır" seçeneğine tıklayın.Ardından Uygulama Ekle'ye tıklayın.Hangi oyunu oynuyorsanız onu seçip aç deyin.Oyunun ismi listede görünecektir.Oyunun ismini bulup hemen sağındaki grafik ayarını "Yüksek performans" olarak seçin ve uygula deyip oyuna girin. Eğer aynı sorun devam ederse aşağıdaki linkten Everest prgramını indirin.Programın ana ekranında soldaki menüden "Computer" başlığı altındaki "Sensor" seçeneğine tıkladığında bileşenlerinin ısı değerlerini anlık olarak görebilirsin.

EVEREST Home Edition İndir

melihguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim iyi güzel anlatıyorsunda onlara nasıl girebileceğimi hiç söylemiyorsun.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ekli dosyayı görüntüle 12946
Hocam gözat nerde burdA?

Bu değil kardesim masaüstünde sağ tıklandığında açılan menude "değiştirilebilir grafikleri yapılandır " olacak onu seçmen lazım eğer yoksa surucuyu tamamen silip tekrar kur

makifaribas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya hocam o dediğiniz yüksek performansı yapıyordum ben hep ama artık çıkmıyor göremiyorum ayrıca değiştirilebilir grafikleri yapılandır diye bişey yok ya nerden bılcaz

melihguclu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya hocam o dediğiniz yüksek performansı yapıyordum ben hep ama artık çıkmıyor göremiyorum ayrıca değiştirilebilir grafikleri yapılandır diye bişey yok ya nerden bılcaz
O zaman şunu yapman gerekiyor öncelikle amdye dair her şeyi kaldır program ekle kaldırdan buna catalysis de dahil.Yerel diskte AMD diye bir klasor olacak bu klasorde setup dosyalari olur.Onu da tamamen sil daha sonra bilgisayarı güvenli modda başlat ama önce internet bağlantısını kes.aygit yoneticisine gir ve ekran bağdaştırıcılarindan AMD olana yan tikla kaldir de yazılımı tamamen sil seçeneğinin üzerine tik at ve driveri kaldir.Daha sonra bilgisayarı normal başlat AMD sitesinden AMD drivers bölümünden autodetect yazılımını indir ve çalıştır bu yazılım bilgisayarın özelliklerine gore son yazılımı indirir ve kurar daha sonra sorun çıkacağını sanmıyorum.Değiştirilebilir grafikler sağ tik context menüsünde çıkacaktır