Oyunlar Sürekli Çöküyor

cochise

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımı alalı 1 ay olmuştur önceden bu sorun yoktu fakat son 1.5-2 haftadır oyunlar beni atıyor.
Örneğin Steam'de Elden Ring oynayayım diyorum giriyorum 15-30 dk sonra oyun donuyor ve beni hiçbir hata kodu vermeden oyundan atıyor. Benzeri Roblox'ta da oluyor. Roblox'ta bir oyuna giriyorum 10-15 dk ya da daha fazla bir süre sonra beni yine 2-3 sn sonra donduktan sonra komple Roblox'tan atıyor.
Hata nedir bilmiyorum RAM kontrol ettim CPU GPU stres testi de yaptım hiçbir sorun çıkmadı BIOS falan mı güncellemem gerekiyor ne yapmam gerekiyor, bilen var mı?
RTX4060 TI
R5 5600X
MSI A520M A-PRO
G Skills 2x8GB 3600Mhz

alierdems

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
Bilgisayarımı alalı 1 ay olmuştur önceden bu sorun yoktu fakat son 1.5-2 haftadır oyunlar beni atıyor.
Örneğin Steam'de Elden Ring oynayayım diyorum giriyorum 15-30 dk sonra oyun donuyor ve beni hiçbir hata kodu vermeden oyundan atıyor. Benzeri Roblox'ta da oluyor. Roblox'ta bir oyuna giriyorum 10-15 dk ya da daha fazla bir süre sonra beni yine 2-3 sn sonra donduktan sonra komple Roblox'tan atıyor.
Hata nedir bilmiyorum RAM kontrol ettim CPU GPU stres testi de yaptım hiçbir sorun çıkmadı BIOS falan mı güncellemem gerekiyor ne yapmam gerekiyor, bilen var mı?
RTX4060 TI
R5 5600X
MSI A520M A-PRO
G Skills 2x8GB 3600Mhz
güç kaynağınız kaç w

oyunlarda kaç dereceyi görüyor

Ekran kartınız güncelmi

biosunuz güncel mi

MSI A520M A-PRO’nun BIOS’unu kontrol et, yeni bir sürüm varsa güncelle (MSI’ın resmi sitesinden)

Forjest

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Bilgisayarın güç kaynağı ile ilgili olabilir. Donanımları tam olarak beslemiyordur. Ekran kartı güncellemelerinide yapmak çözüm olabilir. İyi forumlar.

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,273
oyun çökmeleri başlamadn önce farklı,program,güncelleme ,extra ekleme yaptınızmı,eğer hatırlıyorsanız o tarihe bakın,yada oyunda devamlı aynı yerdemi sizi oyundan dışarı atıyor
ayrıca videoya bakın,faydası olur umarım