Soru Oyun Oynarken Pc Kapanıyor

Raufdeveci98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Merhabalar Cs go ve Fifa oynuyorum bu oyunları belli bir süre oynadıktan sonra pc elektrik kesintisi olmuş gibi kapanıyor ve bir süre açılmıyor belli bir süre geçtikten sonra açılıyor
Cs oynarken
Gpu sıcaklığım:75 derece
Cpu Sıcaklığım:48-49 derece aralığında iken kapandı yardımlarınızı bekliyorum

Umut EY

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Merhabalar Cs go ve Fifa oynuyorum bu oyunları belli bir süre oynadıktan sonra pc elektrik kesintisi olmuş gibi kapanıyor ve bir süre açılmıyor belli bir süre geçtikten sonra açılıyor
Cs oynarken
Gpu sıcaklığım:75 derece
Cpu Sıcaklığım:48-49 derece aralığında iken kapandı yardımlarınızı bekliyorum
PC çok ısınmadan dolayı kapanmış olabilir. Pc Gpu soğuyana kadar açılmaz. Ya pc kasası soğutmaya elverişli değil ya da cpu-gpu soğutma kalitesiz olabilir.

Beyazkabuss

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Fanlarını ve havalandırmaları temizle bilgisayarı kaç senedir kullandığında önemli içi ve fanların içi toz toplamış olabilir o yüzden soğutmada zorlanır termal macununu'da yenile düzelir.

Raufdeveci98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
PC çok ısınmadan dolayı kapanmış olabilir. Pc Gpu soğuyana kadar açılmaz. Ya pc kasası soğutmaya elverişli değil ya da cpu-gpu soğutma kalitesiz olabilir.
Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim ama kasa temizliğimi yaptım termal macunu yeniledim hala aynı sorun devam ediyor maalesef
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fanlarını ve havalandırmaları temizle bilgisayarı kaç senedir kullandığında önemli içi ve fanların içi toz toplamış olabilir o yüzden soğutmada zorlanır termal macununu'da yenile düzelir.
yorumunuz için teşekkür ederim fakat termal macun yenilememe ve temizlik yapmama rağmen sorun devam ediyor Oyun dışında saatlerce geziyorum hiç bir sıkıntı yok oyuna girdiğimde 20-25 dakikalık bir süre geçtikten sonra elektrik kesintisi gibi pc kapanıyor bir süre açılmıyor

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
Güç kaynağın yetersiz olabilir, donanımsal bir sorun olabilir, format deneyebilirsinzi, aklıma gelen çözümler bunlar yine de bilgili arkadaşların cevabını bekle.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,457
İşlemci Amd A10 7890K
Anakart Gigabyte sniper g1
Ram gskill ddr3 2X4 2400 mhz
Ekran kartı Powercolor R9 280x
Psu Frisby 600w (değişeli 1 sene olmadı)
Ekran kartı iyi güç tüketiyo tam yükte.
Güç kaynağın ise tam bir felaket marka.
Hatta patlamadığına şükret :D

İster Frisby 750Watt yazsın gördüğün yerde arkana bakmadan öyle koştur ki rekorlar kitabına düşesin :)

ThorJ

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,815
İşlemci Amd A10 7890K
Anakart Gigabyte sniper g1
Ram gskill ddr3 2X4 2400 mhz
Ekran kartı Powercolor R9 280x
Psu Frisby 600w (değişeli 1 sene olmadı)
Sistemin sıcaktan kapanmış olabileceğini düşünüyorum. Ekran kartı çok güç çekiyor, ayrıca PSU'da pek kaliteli değil.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
Zaur'un dedikleri doğru. Eğer isterse 80+Gold bir PSU olsun ve bedava olsun, yine o markaya para vermem. Frisby gibi kalitesiz ve güvenilir olmayan güç kaynağı ile bilgisayar kullanmaz, hele hiç yüksek oyun falan oynanmaz. Rampage ve power boost gibi markalarda dandik. Bu markalar çöp.
Güç kaynağı önemlidir. İyi bir şey seçilmeli. Güç kaynağı tam gücünü yani yazdığı Watt'ı vermiyor olabilir. Bir de o dandik güç kaynakları çok kafasına göre çalışabilir. Yani birden çok güç harcayabilir ve bu da bilgisayarın zararına olur. Çok ısınıp kapanabilir.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Zaur'un dedikleri doğru. Eğer isterse 80+Gold bir PSU olsun ve bedava olsun, yine o markaya para vermem. Frisby gibi kalitesiz ve güvenilir olmayan güç kaynağı ile bilgisayar kullanmaz, hele hiç yüksek oyun falan oynanmaz. Rampage ve power boost gibi markalarda dandik. Bu markalar çöp.
Güç kaynağı önemlidir. İyi bir şey seçilmeli. Güç kaynağı tam gücünü yani yazdığı Watt'ı vermiyor olabilir. Bir de o dandik güç kaynakları çok kafasına göre çalışabilir. Yani birden çok güç harcayabilir ve bu da bilgisayarın zararına olur. Çok ısınıp kapanabilir.
600 W frisby ile bilgisayarınız patlatamadınız mı ?
Hemen eskisini getirin yenisini 100 lira katkı yaparak götürün.
750 W psu ile iyi patlamalar dileriz...

Raufdeveci98

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Ekran kartı iyi güç tüketiyo tam yükte.
Güç kaynağın ise tam bir felaket marka.
Hatta patlamadığına şükret :D

İster Frisby 750Watt yazsın gördüğün yerde arkana bakmadan öyle koştur ki rekorlar kitabına düşesin :)
Bu markadan bende işkilleniyordum açıkçası ?sorunumun ana sebebi psu olma ihtimali yüzde kaçtır ? Sorunum devam edecekse psu’ya para vermek istemem bana sorun tespiti için bir öneriniz var mı piyasada ki bilgisayarcılar sağolsun sorunu tespit etmeden ezbere işlem yapıp mağdur ediyorlar

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,457
Bu markadan bende işkilleniyordum açıkçası ?sorunumun ana sebebi psu olma ihtimali yüzde kaçtır ? Sorunum devam edecekse psu’ya para vermek istemem bana sorun tespiti için bir öneriniz var mı piyasada ki bilgisayarcılar sağolsun sorunu tespit etmeden ezbere işlem yapıp mağdur ediyorlar
Arkadaşlarından ödünç küç kaynağı alıp deneyebilirsin. Ama kaiiteli markalardan olsun.