Soru Bilgisayarım oyun oynarken donup kapanıyor

ahmtulss0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
bilgisayarım bazı yüksek kaliteli oyunlarda oynarken kapanıyor (assasin orginis ,fifa 23 hitman 3 gibi sağlam oyunlarda 20 dk gibi bi zaman oynadıktan sonra donup kapanıyor )

sitem

işlemci:R5 2600
GPU: ASROCK rx5600 xt
RAM:16 gb
m2ssd 1tb

ahmtulss0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bu neden olur
Mesaj otomatik birleştirildi:

bilgisayarım bazı yüksek kaliteli oyunlarda oynarken kapanıyor (assasin orginis ,fifa 23 hitman 3 gibi sağlam oyunlarda 20 dk gibi bi zaman oynadıktan sonra donup kapanıyor )

sitem

işlemci:R5 2600
GPU: ASROCK rx5600 xt
RAM:16 gb
m2ssd 1tb
ama lol gibi oyunlarda sıkıntı olmuyor bide windows umu msconfig ayarları yüzünden çökmüştü windows u sıfırladım ve youtubede video izleken maousu haraket etirdimide takılıyor 10 15sn sonra düzeliyor win güncellemelerinde 5 tane güncelleme var onlar da hep sıfırda güncelleme gecmişine baktığım zaman yükleme başarısız diyor .

birde ekran kartı sürücüsü ile ilgili bir problem aldım geri bildirim gönderdim
kısacası pc yi formatlasam düzelirmi genel sorunların hepsi bu kadar

Son düzenleme:

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
771
sıfırla , 11 kur , tüm güncellemeri yap , yazılımsal sorun gibi geldi bana.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,149
Isı problemi kesinlikle yoksa ya virüstendir ya da grafik kartı driverlarında çakışma olmuştur.

Oyunların orijinal mi? Crack mi kullandın?

ahmtulss0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Oyun açıkken 45-50 arası olması neredeyse imkansız emin misiniz? msi afterburner ile oyun içindeyken kontrol edin.
Şuan format atıyorum pc ye birde elimde asrock rx 5600xt var bu ekran kartında sorun olma ihtimali var olmamada ihtimali var bunu verip üstüne 1000 tl daha ekleyip asus evo gaming 3 fanlı rx 5600xt si var onu alsam mantıksızmı olur

Isı problemi kesinlikle yoksa ya virüstendir ya da grafik kartı driverlarında çakışma olmuştur.

Oyunların orijinal mi? Crack mi kullandın?
Orjinal epic games ve EA dan indiriyorum

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Şuan format atıyorum pc ye birde elimde asrock rx 5600xt var bu ekran kartında sorun olma ihtimali var olmamada ihtimali var bunu verip üstüne 1000 tl daha ekleyip asus evo gaming 3 fanlı rx 5600xt si var onu alsam mantıksızmı olur

Orjinal epic games ve EA dan indiriyorum
Sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını anlamadan almak mantıksız olur. Güç kaynağı ne ? Bir de formattan sonra deneyin oyunlarda işlemci sıcaklığı kaça çıkıyor.

ahmtulss0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7

Oyunların orijinal mi? Crack mi kullandın
Sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını anlamadan almak mantıksız olur. Güç kaynağı ne ? Bir de formattan sonra deneyin oyunlarda işlemci sıcaklığı kaça çıkıyor.

ahmtulss0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Fotoğraf atmak istediniz sanırım. Gözükmüyor. Bir siteye yükleyip atmayı deneyin.
Frisby 650 watt

yani nası bi powwer bilmiyorum

arkadaşlar format attım güncellemeleri yaptım 4k furmark testi yapıyordum sıkıntısız 68 dercede sabit gidiyordu bi anda mavi ekran verdi yani driverler tamam şimdi ne kaldı

Son düzenleme:

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Frisby 650 watt

yani nası bi powwer bilmiyorum

arkadaşlar format attım güncellemeleri yaptım 4k furmark testi yapıyordum sıkıntısız 68 dercede sabit gidiyordu bi anda mavi ekran verdi yani driverler tamam şimdi ne kaldı
Ramlerde sorun olabilir mi? Lol de sorun olmuyor demiştiniz lol kaç gb ram yiyor? Birde ram kullanımı artınca mı hata alıyorsunuz.

ahmtulss0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Ramlerde sorun olabilir mi? Lol de sorun olmuyor demiştiniz lol kaç gb ram yiyor? Birde ram kullanımı artınca mı hata alıyorsunuz.
Ona dikat etmedim ful ekran kartından dolayı olduğunu düşünüyordum ama artık farklı bir sorun gibi geliyor

Şuan işteyim akşam bir bakıcam ram den olup olmadığını nasıl anlarım peki

WindStone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,680
Ona dikat etmedim ful ekran kartından dolayı olduğunu düşünüyordum ama artık farklı bir sorun gibi geliyor

Şuan işteyim akşam bir bakıcam ram den olup olmadığını nasıl anlarım peki
Önce lolü açın msi afterburner kullanarak veya görev yöneticine bakarak kullandığı rame bakın. Sonra sorun çıkartan bir oyun açın ve yine rame bakın eğer ram kullanımı çok yükseldiğinde kapanıyorsa ramlerle alakalı bir sorun olabilir.

Bu videoya bakarak tarama da yapabilirsiniz

ahmtulss0

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Önce lolü açın msi afterburner kullanarak veya görev yöneticine bakarak kullandığı rame bakın. Sonra sorun çıkartan bir oyun açın ve yine rame bakın eğer ram kullanımı çok yükseldiğinde kapanıyorsa ramlerle alakalı bir sorun olabilir.

Bu videoya bakarak tarama da yapabilirsiniz

tamamdır
sağol