"Oyun oynarken görüntü kesilmesi" problemini Vatan'da çözemedi

OnrAYDN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar daha önceden konu açmıştım problemi anlatıp konuşmuştuk ekran kartı arızalı diyen çoktu baya, bunun üzerine kasamı Vatan Bilgisayar'a götürdüm ve servise verdim(Verirken HDD'mi ve SSD'mi veri kaybı riskinden dolayı bana verdiler). 2 gün sonra geri almak için gittim kağıtta bütün testlerden geçtiği yazıyordu inanılmaz şaşırdım. Yetkili birisiyle görüşmek istiyorum dedim ve bilgisayarın testlerini yapan adamla görüşme şansı buldum. Hangi parçaları ne kadar süreyle test ettiniz diye sordum Ekran kartını 6 saat civarında %100 kullanımda, genel olarak eşit zamanda da işlemci ve RAM'i test ettik bütün testlerden geçti dedi. Sorunumun ekran kartında olduğu düşüncesi yok olmaya başladı. Eve geldim SSD'ye direkt Win 8.1 Up3 kurdum. Ardından ekran kartını 1 saat civarı teste soktum birşey olmadı. Bugün ise Battlefield 4'te duraklat menüsünde kendi kendine yine aynı hatayı verdi. Geriye kalan iki düşüncem şu oldu;

Harddisk veya SSD'de problem var,
Dönüştürücü ile kullandığım monitörde bi sıkıntı var. Ne yapmam lazım gerçekten kafayı yicem artık.

Sorunumu da kısaca anlatıyım;

Ağır bi oyun oynarken, monitör birden bire görüntüyü kesiyor ve bazen beyaz bazen gri bazen siyah bir görüntü kaplanıyor. Sıcaklıkla alakası yok zaten yukarıda da yazdım 6 saat 7 saat testte durmuş bilgisayar Vatan'da hiçbir sorun çıkmamış. Zaten örneğin Battlefield 4 oynarken en fazla 70 dereceye çıkıyor. Oyun oynarken bakıyorum %99 kullanım 70 derece. 2-3 dakikada bir bakıyorum halen %99 kullanım 70 derece. Bu yüzden diyorum ki sıcaklıkla alakası yok çünkü yine %99 kullanım 70 derecede görüntü kesiliyor. Ve öyle oyunun grafiklerinin en yüksek olduğu yerlerde de kesmiyo görüntüyü, duraklat menüsünde bırakıyorum çay içip geliyorum gitmiş görüntü. Bir arkadaş akıl versin artık şu sorunu çözmek istiyorum. Konuyu buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler.

Resimler ;

http://i.hizliresim.com/XBOkRO.jpg

http://i.hizliresim.com/M6qpA7.jpg

http://i.hizliresim.com/9VkoZO.jpg

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Ekran kartında sorun yoksa, farklı bir monitör ile hdd denemen iyi olur.

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Duraklt derken 5 10 dk dokunmuyorsun heralde pc ye.
O arada ekran kendini karartır ekran koruyucu devreye girebilir. Güç yönetiçinden. Değerleri hiç biri yap 5 dk sonra ekran kapanmasın. Denetim masasından ekran koruyucusunu ara. O da aktifse kapat

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Ekran kartı nedir? Power Supply nedir? Power supply'ı değiştirerek deneme ihtimalin var mı?

OnrAYDN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Guc kaynagindan dolayi olusan bi sorun degil. Cunku Vatan bilgisayarda test edildi bu bilgisayar saatlerce. Ordada ayni guc kaynagi burda da.

Guc yonetimiylede alakasi yok zaten resimlerdende anlasilabiliyo.

Farkli bir monitor olarak carsida bi bilgisayarci var oraya gotursem ama yine vga monitore baglasam olur mu?

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
ben sevislerin bu tarz laflarına pek inanmam. senin yerine olsam sadece ssd harddiskime bir sistem kurup diğer hardisk i devre dışı bırakır birde öyle denerim.

OnrAYDN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar şöyle birşey oldu, yine aynı problem baş gösterdi ve yan komşunun laptopunu aldım vga kablosu ile görüntüyü monitöre aktardım görüntü normal bir şekilde geldi. Ardından tekrar kasayı monitöre bağladığımda aynı hata aynı renkte aynı şekilde duruyordu. bu açıdan bakıldığı zamanda ekran kartı problemli..

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,127
şu resimleri
boşluksuz olarak kodlayıp koy kim tıklar? ben tıklamam pcnin şaftı kaydı zaten...

OnrAYDN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şu resimleri
boşluksuz olarak kodlayıp koy kim tıklar? ben tıklamam pcnin şaftı kaydı zaten...

Onu denedim ancak nedense resimler küçülmedi koskocaman duruyo konunun tamamını kaplıyo nerdeyse. Birde 3'ünü birden ekliyince konuya giren yazıları göremeyecek duruma geliyodu.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

M6qpA7.jpg
XBOkRO.jpg
9VkoZO.jpg

FBK

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Onu denedim ancak nedense resimler küçülmedi koskocaman duruyo konunun tamamını kaplıyo nerdeyse. Birde 3'ünü birden ekliyince konuya giren yazıları göremeyecek duruma geliyodu.

M6qpA7.jpg
XBOkRO.jpg
9VkoZO.jpg

ovvv. kesinlikle ekran kartı.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

M6qpA7.jpg
XBOkRO.jpg
9VkoZO.jpg

Sorun bence anakartının chipsetinden kaynaklanıyor. Vatana gidip başka anakart ile deneyin

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yuh anakart çipsetiymiş. bariz şekilde ekran kartı. Ekran kartı sürücüleri güncelse ve belirtilen bir problem yoksa donnaım problemidir. ekran kartını değiştirip öyle deneyin. biraz daha donanım ve sürücü ayrıntıları verseniz daha kesin bir sonuca ulaşabiliriz. insan problemini anlatmadan önce bir donanımını yazar.

OnrAYDN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorun bence anakartının chipsetinden kaynaklanıyor. Vatana gidip başka anakart ile deneyin

Hocam bu arada şöyle birşey var; benim işlemci i5 4690K ancak ben henüz soğutucu almadığım için işlemciye OC yapmadım. OC yapmamama rağmen, görev yöneticisinde ve AIDA64 gibi programlarda işlemci frekansım 3,85 yada 3,90 olarak gözüküyor? Acaba sorun bu olabilir mi?

dnY1RL.jpg

Kullanıma vs. bakmayın, arkada PES 2015 açık fakat oyun açık olsada olmasada orada 3,85 gözüküyor. AIDA ise 3,90 olarak gösteriyor.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
yuh anakart çipsetiymiş. bariz şekilde ekran kartı. Ekran kartı sürücüleri güncelse ve belirtilen bir problem yoksa donnaım problemidir. ekran kartını değiştirip öyle deneyin. biraz daha donanım ve sürücü ayrıntıları verseniz daha kesin bir sonuca ulaşabiliriz. insan problemini anlatmadan önce bir donanımını yazar.

Arkadaş ekran kartını değiştirmeyi denemiş. Bence bu işten anlamıyorsan yorum yapma. Ekran kartı sağlam olsa bile anakart chipseti veya ISL entegresindeki arıza görüntü bozukluklarına sebep olabiliyor.

dolphin0065

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Senin sorunun kesinlikle ssd diskte. SSD Disklerin genel arızası şu şekildedir: Bir süre çalıştıktan sonra güç kesilmesi meydana gelir. Durum bu oluncada monitörde saçma sapan görüntüler ortaya çıkar... Sırf bu arızadan dolayı SSD diskimi 3 kez servise gönderip en sonunda değişttirttirebildim :)