CMOS resetledikten sonra sistemi tekrardan açmayı deneyebilirsiniz.Yeni işlemci aldım overclock yapayım dedim yanlış şeyler yaptım galiba bilgisayar açılmıyo işlemci fanı full hızda dönüyo sonra kendini yeniden başlatıyo ekrana görüntüde vermiyo
CMOS reset deneyin @Berk in dediği gibi.Yeni işlemci aldım overclock yapayım dedim yanlış şeyler yaptım galiba bilgisayar açılmıyo işlemci fanı full hızda dönüyo sonra kendini yeniden başlatıyo ekrana görüntüde vermiyo
Resimdeki kısımları ayarladım sadeceVoltajı veya çarpanı kaç girdiniz? Anakart nedir? BCLK veya BUS gibi bir ayarla oynadınız mı?
Görüntü grlmiyoki@EFI Shell konuya bir bakar mısın?
BIOS'a giriş yapabiliyor musunuz?
Anakart dh55tcResimdeki kısımları ayarladım sadece
Mesaj otomatik birleştirildi:
Görüntü grlmiyoki
Hocam siz bellek ve ulaşım hızları ile de oynamışsınız, sadece memory voltaj ıvar zatem.Resimdeki kısımları ayarladım sadece
Görüntü grlmiyoki
Anakart dh55tc
Yani ne yapmam gerekHocam siz bellek ve ulaşım hızları ile de oynamışsınız, sadece memory voltaj ıvar zatem.
Yukarıda dendiği gibi Cmos sıfırlayın, youtube a bakabilirsin.Yani ne yapmam gerek
Baktımda aparat gibi şeyle yapıyolar ondan satın almam mı gerek galiba jumper diyolarYukarıda dendiği gibi Cmos sıfırlayın, youtube a bakabilirsin.
O anakart da var. @EFI ShellBaktımda aparat gibi şeyle yapıyolar ondan satın almam mı gerek galiba jumper diyolar
O anakart da var. @EFI ShellBaktımda aparat gibi şeyle yapıyolar ondan satın almam mı gerek galiba jumper diyolar
Anakarta takılımı o
PIN'lere anahtar değdirerek CMOS Reset yapabilirsiniz. @Allah'ın Kulu ndan öğrenmiştim. O söylemişti.Baktımda aparat gibi şeyle yapıyolar ondan satın almam mı gerek galiba jumper diyolar
Bildiğimiz ev anahtarımı bu konulara pek hakim değilimPIN'lere anahtar değdirerek CMOS Reset yapabilirsiniz. @Allah'ın Kulu ndan öğrenmiştim. O söylemişti.![]()
Pili çıkarıp taktım hala aynıBios pilini çıkart. Tabi makina kapalı iken. 1 DK bekle,tekrar tak Herşey ilk haline döner..Jumperi,clear cmos u bulamazsın Yanlış bi şeyler yapıp,anakartı da yakmayasın.
10dk bekledim olmadi bilgisayar açılıyo sonra kendini yeniden başlatıyo 5 sn bşr yapıyodostum fişi çek usb kablolarını çek. monitör bağlantılarını herşey az da olsa elektirik sağlayabiliyor. ondan sonra pili çıkar 10 saniye bekle. sonra dewam. süre 10 saniyeden fazla olabilir en azından benim 10 saniyeden fazla olmuştu.
Normalde kasada kırmızı ışık yanar çalıştığında yanmıyo hala pc yeniden başlatıyo kendinibir kaçkez yeniden başlatır normal bekle
böyle anlatmakla kafan karışır. telden videoları var izle . yardımcı olur. görerek yaparsan daha iyi olur
Jumper ı 1 yana attım sonra eski yerine koydum anakartın arkasına bakmadım ki full sökmem gerek bu seferkırmızı ışık disk ışığıdır. ana kartının arkasında bios usb girişi var mı.
sen bu jumper ları oynamadın değil mi
Ne yapmam gerek şimdi yeni anakart mı almam gerekjumper oynadıysan sürekli resetler devam eder resetlemeye.