EsBer
Doçent
- Reaksiyon puanı
- 272
yalnız o adının nerden geldiğini değil başka bi şeyi açıklamış
Tamam tamam haklısın

yalnız o adının nerden geldiğini değil başka bi şeyi açıklamış
Maserati,alfa romeo,mc laren ve tabi lamborghini de yok
Toyota: Şirket ismini kurucusu Kiichiro Toyoda'dan alır. Daha sonra marka geliştiricileri, Toyoda'yı Toyota haline çevirmişlerdir.Vay be, kimse Toyota nerde dememiş..
Suzuki'yi de göremedim.
Cooper modeldir, firmanın ismi MİNİMini cooper ya peki![]()
Türk bir firmanınki öyleBenim soyadım otomobil markası olur diyen var mı ?![]()
Google bu siteden bakabilirsinizPorsche, Mclaren, Bugatti, Chevrolet, Bentley, W Motors, Nissan...
Porsche, Mclaren, Bugatti, Chevrolet, Bentley, W Motors, Nissan...
üzdün şuanŞakacı editörBnece konuyu yetkili birine yeniden düzenlettirin.
Niye? Tüm bilgilerin bir arada tutulması için demiştimüzdün şuan
"Sen olmamışsın başkası gelsin" demiş oldun bi yandan o yüzden, insanlarla daha çok iletişim kurmamı sağlar diye kalanını onların sormasını istemiştim aslındaNiye? Tüm bilgilerin bir arada tutulması için demiştim
Ha pardon o zaman kırdıysam"Sen olmamışsın başkası gelsin" demiş oldun bi yandan o yüzden, insanlarla daha çok iletişim kurmamı sağlar diye kalanını onların sormasını istemiştim aslında
Maserati ya en sevdiğim baya da güzel yerden gelmiş etkileyici.İtalyanlar hep böyle adamların dokunuşu bir başka oluyor ince ruhlu adamlar.Bilgi için teşekkürler muhtemelen unuturlar diye düşünmüştümMaserati kardeşlerin doğduğu Bologna'da bulunan fıskiyeli havuz logoya ilham vermiş. Rönesans döneminden kalma havuz, denizlerin tanrısı Neptün'e ithaf edilmiş. Neptün'ün sembolü üçlü çatal da logo olarak seçilmiş.
Alfa Romeo 1910'da A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (Lombardiya Otomobil Fabrikası Şirketi)) adıyla kurulan şirket, Nicola Romero'un ortak olmasıyla Alfa Romeo adını aldı.
Lamborghini de adını Ferrucio Lamborghini'den almış
FIAT: İtalyan otomobil firması FIAT'ın açılımı Fabbrica Italiana Automobili Torino(Torino İtalyan Otomobil Fabrikası)'dır.Son olarak fiat