Öss-bdco

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar önceki başlıkta fazla ilgilenemedim ama puanı görmeden çok birşey yazmak istemedim.Puanım güzel olsada alacağımdan çok düşük olduğu için planlar değişti biraz.
Say-2 Puanım 358,511 sıram 3441 olabilecek okul ve bölümlerin geçen seneki son başarı sıralarını koyuyorum bilgisi olanlar varsa yardım ederlerse sevinirim.

Hacettepe Elektrik-Elektronik Mühendisliği 6768
İTÜ Bilgisayar Mühendisliği 2892
Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği 6807
Hacettepe Eczacılık 7660
İTÜ Endüstri Mühendisliği 3646
Hacettepe Endüstri Mühendisliği 8286
ODTÜ Makine Mühendisliği 3393
TOBB Makine Mühendisliği(Burslu) 5280
İTÜ İşletme mühendisliği 5588
ODTÜ Mimarlık 7458
Boğaziçi İnşaat 4433
ODTÜ İnşaat 8767
İTÜ Telekomünikasyon Mühendisliği 5089
İstanbul Cerrahpaşa Tıp 2633
Marmara Tıp 3186

Bunlar sadece gördüğüm yakın puanlar yoksa çoğunu düşünmüyorum ama yinede tavsiyelerinizi bekliyorum.İTÜ Bilgisayar tutmadığında bir alttaki Bilgisayar Mühendisliği çok geride olduğundan aradaki diğer bölümleri de düşünmeye başladım.Ama buradan tabii ki ilk tercihim İTÜ Bilgisayar olur.O da şu an tutmuyor ama kontenjan artırımlarından pek haberim yok o yüzden olma ihtimali de var.Şu durumda biraz da okulların durumunu merak ediyorum.Okuduğunuz okul hakkında da bilgi verirseniz sevinirim.

Nemesis

Dekan
Reaksiyon puanı
13
Öncelikle tebrikler canım kardeşim :)

Seni insallah doğru tercih ile güzel yerlerde görürüz ;)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
409
öncelikle tebrikler, itü bilgisayar müh. kontenjana bağlı olarak tutma ihtimali var diğerleri de yabana atılacak bölüm/okullar değil ama dediğin gibi İTÜ bilgisayar müh. ile arasında baya kişi oynamış Bilkent gibi vakıf üniversitelerini de değerlendir iyi burs fırsatları çıkacaktır karşına, yine de dershanedeki rehberlik hocalarınla görüşmeden net bir karar verme.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler ikinizede :)

aslında forumdaki başlıktan sonrada kafamda bilgisayar şekillendi ama odtü bilkent olmayacağınıda tahmin ediyordum sonra tobb ve itü kaldı en kötü kısımda itü 2800 lerde sonraki okullar 6200 - 6800 civarı yani arada büyük boşluk var. itü tutmazsa puan birazda boşa gidecek. bu yüzden diğer bölümleride öğrenmek istedim nasıl durumdalar diye.ayrıca itü hazırlık kolay diye duydum şu an da ingilizce çalışıyorum itü nün diğer avantajıda hazırlığı atlama ihtimalimin olması.kontenjan olayınıda net bilmiyorum değişime bağlı olarak itü gelebilir fakat sorun o tutmazsa alternatifin hacettepe bilgisayar mı yoksa başka bir şey mi olacağı belli değil :) başlığıda o yüzden açtım :D

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler :)
ama yanlış yaptığım soruları bir bilseniz :D kendi kendimi yaktım :D
mesela bir örnek vereyim ; mat 2 de paralelkenar sorusu vardı 1-2 zorlayıcı geometri vardı ama onları yaptım paralelkenarda da alanı bulurken aceleden üçgenin alanını bulur gibi 2 ye böldüm :D :D bunun gibi birsürü yanlışım var :D

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle tebrik ederim. Aldığın puana göre tercih ettiğin bölümler cidden güzel bölümler fakat listelediğin üniversiteler arasında odtüyü öncelikli olarak tercih etmeni öneririm. Gerek eğitim kalitesi gerekse de mezuniyetinden sonra eğitimine devam etme açısından sana iyi bir avantaj sağlayacaktır...

blauzahn

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Birde Düzceli olarak görüyorum seni... Ben de Çilimli liyim ;)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teşekkürler :) Sdn'de benden başka Düzceli! şaşırdım :D bende konutlardan :)

sorun şu ki önceliğim olan bilgisayarda odtü imkansız fakat bilgisayar için koyduğum alternatif okullar hakkındada ve bölümlerle ilgilide pek bilgim yok.önceliğim itü bilgisayar şimdilik.olmazsa ve bilgisayardan başka birşey düşünürsem alta ekleyeceğim. yoksa hacettepe gelir muhtemelen

Son düzenleme:

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
409
itünün hazırlığını verebilirsin yeterlilik sınavıyla çok zor değil sanırım geçen tanıdık vardı ;)

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Arkadaşlar ben say1 çözdüm ve benim girebileceğim yerler say1 gerektiriyor. Kendi alanım olduğuna göre 0.8 kat sayısı ile hesaplanması gerekmiyor mu? Sınav sonucunda sadece 0.3 kat sayısı ile hesaplanmış olanı yazıyor. Bunu nasıl halledebilirim?

MtHan

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Evet, Elektronik mezunuyum, ama 0,8 olanı yazmamışlar :S

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
eklisi yazıyordur bugün bir-iki kişinin puanına bakmıştım meslek liseli 0,3 ve ekli hesaplamışlar emin değilim ama sonuç ekli sıralamaya göre yapılıyor olabilir(0,3 yanında 0,8 onun yanında da ekli sonuç vardı)

regedit

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bdco tebrikler, uzun zamandır ara vermiştin :)

ODTÜ İnşaat 8767
İTÜ Telekomünikasyon Mühendisliği 5089
bu bölümler çok ii bence, ikiside sürekli gelişen ve hiç geçerliliğini yitirmeyecek bölümler !!!

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
teşekkürler :)
geçen sene zaten tutuyordu puanım odtü inşaata hatta baya tepki aldım çevremden :D ama bilemiyorum diğer bölümleri pek, aslında hiç kafamda yoktu bunlar ama değerlendireceğim araştırıyorum zaten öneriler için teşekkür ederim :)
ayrıca para kazandırmasından çok kafama yatacak bir bölüm arıyorum(tabi İTÜ Bilgisyar olmazsa :D )

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Teşekkürler :) Sdn'de benden başka Düzceli! şaşırdım :D bende konutlardan :)

sorun şu ki önceliğim olan bilgisayarda odtü imkansız fakat bilgisayar için koyduğum alternatif okullar hakkındada ve bölümlerle ilgilide pek bilgim yok.önceliğim itü bilgisayar şimdilik.olmazsa ve bilgisayardan başka birşey düşünürsem alta ekleyeceğim. yoksa hacettepe gelir muhtemelen

öncelikle tebrik ederim.ilk tercihlerinde en uç ihtimalleri de değerlendirmeni tavsiye ederim.gelmesi mümkün değil dediğin yerlerin gelme ihtimali her zaman vardır.tabi bu imkansız gibi gördüğün yerleri çok abartmaman lazım.yani ilk üç tercihini bu yönde kullan mesela.daha sonra listeni daha mantıklı ve kabul edilebilir tercihlerine doğru kaydır.
bide mezun olduktan sonra iş bulma potansiyeli yüksek olan yani daha memlekette daha rahat çalışma alanı bulabileceğin bölümlere yoğunlaş derim.
anlaşılan o ki mühendislik istiyosun.
ancak bilgisayar ve elektirik elektronik bölümlerinde özel sektörde iş bulma imkanin varken (ki bu da çok sınırlıdır ama maaşı piyasaya göre yüksektir)makine müh. okursan devlette çok rahat iş bulabilirsin.şimdi idealist konuşup ilerde yav bu memlekette bu mühendisliklerin ne gereği var ki açmışlar demeyesin.özel sektör çok yorar ama çok para verir.devlette özele göre işler rutindir daha rahat edersin.
geleceğini belirlicek mühim noktalardan birindesin.bide üniversiteyi bitirmeye yakın aynı durumla karşılaşacaksın.ancak ozamana kadar tecrübe edinmiş olacağından akıl alan değil veren konumuna gelceksin:)
şimdiden sana kolay gelsin.hakkında ne hayırlıysa o olsun inşallah.
senin gibi gençler kolay yetişmiyor.vatanına hayırlı bi evlat olursun inşallah

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Say,2 puanın süper. Çok iyi yerlere girersin. İnşallah mtlu olacağın işi yaparsın. Başarılar

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teşekkür ederim ikinize de :)
centigrade ben daha çok kendi işimi yapmak istiyorum okul bittikten bir süre sonra yapabilirmiyim?
ayrıca bilgilendirdiğin için de teşekkürler :)

centigrade

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Teşekkür ederim ikinize de :)
centigrade ben daha çok kendi işimi yapmak istiyorum okul bittikten bir süre sonra yapabilirmiyim?
ayrıca bilgilendirdiğin için de teşekkürler :)

her zaman kendi işini yapma ihtimalin var ancak belli bir bilgi birkimin olmalı girmek istediğin sektörde ayrıca da belli miktar paran olması lazım.sıfır sermaye ile hiçbir işe başlayamazsın.başlasanda başarılı olma ihtimlalin azdır.eğer benim bi kenarda yatan babadan kalma sermayem var veya babamın işini devam ettirecem diyosan memuriyette işin yok zaten.ama imkanlarım kısıtlı diyorsan benim nacizane fikrim önce bi on sene onbeş sene milleti zengin etmek için çalışıp diğer zamanda bu birikiminle yoluna devam etmen.
kısa yoldan zengin olma hevesine kapılan çok zeki adamlar tanıdım.ancak kimisinin sonu hüsran oldu kimiside şu an eski fikirlerinden vazgeöip memuriyete devam ediyor.

unutma! karar ve hayat senin.

ve keşke demek yerine iyiki demek daha eftaldir.
yapacağın şeye iyi karar ver ve buna göre hayatını belirle.elbette hayat tamamen bi plan çerçevesinde ilerlemiyor sapmalar yaşaman mümkün ancak sen yinede bi rota belirle.
rotası olmayan gemiye hiçbir liman fayda etmez.sürekli dolanır durur.
ilk büyük sınavını vermişsin hayata dair.inşallah diğerlerini de vereceğine inanıyorum.

Allah yardımcın olsun..

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
centigrade:amin cümlemize
teşekkürler zaten herşeyi söyledin geriye sadece okul seçmek kaldı :)

ilkercelik1990:teşekkürler :)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
uzun zaman geçtiği için arka arkaya mesaj yazıyorum :D

yardım eden herkese teşekkürler. gittim hocamın yanına götürdüm yaptığım sıra kontenjan bölümlere yönelişle ilgili incelediklerimi dedi bunlarla şu an bir alakan var mı. yok dedim o da niye yazıyosunki dedi sildi bölümleri teker teker.geriye bilgisayar elektronik vs bölümler kaldı.aslında hak verdim sonra neyse yani kısaca az çok belli oldu yazacaklarım kafamın karışıklığıda kalktı rahatladım.
tekrar tekrar yardım eden herkese teşekkürler :)

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu sorunun cevabını bdco da bilmiyor :D