Oruç tutmaya çok erken mi başlıyoruz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
. fecr vaktini anlamanın en kolay yöntemi üzerinde siyak kalem ile yazılar bulunan beyaz bir kağıt almaktır.

.

Şu cümleyi gördüğüm zaman benim aklıma gelen ilk şey "acaba yazı kaç punto olacak"
Bunu dalga konusu olsun diye yazmıyorum konu şu Müslüman milyonlarca insan var herkesin temel düzeyde dinini bilmesi gerekir buda kesin. Ama şüphe duymamak,emin olmak ihtiyacıda var aynı zamanda. Bu nedenle islam alimleri var. İhtiyaç duyduğunda sorup bilgi almak emin olmak için.
Herkesin müslüman olması için alim olması gerekmiyor Allah'a şükür. İman etmiş olması yeterli. Ama insanın güvenebileceği islam alimleri bulması şart. Peygam efendiğimizinde söylediği gibi alim olmak değil alimlerle beraber olmak gerek. Yanlış yollara sapmamak için.
Şimdi diyanet diye bi kurum var bu ülkede kurucusuda belli M. Kemal Atatürk. Ülkenin müslamanları toplanıp Diyanet kuralım dememişler,sorulsa eminimde kabul edilmezdi. Ama var şuan ve faaliyette. Birileri maaş için çalışıyordur birileri Allah rızası için çalışıyordur Kalpleri ben bilemem. kafamızda bir soru işareti bulunduğunda cevap alabileceğimiz en büyük kurum şuan.

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Benim için fark etmez. 24 saat kesintisiz bile tutarım. Bilen bilir. :D

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Şu cümleyi gördüğüm zaman benim aklıma gelen ilk şey "acaba yazı kaç punto olacak"
Bunu dalga konusu olsun diye yazmıyorum konu şu Müslüman milyonlarca insan var herkesin temel düzeyde dinini bilmesi gerekir buda kesin. Ama şüphe duymamak,emin olmak ihtiyacıda var aynı zamanda. Bu nedenle islam alimleri var. İhtiyaç duyduğunda sorup bilgi almak emin olmak için.
Herkesin müslüman olması için alim olması gerekmiyor Allah'a şükür. İman etmiş olması yeterli. Ama insanın güvenebileceği islam alimleri bulması şart. Peygam efendiğimizinde söylediği gibi alim olmak değil alimlerle beraber olmak gerek. Yanlış yollara sapmamak için.
Şimdi diyanet diye bi kurum var bu ülkede kurucusuda belli M. Kemal Atatürk. Ülkenin müslamanları toplanıp Diyanet kuralım dememişler,sorulsa eminimde kabul edilmezdi. Ama var şuan ve faaliyette. Birileri maaş için çalışıyordur birileri Allah rızası için çalışıyordur Kalpleri ben bilemem. kafamızda bir soru işareti bulunduğunda cevap alabileceğimiz en büyük kurum şuan.
her insan kendi imanından sorumludur. peşinden gittiğin alim şirke batmışsa onun peşinden sende şirk çukuruna yuvarlanacaksın. ve kuran müşriklerin şirk içinde olduklarını bilmediklerini, ne yapıyorlarsa allaha daha yakın olmak için yaptıklarını söyler. öyleyse müşrikleşmenin tek sebebi vardır, cehalet.. öyleyse her insan dini kendisi öğrenecek kendi alimi olacaktır. açıkcası peşinden şirk çukuruna yuvarlandıklarınız sizin günahlarınızdan mesul olmayacaktır. diyanet konusuna gelirsek bu kurum siyasi iktidarın borozanıdır. geçmişteki siyasi iktidarların isteği doğrultusunda verdikleri fetvaların bugün tam tersini vermektedirler. yani siyasi iklime göre fetva üreten dini kuralların çerçevesini değiştirebilen bir kurum ancak "münafık" olarak tanımlanabilir.

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
diyanet işlerinin fetvalarını uzun zamandır ciddiye almıyorum. çünkü kuran'a aykırı bir çok fetvası vardır. yine orucun başlangıcıyla ilgili ayetler gayet açıktır. fecr vaktini anlamanın en kolay yöntemi üzerinde siyak kalem ile yazılar bulunan beyaz bir kağıt almaktır. ayın görünmediği bir gece karanlığında yazıyı okuyabildiğiniz kadar hava aydınlanmışsa işte o saat orucun başlangıç saatidir. bir kez bu tespit yapıldıktan sonra yılın her günü ve dünyanın her bölgesi için hesaplaama yapılabilir. ancak diyanetin saçma sapan bir saati sanki dinin emriymiş gibi halka dayatması sadece "şirk" olarak açıklanabilir. müşrikleşmiş bir kurumun peşinden gidip gitmemek sizlere kalmıştır. sonuçta ahirette müşriklerin peşine takılanlara "niçin aklınızı kullanmadınız" diye hesap sorulacaktır.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

evet o kurumda binlerce insan çalışıyor ama hiçbirisi "islam için" çalışmıyor. hepsi maaş karşılığı ve para için çalışıyor. ayrıca o kurumda fetvaalar binlerce çalışanın ortak fikriyle değil bir kaç elitin dikktasıyla yayınlanıyor.

ya saçma sapan yorumlar yapmayın allah aşkına, hayatında bir kez bile kuranı anlayarak okumamış insanlar buraya çıkıp kuran hakkında ahkam kesiyor.
tabiii Canım sen herşeyii yalayıp yutmussun da bizede çalışanlarada alimelerede birşey bırakmamıssın.başka verecek Fetvan varmı???
Birde Sen nerden Öğrendin bende gelip öğreneceğim...

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ne zaman başlar bu tartışma diyordum. başlayalı çok olmuş:)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Nasıl oluyormuş anlayarak okumak. Ne yapmak lazım dediğin şekilde okuyabilmek için. Arapça bilmeyen birinin Kuran-ı Kerim'i tam olarak anlamasını nasıl beklersin. Kaldı ki Arapça bilmek dahi Kuran-ı Kerim'i dediğin şekilde anlamak için yeterli midir? Anlamak için altyapının olması lazım. Bir anatomi kitabı okudun diye doktor olamadığın gibi Kuran-ı Kerim'i de öyle anlayamazsın. Sen anlayarak okuduysan bize de anlatırsan memnun oluruz..
18 farklı çeviriden okudum. kaldı ki anlaşılmaz diyen adam yalan söyler. kuran gayet açıklayıcı ve anlaşılır bir kitap. kuranın da dediği gibi herşey daha kolay anlaşılabilsin diye türlü örneklerle açıklanmış. anlayamazsınız okumayın diyenler insanların gerçek islamı öğrenmesini istemeyenlerdir. benim 60 yaşındaki annem bile okuduktan sonra tereddütte kaldığım bir yer olmadı anladım demişse, sizlerde okuyup anlayabilirsiniz. okuduğum 18 farklı çevirinin hiçbirisinde de farklı bir mana bulamadım hepsi aynı şeyi söylüyor. eğer bir insan kuranı türkçe okuyup sonrada "valla ben okudum ama anlamadım" diyorsa zaten o adam gerizekalıdır..

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
her insan kendi imanından sorumludur. peşinden gittiğin alim şirke batmışsa onun peşinden sende şirk çukuruna yuvarlanacaksın. ve kuran müşriklerin şirk içinde olduklarını bilmediklerini, ne yapıyorlarsa allaha daha yakın olmak için yaptıklarını söyler. öyleyse müşrikleşmenin tek sebebi vardır, cehalet.. öyleyse her insan dini kendisi öğrenecek kendi alimi olacaktır. açıkcası peşinden şirk çukuruna yuvarlandıklarınız sizin günahlarınızdan mesul olmayacaktır. diyanet konusuna gelirsek bu kurum siyasi iktidarın borozanıdır. geçmişteki siyasi iktidarların isteği doğrultusunda verdikleri fetvaların bugün tam tersini vermektedirler. yani siyasi iklime göre fetva üreten dini kuralların çerçevesini değiştirebilen bir kurum ancak "münafık" olarak tanımlanabilir.
Sen Bunların Şirk Yapmış , Munafık Müşrik Olduklarını ispat edemezsen Aynı duruma(yani munafık/musrik olursun) sen düşersin....
kelimelerini ve cümlelerini kurarken çok düzgün kurmalısın...
Korkarımki sen bunların hiçbirini ispat ta edemezsin.... var gerisini sen düşün..... Allah sana Akıl Fikir versin hepimize versin...
Son Nokta Sen sapıtmışsın galiba. bu kadar rahat konustuguna göre!!!!

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29

Yorumun baştan sona yanlış arkadaşım, kimse kendi kendine dini öğrenemez bu bir, diyanete laf etmişsin, geçmiş iktidarların diyanet kadrosu ile şimdiki kadro aynı değil bu iki.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
. öyleyse her insan dini kendisi öğrenecek kendi alimi olacaktır.

Kuran herkese alim olmayı emretmez. Bunu nerden çıkardınız bilmiyorum Alimlerle beraber olmayı emreder.
“Ey iman edenler Allah'tan korkun ve sâdıklarla beraber olun.” (Tevbe Suresi 119)
Diyanetin dönem dönem iktidarlara göre tutum değiştirdiği doğrudur ama Aynı diyanetin bir parçası olan Diyanet işleri yüksek kurulu bütün baskılara rağmen başörtüsü islamın gereği değildir açıklaması yapmamıştır. Yiğidi öldür hakkını yeme demişler. Takdir edilecek işler yapan çok kıymetli insanlar da vardır.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Yorumun baştan sona yanlış arkadaşım, kimse kendi kendine dini öğrenemez bu bir, diyanete laf etmişsin, geçmiş iktidarların diyanet kadrosu ile şimdiki kadro aynı değil bu iki.
yorumum baştan sona kuran ayetlerine dayanarak yapılmıştır. sen neye göre yanlış dedin anlamadım. seninde dediğin gibi diyanet kadroları her siyasi iktidarla baştan aşağı değiştiği için siyasi bir kurumdur. dini fetva vermesi dinen uygun değildir.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
yorumum baştan sona kuran ayetlerine dayanarak yapılmıştır. sen neye göre yanlış dedin anlamadım. seninde dediğin gibi diyanet kadroları her siyasi iktidarla baştan aşağı değiştiği için siyasi bir kurumdur. dini fetva vermesi dinen uygun değildir.

Herkes Kuranı kendine göre yorumlayamaz, Büyük alimler bile bir ayeti yorumlarken korkudan tir tir titrermiş, sen nasıl yorumladın hayret.

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
18 farklı çeviriden okudum. kaldı ki anlaşılmaz diyen adam yalan söyler. kuran gayet açıklayıcı ve anlaşılır bir kitap. kuranın da dediği gibi herşey daha kolay anlaşılabilsin diye türlü örneklerle açıklanmış. anlayamazsınız okumayın diyenler insanların gerçek islamı öğrenmesini istemeyenlerdir. benim 60 yaşındaki annem bile okuduktan sonra tereddütte kaldığım bir yer olmadı anladım demişse, sizlerde okuyup anlayabilirsiniz. okuduğum 18 farklı çevirinin hiçbirisinde de farklı bir mana bulamadım hepsi aynı şeyi söylüyor. eğer bir insan kuranı türkçe okuyup sonrada "valla ben okudum ama anlamadım" diyorsa zaten o adam gerizekalıdır..

Çevirilerini anlarsın ama gerçekten ne demek istediğini anlayabilirmisin? Haklısın Kuranda anlaşılmayacak hiçbir şey yoktur amenna.. Ancak Kuranda nasıl namaz kılınacağı, kaç rekat olduğu vs.. birçok şeyi peygamber efendimizin uygulamalarından öğreniyoruz. Yani bir insan sadece kuran okuyarak islamiyeti tam anlamıyla öğrenebilir mi? Bunca yazılmış fıkıh, tefsir kitapları ne için yazıldı?

Haklı olduğun yerlerde var. Diyanetin devletin bir kurumu olmaması gerekir eğer "LAİKLİK" denen kuram var ise. Çünkü bu kuram din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması için çıkarıldı çünkü çıkarıldığında din devleti yönetiyordu. Sonra bu kuram ile birlikte islamiyeti söndürmek için devlet dini yönetmeye başladı.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
18 farklı çeviriden okudum..

18 farklı çeviriden okudunuz oldu yani. Peki namaz kılmayı nasıl öğrendiniz? Kafirleri gördüğünüz yerde öldürün ayetini okuyan bir insanın nasıl yorum getirmesini beklersiniz? Onlarki gayba iman ederler dendiğinde nasıl bir çıkarım yaptınız.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Herkes Kuranı kendine göre yorumlayamaz, Büyük alimler bile bir ayeti yorumlarken korkudan tir tir titrermiş, sen nasıl yorumladın hayret.
bana bu özgürlüğü kuran veriyor, okumuş olsaydın bunu anlardın. neyse zaten kuranı bilmeyen biriyle kuran tartışmak çok saçma oldu..

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0
18 farklı çeviriden okudunuz oldu yani. Peki namaz kılmayı nasıl öğrendiniz? Kafirleri gördüğünüz yerde öldürün ayetini okuyan bir insanın nasıl yorum getirmesini beklersiniz? Onlarki gayba iman ederler dendiğinde nasıl bir çıkarım yaptınız.

Kuran-ı Kerim'i anlayan kişi tefsir yazabilecek derecede olmalı. Bu zamana kadar gelen geçen islam büyüklerinden alimlerinden kaç tanesi tefsir yazdı?

ikspi

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Tabi canım Kuran-ı Kerimdeki ayetlerde bize indi zaten yorumunuda biz yapacağız değil mi??.

Şimdi arkadaşım bak din Kuran-ı Kerimden öğrenilmez. Kuran-ı Kerim bi anayasadır.
Mesela Türk anayasasının temel ilkeleri vardır ve bu ilkeler madde madde açılır. Yani anayasanın büyük bi açılımı vardır.. Hükümler temel ilkelere göre verilmez.

İşte Kuran-ı Kerimde bize inmedi Peygamber efendimiz alehisselama indi Peygamber efendimiz hadisi şerileriyle Kuranı Kerimi açıklar ama biz dinimizi hadisi şeriflerdende anlayabilecek seviyede değiliz. Bu yüzden müctehid imamlar ve ehli sünnet alimleri dinimizi bizim seviyemize indirirler.

Yani biz dinimizi

İmamı Azam Ebu Hanefi hazretlerinden
İmamı Malik hazretlerinden
İmamı Ahmed bin Hanbel hazretlerinden
İmamı Şafi hazretlerinden
Ve bu imamların mezheblerinden yetişmiş ehli sünnet alimlerinden öğrenmeliyiz.

Ama diyeceksinizki bu insanlar hayatta değil. Olabilir ama yazdıkları eserleri hayatta sonuç olarak fıkıh kitapları ve ilmihal kitapları okumalıyız.. Dinimizi ancak bu şekilde öğrenebiliriz yoksa Kuran-ı Kerimden öğrenmeye kalkarsak imanımızı koruyabilmemiz imkansız.

Mesela Kuran-ı Kerimde riba haramdır buyruluyor yani faiz peki nasıl haram ne şekilde haram mesela islam alimleri 72 çeşit faiz bildiriyorlar haram olarak.. Biz sadece Kuranı Kerime bakarak hüküm verecek olursak faiz nedir nasıldır ne şekilde haramdır bunları biz asla bilemeyizkii. Üstteki arkadaşın söyledii gibi islamiyet akıl dini değil nakil dinidir..

İçinde anlayabileceğimiz hiç bir şey yok mu acaba? Öyle ise meal okumayalım, hiç anlamaya çalışmayalım. Belli ki dini bilginiz belirli bir sevide mevcut, ancak bildiklerinizi başkalarının düşüncelerini hor görerek anlatma yolunu seçmeniz hoş değil.

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Çevirilerini anlarsın ama gerçekten ne demek istediğini anlayabilirmisin? Haklısın Kuranda anlaşılmayacak hiçbir şey yoktur amenna.. Ancak Kuranda nasıl namaz kılınacağı, kaç rekat olduğu vs.. birçok şeyi peygamber efendimizin uygulamalarından öğreniyoruz. Yani bir insan sadece kuran okuyarak islamiyeti tam anlamıyla öğrenebilir mi? Bunca yazılmış fıkıh, tefsir kitapları ne için yazıldı?

Haklı olduğun yerlerde var. Diyanetin devletin bir kurumu olmaması gerekir eğer "LAİKLİK" denen kuram var ise. Çünkü bu kuram din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması için çıkarıldı çünkü çıkarıldığında din devleti yönetiyordu. Sonra bu kuram ile birlikte islamiyeti söndürmek için devlet dini yönetmeye başladı.
alim dediğiniz insanlar uzaydan mı geldi ki onlar ne demek istediğini anlıyorda normal insanlar anlamasın. hem mantığınızdaki saçmalığa bir bakarmısınız, allah kullarını doğru yola iletecek bir kitap gönderiyor ama onların anlayamayacağı bir şekilde gönderiyor.
kuranı okumuş olsaydınız namazın kuranda açıklandığını da bilirdiniz. malumunuz namazın nasıl kılınacağı hadislerde anlatılmaz. tabi sizler muhtemelen hadis de okumadınız. benimle tartışmak için önce kuranı okuyun sonra elinize kutubissitteyi alıp 7bin küsür hadisi okuyun sonra gelin konuşalım. burada cehaletle tartışarak vakit kaybetmeyeceğim

Kuran-ı Kerim'i anlayan kişi tefsir yazabilecek derecede olmalı. Bu zamana kadar gelen geçen islam büyüklerinden alimlerinden kaç tanesi tefsir yazdı?
okuduğum bir çok tefsirin insanı ancak cehenneme sürükleyeceğini gördüm. kuranı bilmeden tefsir yazan herkesi alim zannedenlerin vay haline

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
alim dediğiniz insanlar uzaydan mı geldi ki onlar ne demek istediğini anlıyorda normal insanlar anlamasın. hem mantığınızdaki saçmalığa bir bakarmısınız, allah kullarını doğru yola iletecek bir kitap gönderiyor ama onların anlayamayacağı bir şekilde gönderiyor.

kuranı okumuş olsaydınız namazın kuranda açıklandığını da bilirdiniz. malumunuz namazın nasıl kılınacağı hadislerde anlatılmaz. tabi sizler muhtemelen hadis de okumadınız. benimle tartışmak için önce kuranı okuyun sonra elinize kutubissitteyi alıp 7bin küsür hadisi okuyun sonra gelin konuşalım. burada cehaletle tartışarak vakit kaybetmeyeceğim

Benim bildiğim namazın nasıl kılındığı Kuranda anlatılmaz, hadislerle ve sünnetle açıklanmıştır,bence sen o 7 bin küsur hadisi bir daha oku.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Bide böyle bir gurup çıktı ben kuranı mealinden okudum anladım tamam oldu diyorlar.
Bu fitneler tutmuyor Allah'tan bu ülkede. İnsanlar dinini yaşamasa bile Peygamberimizin hadis ve sünnetine, sahabeye, alimlere sırt çevirmedi Allah'a şükür.

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0

namazın nsıl kılınacağı kuranın hangi suresinde veya ayetinde anlatılıyor?

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Hocam ne yaptınız ya Kuran'ın neresinde namazda Fatiha'dan, zamlı süreden,ilk oturuş son oturuştan bahseder. Tam tersini öğrenmişşiniz Allah'tan 18 kere okumuşsunuz yoksa ne yorumlar çıkacaktı daha.
Kuranı okuyupta namaz vakti 5 değil 3 diyen diyanet işleri başkanı vardı bu ülkede.

efka_vasi

Asistan
Reaksiyon puanı
0

okuduğum bir çok tefsirin insanı ancak cehenneme sürükleyeceğini gördüm. kuranı bilmeden tefsir yazan herkesi alim zannedenlerin vay haline

Kuranı nasıl okumamız gerektiğini de anlatırsan bizde nasıl okumamız gerektiğini öğrenmiş oluruz. Kendim olmasamda etrafımda o kadar hafız arkadaşım var ve ne onlardan ne de kendi okuduğum "bahsetmiş olduğun çevirilerden" kuranda namaz rekatları ile ilgili bir bilgi yok sadece vakitleri ile ilgili bilgiler var.

Tefsir yazan alimlerin yazdıkları tesfirleri 1 okuma ve anlama sonunda yazdığını mı sanıyorsun peki? Her insanın farklı anlama yapısı vardır. Herkes her okuduğunu anlamayabilir. Herkesin kafası matematiğe, fiziğe, biyolojiye, coğrafya gibi konulara aynı derece yatkın olmadığı gibi bu yatkınlık kuran içinde geçerlidir. Ayrıca herkes kendi bildiğiyle imtihan edileceğide kuranda yazıyor. Eğer dediğin gibi herkes kendi alimi olursa kendi fetvasını verebilecek demektir ki bu da herşeyi karman çorman eder.

Bu arada kendini tanıtabilir misin? Özelden yada buradan seni bilelim ki yorumlarımıza ona göre dikkat edelim veya bu konuyu burada bitirelim. Malum sen kuranı anlayan biri olarak bizede bir yardımda bulunabilirsin..

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hocam ne yaptınız ya Kuran'ın neresinde namazda Fatiha'dan, zamlı süreden,ilk oturuş son oturuştan bahseder. Tam tersini öğrenmişşiniz Allah'tan 18 kere okumuşsunuz yoksa ne yorumlar çıkacaktı daha.
Kuranı okuyupta namaz vakti 5 değil 3 diyen diyanet işleri başkanı vardı bu ülkede.

18 farklı meal okuyan birinin ve dahası 7bin küsür hadis okuyan birinin bu sözleri söylemesi bana pek de masumane gelmiyor. kaş yapaım derken göz şurda dursun adamı öldürmüş resmen...

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Benim bildiğim namazın nasıl kılındığı Kuranda anlatılmaz, hadislerle ve sünnetle açıklanmıştır,bence sen o 7 bin küsur hadisi bir daha oku.
bak bilmeden konuşuyorsun yine hiçbir hadiste namazın nasıl kılınacağı tarif edilmez. ben böyle biliyorum diyorsun ama sağdan soldan duyduklarınla konuşuyorsun. yapman gereken çok kolay google amcaya sor bakalım hangi hadislede açıklanıyormuş, namazın faziletlerinden bahseden yüzlerce hadis bulabilirsin ama namazın tarifini içeren hiçbir hadis yok

namazın nsıl kılınacağı kuranın hangi suresinde veya ayetinde anlatılıyor?
bakara, hac,müzemmil ve meryem surelerinde namazın farzları geçiyor ayet numaralarını hatırlayamıyorum, bi zahmet açıp okuyun..

zamlı sure yada fatiha demez zaten müzemmil suresinde "kurandan kolayınıza gideni okuyun" der. evet kurana göre namaz 5 vakit değildir. kuranda sadece sabah akşam ve orta(vusta) namazı kılmamız emrolunmuştur. yatsı ve ikindi namazı sonradan uydurulmuş ve kuranın bu hükmüne aykırıdır. ayrıca kuranda kaza namazı yoktur, eğer yolculukta veya savaştaysan namazı yarıya indirmen emrolunur. yolculukta eğer tehlikedeysen bineğin üzerinde giderken kılmalısın. savaşta ise ordunun yarısı savaşırken (nöbet tutarken) diğer yarısı kılmalı sonra değişmeliler.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23
bak bilmeden konuşuyorsun yine hiçbir hadiste namazın nasıl kılınacağı tarif edilmez. ben böyle biliyorum diyorsun ama sağdan soldan duyduklarınla konuşuyorsun. yapman gereken çok kolay google amcaya sor bakalım hangi hadislede açıklanıyormuş, namazın faziletlerinden bahseden yüzlerce hadis bulabilirsin ama namazın tarifini içeren hiçbir hadis yok

bakara, hac,müzemmil ve meryem surelerinde namazın farzları geçiyor ayet numaralarını hatırlayamıyorum, bi zahmet açıp okuyun..

zamlı sure yada fatiha demez zaten müzemmil suresinde "kurandan kolayınıza gideni okuyun" der. evet kurana göre namaz 5 vakit değildir. kuranda sadece sabah akşam ve orta(vusta) namazı kılmamız emrolunmuştur. yatsı ve ikindi namazı sonradan uydurulmuş ve kuranın bu hükmüne aykırıdır. ayrıca kuranda kaza namazı yoktur, eğer yolculukta veya savaştaysan namazı yarıya indirmen emrolunur. yolculukta eğer tehlikedeysen bineğin üzerinde giderken kılmalısın. savaşta ise ordunun yarısı savaşırken (nöbet tutarken) diğer yarısı kılmalı sonra değişmeliler.

Yanlışta hala ısrar ediyorsunuz. Kuran'da namaz ve farzlarından bahseder vakitlerinden de yoruma açık olarak bahseder.
Nasıl kılınacağını bize peygam efendimiz öğretmiştir. Namaz bana 5 vakit farz kılındı demiştir. Vakit sayısını bile biz net olarak peygam efendimizden öğreniriz. Yoksa Kuranı okuyan ve sünneti tanımayan insanlara bakarsanız 3 ve 5 arasında kararsızdır. Yani bırakın nasıl kılınacağını Peygam efendimiz olmadan vakit sayısını bile kurana bakarak net bilemezdiniz.

zamlı sure yada fatiha demez zaten müzemmil suresinde "kurandan kolayınıza gideni okuyun" der. evet kurana göre namaz 5 vakit değildir. kuranda sadece sabah akşam ve orta(vusta) namazı kılmamız emrolunmuştur. yatsı ve ikindi namazı sonradan uydurulmuş ve kuranın bu hükmüne aykırıdır.

Bu yazılardan anlaşılıyorki Ehli sünnet itikadında değilsiniz. Şu saatten sonra tartışmaya bile gerek yok hocam. Peygam efendimiz yatsı ve ikindi namazı kılmadımı yani. Bana miracta 5 vakit namaz farz kılındı demedi mi yani?

rb2344

Asistan
Reaksiyon puanı
0

"benden nasıl görüyorsanız namazı öyle kılın." hadisi de sizin mantığına göre boş söylenmiş olan bir söz. zira Kur'an'da nasıl kılınacağı anlatılıyorsa peygamberimizin böyle söylemesinin pek bir anlamı kalmıyor.

"Gündüzün iki ucunda ve gecenin bir kısmında namaz kıl. Doğrusu iyilikler kötülükleri giderir." (Hud suresi : 114)

"Güneşin batıya yönelmesinden gece karanlığına kadar namazı kıl. Tanyeri ağarırken de sabah namazını kıl. Zira bu namaz görülmeye değerdir." (İsra Suresi :78)

bu iki ayette namaz vakitlerinin 5 olduğu görülmektedir.

shadow2

Profesör
Reaksiyon puanı
23

Hocam şu yazdıklarınızla nası namaz kılıyorsunuz anlamadım gitti.
Namaz kılarken tekbir,namazda duruş pozisyonu,fatiha, sizin dediğiniz gibi kısa süre,peşinden ruku,arkasından sucut,ilk oturuşta ayağa kalk ikincide otur. Ettahiyyatü,salli bark, en sonda sağa sola selam ver.
Sabah namazı 2 rekat farz öğle 4 rekat farz. Kuranda nerde bunlar. Bunlar olmadan nası namaz kılınıyor merak ettim şimdi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...