Oruç iken ders çalışıp soru çözülür mü?

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559
Perşembe ve Cuma günü online sınav var. Bu yüzden test çözüyorum. Ancak bir yandan test ve bir yandan da açlık beni çok zorluyor. Ben yani ramazan ayı ve bu yüzden orucum. Sizce oruçken ders çalışıp soru çözülür mü?

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,022
Perşembe ve Cuma günü online sınav var. Bu yüzden test çözüyorum. Ancak bir yandan test ve bir yandan da açlık beni çok zorluyor. Ben yani ramazan ayı ve bu yüzden orucum. Sizce oruçken ders çalışıp soru çözülür mü?
çözülür hatta daha iyi bence yemek filan yiyesin gelmiyor

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
İftardan hemen sonra çözülmez bence. İftarda karnını iyi bir şekilde doyuracağın için ağırlık çöküyor ve hemen uykun geliyor.

Ben geçen sene Ramazan'da oruçlu olarak AÖF sınavlarına çalıştım. Ağırlıklı olarak gece çalıştım. Bölüm birincisi olarak bitirdim.

Reaksiyon puanı
66
benim çocukluğumdan beri bu muhabbet dönüyor.ben okulda iken bi değişiklik hissetmemiştim.eve gelince haliyle uyku istiyor vücut.dikkat ederseniz örneğin pc başında bi işe iyice sarıldığınızda ne yemek ne su istiyor bünye.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Oruçlu iken ders çalışılabilir gayette ama erken saatlerde veya öğlenden sonra anca. Yoksa Saat 17:00 18:00 sonrası açlık bir bastırır gibi olur ve halsizlik ile göz kararması yapar. Direk iftardan sonrada çalışılmaz bence. Sahura kadar uyumayıp o aradada çalışabilir.

Erken saatte çalışıp hatta iftara yakın 1-2 saat şekerleme yaparak çok daha verimli bile olur senin için hem ders çalışırsın hemde rahat oruç tutmuş olursun.

sismanadam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Aç karnına ne kadar dinçte hissetsen güçlüde hissetsen beynin yakıtı karbonhidrattır.Aç, uykusuz vb gibi koşullarda hatalarım daha fazla oluyor ufak tefek dalgınlık yaşıyorum. Tersini iddia edenlere inanmıyorum :D