Opera'da, Not Et -> Devam Et Özeliği

ANNE

Profesör
Cezalı
Katılım
5 Eylül 2009
Mesajlar
1,657
Reaksiyon puanı
75
Puanları
0
Not Et , Devam Et - Read it Later

rit-logo.jpg


Herhangi bir sayfayı not edip daha sonra okumak istiyorsanız bu servis tam size göre…Hem de Opera ile entegre kullanabilirsiniz.

Çoğumuz saatlerce internette geziniyoruz ve birçok sayfa ile karşılaşıyoruz. Tabii her zaman her sayfayı incelemek, okumak mümkün olmuyor. Ya bir işimiz çıkıyor ya da zamanımız olmuyor. İşte tam da bu amaç için hazırlanmış bir internet sitesi var.

Read it later…



Read it later yardımı ile istediğiniz bir adresi bu sayfaya kaydedebiliyor ve yine istediğiniz bir zamanda erişerek önceden kaydettiğiniz bu adresleri okuyabiliyorsunuz. Şimdi kısaca bu servis nasıl işlediğine ve Opera ile bu servisi nasıl kullanacağımıza bir göz gezdirelim.

Öncelikle sayfayı kullanabilmek için siteye üye olmanız (ana sayfadaki Sign up bağlantısı ile) gerekmektedir.

Üye olduktan sonra aşağıdaki gibi size özel bir sayfa oluşacaktır. Bu sayfada daha sonra okumak istediğiniz sayfaların bağlantıları bulunmaktadır. Yine bu sayfa aracılığı ile istediğinizi okundu olarak tanımlayabilir ya da listeden silebilirsiniz.



Listenize herhangi bir adres eklemek için bu sayfadaki bookmarkletleri kullanabilirsiniz. İstediğiniz bookmarlet’i sürükleyip istediğiniz araç çubuğuna bırakarak kullanabilirsiniz.

Bizim size anlatacağımız diğer bir yöntem ise bu servisi Opera’ya yerleştireceğiniz bir düğme ya da menü yardımı ile nasıl kolayca yapabileceğiniz…

Menü Girdisi Oluşturma

Öncelikle tüm bookmarklet’lerin fonksiyonlarını buradaki gibi bir menü haline getiriyoruz ve kullanmakta olduğumuz menu dosyasının en altına ekliyoruz.



Not: Menü dosyalarında düzenleme yapmayı bilmiyorsanız öncelikle buradaki yazımızı inceleyiniz.

Düğme Kullanımı



Yukarıdaki menüdeki fonksiyonları bir düğme aracılığı ile aşağıdaki şekilde kullanmak için aşağıdaki düğmeyi tıklayarak ya da sürükle/bırak yöntemi ile istediğiniz araç çubuğuna ekleyebilirsiniz.
Sonra Oku

Menü Kullanımı



Yine bu servisi yukarıdaki gibi bir menü ile beraber kullanmak için aşağıdaki menü girdisini, menu.ini dosyasındaki [Document Popup Menu] altına buradaki kodu ekleyiniz.



Fonksiyonların Anlamı


Sonra Oku



  • Bu fonksiyon seçildiğinde ilgili sayfa adresi siteye gönderilir ve aşağıdaki gibi bir pencere açılır. Eğer orta kısımdaki “Edit item” bağlantısını tıklarsanız bu adres ile ilgili bazı düzenlemeleri yapıp kaydedebilirsiniz. Yoksa bu pencere kendiliğinden birkaç saniye içerisinde kapanacaktır. Tıkladığınızı varsayarsak…



    Yeni açılan bu pencerede sayfa adı, sayfa adresi ve etiket tanımlayabilirsiniz.

    Okundu



    Bu fonsiyonun seçilmesi halinde ilgili sayfa adresi okunmuş olarak listenizden silinecektir. Ekranınızın sol üst köçesinde bir uyarı penceresi görünecek ve kaybolacaktır.

    Liste



    Bu fonksiyonun seçilmesi durumunda, okuma listenizi gösteren, ekranınızın sol üst kenarında yeni bir pencere açılacaktır. Burayı kullanarak listenizi yöntebilirsiniz.
Uyarılar


  • Tüm bu fonksiyonları kullanabilmeniz için siteye giriş yapmış olmanız gerekmektedir.
  • Eğer ki tarayıcınızın çerezlerini temizlediyseniz sisteme giriş yapmadan menüyü kullanmanız halinde aşağıdaki gibi bir hata ile karşılacaksınızdır. O yüzden tekrar giriş yapmalısınız.


Kaynak
 

ByEGT

Profesör
Katılım
26 Kasım 2009
Mesajlar
3,025
Reaksiyon puanı
15
Puanları
218
Gerek yok böyle uygulamalara. Yer İmleri ne güne duruyor? Sadece yıldıza tıklıyorum, sınıflandırılmamış yer imlerine kaydoluyor (Firefox). Daha sonra oradan okuyorum, okuduklarımı siliyorum.
 

Pupilla

Dekan
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
243
Gerek yok böyle uygulamalara. Yer İmleri ne güne duruyor? Sadece yıldıza tıklıyorum, sınıflandırılmamış yer imlerine kaydoluyor (Firefox). Daha sonra oradan okuyorum, okuduklarımı siliyorum.

+1.......
 

PESSIMIST03

Öğrenci
Katılım
21 Mayıs 2008
Mesajlar
75
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Zaten bu eklenti de yer imlerinde bir klasör oluşturup kaydettiğin web sayfalarını oraya yer imi olarak ekliyor. Yer imleri benim gibi kalabalık olanlar için pratik. :)

Ekleme: Firefox eklentisi öyle yapıyordu operada nasıldır bilmiyorum. :)
 

ByEGT

Profesör
Katılım
26 Kasım 2009
Mesajlar
3,025
Reaksiyon puanı
15
Puanları
218
Benim yer imlerim düzenli :)
 
Üst