Open office

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
office 2007 dosyalarını open office de çalıştırabilir miyim? çünkü office 2007nin uzantısı xle bitiyo

RONEO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
open office 3.1 destekliyor ancak office 2007 1 milyon satır.. open office 65565 de hala... yani 65565 satırdan fazla bir örneğin excell dosyanın sadece 65565 satırını görebilirsin

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merhaba

Open office ile her türlü office uzantılarını çalıştırabilirsiniz. İsterseniz openoffice ile yaptığınız dosyayı microsoft office formatındada kaydedebilirsiniz

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
herkese teşekkürler. open office daha 2007 için yetersiz anlaşılan

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
2007 için yetersiz Evet Open Officeden Güncelleme Bekliyoruz

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Office 2007 belgelerini, MS Office 2003 açmazken, Open Office açıyordu.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Bende Office 2007'den OpenOffice 3.1'e geçenlerde geçtim. Acil tavsiye ederim, çok daha rahat kullanımı var.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Bende Office 2007'den OpenOffice 3.1'e geçenlerde geçtim. Acil tavsiye ederim, çok daha rahat kullanımı var.

Büyük bir hata yapmışsın....
Open office Microsoft Office 2007 nin yanından bile geçemez....:hammer::hammer:

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24

Anlamadığım şey, Office programlarını kullanırken ne yapıyorsunuz da böyle bir kanıya varıyorsunuz?

Görsellik olarak benzemeyebilir ama bir yazıyı kalın yapmak için bastığınız düğmeyi nasıl gördüğünüzün ne önemi var?

Eminim eğer dizüstü kullanıyorsanız, bilgisayarınızla birlikte verilen yasal işletim sisteminden başka lisanslı yazılım kullanmamışsınızdır.

Dizüstü kullanmıyorsanız o da yasal değildir.

Yapabileceğiniz tüm işleri yaptıktan sonra bir iki görsel efekt için Hırsızlık yapmanıza hiç gerek yok.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benim office 2007 sahte ama ben zaten çok kullanmıyorum hatta hiç kullanmıyorum desem yeridir.

tony_almeida

Doçent
Reaksiyon puanı
4
open office kral programdır
ondan sonra microsoft office'in yüzüne bakmadım

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Anlamadığım şey, Office programlarını kullanırken ne yapıyorsunuz da böyle bir kanıya varıyorsunuz?

Görsellik olarak benzemeyebilir ama bir yazıyı kalın yapmak için bastığınız düğmeyi nasıl gördüğünüzün ne önemi var?

Eminim eğer dizüstü kullanıyorsanız, bilgisayarınızla birlikte verilen yasal işletim sisteminden başka lisanslı yazılım kullanmamışsınızdır.

Dizüstü kullanmıyorsanız o da yasal değildir.

Yapabileceğiniz tüm işleri yaptıktan sonra bir iki görsel efekt için Hırsızlık yapmanıza hiç gerek yok.
Dostum ucuz etin tiridi olmaz diye bir laf vardır''!!!!
Hiç kimse bu zamanda babasının hayrına sana program kullandırmaz....

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Özgür yazılım felsefesini bilmiyorsunuz. Bu yazılımlarım bedava olması demek, bunu yapanlar para kazanmıyor demek değildir.

Ayrıca işimi gördükten sonra hangisini kullandığının hiçbir anlamı yok. Ben yasal ve ahlaki olanı tercih ediyorum. Hırsızlık yapmıyorum, önermiyorum, yapanları kınıyorum.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Özgür yazılım felsefesini bilmiyorsunuz. Bu yazılımlarım bedava olması demek, bunu yapanlar para kazanmıyor demek değildir.

Ayrıca işimi gördükten sonra hangisini kullandığının hiçbir anlamı yok. Ben yasal ve ahlaki olanı tercih ediyorum. Hırsızlık yapmıyorum, önermiyorum, yapanları kınıyorum.

dEĞERLİ ARKADAŞIM HİÇ KİMSEYE HIRSIZ DEME HAKKIN YOK...
Yani bedava olanı kullanmak AHLAKİ kullanmamak (yasal olmayan yollardan) AHLAKSIZLIK diye nitelemen yanlış...
Eğer kullandığın yazılımdan para kazanmıyorsan sadece öğrenme amacı güdüyorsan o yazılımı kullanmak ahlaksızlık değildir...........
Körü körüne özgür yazılım masallarına inanmamak lazım.....

Microsoftun Ofisi olmasaydı senin open ofisin bu seviyelere ulaşamazdı..
:hammer::hammer:

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
MaviAteş in özgür yazılım ile alakalı söylediklerine katılıyorum. Ancak foum gibi toplu kişilerin arasında hırsızsın demek gerçektende hoş değil. İftira atmak ta değil ancak yarası olanlar gocunuyor. Haliyle çoğu kişi az yada çok korsan ın tadına bakmış. Ancak dediğim gibi direkt hırsızlık ile kıyaslamak uygun değil.

Neyse ya biri openoffice de ofis 2007 dosyaları çalışır mı diye sormuş yine iş çığrından çıkmış :)

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Yani bedava olanı kullanmak AHLAKİ kullanmamak (yasal olmayan yollardan) AHLAKSIZLIK diye nitelemen yanlış...
Eğer kullandığın yazılımdan para kazanmıyorsan sadece öğrenme amacı güdüyorsan o yazılımı kullanmak ahlaksızlık değildir...........

Yazılımları kurarken bir anlaşma kabul ediyorsun, orada öyle mi yazıyor? "Bu yazılımı öğrenmek için kullanıyorsanız crack yapıp kullanabilirsiniz." mi diyor?

Diyelim ki siz öğrenmek için crack yapıp kurdunuz. Peki gerçekten öğrenmek için mi kullanıyorsunuz yoksa iş için gönderilmiş bir ofis belgesini de o yazılımla açıyor, üstünde değişiklik yapıyor musunuz?

Hani öğrenmek için kurdunuz ya, iş için kelime işlemci yazılımına ihtiyaç duyduğunuzda Open Office mi kullanıyorsunuz?
Yoksa öğrenmek için kurduğunuz programda günlük işlerinizi de yapıyor musunuz?

Birde çok merak ettim, parayla satılan bir ürünü (yasa dışı yollar izleyerek) para vermeden kullanmak ahlak dışı değildir de, nedir? O yazılımı yapan kişi babanın hayrına m yaptı, ya parasını ver, ya da lisans koşullarına uygun bir şekilde kullan.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
şu an için open office uygulamaları önde acaib bir destek gurubu var anında güncellemeleri var artık türkçe siteside mevcut
bazı profesyönel uygulamaları yok bu eksisi
ama içinizde site yönetmeyen profesyönel çalışma yapmayan varsa sadece ofis uygulamaları için yeterli
OpenOffice.org - The Free and Open Productivity Suite

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Çok hantal bi programdı, belki de benim sistemim için böyleydi. Onun dışında lisansı olmadığı için gelen gücelleştirmeleri yapamıyordum. OpenOffice hem ücretsiz hem de eklenti ile geliştirilebilir bi program. Aslında IE ve Firefox arasındaki fark ikisinde var. Bence sen de denemelisin.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Neyse ya biri openoffice de ofis 2007 dosyaları çalışır mı diye sormuş yine iş çığrından çıkmış :)

Cahillik diz boyu ne yaparsın. Bu kadar yıl Microsoft'a esir olmuş insanlar özgürlüğün ne demek olduğunu bilmiyorlar. Bizim hep dalga geçtiğimiz şu sözleri kullanıyorlar "Bedava program mı olurmuş"

Ben de diyorum ki: Gözlerinizi açın artık, teori değil bu gerçekten oluyor. Kimseye bir kuruş para vermeden bütün işlerimizi görüyoruz. Hem de güvenle...

Dehcik*

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Ms 2010 görsellik ve rahat kullanım birarada.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bir de fiyatından haber ver ;)

Bu soruya MS Office 'e para verip de burada cevap verecek kimse olmadığını düşünüyorum. MS Office 2010 henüz satılmıyor, 2007 ile ilgili bazı bilgileri ben paylaşayım.

MS Office satın almayı düşünenler üzülmesin ben araştırdım.
En ucuz öğrenci sürümü cd'yi vermeden satıyorlar. Eğer satın aldığınız bilgisayarda Office deneme sürümü yüklüyse şifreyi 90TL 'ye alıyorsunuz. CD olunca 105 TL.

Genelde bu öğrenci sürümünü insanlar beğenmez o yüzden diğer sürümleri hakkında fikriniz olsun.

293 TL 'den başlayıp, 800 TL 'ye kadar çeşitli sürümleri var.

Şimdi 290 lira verip satın aldığınız ürün ile bir sonraki sürümün dosyalarını açamayabilirsiniz ona da hazır olun. Office 2003 ile Office 2007 belgeleri uzun süre açılmadı, isyan noktasındayken uyumluluk için 2003 yaması çıkarttılar.

Siz yine de üzülmeyin, açamadığınız gün Open Office yüklersiniz, o Microsoft'un tüm office dosyalarını açıyor nasıl olsa.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
Bu soruya MS Office 'e para verip de burada cevap verecek kimse olmadığını düşünüyorum. MS Office 2010 henüz satılmıyor, 2007 ile ilgili bazı bilgileri ben paylaşayım.

MS Office satın almayı düşünenler üzülmesin ben araştırdım.
En ucuz öğrenci sürümü cd'yi vermeden satıyorlar. Eğer satın aldığınız bilgisayarda Office deneme sürümü yüklüyse şifreyi 90TL 'ye alıyorsunuz. CD olunca 105 TL.

Genelde bu öğrenci sürümünü insanlar beğenmez o yüzden diğer sürümleri hakkında fikriniz olsun.

293 TL 'den başlayıp, 800 TL 'ye kadar çeşitli sürümleri var.

Şimdi 290 lira verip satın aldığınız ürün ile bir sonraki sürümün dosyalarını açamayabilirsiniz ona da hazır olun. Office 2003 ile Office 2007 belgeleri uzun süre açılmadı, isyan noktasındayken uyumluluk için 2003 yaması çıkarttılar.

Siz yine de üzülmeyin, açamadığınız gün Open Office yüklersiniz, o Microsoft'un tüm office dosyalarını açıyor nasıl olsa.
Bencede Office 2007 veya 2010 openoffice 80 basar,Office konusunda ve İşletim Sistemi konusunda Microsoft tartışmasız lider.

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
MS Office 'e 300 - 400 TL verip ondan sonra burada onun güzelliğinden bahsedin. Aksi takdirde hem çaldığınız şeyi savunuyorsunuz. Hem kullanmadığınız Open Office 'i kötülüyorsunuz.
En önemlisi devletimizin tüm işlerini Open Office görebilecek düzeydeyken, tüm resmi devlet dairelerinde boşu boşuna milyonlarca dolar ABD'ye Microsoft'a gönderiliyor. Sizler de buna aracılık ediyorsunuz.

Öyle devlet memurları var ki, parasını nasıl olsa devlet ödüyor diye, bilgi işlem danışmanının önerdiği Open Office 'i kullanmak istemiyor. Bilmez ki Microsoft'a verilmeyen parayla evinin önüne asfalt atılır, onlarca okul, park bahçe yapılır.

ALMİ

Profesör
Reaksiyon puanı
60
MS Office 'e 300 - 400 TL verip ondan sonra burada onun güzelliğinden bahsedin. Aksi takdirde hem çaldığınız şeyi savunuyorsunuz. Hem kullanmadığınız Open Office 'i kötülüyorsunuz.
En önemlisi devletimizin tüm işlerini Open Office görebilecek düzeydeyken, tüm resmi devlet dairelerinde boşu boşuna milyonlarca dolar ABD'ye Microsoft'a gönderiliyor. Sizler de buna aracılık ediyorsunuz.

Öyle devlet memurları var ki, parasını nasıl olsa devlet ödüyor diye, bilgi işlem danışmanının önerdiği Open Office 'i kullanmak istemiyor. Bilmez ki Microsoft'a verilmeyen parayla evinin önüne asfalt atılır, onlarca okul, park bahçe yapılır.
Beğendim her şeye parayı basarım(Tabi parayla alınamayacak şeylerde var:D)

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
yeni oOo süper olmuş...acayip hızlanmış eklentiler vs tavsiye ederim...bir deneyin bence...crackli çalıntı ofisden iyidir

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
meslek gereği office kullanıyorum. Mezun olunca da öğrencilerime anlatmak zorundayım. Müfredatım haricine çıkmam anca openoffice i de mutlaka tanıtırım ;)