One E8 vs M8 Kamera

UltraPixel'den Vazgeçilmesi HTC'yi nasıl etkileri?

• Olumlu

Kullanılan: 8 72.7%
  • Olumsuz

Kullanılan: 1 9.1%
  • Etkilemez/Fikrim yok

Kullanılan: 2 18.2%

• Kullanılan toplam oy
    11

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Bilindiği üzere ya da bilinmediği üzere HTC, M8'den sonra yine One adını taşıyan hemen hemen M8'le donanımsal olarak birebir aynı, plastik kasalı bir telefon tanıtmıştı ve yakın dönemde de piyasaya sürdü. Aynı donanımı daha ucuz fiyata vermek temel mantıktı tabi ki. Ancak esas dikkat çeken şuydu; One E8, One M8'in aksine UltraPixel kamerayla gelmiyordu. HTC'nin 13 mpx'lik bir sensörü vardı cihazda. Teknik açıdan 13 mpx olması dışında hiçbir üstünlüğü yok E8'in kamerasının, eğer daha fazla pikseli üstünlük kabul ediyorsanız. :)

Üstelik yeni haberlere göre, Japonya'da piyasaya sürülecek Butterfly J adlı yeni nesil cihazın da kamerası 13 mpx'lik bir Duo-Cam olacak. Yani görünene göre HTC UltraPixel macerasından vazgeçti. Bu arada Butterfly J'nin çok kötü bir tasarımı olduğunu eklemek lazım. :D

PhoneArena E8 ile M8 arasında bir kamera karşılaştırması yapmış. "Emeğe saygı" kapsamında yazılmış incelemenin linkini veriyorum. 13 mpx'e geçilmesi sizce HTC'yi olumlu yönde etkiler mi?

PhoneArena.com HTC One E8 vs HTC One M8

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Zaten en küçük sensörü kullanıyor üzerine çözünürlüğü azaltıp pikselleri büyütüyor çok saçma bir teknolojiydi zaten
Ne diyaframı açtılar ne sensörü büyüttüler buna rağmen piksellerin aralığını artırarak daha fazla ışık sağlarız diye düşündüler zaten mantık başta hatalıydı noise dolu fotoğraflar çekiyor

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Zaten en küçük sensörü kullanıyor üzerine çözünürlüğü azaltıp pikselleri büyütüyor çok saçma bir teknolojiydi zaten
Ne diyaframı açtılar ne sensörü büyüttüler buna rağmen piksellerin aralığını artırarak daha fazla ışık sağlarız diye düşündüler zaten mantık başta hatalıydı noise dolu fotoğraflar çekiyor

Diyaframı en açık teknolojilerden biriydi UltraPixel ama F/2.0 zaten piyasada bir de F/1.8 var üstüne. Yine de başarısız olduğu kesin.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Pek etkileyicini zannetmiyorum. Eğer yoğun talep olursa tekrar dönebilirler.

Bu arada E8 ucuz olacak diye baya heveslenmiştik ama bazı sitelerde okuduğuma göre 2000 Lira civarında olacakmış fiyatı.

HTC fiyat politikasında saçmalamaya devam edecek gibi görünüyor.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Pek etkileyicini zannetmiyorum. Eğer yoğun talep olursa tekrar dönebilirler.

Bu arada E8 ucuz olacak diye baya heveslenmiştik ama bazı sitelerde okuduğuma göre 2000 Lira civarında olacakmış fiyatı.

HTC fiyat politikasında saçmalamaya devam edecek gibi görünüyor.

O HTC'nin değil ülkemizin sıkıntısı. Zira M8 2500 lira ve şu anda genel amiral gemisi bandı 2200 TL. Dolayısıyla 2000 TL geçen sene 1800 TL'den çıkan cihazların sahip olduğu gibi bir etiket, bu sene için. O yüzden yapacak bir şey yok maalesef ama görsellerden anlaşılan HTC Image Chip 13 Mpx'le kalitesini daha fazla gösteriyor.

pianoman

Asistan
Reaksiyon puanı
3
e8 daha başarılı olsada her ikiside kamera açısından sınıfta kalıyor.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
E8'le ilgili şöyle bir yorum okudum burada paylaşayım; E8 performans olarak neredeyse M8'den üstün, ekran ve ses kalitesi aynı seviyede ancak 13 mpx kamerası, HTC'nin diğer 13 mpx kameraları (One Mini 2, Desire 816) kadar iyi değil.

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sensör büyüklüğü vs pixel sayısı konusunda bir makale bulmak lazım bir yerlerden anlaşılan.
F2.0'a ilk geçen firma da HTC.

Başlıkla ilgili bir hata var yalnız. İleride ne olacağı bilinmez, ama kimsenin UP'den vazgeçtiği yok. Daha düşük maliyetli telefonlarda normal sensörler kullanıyorlar, daha üst seviye telefonlarda UP. Ben amatör fotoğrafçılık da kıyısındna yapan biriyim, o nedenle "fotoğraf çekmek" istedğim zaman zaten telefonla işim olmuyor. Bunun yanında telefon diye taşıdığım aletle çektiğim fotoğraflar %90 ya facebook/twitter/instagram'a gidiyor yani 13mp ile 4mp arasında pek bir fark yok, ya da toplantı notlarını tahtaya çizilen şeyleri çekiyorum işimle ilgili. O nedenle yüksel pixelden ziyade biraz da olsa daha iyi düşük ışık performansı daha avantajlı benim için. Bu tabii benim kişisel durumum.

Ama eğer HTC UP'yi bırakırsa, zaten yerlerde olan ve toparlamaya çalıştığı imajını iyice alt üst etmek için harika bir hamle yapmış olur.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Sensör büyüklüğü vs pixel sayısı konusunda bir makale bulmak lazım bir yerlerden anlaşılan.

Başlıkla ilgili bir hata var yalnız. İleride ne olacağı bilinmez, ama kimsenin UP'den vazgeçtiği yok. Daha düşük maliyetli telefonlarda normal sensörler kullanıyorlar, daha üst seviye telefonlarda UP. Ben amatör fotoğrafçılık da kıyısındna yapan biriyim, o nedenle "fotoğraf çekmek" istedğim zaman zaten telefonla işim olmuyor. Bunun yanında telefon diye taşıdığım aletle çektiğim fotoğraflar %90 ya facebook/twitter/instagram'a gidiyor yani 13mp ile 4mp arasında pek bir fark yok, ya da toplantı notlarını tahtaya çizilen şeyleri çekiyorum işimle ilgili. O nedenle yüksel pixelden ziyade biraz da olsa daha iyi düşük ışık performansı daha avantajlı benim için. Bu tabii benim kişisel durumum.

Ama eğer HTC UP'yi bırakırsa, zaten yerlerde olan ve toparlamaya çalıştığı imajını iyice alt üst etmek için harika bir hamle yapmış olur.

Hocam geçenlerde seni bu aralar forumda hiç göremediğim geldi aklıma, şimdi bu postu görünce sevindim. :)

Geçen sene, One Mini'de UP kamera kullanmışlardı, bu sene 13 mpx kamera kullandılar, ayrıca geçen sene Butterfly S'te de UP kamera vardı, bu sene Japonya için çıkacak Butterfly J adlı, su geçirmez cihazda 13 mpx duo kamera olacak diyorlar. Eğer bunlar doğruysa bir vazgeçme söz konusu olabilir bundan hareketle sadece anketin başlığını, konunun başlığını değil buraya dikkat, vazgeçmek üzerine yazdım. :)

Şimdi bir süreliğine G2 kullanıyorum, işin açıkçası pil ve performans dışında bana One'ı özletiyor.

Ayrıca UltraPixel makalem için bakınız. Gerçi o zaman bu zamana çok şeyler eklendi üzerine, bunu da tazelemek lazım. :D

thekillingroad

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Hocam geçenlerde seni bu aralar forumda hiç göremediğim geldi aklıma, şimdi bu postu görünce sevindim. :)

Geçen sene, One Mini'de UP kamera kullanmışlardı, bu sene 13 mpx kamera kullandılar, ayrıca geçen sene Butterfly S'te de UP kamera vardı, bu sene Japonya için çıkacak Butterfly J adlı, su geçirmez cihazda 13 mpx duo kamera olacak diyorlar. Eğer bunlar doğruysa bir vazgeçme söz konusu olabilir bundan hareketle sadece anketin başlığını, konunun başlığını değil buraya dikkat, vazgeçmek üzerine yazdım. :)

Şimdi bir süreliğine G2 kullanıyorum, işin açıkçası pil ve performans dışında bana One'ı özletiyor.

Ayrıca UltraPixel makalem için bakınız. Gerçi o zaman bu zamana çok şeyler eklendi üzerine, bunu da tazelemek lazım. :D

Teşekkürler, bir süre giremedim evet. :)
HTC biraz sağı sollu olmayan, tabiri caizse "nerd"ler tarafından yönetilen bir firma. Garip gurup sebeplerde sağda solda UP olmayan telefon deneyebilirler, bu gerçekten hiç bir anlam ifade etmeyebilir. Pazarı da deniyor olabilirler, o da mümkün. Şu an böyle bir karar yok, bunu söylemek istedim.

Konu da güzel olmuş, da keşke ekran çözünürlüğündeki pixel sayısı ile fotoğraf sensörü arasında doğrudan bir ilişki kurmaya kalkan mesajları görmeseymişim. Direk kapattım. :)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Teşekkürler, bir süre giremedim evet. :)
HTC biraz sağı sollu olmayan, tabiri caizse "nerd"ler tarafından yönetilen bir firma. Garip gurup sebeplerde sağda solda UP olmayan telefon deneyebilirler, bu gerçekten hiç bir anlam ifade etmeyebilir. Pazarı da deniyor olabilirler, o da mümkün. Şu an böyle bir karar yok, bunu söylemek istedim.

Konu da güzel olmuş, da keşke ekran çözünürlüğündeki pixel sayısı ile fotoğraf sensörü arasında doğrudan bir ilişki kurmaya kalkan mesajları görmeseymişim. Direk kapattım. :)

Sensördeki pikselle ekrandaki pikseli aynı kefeye koyanlar da varmış. O zaman dikkat etmemiştim yorumlara pek. Teşekkür ederim bu arada.

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11

Hocam sanırım ben haklı çıktım. :)

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Öyle görünüyor. :)
Ne diyelim, allah akıl fikir versin bunlara :D

Daha yüksek çözünürlüklü bir UltraPixel bekledik hep ama olmadı. Sanırım Huawei kısmen gerçekleştirdi bunu. Honor 6 Plus'ın kamerasının methini çok okudum. Piksel boyutu da One ailesi gibi 4 mikronmetre kare değil ama 2'ye yakın.