Ölüm saatini bilen 'medyum kedi'

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
1036392SmallPicture.jpg

ABD'nin Rhode Island eyaletinde bir yaşlılar bakımevinde yaşayan kedi, hastaların ne zaman öleceğini 'biliyor'. 'Oscar' adındaki kedi, 25 kez doğru tahminde bulundu.
CNN TÜRK -'Oscar' adlı erkek kedi, son saatlerinde olan bakımevi sakinlerinin yanına yaklaşıp onların yanında yatarak, hastanın ölümünün yakın olduğunu haber veriyor.

Ne doktorlar ne de bilimadamları Oscar'ın bu yeteneğine açıklama getirebildi

Brown Üniversitesi'nden Prof. Dr. David Dosa, New England Journal of Medicine dergisinde yayımlanan makalesinde, kedinin hemen hemen hiç yanılmadığını, 25 kez doğru tahminde bulunduğunu belirtti.
Hastaları kokluyor

Oscar bir hastanın yanına veya kucağına yattığında, bakımevi personelinin yaşlının yakınlarına hemen haber verdiğini belirten Dosa, aile üyelerinin, hastanın son saat ve dakikalarında yanında olabildiğini açıkladı.
İki yaşındaki Oscar, bakımevi ve rehabilitasyon merkezinin, Alzheimer ve Parkinsonlu yaşlıların bakıldığı bölümünde büyüdü.

Çalışanlar, altı aylıkken aynı doktorlar gibi hastaları tek tek dolaşan Oscar'ın hastaları kokladığını fark etti.
oscar456mns3.jpg

Birkaç saat içinde ölecek hasta

Dosa, Oscar'ın işini çok ciddiye aldığını, ancak birkaç saat içinde ölecek hastaların yanına yattığını belirtti.
Brown Üniversitesi'nden Joan Teno da "Oscar'ın tahmin konusunda uzmanlardan daha başarılı olabildiğini" söyledi.

Ölümcül hastaların bakımı konusunda uzman olan Teno, Oscar'ın 13'üncü kez ölecek hastayı bildiğinde, kedinin bu özelliğini kabullendiğini belirtti ve hayvanın birçok kez doktorların aksine doğru tahminde bulunduğunu kaydetti.
Ne doktorlar ne de bilimadamları Oscar'ın bu yeteneğine açıklama getirebildi.

Hasta yakınlarına son kez sevdiklerinin yanında olabilme fırsatı yarattığı için herkes Oscar'ın yetisinden memnun.
kaynak

ve video
[flash=340,325]http://video.milliyet.com.tr/m.swf?id=9279&tarih=2007/07/28[/flash]

RuNaL

Dekan
Reaksiyon puanı
71
kime gidiyor acaba :L

patrick

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
19
ölüm tellalı mübarek kedi o.O :*

ecrin

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence kedi iyi bi işde yapıyor çünkü ölmek üzere olan hastaların yakınları yanlarına gelip son saatlaerinde ziyaret etme imkanı oluyor
teşekkürler kedi

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ecrin dedi ki:
bence kedi iyi bi işde yapıyor çünkü ölmek üzere olan hastaların yakınları yanlarına gelip son saatlaerinde ziyaret etme imkanı oluyor
teşekkürler kedi

Sence Kedi'ye mi Teşekkür Etmek lazım, Yoksa Kediyi O Hastalara Yönlendirene mi? :)

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
hiç değilse bu kedi bizim kediden daha faydalı iş yapıyor takdir ve tebrik etmek lazım, tırsmayın hemen kediden her canlı ölümü tadacaktır :I

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Bu kediden korkulur. Uzak durmak lazım. Yanımıza gelir melir sonra durum vahim olur.

87burc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kedıye bak be nelerde bılırmış ayyy cok tatlı kedı:)

87burc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
e ölecek kişinin yanına gelıyormuş o kedı benım yanıma gelınce ben ölucem dıye saten daha oncesı kalpten gıderım :)

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Biraz önce tv'de izledim.Toplam 25 kişinin öleceğini bilmiş :S Kedinin bu yeteneğinin sırrını henüz çözememişler.

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Ben onun yanına gitsem o bana gelmeden :) İntihar mı olur?

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Mesajını okurken dikkatimi çekti :D
untitled1rv2.jpg

Sen yayına gitsen birşey olmaz herhalde.Kedi gitti mi işler karışıyo :*

iol99

Profesör
Reaksiyon puanı
6
anticor dedi ki:
Mesajını okurken dikkatimi çekti :D
untitled1rv2.jpg

Sen yayına gitsen birşey olmaz herhalde.Kedi gitti mi işler karışıyo :*

Gelsin :) Farkında olmadan çağırmışım zaten..

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Bence olaya yanlış açıdan ele alıyorlar. Kedi 25 kişinin öleceğini bilmiş değil, bilakis 25 kişiyi öldürmüş :)
Bence kedide bir tür mikroskobik mikroorganizma volta atıyor ve kedi kimin kucağına yatsa öldürüyor zavallı hastayı :)

lucifer

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Gelsin bakiim.Zaten ya ben ya o ölecek :I

dahi

Asistan
Reaksiyon puanı
0

ABD’nin Rhode Island Eyaleti’ndeki bakımevinin 2 yaşındaki sevimli kedisi Oscar’ın bugüne kadar 25 hastanın ölümünü önceden bilmesi, büyük ilgi çekti. Oscar’ın bir hastanın öleceğini sezdiği zaman onun yanına giderek beklemesine uz

Murat KAZANCI'nın haberi

BİLİMSEL AÇIKLAMA ZOR

Prof. Dr. Tamer Dodurka (İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi, İç Hastalıkları ve Psikoloji Uzmanı): Hayvanların, kedilerin algıladıkları sinyal türü bazı şeyler var. Bu algılarla ölüm arasında bazı ilişkiler kuruyorlar. Ölüm yolundaki hareketlilik, panik, belki bir koku, belki hastada ya da yanındakilerin davranışları, kedi için bir sinyal olabiliyor. Kediler dışında başka hayvanlarda da bu tür algılar var. Örneğin ışıkta kızılötesini görme, duyamadığımız sesleri duyma gibi. Bilim şimdilik bunları açıklayamıyor.

DEPREMDE TANIK OLDUM

Doğa ve Sokak Hayvanlarını Yaşatma Derneği (DOSHAYAD) Başkanı Süsen Erkuş: Şaşırmadım. Olağan karşıladım. Hayvanlar insanlara nazaran içgüdüleri son derece gelişmiştir. Uzman değilim ama 1999 Gölcük depreminde Bakırköy Belediyesi Afet Masası’nda çalışan üç kadından biriydim. Yalova’da konuştuğumuz bir genç beyefendi yatmadan önce balkonda sigarasını içerken farelerin sıra halinde hızla sahile doğru koştuğunu fark ettiğini söyledi.

BİLİMSEL BULMUYORUM

Veteriner Hekim Zeki Çelebi: Bana mantıksız geliyor. Bilimsel değil. Ölecek olanın kucağına yatıyorsa kendi kucağıma almam. Araştırmayı yapan doktor da onu kucağına almış ama ölmemiş. O klinik Alzheimer hastalarıyla dolu. Ölüm saati yakın olan hastaların olduğu bir yer. Hangi kediyi getirisen getir çoğu zaman kucağına yattığı hasta ölecek.

EVRENSEL ENERJİYE BAĞLI

Veteriner Hekim Kurtcebe Kara: İnsanın bedenini saran yüksek enerjili bir alan vardır. Biz buna evrensel enerji alanı deriz. İnsanların gözü tarafından algılanamaz. Kedi ve köpeklerde daha gelişmiş duyular olduğu için manyetik alanın algılanma olanağı daha yüksek. Ölmek üzere olan insanların hayat enerjileri düşük olur. O yüzden bunu algılama ihtimali daha yüksek diye düşünmekteyim.

dahi haber ajansı ve haber7com

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
ilk sayfaya haberin videosu eklendi...
B)