Ölüm anında neler oluyor!

dgarkn

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ölüme ne meraklı bir topluluksunuz siz isteyen varsa arayın beni

lezginkassa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çoğu ülkede uyuşturucu sınıfında yer alıyor bu madde
Peygamberlerimizde bu madde olmasa bile başka bir madde vasıtasıyla Allah ve melekleri ile iletişim kurmuş olabilir.Özellikle peygamber efendimize vahiy geldiği sırada yaşadıkları sara krizine benzer şeylermiş.Bunu sadece duyum olarak söylüyorum siz daha doğrusunu bilirsiniz.Peygamber efendimizin sara hastası olduğu hakkında bazı bilgiler var...
Uyuşturucu sınıfına alınmış bir madde ise,uyuşturucu bir maddedir.Peygamberler,alimler uyuşturan maddeler kullanmamışlardır.Peygamberler hakkında yazdıklarınıza gelince,duyum olarak söylemişsiniz,her duyduğunu söyleyen hata eder.İlk olarak Peygamberler sen ben gibi insan değildirler,bunu en başta belleyelim.İkinci olarak iletişimi sağlayan Peygamberler değil Allah'tır.Biz iletişim kuramıyoruz,Onlar ise zahmetsiz kuruyor,çünkü Allah dilediğini yapmaya kadirdir.Madde falan safsatasına hiç girmeyelim,hele saraya falan hiç hiç dokunmayalım.Vahiy geldiğinde nasıl bir halde olduğunu biz aciz aklımızla anlayamayız,dışarıdan görünüşte terlemiştir,derisinin rengi değişmiştir orasını en iyi Allah bilir.Ama gerçekte ne olduğunu biz anlayamayız.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Uyuşturucu sınıfına alınmış bir madde ise,uyuşturucu bir maddedir.Peygamberler,alimler uyuşturan maddeler kullanmamışlardır.Peygamberler hakkında yazdıklarınıza gelince,duyum olarak söylemişsiniz,her duyduğunu söyleyen hata eder.İlk olarak Peygamberler sen ben gibi insan değildirler,bunu en başta belleyelim.İkinci olarak iletişimi sağlayan Peygamberler değil Allah'tır.Biz iletişim kuramıyoruz,Onlar ise zahmetsiz kuruyor,çünkü Allah dilediğini yapmaya kadirdir.Madde falan safsatasına hiç girmeyelim,hele saraya falan hiç hiç dokunmayalım.Vahiy geldiğinde nasıl bir halde olduğunu biz aciz aklımızla anlayamayız,dışarıdan görünüşte terlemiştir,derisinin rengi değişmiştir orasını en iyi Allah bilir.Ama gerçekte ne olduğunu biz anlayamayız.

Kardeşim senin gibi korkaklar ve bilgisizler yüzünden İslamiyet gelişemiyor zaten.Şu söylediklerin nedir Allah aşkına !?

Onu biz bilemeyiz !

Oralara girme !

Buralara çıkma !

Biz nerden bilcez !

Orasını Allah bilir !

Ona dokunmayalım !

Onu anlayamayız !

E biz ne b.k yeriz kardeşim.Söylesene bana.Biz insanlar neyden anlarız peki, neyi biliriz, neyi konuşuruz ?

Herşeyi Allah bilir diye bu aklı kullanmıcaksak peki neden Allah bize bu aklı verdi !? Neden hayvanlar bizim gibi düşenemiyorda sadece biz insanoğlu bunları düşünebiliyoruz !? Bu aklı kullanmayıp düşünüp kafa yormucaksak, araştırmıcaksak, öğrenmiceksek insan olmanın ne anlamı kaldı !?

Artık şu duvarlarınızı yıkın.Sizin gibiler imanından ve Allah inancından emin olmayan kişilerdir.Bundan dolayıda en ufak şeyde imanlarına zarar gelmesinden korkarlar.Eğer kul imanından emin ise ne derse desin ne düşünürse düşünsün Allah içindekini bilir ve iman yolundan ayrılmaz.Tarihi korkaklar değil cesurlar yazmıştır ...

ahmtyks

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yani bitkiyi yiyoruz, hop keramet geliyor. Sevdim bu işi :)
yok bitkiyi yediğimizde değil öyle saçma şey mi olur ? ben ibadetle alimlerin görmesinden bahsettim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

@El Padrino yine saçmalamaya başladın arkadaşım tıpkı mason konusunda olduğu gibi başta düzeldin sanmıştım

yazdıklarını cevapla tuşuna basmadan önce bir oku tekrardan peygambere sara hastası bile dedin helal olsun ben yatıyorum beyler,DMT'yi afrikada aramana gerek yok iç bitane uyuşturucu aynı etkiyi yapar başka alemdeyim sanarsın,bu bizim bahsettiğimiz ise gönül gözünün açılması farklı şeyden bahsediyorsun sen

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
ölümün bile hayırlısını nasip etsin rabbim hakedenlere

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hikayelik İnsanların Hikaye anlatması ne kadar boştur.. Daha Ne yazdıgını bilmeden sorulan sorulara daha cevap veremeyecek kadar aciz insanların yorum yapması ne kadar boş.. yorumları bile okunacak kadar degersizdir.

lezginkassa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim senin gibi korkaklar ve bilgisizler yüzünden İslamiyet gelişemiyor zaten.Şu söylediklerin nedir Allah aşkına !?

E biz ne b.k yeriz kardeşim.Söylesene bana.Biz insanlar neyden anlarız peki, neyi biliriz, neyi konuşuruz ?

Herşeyi Allah bilir diye bu aklı kullanmıcaksak peki neden Allah bize bu aklı verdi !? Neden hayvanlar bizim gibi düşenemiyorda sadece biz insanoğlu bunları düşünebiliyoruz !? Bu aklı kullanmayıp düşünüp kafa yormucaksak, araştırmıcaksak, öğrenmiceksek insan olmanın ne anlamı kaldı !?

Artık şu duvarlarınızı yıkın.Sizin gibiler imanından ve Allah inancından emin olmayan kişilerdir.Bundan dolayıda en ufak şeyde imanlarına zarar gelmesinden korkarlar.Eğer kul imanından emin ise ne derse desin ne düşünürse düşünsün Allah içindekini bilir ve iman yolundan ayrılmaz.Tarihi korkaklar değil cesurlar yazmıştır ...

Açsan gel sana yemek veririm.Dediğin şeyi yemene gerek yok.
Siz insanlar ne anlarsınız,ne bilirsiniz,ne konuşursunuz onu bilmem,ama biz uzaylılar beynimizin yettiğini anlarız,anladığımızı biliriz,bildiğimizi konuşuruz,bilmediğimizi konuşmayız.
Herşeyi Allah bilir evet doğru,aklını kullanman tabii ki güzel.Zaten aklını kullanarak "Peygamberlerin iletişim kurmasını maddeyle alakası olabileceğini" düşünmenden belli : )
Bizim evde (uzaylılar sokakta yaşamıyor biliyor muydun ? ) duvarlar var ama yıkasım yok pek.
Bizim gibiler imanından inancından emin olmayan kişilermiş,ben bu sözünü affettim kardeşim,ama dikkat et de kul hakkına girme,orada benim affım geçmez sana din kardeşinin tavsiyesi.
En ufak şeyde imanıma zarar gelmesinden ödüm kopar,bu Müslümanlığın gereğidir kardeşim benim,araştırıcı bir kişiliğe sahipsin,bilirsin,Fatiha isimli bir sure var orada ayette diyor ki mealen "Allah'ım bizi doğru yola ilet,sapıtanların ve helak olanların yoluna değil".Hah tam bu sebepten imanıma zarar gelmesinden korkarım,ama senin yazdıkların gibi yok maddeyle iletişim kurmuş olabilir,yok alimler bu maddeden kullanmışmış safsatalarıyla değil.
Tarihi cesurlar yazmıştır kardeşim,sen cesursun ben korkak.Bunda sorun yok,ama sana bir öneri daha vereyim,tarih yazacağım diye tarih olma emi.
Haa bu arada,şu Mevlana-Şems-i Tebrizi uydurmalarından da bıktım.Kimse mesneviyi okumamış etmemiş,Şems-i Tebrizinin makalatının içini açıp bakmamış,yok Mevlana şunu içmiş olabilir,yok bunu yapmış olabilir.
Seni uyarmamın sebebi,seninle alay etmek de değil,seni küçük düşürmek de değil.Sadece herkesin alim olmasına kızıyorum.

Mr.Elm

Doçent
Reaksiyon puanı
5

Onu biz bilemeyiz !

Oralara girme !

Buralara çıkma !

Biz nerden bilcez !

Orasını Allah bilir !

Ona dokunmayalım !

Onu anlayamayız !

Sen ne saçmalıyorsun birader islamiyet gelişemiyor da ne demek. Gelişmeye ihtiyacı olan bir şey değildir islamiyet. Allah kelamıdır, resul sünnetidir. Bazı şeyler vardır insan zekasıyla anlaşılacak şeyler değildir. Bir karınca ne olursa olsun cep telefonunu düşünemez, öğrenemez fıtraten zekası yetmezse bu konuda böyledir.
Ayrıca bir evliyaların, Allah dostlarının haşa ve kella Resulullahın bir madde alıp transa geçtiğini düşündürmek fitnedir.
Allah dostları elbet keramet sahibi olurlar. ancak şu dünyada madde aleminde elbet her olayın maddi bir tezahürü olacaktır. Belki o an gerçekten böyle bir madde oluşuyordur Allah bilir ama bu bizimde o maddeyi alıp dünya aleminden başka boyutlara geçebileceğimiz anlamı taşımaz

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
yok bitkiyi yediğimizde değil öyle saçma şey mi olur ? ben ibadetle alimlerin görmesinden bahsettim

@El Padrino yine saçmalamaya başladın arkadaşım tıpkı mason konusunda olduğu gibi başta düzeldin sanmıştım

yazdıklarını cevapla tuşuna basmadan önce bir oku tekrardan peygambere sara hastası bile dedin helal olsun ben yatıyorum beyler,DMT'yi afrikada aramana gerek yok iç bitane uyuşturucu aynı etkiyi yapar başka alemdeyim sanarsın,bu bizim bahsettiğimiz ise gönül gözünün açılması farklı şeyden bahsediyorsun sen

Yahu bu kadar korkmayın kardeşim.Peygamberin sara hastası olup olmadığını konuşmaktan, lafını bile ağzınıza almaktan korkuyorsunuz.Sizi kim sindirdi böyle, kim ezdi düşüncülerinizi ? Peygamber efendimizin hastalığı varmı yokmu konusunda konuşmaktan bile bu denli korkmanın altındaki sebeb nedir ?

İyiki bir uyuşturucu dedik.Ama onuda açıklığa kavuşturayım.Amerikada DMT nin yasaklanmasının yalnıcaz 2 sebebi var;

"1- Madde, istismara açıktır.

2- Madde, ilaç değildir."

Yasaklanmasının amacıda "aman insanlar yanlışlıkla dener bu mereti, tüm Dünya'ya yayılır, bütün insanlık imana gelir mahvoluruz"

Gönül gözünü açta bir görelim.Nasıl açıyorsun bakalım !?

Açsan gel sana yemek veririm.Dediğin şeyi yemene gerek yok.
Siz insanlar ne anlarsınız,ne bilirsiniz,ne konuşursunuz onu bilmem,ama biz uzaylılar beynimizin yettiğini anlarız,anladığımızı biliriz,bildiğimizi konuşuruz,bilmediğimizi konuşmayız.
Herşeyi Allah bilir evet doğru,aklını kullanman tabii ki güzel.Zaten aklını kullanarak "Peygamberlerin iletişim kurmasını maddeyle alakası olabileceğini" düşünmenden belli : )
Bizim evde (uzaylılar sokakta yaşamıyor biliyor muydun ? ) duvarlar var ama yıkasım yok pek.
Bizim gibiler imanından inancından emin olmayan kişilermiş,ben bu sözünü affettim kardeşim,ama dikkat et de kul hakkına girme,orada benim affım geçmez sana din kardeşinin tavsiyesi.
En ufak şeyde imanıma zarar gelmesinden ödüm kopar,bu Müslümanlığın gereğidir kardeşim benim,araştırıcı bir kişiliğe sahipsin,bilirsin,Fatiha isimli bir sure var orada ayette diyor ki mealen "Allah'ım bizi doğru yola ilet,sapıtanların ve helak olanların yoluna değil".Hah tam bu sebepten imanıma zarar gelmesinden korkarım,ama senin yazdıkların gibi yok maddeyle iletişim kurmuş olabilir,yok alimler bu maddeden kullanmışmış safsatalarıyla değil.
Tarihi cesurlar yazmıştır kardeşim,sen cesursun ben korkak.Bunda sorun yok,ama sana bir öneri daha vereyim,tarih yazacağım diye tarih olma emi.
Haa bu arada,şu Mevlana-Şems-i Tebrizi uydurmalarından da bıktım.Kimse mesneviyi okumamış etmemiş,Şems-i Tebrizinin makalatının içini açıp bakmamış,yok Mevlana şunu içmiş olabilir,yok bunu yapmış olabilir.
Seni uyarmamın sebebi,seninle alay etmek de değil,seni küçük düşürmek de değil.Sadece herkesin alim olmasına kızıyorum.

Öncelikle okulda neden edebiyat ve dil anlatım derslerinden kaçtığını sorucam sana !?

Konumuza gelirsek.Böyle seviyesizce ergen kelime oyunlarına hiç gerek yok.Bide yanında arkadaşlarını getir arkadan "oo oo koydu koydu" diye tezahurat yapsınlar.

Mesneviyi madem okumuşsun ordan bir cümle paylaşayım, düşünebiliyorsan bir düşün bakalım "üzerlik tohumu karanlığı örttü ve gerçek göründü".Üzerklik tohumu nedir diye bi araştırıver sana zahmet.

Eğer bizim her söylediğimiz safsataysa konuşmanın tartışmanın hiçbir anlamı yok.Benim safsatalarıma karşı sen bir tane bile anti tez üretemiyorsun ve üretemezsin.Aynı sizin hadislerinizin gerçekliği gibi.

Beni uyarmak senin haddine değil.Haddini bil.Sen benimle ancak fikir tartışabilirsin.Fikirlerim doğrultusunda beni uyaramaz veya yargılayamazsın.Aynı benim size yaptığım gibi ...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Yahu bu kadar korkmayın kardeşim.Peygamberin sara hastası olup olmadığını konuşmaktan, lafını bile ağzınıza almaktan korkuyorsunuz.Sizi kim sindirdi böyle, kim ezdi düşüncülerinizi ? Peygamber efendimizin hastalığı varmı yokmu konusunda konuşmaktan bile bu denli korkmanın altındaki sebeb nedir ?

Bahsettiğin kişi Peygamber Efendimiz(s.a.v). Hakkında bu kadar rahat konuşmak sence doğru mu? Hem bunu söylerken kaynağın ne? Karşı olduğun, şiddetle karşı çıktığın hadisler mi?

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bazı şeyleri konuşalım eyvallah ama varsayımlara dayanarak doğruluğu kesinmiş gibi konuşmak bunu da Allahın bize verdiği aklı kullanmak güzel sıralanmış ama olmamış. Yani Dmt nin bunları sağladığı % 100 mü? Karanlıkta, açlıkta tavan yapmasıyla Hira yı bağdaştırmak. Pek tutarlı değil. Herşeyi akıl mantık ekseninde açıklamaya çalışmak bunun için zorlamak anlamsız. Efendimize sahabilerle konuşurken de vahiy gelmistir. Sonrasında Efendimizin sara hastası olduğunu söylemek bununla vahiy geliş halini ilişkilendirmek pek makul değil. Dini herşeyi aklınızla açıklayamazsınız. Buna ilminiz yetmez. Ve bu yapılanlarıda islamın gelişmesi gibi görmeyin. Kimseyi bunlara mahal vermiyor diye de düşüncelerinin islamın gelişmesine engel olduğunu söylemeyin. İslam'ın gelişmeye ihtiyacı yoktur. Dmt ye de.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Bahsettiğin kişi Peygamber Efendimiz(s.a.v). Hakkında bu kadar rahat konuşmak sence doğru mu? Hem bunu söylerken kaynağın ne? Karşı olduğun, şiddetle karşı çıktığın hadisler mi?

Özellikle peygamber efendimize vahiy geldiği sırada yaşadıkları sara krizine benzer şeylermiş.Bunu sadece duyum olarak söylüyorum siz daha doğrusunu bilirsiniz.Peygamber efendimizin sara hastası olduğu hakkında bazı bilgiler var...

Ne söylediğim burada açık ve net.Şu cadı avı alışkanlığınızdan vazgeçin.

Peygamber efendimiz hakkında konuşurken elbette ki dikkatli ve özenli olmak gerekir.Lakin peygamberimizin bir android olmadığını herkes biliyordur heralde.Bir insan evladının hastalığı olup olmadığı hususunda konuşmanın ne gibi bir sakıncası olabilir.Peygamberimiz sara hastası olsa ona inanmaktan vazmıgeçiceksiniz.Nedir bu ürkekliğiniz ?

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Google bu anlamda insanları farklı şekilde, yanlış ve yersiz, gereksiz şeylerle besliyor. Mevlana Dmt için mi can atardı acaba (o da eğer kullanıyorsa tabii hiçbir kesin bilgi yok) yoksa ameli için mi elde edeceği ilmi için mi?

lezginkassa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

İyiki bir uyuşturucu dedik.Ama onuda açıklığa kavuşturayım.Amerikada DMT nin yasaklanmasının yalnıcaz 2 sebebi var;

"1- Madde, istismara açıktır.

2- Madde, ilaç değildir."

Yasaklanmasının amacıda "aman insanlar yanlışlıkla dener bu mereti, tüm Dünya'ya yayılır, bütün insanlık imana gelir mahvoluruz"

Gönül gözünü açta bir görelim.Nasıl açıyorsun bakalım !?

Öncelikle okulda neden edebiyat ve dil anlatım derslerinden kaçtığını sorucam sana !?

Konumuza gelirsek.Böyle seviyesizce ergen kelime oyunlarına hiç gerek yok.Bide yanında arkadaşlarını getir arkadan "oo oo koydu koydu" diye tezahurat yapsınlar.

Mesneviyi madem okumuşsun ordan bir cümle paylaşayım, düşünebiliyorsan bir düşün bakalım "üzerlik tohumu karanlığı örttü ve gerçek göründü".Üzerklik tohumu nedir diye bi araştırıver sana zahmet.

Eğer bizim her söylediğimiz safsataysa konuşmanın tartışmanın hiçbir anlamı yok.Benim safsatalarıma karşı sen bir tane bile anti tez üretemiyorsun ve üretemezsin.Aynı sizin hadislerinizin gerçekliği gibi.

Beni uyarmak senin haddine değil.Haddini bil.Sen benimle ancak fikir tartışabilirsin.Fikirlerim doğrultusunda beni uyaramaz veya yargılayamazsın.Aynı benim size yaptığım gibi ...
Vah yavrucuğum,sen şimdi Divan-ı Kebir'de geçen "şarap içtim sarhoşum,kapındayım gel al beni içeri"dizesini söyler ardından da şarabı bir araştır bakalım dersin.Sen önce Divan Edebiyatı'nı öğren,orada geçen şarap,aşk,sarhoş,sevgili sözlerinin anlamlarını öğren,ne anlamda kullanıldıklarını öğren,sonra de ki üzerlik tohumu ne : )
Senin safsatalarına anti tez üretemiyorum,zira anti tez senin de söylediğin gibi "tez" niteliği taşıyan şeylere üretilir,safsatalara değil : ))
Seviyem düşük,ergen oyunları da yaparım arada.Team Viewer açmıştım oradan arkadaşlarım yazarken gördüler,alkışladılar beni ,oo falan da dediler onu dert etme sen.
Aklıma ne geldi bu arada,Mesnevi'nin başlarında Mevlana ne diyor biliyor musun ? Bu Mesnevi özdür,sen kabuğuna bakarsan yolu şaşırırsın.Burada ne demek istiyor onu da anlatayım,anlamazsın sen,uzaylıların işi anlamak.Diyor ki "Bu Mesnevide ben tek birşeyi anlatmak istedim,o özdür,ama anlatırken acayip şeyler de söylerim,başkalarının beni kafir diye damgalayacağı şeyler de söylerim,eşek hikayesi (googleda aratabilirsin) gibi bir hikaye söylerim,o hikayeden sen beni sapık zannedersin,sen bu kitabı okuyacak seviyede değilsen boşuna eline alma ki sapıtmayasın".
Seni uyarmak ne yazıkki benim haddim : ) Zira müminler diğer insanları uyarmakla görevlidir,Hadislere yalan dedik onu anladım da,Kur'an'ı Kerim'de de diyor diğer insanları uyarın diye.Buna ne kılıf uyduracaksın onu merak ettim.
Senin her söylediğin safsata değil yaa,onu öyle anlamana üzüldüm.Arada bir doğru şeyler de söylüyorsundur,henüz göremedim gerçi,sanki ortalığı karıştırmak,daha kendinin bile emin olmadığın,internette her gördüğü şeyi doğru sanan bir kişilik sezdim sende.
BU ARADA(büyük yazdım ki bunu iyi oku : )Farkettin mi bilmiyorum,bana karşı dediklerine hiç karşı çıkmam,hep kabul ederim.Ama dinimi bozmaya çalışan birisi(bu kişi sen oluyorsun) benim uyarmam gereken birisidir.Sen önce egonu yen,sonra din konularını tartış.Haa bu arada,haddimi bilemedim.Noooolursun bildir bana haddimi : )

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Bazı şeyleri konuşalım eyvallah ama varsayımlara dayanarak doğruluğu kesinmiş gibi konuşmak bunu da Allahın bize verdiği aklı kullanmak güzel sıralanmış ama olmamış. Yani Dmt nin bunları sağladığı % 100 mü? Karanlıkta, açlıkta tavan yapmasıyla Hira yı bağdaştırmak. Pek tutarlı değil. Herşeyi akıl mantık ekseninde açıklamaya çalışmak bunun için zorlamak anlamsız. Efendimize sahabilerle konuşurken de vahiy gelmistir. Sonrasında Efendimizin sara hastası olduğunu söylemek bununla vahiy geliş halini ilişkilendirmek pek makul değil. Dini herşeyi aklınızla açıklayamazsınız. Buna ilminiz yetmez. Ve bu yapılanlarıda islamın gelişmesi gibi görmeyin. Kimseyi bunlara mahal vermiyor diye de düşüncelerinin islamın gelişmesine engel olduğunu söylemeyin. İslam'ın gelişmeye ihtiyacı yoktur. Dmt ye de.

Çok güzel dedin sevgili abim.Benimde bir yanlışımın farkına varmamı sağladın.İslam'ın gelişmeye ihtiyacı yoktur lakin İslamiyete inanan insanların gelişmeye ihtiyacı vardır.İslam zaten en son ve en gelişmiş inanç sistemidir.DMT ise islamiyeti değil insanlığın maneviyatını belki geliştirebilir.Son olarak bunu söylüyorum ve DMT konusunu kapatalım artık fazla uzadı.

Allah'ın bizim yaşadığımız evrende yarattığı herşey akıl ve mantık ekseninde çok rahatlıkla açıklanabilir.Gereken tek şey zamandır.Zamanla insanoğlu gelişip bilgi ve bilinç seviyesi yükseldikçe Allah'ın yarattığı herşeyin bir düzen ve sistem içersinde oluştuğunu anlayacaktır.Dünya yuvarlaktır diyen Galileo'nun kafasını uçuranlar gibi insanlar olduğu sürece insanlığın gelişimi tökezleyecektir.Herkese iyi geceler.

Vah yavrucuğum,sen şimdi Divan-ı Kebir'de geçen "şarap içtim sarhoşum,kapındayım gel al beni içeri"dizesini söyler ardından da şarabı bir araştır bakalım dersin.Sen önce Divan Edebiyatı'nı öğren,orada geçen şarap,aşk,sarhoş,sevgili sözlerinin anlamlarını öğren,ne anlamda kullanıldıklarını öğren,sonra de ki üzerlik tohumu ne : )
Senin safsatalarına anti tez üretemiyorum,zira anti tez senin de söylediğin gibi "tez" niteliği taşıyan şeylere üretilir,safsatalara değil : ))
Seviyem düşük,ergen oyunları da yaparım arada.Team Viewer açmıştım oradan arkadaşlarım yazarken gördüler,alkışladılar beni ,oo falan da dediler onu dert etme sen.
Aklıma ne geldi bu arada,Mesnevi'nin başlarında Mevlana ne diyor biliyor musun ? Bu Mesnevi özdür,sen kabuğuna bakarsan yolu şaşırırsın.Burada ne demek istiyor onu da anlatayım,anlamazsın sen,uzaylıların işi anlamak.Diyor ki "Bu Mesnevide ben tek birşeyi anlatmak istedim,o özdür,ama anlatırken acayip şeyler de söylerim,başkalarının beni kafir diye damgalayacağı şeyler de söylerim,eşek hikayesi (googleda aratabilirsin) gibi bir hikaye söylerim,o hikayeden sen beni sapık zannedersin,sen bu kitabı okuyacak seviyede değilsen boşuna eline alma ki sapıtmayasın".
Seni uyarmak ne yazıkki benim haddim : ) Zira müminler diğer insanları uyarmakla görevlidir,Hadislere yalan dedik onu anladım da,Kur'an'ı Kerim'de de diyor diğer insanları uyarın diye.Buna ne kılıf uyduracaksın onu merak ettim.
Senin her söylediğin safsata değil yaa,onu öyle anlamana üzüldüm.Arada bir doğru şeyler de söylüyorsundur,henüz göremedim gerçi,sanki ortalığı karıştırmak,daha kendinin bile emin olmadığın,internette her gördüğü şeyi doğru sanan bir kişilik sezdim sende.
BU ARADA(büyük yazdım ki bunu iyi oku : )Farkettin mi bilmiyorum,bana karşı dediklerine hiç karşı çıkmam,hep kabul ederim.Ama dinimi bozmaya çalışan birisi(bu kişi sen oluyorsun) benim uyarmam gereken birisidir.Sen önce egonu yen,sonra din konularını tartış.Haa bu arada,haddimi bilemedim.Noooolursun bildir bana haddimi : )

Çok basit ve seviyesizsin.Edebiyat dersinden kaçmadığını Divan Edebiyatından örnek vererek mi açıklıyorsun.Komiksin :d

Çok yazıyosun ama boşa yazıyosun.Yazdıklarında cevap verecek birşeyde bulamıyorum.Yazdıklarının yarısı ergen muhabbeti.

Mesneviden ne de güzel örnek vermişsin sevgili kardeşim.

"Bu Mesnevi özdür, sen kabuğuna bakarsan yolu şaşırırsın.Burada ne demek istiyor onu da anlatayım,anlamazsın sen,uzaylıların işi anlamak.Diyor ki "Bu Mesnevide ben tek birşeyi anlatmak istedim,o özdür,ama anlatırken acayip şeyler de söylerim,başkalarının beni kafir diye damgalayacağı şeyler de söylerim,eşek hikayesi gibi bir hikaye söylerim,o hikayeden sen beni sapık zannedersin,sen bu kitabı okuyacak seviyede değilsen boşuna eline alma ki sapıtmayasın".

şu kalın puntolu ve altı çizili yazan yerde benden bahsediyor işte din kardeşim benim.Sen bana ısrarla kafir diyorsun, dinimi bozmaya çalışıyorsun diyorsun.Allah aşkına söyle bana.Ben senin dininin nesini bozmaya çalışmışım.Kur'andan örnekler veriyorsun beni kafir diye damgalayorsun.Yaptığın büyük günah ve ayıp ...

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Herşey bir düzen ve sistem dahilindedir muhakkak çok haklısınız. Dünyevi meseleleri elbette gerekli ilimle yani bu ilim elde edilirse açıklayabiliriz. Fakat uhrevi meseleleri olayları mevcut bilgimizle de ileride edineceğimiz bilgilerlede açıklamamız bence mümkün değil. İlmi taassup olmadıkça da araştırmakta bir abes görülmez belki.

Birde yanlış anlamayın ama sunumunuz insanlarda veya en azından bende bu kesinlikle böyledir veya bunun açıklaması budur başkacada olmaz gibi belki itirazlarıda bu sebeple yoğunlukla almanız bundan kaynaklanıyor olabilir.

Okuma, düşünme, tefekkür ve en önemlisi ameli noktada eksiklerimiz çokça maalesef. Bazı meselelerde siteminizi kendi adıma anlıyorum. Kaba tabirle elin gavuru müslüman olunca arapçasına kadar bile öğreniyor. Ama gel gör ki bir ilmihal okumakta bile gevşeklik yapıyorum.

Size rahatsızlık verdi isem özür dilerim sayın El Padrino.

lezginkassa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION] , ben basit ve seviyesizim.Bunu önceki mesajımda belirttim,ısrarla söylemenin nedeni nedir ?
Edebiyat dersinden kaçtım tabii ya kaçmaz olur muyum,kaçmadığımı kanıtlamaya çalışmıyorum ki,benim edebiyatım iyi değildir.
Komik bir insanımdır.Bak bak gül derler ya öyle.Güzel tespit.
Çok yazıyorum ve boş yazıyorum,buna katılmıyorum.Şöyle diyeyim,görmeyen göze rengi anlatamazsın,duymayan sesi bilmez.
Yazdıklarımda cevap verecek bir şey bulamaman normal,önceki mesajlarında gördüm de tek amacın ortalığı velveleye vermek,kendini kanıtlamak,benim yazdıklarım üzerinden felsefe yapamazsın,sana o imkanı vermem.
Sen benim yazdıklarıma sadece ne yapabilirsin biliyor musun ?Hakaret edebilirsin.
Dediklerime cevap verecek yerde,"boş konuşuyorsun dersin,komiksin dersin,yaptığın ayıp dersin,bana kafir diyorsun dersin,sen ergensin dersin"sen hep bunları dersin.
Sen benim dinimi bozmaya çalışıyorsun,bu kafir olmanı gerektirmez.Şimdi senin dediğin ne biliyor musun ?Aynen şu:
"Hepiniz salaksınız,hadis diye sizi uyuttular hadis diye bir şey yok ,siz ödleksiniz,cesur olun şu uyuşturucu denen maddeyi tadın,sonra mümin olursunuz,başka bir aleme geçersiniz."Onu tadan başka bir aleme geçer tabii,pislik dolu ne yaptığını bilmeyen bir aleme geçer.Benim yazdıklarımı okurken,"Dur bu adama ne yazsam ki bana cevap veremesin,şuna nasıl bir laf soksam ki benim haklı olduğumu anlasın."diye düşünme,benim ne demek istediğimi anlamaya çalış.
Herkes yanılıyor,ben doğruyum havasından vazgeçmeni öneririm sana.Yok neymiş efendim dine inanan insanlar ilerleyecekmiş.Sana son bir öneri,lütfen yazdıklarıma cevap verip kendini rezil etme,arkadaş kaybedersin.

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bazı noktalama eksikliklerim ve birkaç anlam kaymalarım olmuş ama sanırım anlaşılıyor yazım. Kusuruma bakmayın.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Herşey bir düzen ve sistem dahilindedir muhakkak çok haklısınız. Dünyevi meseleleri elbette gerekli ilimle yani bu ilim elde edilirse açıklayabiliriz. Fakat uhrevi meseleleri olayları mevcut bilgimizle de ileride edineceğimiz bilgilerlede açıklamamız bence mümkün değil. İlmi taassup olmadıkça da araştırmakta bir abes görülmez belki.

Birde yanlış anlamayın ama sunumunuz insanlarda veya en azından bende bu kesinlikle böyledir veya bunun açıklaması budur başkacada olmaz gibi belki itirazlarıda bu sebeple yoğunlukla almanız bundan kaynaklanıyor olabilir.

Okuma, düşünme, tefekkür ve en önemlisi ameli noktada eksiklerimiz çokça maalesef. Bazı meselelerde siteminizi kendi adıma anlıyorum. Kaba tabirle elin gavuru müslüman olunca arapçasına kadar bile öğreniyor. Ama gel gör ki bir ilmihal okumakta bile gevşeklik yapıyorum.

Size rahatsızlık verdi isem özür dilerim sayın El Padrino.

Estafurullah abi olurmu öyle şey.Sen bu hoşgörünle, açık fikirliliğinle ve açık gönüllülüğünle benim gönlümü kazandın.

Bahsettiklerim konusunda yanlış intiba bırakmış olabilirim ama tekrar okursanız iyi niyeti görebilirsiniz.Her söylediğim şeyde "olabilir, böylemi, öylemi, acaba" gibi kelimeler kullandım.Yani söylediklerimin hepsi bir beyin fırtınasından ibaret.Sanki mesneviyi oturup mevlanayla birlikte yazdık.Asla "kesin şu şöyle, buda böyle, o da öyle" diye bir tutum sergilemek istemem.Bahsettiğim herşey hepsi varsayım ve şahsi düşüncelerim.Düşüncelerimi yazıya döktüm o kadar.İsteyen dikkate alır isteyen almaz.Amacım sizlerle beyin fırtınası yapmak.Farklı görüşlerin fikirlerini almak.Ama ne yazık ki bazı arkadaşlarımız bu konuda çok sert ve çok acımasız.Anında kesip atıyorlar ve kendi fikirlerine karşı bir fikirle karşılaştılar mı yerden yere vurup ezip geçiyorlar.

İnsanlarımızın aynı fikirde olmadığı insanlara karşı hoşgörüyle ve iyi niyetle yaklaşmasını öğrenmesi lazım.Yoksa herkes kendi bildikleriyle yetinir, örümcek kafalara dönüşür.Farklı fikirlere ve görüşlere açık olun.Eğer çelikle örülmüş duvarlarınız varsa merak etmeyin o duvarlara kimse zarar veremez zaten.Desteklemesenizde dinlemeyi bilin.Hoşunuza gitmeyen birşey olduğunda ya gidin ya da susun.Peygamber efendimiz hoşuna gitmeyen birşey oldu mu susarmış.O zaman etrafındakiler peygamberimizin hoşuna gitmediğini anlarmış.Karşıdaki fikri ezmenin bir alemi yok.Kimse kimseye sen yanlışsın ben doğruyum deyince yücelmez.

Yarın devam ederiz artık iyi geceler ...

lezginkassa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peygamber efendimiz hoşuna gitmeyen birşey oldu mu susarmış.O zaman etrafındakiler peygamberimizin hoşuna gitmediğini anlarmış.
Bak sakince gidecektim,gene çıldırttın beni.Şu söylediğin cümle Kur'an'da mı yazıyor ? Ben göremedim.Yazıyorsa söyle de öğrenmiş olayım.Hadis-i Şerif'lerde bu dediğin cümle var,Hadisler yalandı değil mi ?Öyleyse bu söylediğinde yalan.Neden yalan söylüyorsun !!!

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
@El Padrino , ben basit ve seviyesizim.Bunu önceki mesajımda belirttim,ısrarla söylemenin nedeni nedir ?
Edebiyat dersinden kaçtım tabii ya kaçmaz olur muyum,kaçmadığımı kanıtlamaya çalışmıyorum ki,benim edebiyatım iyi değildir.
Komik bir insanımdır.Bak bak gül derler ya öyle.Güzel tespit.
Çok yazıyorum ve boş yazıyorum,buna katılmıyorum.Şöyle diyeyim,görmeyen göze rengi anlatamazsın,duymayan sesi bilmez.
Yazdıklarımda cevap verecek bir şey bulamaman normal,önceki mesajlarında gördüm de tek amacın ortalığı velveleye vermek,kendini kanıtlamak,benim yazdıklarım üzerinden felsefe yapamazsın,sana o imkanı vermem.
Sen benim yazdıklarıma sadece ne yapabilirsin biliyor musun ?Hakaret edebilirsin.
Dediklerime cevap verecek yerde,"boş konuşuyorsun dersin,komiksin dersin,yaptığın ayıp dersin,bana kafir diyorsun dersin,sen ergensin dersin"sen hep bunları dersin.
Sen benim dinimi bozmaya çalışıyorsun,bu kafir olmanı gerektirmez.Şimdi senin dediğin ne biliyor musun ?Aynen şu:
"Hepiniz salaksınız,hadis diye sizi uyuttular hadis diye bir şey yok ,siz ödleksiniz,cesur olun şu uyuşturucu denen maddeyi tadın,sonra mümin olursunuz,başka bir aleme geçersiniz."Onu tadan başka bir aleme geçer tabii,pislik dolu ne yaptığını bilmeyen bir aleme geçer.Benim yazdıklarımı okurken,"Dur bu adama ne yazsam ki bana cevap veremesin,şuna nasıl bir laf soksam ki benim haklı olduğumu anlasın."diye düşünme,benim ne demek istediğimi anlamaya çalış.
Herkes yanılıyor,ben doğruyum havasından vazgeçmeni öneririm sana.Yok neymiş efendim dine inanan insanlar ilerleyecekmiş.Sana son bir öneri,lütfen yazdıklarıma cevap verip kendini rezil etme,arkadaş kaybedersin.

Sen tamamen karşındakini tahrik etmek için konuşuyorsun.Şu yazdıklarının tek harfinden bile tutulacak bir yanı yok.Sürekli şahsiyetinden bahsediyorsun.Hakaret mi etmişim sana hani nerde ? Yalan yanlış konuşup insanların gözlerini boyamaya çalışma.2-3 kelime süslü laf edince insanları kandıracağını mı sanıyorsun.Saatlerdir binbir kelime oyunu yapıp 10 yaşındaki çocuk aklıyla laf sokmaya çalışan sensin.Karşılık vermeyince, hakaret etmeyince istediğini alamadın tabi.Tatmin olamadın.Karşındakini küçük düşürüp değersiz kılamadın ya kahroldun.Yazık çok yazık.Seninle bir kelime daha konuşmayacam.Benimle muhattap olma.Aynı seviyede değilsin.(Evet sen üstünsün, ben senden daha alt seviyedeyim.Peşimi bırak lütfen)

Bak sakince gidecektim,gene çıldırttın beni.Şu söylediğin cümle Kur'an'da mı yazıyor ? Ben göremedim.Yazıyorsa söyle de öğrenmiş olayım.Hadis-i Şerif'lerde bu dediğin cümle var,Hadisler yalandı değil mi ?Öyleyse bu söylediğinde yalan.Neden yalan söylüyorsun !!!

Buna inanmak istedim.Var mı bir itirazın !? Hani demiştim ya hadislerin çoğu yalan ama elbet vardır aralarında birkaç doğru.Bana göre bu hadiste o doğrulardan bir tanesi.Kalbim buna inanmak istedi.Sen çıldırmaya devam et.İyi geceler.

lezginkassa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION],inanmak istediğine inan,sana karışan yok,ama insanlara fikirlerini önerirken önce kendin inan sonra başkalarını inandır.Daha iki gün önce bas bas bağırıyordun hadisler yalan inanmayın diye,iki gün geçmiş buna inanmak istedim diyorsun.Önce bir kendin karar ver yaHû.Üste çıktın değil mi zeytinyağı gibi ? Din sana özel bir şey değildir,bu bana göre doğru diyorsun,ee bana göre de başka bir hadis doğru.Ne olacak bunun sonu ? Daha dün bahsettiğin Müslüman ayrılığına sebep oluyor olmasın sakın ?
Daha seni tanımıyorum bile,sana niye düşman olayım,sana bu sözleri dememin amacı seni küçük düşürmek mi : ) Neden ban yememe sebep olacak şeyler yazayım sence ? Belki senin iyiliğini düşündüğüm içindir,ne dersin.Yok hayır,ben ergenim amacım laf sokmak,kendimi bir şey zannediyorum değil mi ?Üzdün beni bu gece.Gençsin büyük ihtimalle,gençlerde olur bu davranış.Ama düşün ki,sadece sende beyin yok.Cümle insanların hepsinde beyin var.Hayırlı bereketli geceler.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Insan oğlu nun pusulası gösterdiği yön kendi nefsi olunca Hakikat göremiyor

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bazı insanlar var şu forumda; kendi bildiği dışında birşey söylensin, ortalığı yıkıyorlar. Ülkemizde de bu durum genel olarak böyle. Malesef hiç kimsenin ifade özgürlüğünden haberi yok. Her isteyen kendini istediği şekilde ifade edebilir, diğer insanların haklarını gasp etmedikçe. Bu söylenenler o insanın düşünceleridir.
Bu konuya gelirsek; burada hiç kimse İslam dinini, peygamberini kötülemiyor. Ancak bazı kötü niyetli arkadaşlar olayları kendilerine göre yanlış yorumluyorlar.
Bir peygamber sara hastası olmuş olabilir demenin hiçbir sakıncası yoktur. Bunun hiçbir yerinde aşağılama vs. unsur yoktur.Ancak bazı kötü niyetli arkadaşlar bunu İslam dinine küfür olarak görüyorlar.
Bir alim veya peygamber bir maddeyi kullanmış olabilir demenin de hiçbir sakıncası yoktur. Toplum o kadar kapalı kapılar ardında, o kadar büyük tabular altında yaşıyor ki "bir madde" kelimesini görünce gerisini okumuyor zaten. Okusa da bir yararı olmuyor çünkü o kendi kafasında kendi senaryosunu kurmuş oluyor çoktan. "Madde" kelimesini hep zararlı, alışkanlık yapan şeyler için kullanmış çünkü. Ancak kendimizi nasıl ifade edelim? Ne diyelim? Elbette madde diyeceğiz çünkü o şey bir MADDE. Doğada bulunan bir çok şey gibi madde.

Burada herkesin görüşüne saygım vardır, ancak birinin ifadelerini kendi yanlış yorumlaması ile birlikte, o ifadenin sahibine hakaret, aşağılama vb. şekilde karşı çıkılmasına sessiz kalamam.Hiçkimse bir kişinin ifade ettiklerine, sırf kendi inançlarıyla örtüşmüyor diye safsata vb. kelimeler ile eleştiremez. Eleştirinin de bir raconu vardır. Karşıdakini aşağılamayacak şekilde eleştirini yaparsın.

Burada yazdıklarım benim görüşümdür.Hiç kimseye birşey kanıtlama amacım yoktur. Eğer kendimizi istediğimiz gibi ifade edemeyeceksek bu forumda bulunmamızın da bir anlamı yoktur. Bazı arkadaşlar bu mesajı alıntı yaparak, karşıt görüşlerini bildireceklerdir. Mantık ve saygı çerçevesinde yapılan her eleştiriye cevap vereceğim ancak kimseyle ergen çocuklar gibi ağız dalaşına giremem. Saygılar...

servetoz32

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ilginç acaba ölüm sırasında bu aktiviteleri düşürüp ölmeyi geciktirebilinir mi

Reaksiyon puanı
10,327
ilginç acaba ölüm sırasında bu aktiviteleri düşürüp ölmeyi geciktirebilinir mi

“Allah’a ibadet edin. O’na karşı gelmekten sakının ve bana itaat edin ki sizin günahlarınızı bağışlasın ve sizi belli bir vakte kadar ertelesin. Şüphesiz, Allah’ın belirlediği vakit gelince ertelenmez. Keşke bilseydiniz.” (71/4)

Neval Ercan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dogmatik, spiritüel, ironik ve diğer tüm kalıplaşmış açıklamaları bir kenara bırakırsak, ölünce ne olduğunu bilmek için sadece ölmek gerekir. Herkesin kıyameti kendi ölümüyle başlar. Bu doğru. Sen bu fizik dünyasında hak ye, insan öldür, iftira at, inkar et, hayvanlara eziyet et, ağaçları kes, çiçekleri kopart ve dünyaya nefretten başka hiç bir şey yansıtma, nerde hile hurda peşinde koş, ondan sonra ölümden sonra nasıl bir hayatla karşılaşacağını veya ne olup olmadığını derinlemesine düşün. İşine gelmediği için de ya top yekün reddet ya da bilimle bile asla örtüşmeyen yanıtlarla gerçeği bertaraf et. Neden se iyi yürekli ve etraftaki pozitif enerji dalgaları ile ilgilenen insanlar bu sorulara çok fazlaca kafa patlatmıyorlar bu da ayrı mesele. Bu cümleyi açık uçlu ve itham edici bulabilirseniz şayet o zaman şöyle bir değişik yapabilirim:
İyi insanlar öncelikle bireysel yaşantılarında, kendi başlarına kaldıkları zamanlarda bile kendilerine dürüst davranan, hatalarını kabul eden, geçmişini tamamen hafızasından silen, silmeye çalışan insanlardır. İyi insanların iyi olmaları için bir dayatmaya, kurallar silsilesine, şunu şöyle yapmalısın bunu böyle yapmalısın direktiflerine hiç ihtiyaçları yoktur. İyi olmak şartsız ve koşulsuz uygulanan bir pozitif olma halidir. Karşılık bekleyip içten pazarlıkla, hesapla, ölçme biçme ile yapılan tüm davranışlar da iyilik değil sadece birer eylemdirler. Hem de en kötü eylemler.
İyi insan fizik dünyasını nasıl yaşıyorsa kılıfının içerisinde sıkışmış kalmış olan spiritüel benliğini de kendisi ile o şekilde yaşayacaktır. Nasıl mı? - Bumerang gibi. Yaptığın, yaşattığın iyilik de kötülük de evrenin vazgeçilmez bilimsel kuralları içerisinde seni bulacaktır.
Olağanüstü bir enerji evreninde yaşıyoruz. Özellikle araştırmaya meraklı bir insan hiç olmaz sa Kuantum Teorisi' ni inceler. Yani tabiiki hiç olmaz sa. Tek bir tanımı ve tabiri sanki dünyanın en önemli şeyini okumuş da aydınlanmış gibi diline dolamanın bir alemi olmadığı gibi öğrenilmesi gereken tek gerçeklik de bu değildir. Şüphecilikle, sorgulamayla, mantık ve idrakle okuyorsanız işte o zaman öğrenirsiniz. Kendi hipotezini oluşturmayan beyinler, başkalarının ortaya attığı varsayımların daima esirleri olurlar.
Ben bilimsel olarak desteklenmeyen, çürütülmüş bir benlik ve bilinçler bütünlüğü göremiyorum. Bunu hiç kimse göremiyor. BAKAN VE ARAŞTIRAN hiçkimse... Ve bu evren nasıl büyük bir enerjisel zekanın karmaşıklığında varlığını sürdürüyor sa bizler de bu enerjisel mekanizmaların sadece küçük- kaybolmaz ve yok olmaz varlıklarıyız.
Öldükten sonra ne olur? Ölmeden önce nasılsan öldükten sonra da o olur... senin gönderdiğin hiç bir enerji, hiçbir etki tepkisiz kalmaz. Önce kendi benliğinle hesaplaşırsın...sen ne yaptıysan onu yaşarsın.
Bence bu tür sorulara, yanıtlara...vsvs. kafa patlatıp uzun uzadıya yok bu doğru değil...yok canım sen yanlış biliyorsun...asla böyle değil...ya da böyle gibi detaylara girmekten se şu gerçeği kabul edip eyleme dönüştürmek çok daha mantıklı. O da KOŞULSUZ SEVGİ VE İYİLİK.
Sen önce iyi olup kendinle barışıp; geçmişini -aldığın ders ve tecrübelerin dışında- komple silip çöpe atar ve yaşantında daima algılarını açık tutarsan öldükten sonra ne olacağınla çok fazla ilgilenmezsin. Diyorum ya hayat bir bumerang gibidir... bugün gizlediğin suçların, ayıpların, yediğin hakların yarın sana geri dönmemesi mümkün değildir. Bu yarına, ister gezegenin 5 duyu organı ile algılanan ilüzyon alanını dahil edin ister etmeyin...karar sizin. Attığınız her topu yeniden tutacak olan sizsiniz çünkü topun sahibi sizsiniz.