Uyuşturucu sınıfına alınmış bir madde ise,uyuşturucu bir maddedir.Peygamberler,alimler uyuşturan maddeler kullanmamışlardır.Peygamberler hakkında yazdıklarınıza gelince,duyum olarak söylemişsiniz,her duyduğunu söyleyen hata eder.İlk olarak Peygamberler sen ben gibi insan değildirler,bunu en başta belleyelim.İkinci olarak iletişimi sağlayan Peygamberler değil Allah'tır.Biz iletişim kuramıyoruz,Onlar ise zahmetsiz kuruyor,çünkü Allah dilediğini yapmaya kadirdir.Madde falan safsatasına hiç girmeyelim,hele saraya falan hiç hiç dokunmayalım.Vahiy geldiğinde nasıl bir halde olduğunu biz aciz aklımızla anlayamayız,dışarıdan görünüşte terlemiştir,derisinin rengi değişmiştir orasını en iyi Allah bilir.Ama gerçekte ne olduğunu biz anlayamayız.Çoğu ülkede uyuşturucu sınıfında yer alıyor bu madde
Peygamberlerimizde bu madde olmasa bile başka bir madde vasıtasıyla Allah ve melekleri ile iletişim kurmuş olabilir.Özellikle peygamber efendimize vahiy geldiği sırada yaşadıkları sara krizine benzer şeylermiş.Bunu sadece duyum olarak söylüyorum siz daha doğrusunu bilirsiniz.Peygamber efendimizin sara hastası olduğu hakkında bazı bilgiler var...
Uyuşturucu sınıfına alınmış bir madde ise,uyuşturucu bir maddedir.Peygamberler,alimler uyuşturan maddeler kullanmamışlardır.Peygamberler hakkında yazdıklarınıza gelince,duyum olarak söylemişsiniz,her duyduğunu söyleyen hata eder.İlk olarak Peygamberler sen ben gibi insan değildirler,bunu en başta belleyelim.İkinci olarak iletişimi sağlayan Peygamberler değil Allah'tır.Biz iletişim kuramıyoruz,Onlar ise zahmetsiz kuruyor,çünkü Allah dilediğini yapmaya kadirdir.Madde falan safsatasına hiç girmeyelim,hele saraya falan hiç hiç dokunmayalım.Vahiy geldiğinde nasıl bir halde olduğunu biz aciz aklımızla anlayamayız,dışarıdan görünüşte terlemiştir,derisinin rengi değişmiştir orasını en iyi Allah bilir.Ama gerçekte ne olduğunu biz anlayamayız.
yok bitkiyi yediğimizde değil öyle saçma şey mi olur ? ben ibadetle alimlerin görmesinden bahsettimYani bitkiyi yiyoruz, hop keramet geliyor. Sevdim bu işi
Kardeşim senin gibi korkaklar ve bilgisizler yüzünden İslamiyet gelişemiyor zaten.Şu söylediklerin nedir Allah aşkına !?
E biz ne b.k yeriz kardeşim.Söylesene bana.Biz insanlar neyden anlarız peki, neyi biliriz, neyi konuşuruz ?
Herşeyi Allah bilir diye bu aklı kullanmıcaksak peki neden Allah bize bu aklı verdi !? Neden hayvanlar bizim gibi düşenemiyorda sadece biz insanoğlu bunları düşünebiliyoruz !? Bu aklı kullanmayıp düşünüp kafa yormucaksak, araştırmıcaksak, öğrenmiceksek insan olmanın ne anlamı kaldı !?
Artık şu duvarlarınızı yıkın.Sizin gibiler imanından ve Allah inancından emin olmayan kişilerdir.Bundan dolayıda en ufak şeyde imanlarına zarar gelmesinden korkarlar.Eğer kul imanından emin ise ne derse desin ne düşünürse düşünsün Allah içindekini bilir ve iman yolundan ayrılmaz.Tarihi korkaklar değil cesurlar yazmıştır ...
Sen ne saçmalıyorsun birader islamiyet gelişemiyor da ne demek. Gelişmeye ihtiyacı olan bir şey değildir islamiyet. Allah kelamıdır, resul sünnetidir. Bazı şeyler vardır insan zekasıyla anlaşılacak şeyler değildir. Bir karınca ne olursa olsun cep telefonunu düşünemez, öğrenemez fıtraten zekası yetmezse bu konuda böyledir.Kardeşim senin gibi korkaklar ve bilgisizler yüzünden İslamiyet gelişemiyor zaten.Şu söylediklerin nedir Allah aşkına !?
Onu biz bilemeyiz !
Oralara girme !
Buralara çıkma !
Biz nerden bilcez !
Orasını Allah bilir !
Ona dokunmayalım !
Onu anlayamayız !
E biz ne b.k yeriz kardeşim.Söylesene bana.Biz insanlar neyden anlarız peki, neyi biliriz, neyi konuşuruz ?
Herşeyi Allah bilir diye bu aklı kullanmıcaksak peki neden Allah bize bu aklı verdi !? Neden hayvanlar bizim gibi düşenemiyorda sadece biz insanoğlu bunları düşünebiliyoruz !? Bu aklı kullanmayıp düşünüp kafa yormucaksak, araştırmıcaksak, öğrenmiceksek insan olmanın ne anlamı kaldı !?
Artık şu duvarlarınızı yıkın.Sizin gibiler imanından ve Allah inancından emin olmayan kişilerdir.Bundan dolayıda en ufak şeyde imanlarına zarar gelmesinden korkarlar.Eğer kul imanından emin ise ne derse desin ne düşünürse düşünsün Allah içindekini bilir ve iman yolundan ayrılmaz.Tarihi korkaklar değil cesurlar yazmıştır ...
yok bitkiyi yediğimizde değil öyle saçma şey mi olur ? ben ibadetle alimlerin görmesinden bahsettim
- - - Mesaj Güncellendi - - -
@El Padrino yine saçmalamaya başladın arkadaşım tıpkı mason konusunda olduğu gibi başta düzeldin sanmıştım
yazdıklarını cevapla tuşuna basmadan önce bir oku tekrardan peygambere sara hastası bile dedin helal olsun ben yatıyorum beyler,DMT'yi afrikada aramana gerek yok iç bitane uyuşturucu aynı etkiyi yapar başka alemdeyim sanarsın,bu bizim bahsettiğimiz ise gönül gözünün açılması farklı şeyden bahsediyorsun sen
Açsan gel sana yemek veririm.Dediğin şeyi yemene gerek yok.
Siz insanlar ne anlarsınız,ne bilirsiniz,ne konuşursunuz onu bilmem,ama biz uzaylılar beynimizin yettiğini anlarız,anladığımızı biliriz,bildiğimizi konuşuruz,bilmediğimizi konuşmayız.
Herşeyi Allah bilir evet doğru,aklını kullanman tabii ki güzel.Zaten aklını kullanarak "Peygamberlerin iletişim kurmasını maddeyle alakası olabileceğini" düşünmenden belli : )
Bizim evde (uzaylılar sokakta yaşamıyor biliyor muydun ? ) duvarlar var ama yıkasım yok pek.
Bizim gibiler imanından inancından emin olmayan kişilermiş,ben bu sözünü affettim kardeşim,ama dikkat et de kul hakkına girme,orada benim affım geçmez sana din kardeşinin tavsiyesi.
En ufak şeyde imanıma zarar gelmesinden ödüm kopar,bu Müslümanlığın gereğidir kardeşim benim,araştırıcı bir kişiliğe sahipsin,bilirsin,Fatiha isimli bir sure var orada ayette diyor ki mealen "Allah'ım bizi doğru yola ilet,sapıtanların ve helak olanların yoluna değil".Hah tam bu sebepten imanıma zarar gelmesinden korkarım,ama senin yazdıkların gibi yok maddeyle iletişim kurmuş olabilir,yok alimler bu maddeden kullanmışmış safsatalarıyla değil.
Tarihi cesurlar yazmıştır kardeşim,sen cesursun ben korkak.Bunda sorun yok,ama sana bir öneri daha vereyim,tarih yazacağım diye tarih olma emi.
Haa bu arada,şu Mevlana-Şems-i Tebrizi uydurmalarından da bıktım.Kimse mesneviyi okumamış etmemiş,Şems-i Tebrizinin makalatının içini açıp bakmamış,yok Mevlana şunu içmiş olabilir,yok bunu yapmış olabilir.
Seni uyarmamın sebebi,seninle alay etmek de değil,seni küçük düşürmek de değil.Sadece herkesin alim olmasına kızıyorum.
Yahu bu kadar korkmayın kardeşim.Peygamberin sara hastası olup olmadığını konuşmaktan, lafını bile ağzınıza almaktan korkuyorsunuz.Sizi kim sindirdi böyle, kim ezdi düşüncülerinizi ? Peygamber efendimizin hastalığı varmı yokmu konusunda konuşmaktan bile bu denli korkmanın altındaki sebeb nedir ?
Bahsettiğin kişi Peygamber Efendimiz(s.a.v). Hakkında bu kadar rahat konuşmak sence doğru mu? Hem bunu söylerken kaynağın ne? Karşı olduğun, şiddetle karşı çıktığın hadisler mi?
Özellikle peygamber efendimize vahiy geldiği sırada yaşadıkları sara krizine benzer şeylermiş.Bunu sadece duyum olarak söylüyorum siz daha doğrusunu bilirsiniz.Peygamber efendimizin sara hastası olduğu hakkında bazı bilgiler var...
Vah yavrucuğum,sen şimdi Divan-ı Kebir'de geçen "şarap içtim sarhoşum,kapındayım gel al beni içeri"dizesini söyler ardından da şarabı bir araştır bakalım dersin.Sen önce Divan Edebiyatı'nı öğren,orada geçen şarap,aşk,sarhoş,sevgili sözlerinin anlamlarını öğren,ne anlamda kullanıldıklarını öğren,sonra de ki üzerlik tohumu ne : )Yahu bu kadar korkmayın kardeşim.Peygamberin sara hastası olup olmadığını konuşmaktan, lafını bile ağzınıza almaktan korkuyorsunuz.Sizi kim sindirdi böyle, kim ezdi düşüncülerinizi ? Peygamber efendimizin hastalığı varmı yokmu konusunda konuşmaktan bile bu denli korkmanın altındaki sebeb nedir ?
İyiki bir uyuşturucu dedik.Ama onuda açıklığa kavuşturayım.Amerikada DMT nin yasaklanmasının yalnıcaz 2 sebebi var;
"1- Madde, istismara açıktır.
2- Madde, ilaç değildir."
Yasaklanmasının amacıda "aman insanlar yanlışlıkla dener bu mereti, tüm Dünya'ya yayılır, bütün insanlık imana gelir mahvoluruz"
Gönül gözünü açta bir görelim.Nasıl açıyorsun bakalım !?
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Öncelikle okulda neden edebiyat ve dil anlatım derslerinden kaçtığını sorucam sana !?
Konumuza gelirsek.Böyle seviyesizce ergen kelime oyunlarına hiç gerek yok.Bide yanında arkadaşlarını getir arkadan "oo oo koydu koydu" diye tezahurat yapsınlar.
Mesneviyi madem okumuşsun ordan bir cümle paylaşayım, düşünebiliyorsan bir düşün bakalım "üzerlik tohumu karanlığı örttü ve gerçek göründü".Üzerklik tohumu nedir diye bi araştırıver sana zahmet.
Eğer bizim her söylediğimiz safsataysa konuşmanın tartışmanın hiçbir anlamı yok.Benim safsatalarıma karşı sen bir tane bile anti tez üretemiyorsun ve üretemezsin.Aynı sizin hadislerinizin gerçekliği gibi.
Beni uyarmak senin haddine değil.Haddini bil.Sen benimle ancak fikir tartışabilirsin.Fikirlerim doğrultusunda beni uyaramaz veya yargılayamazsın.Aynı benim size yaptığım gibi ...
Bazı şeyleri konuşalım eyvallah ama varsayımlara dayanarak doğruluğu kesinmiş gibi konuşmak bunu da Allahın bize verdiği aklı kullanmak güzel sıralanmış ama olmamış. Yani Dmt nin bunları sağladığı % 100 mü? Karanlıkta, açlıkta tavan yapmasıyla Hira yı bağdaştırmak. Pek tutarlı değil. Herşeyi akıl mantık ekseninde açıklamaya çalışmak bunun için zorlamak anlamsız. Efendimize sahabilerle konuşurken de vahiy gelmistir. Sonrasında Efendimizin sara hastası olduğunu söylemek bununla vahiy geliş halini ilişkilendirmek pek makul değil. Dini herşeyi aklınızla açıklayamazsınız. Buna ilminiz yetmez. Ve bu yapılanlarıda islamın gelişmesi gibi görmeyin. Kimseyi bunlara mahal vermiyor diye de düşüncelerinin islamın gelişmesine engel olduğunu söylemeyin. İslam'ın gelişmeye ihtiyacı yoktur. Dmt ye de.
Vah yavrucuğum,sen şimdi Divan-ı Kebir'de geçen "şarap içtim sarhoşum,kapındayım gel al beni içeri"dizesini söyler ardından da şarabı bir araştır bakalım dersin.Sen önce Divan Edebiyatı'nı öğren,orada geçen şarap,aşk,sarhoş,sevgili sözlerinin anlamlarını öğren,ne anlamda kullanıldıklarını öğren,sonra de ki üzerlik tohumu ne : )
Senin safsatalarına anti tez üretemiyorum,zira anti tez senin de söylediğin gibi "tez" niteliği taşıyan şeylere üretilir,safsatalara değil : ))
Seviyem düşük,ergen oyunları da yaparım arada.Team Viewer açmıştım oradan arkadaşlarım yazarken gördüler,alkışladılar beni ,oo falan da dediler onu dert etme sen.
Aklıma ne geldi bu arada,Mesnevi'nin başlarında Mevlana ne diyor biliyor musun ? Bu Mesnevi özdür,sen kabuğuna bakarsan yolu şaşırırsın.Burada ne demek istiyor onu da anlatayım,anlamazsın sen,uzaylıların işi anlamak.Diyor ki "Bu Mesnevide ben tek birşeyi anlatmak istedim,o özdür,ama anlatırken acayip şeyler de söylerim,başkalarının beni kafir diye damgalayacağı şeyler de söylerim,eşek hikayesi (googleda aratabilirsin) gibi bir hikaye söylerim,o hikayeden sen beni sapık zannedersin,sen bu kitabı okuyacak seviyede değilsen boşuna eline alma ki sapıtmayasın".
Seni uyarmak ne yazıkki benim haddim : ) Zira müminler diğer insanları uyarmakla görevlidir,Hadislere yalan dedik onu anladım da,Kur'an'ı Kerim'de de diyor diğer insanları uyarın diye.Buna ne kılıf uyduracaksın onu merak ettim.
Senin her söylediğin safsata değil yaa,onu öyle anlamana üzüldüm.Arada bir doğru şeyler de söylüyorsundur,henüz göremedim gerçi,sanki ortalığı karıştırmak,daha kendinin bile emin olmadığın,internette her gördüğü şeyi doğru sanan bir kişilik sezdim sende.
BU ARADA(büyük yazdım ki bunu iyi oku : )Farkettin mi bilmiyorum,bana karşı dediklerine hiç karşı çıkmam,hep kabul ederim.Ama dinimi bozmaya çalışan birisi(bu kişi sen oluyorsun) benim uyarmam gereken birisidir.Sen önce egonu yen,sonra din konularını tartış.Haa bu arada,haddimi bilemedim.Noooolursun bildir bana haddimi : )
"Bu Mesnevi özdür, sen kabuğuna bakarsan yolu şaşırırsın.Burada ne demek istiyor onu da anlatayım,anlamazsın sen,uzaylıların işi anlamak.Diyor ki "Bu Mesnevide ben tek birşeyi anlatmak istedim,o özdür,ama anlatırken acayip şeyler de söylerim,başkalarının beni kafir diye damgalayacağı şeyler de söylerim,eşek hikayesi gibi bir hikaye söylerim,o hikayeden sen beni sapık zannedersin,sen bu kitabı okuyacak seviyede değilsen boşuna eline alma ki sapıtmayasın".
Herşey bir düzen ve sistem dahilindedir muhakkak çok haklısınız. Dünyevi meseleleri elbette gerekli ilimle yani bu ilim elde edilirse açıklayabiliriz. Fakat uhrevi meseleleri olayları mevcut bilgimizle de ileride edineceğimiz bilgilerlede açıklamamız bence mümkün değil. İlmi taassup olmadıkça da araştırmakta bir abes görülmez belki.
Birde yanlış anlamayın ama sunumunuz insanlarda veya en azından bende bu kesinlikle böyledir veya bunun açıklaması budur başkacada olmaz gibi belki itirazlarıda bu sebeple yoğunlukla almanız bundan kaynaklanıyor olabilir.
Okuma, düşünme, tefekkür ve en önemlisi ameli noktada eksiklerimiz çokça maalesef. Bazı meselelerde siteminizi kendi adıma anlıyorum. Kaba tabirle elin gavuru müslüman olunca arapçasına kadar bile öğreniyor. Ama gel gör ki bir ilmihal okumakta bile gevşeklik yapıyorum.
Size rahatsızlık verdi isem özür dilerim sayın El Padrino.
Bak sakince gidecektim,gene çıldırttın beni.Şu söylediğin cümle Kur'an'da mı yazıyor ? Ben göremedim.Yazıyorsa söyle de öğrenmiş olayım.Hadis-i Şerif'lerde bu dediğin cümle var,Hadisler yalandı değil mi ?Öyleyse bu söylediğinde yalan.Neden yalan söylüyorsun !!!Peygamber efendimiz hoşuna gitmeyen birşey oldu mu susarmış.O zaman etrafındakiler peygamberimizin hoşuna gitmediğini anlarmış.
@El Padrino , ben basit ve seviyesizim.Bunu önceki mesajımda belirttim,ısrarla söylemenin nedeni nedir ?
Edebiyat dersinden kaçtım tabii ya kaçmaz olur muyum,kaçmadığımı kanıtlamaya çalışmıyorum ki,benim edebiyatım iyi değildir.
Komik bir insanımdır.Bak bak gül derler ya öyle.Güzel tespit.
Çok yazıyorum ve boş yazıyorum,buna katılmıyorum.Şöyle diyeyim,görmeyen göze rengi anlatamazsın,duymayan sesi bilmez.
Yazdıklarımda cevap verecek bir şey bulamaman normal,önceki mesajlarında gördüm de tek amacın ortalığı velveleye vermek,kendini kanıtlamak,benim yazdıklarım üzerinden felsefe yapamazsın,sana o imkanı vermem.
Sen benim yazdıklarıma sadece ne yapabilirsin biliyor musun ?Hakaret edebilirsin.
Dediklerime cevap verecek yerde,"boş konuşuyorsun dersin,komiksin dersin,yaptığın ayıp dersin,bana kafir diyorsun dersin,sen ergensin dersin"sen hep bunları dersin.
Sen benim dinimi bozmaya çalışıyorsun,bu kafir olmanı gerektirmez.Şimdi senin dediğin ne biliyor musun ?Aynen şu:
"Hepiniz salaksınız,hadis diye sizi uyuttular hadis diye bir şey yok ,siz ödleksiniz,cesur olun şu uyuşturucu denen maddeyi tadın,sonra mümin olursunuz,başka bir aleme geçersiniz."Onu tadan başka bir aleme geçer tabii,pislik dolu ne yaptığını bilmeyen bir aleme geçer.Benim yazdıklarımı okurken,"Dur bu adama ne yazsam ki bana cevap veremesin,şuna nasıl bir laf soksam ki benim haklı olduğumu anlasın."diye düşünme,benim ne demek istediğimi anlamaya çalış.
Herkes yanılıyor,ben doğruyum havasından vazgeçmeni öneririm sana.Yok neymiş efendim dine inanan insanlar ilerleyecekmiş.Sana son bir öneri,lütfen yazdıklarıma cevap verip kendini rezil etme,arkadaş kaybedersin.
Bak sakince gidecektim,gene çıldırttın beni.Şu söylediğin cümle Kur'an'da mı yazıyor ? Ben göremedim.Yazıyorsa söyle de öğrenmiş olayım.Hadis-i Şerif'lerde bu dediğin cümle var,Hadisler yalandı değil mi ?Öyleyse bu söylediğinde yalan.Neden yalan söylüyorsun !!!
ilginç acaba ölüm sırasında bu aktiviteleri düşürüp ölmeyi geciktirebilinir mi