Ölüm anında neler oluyor!

Reaksiyon puanı
10,327
[h=1]Ölüm anında neler oluyor![/h]
130820131428535193101.jpg

Bilim adamlarının yaptığı çalışmalar sonucu beynin, ölüm anında aşırı derecede uyarıldığı belirlendi. Araştırmalara göre sanılanın aksine beyin aktiviteleri, klinik ölümden sonra önemli oranda artıyor.

"Proceedings of the National Academy of Sciences"
dergisinde yayımlanan araştırmada, Michigan Üniversitesi araştırmacıları, laboratuvar ortamında fareler üzerinde yaptıkları deneylerde beyin dalgalarında ölüm anında önemli oranda artış olduğunu belirledi. Araştırmayı yöneten Jimo Borjigin, beyin dalgalarındaki artışın insanlarda bilinç düzeyinin de artmasına yol açacağına işaret etti.

BEYİN ÖLÜM SIRASINDA ÇOK DAHA AKTİF

Borjigin, sözlerine şöyle devam etti:

"Birçok insan, kalbin durması ve beyne kan akışının sona ermesi olarak tanımlanan klinik ölümde beynin ya çok az çalıştığını ya da hiç çalışmadığını düşünür. Oysa yaptığımız araştırma, bize durumun hiç de böyle olmadığını gösterdi. Fareler üzerinde yaptığımız deneyler, ölüm sırasında beynin son derece aktif olduğunu ispatladı. Beyin, ölüm gibi bilinmeyen bir durumda aşırı derecede uyarılıyor."

Deney sırasında laboratuvar ortamında kalp krizi geçirmesi sağlanan farelerin beyin aktiviteleri elektroensefalogram (EEG) ile gözlemlendi.

FİLM ŞERİDİ GİBİ GEÇTİ

Farelerin oksijensizlik nedeniyle ölen beyinlerinde neredeyse tamamen aynı özelliklere rastladıklarını belirten Borjigin, beyindeki aktivitenin ve biliç düzeyinin önemli oranda artmasının ölümden dönen insanlar tarafından betimlenen parlak beyaz ışıklar, tüm yaşamlarının film şeridi gibi gözlerinin önünden akması, kendilerini bedenlerinin dışında hissetmeleri gibi deneyimlere neden olabileceğini söyledi.

ÖLÜMDEN DÖNEN İNSANLAR

Beyindeki nöronların ölüm sırasında aşırı derecede hareketlilik kazandığına işaret eden Borjigin, "Bu araştırma, bize ölümden dönenlerin anlattığı deneyimleri açıklayabilmek için bir tür çerçeve sağlayacak. Ölümden dönen bazı insanlar, son derece parlak beyaz bir ışık gördüklerini ileri sürüyor. Bu kişilerin görsel korteksi, aşırı derece uyarılmış olabilir. Ölen farelerin görsel korteksinin hemen üzerindeki beyin bölgelerinde gama dalgalarında büyük bir artış gördük. Düşük frekanslı dalgalar ile gama dalgaları arasında gözlemlediğimiz eşleşmelerin, görsel farkındalığın ve duyarlılığın artmasına neden olduğunu sanıyoruz" dedi.

KaYnaK

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Ben de ölümden döndüm ama hiç beyaz bir ışık gördüğümü hatırlamıyorum.

Beyin uyarılıyor diyorlarda , kim hangi uzuv tarafından nasıl uyarılıyor hiç detay vermemiş bunlar.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Abi Konu dışına neden açtınız bunu.
Daha çok kişiye ulaşması adına Gündem bölümünde güzel olurdu bu konu. :)

Reaksiyon puanı
10,327

Beyin uyarılıyor diyorlarda , kim hangi uzuv tarafından nasıl uyarılıyor hiç detay vermemiş bunlar.
[MENTION=356305]FullScreen[/MENTION], demek ki kıyısına tam varmamışsın sen, biraz uzaktan döndüğün anlaşılıyor. :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Abi Konu dışına neden açtınız bunu.
Daha çok kişiye ulaşması adına Gündem bölümünde güzel olurdu bu konu. :)

haklısın sevgili fatih, aslında gündem bölümüne de uyardı ya, o an için bölüm olarak buraya daha uygun olduğunu düşündüm.
bu konuda "yanlış kategoriye konu açmak" suçundan bi kaç kez ceza aldık ya, yoğurdu üfleyerek yiyoruz anlayacağın. :)

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
haklısın sevgili fatih, aslında gündem bölümüne de uyardı ya, o an için bölüm olarak buraya daha uygun olduğunu düşündüm.
bu konuda "yanlış kategoriye konu açmak" suçundan bi kaç kez ceza aldık ya, yoğurdu üfleyerek yiyoruz anlayacağın. :)

Konu Dışı bölümündeki konular Sdn Ana sayfada yayımlanmadığı için gözden kaçıyor ve pek ilgi görmüyor,
Ondan dediydim abim, sağlık olsun. :)

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
tamam mıdır abiler :)

aklıma 21 gram meselesi de geldi :)

insanın herşeye açık olduğu an diye bilirim. meleklerin görüldüğü tek an. daha doğrusu tek meleğin :)

bazen insanın o film şeridi kadar da zamanı olmuyor. belli mi olur yatakta gideceğimiz ki vakit olsun?

neyse, efkarlıyım, konu ağır :)

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
Bizim bi ablamız vardı..
Daha doğrusu Babamın halasının kızı.
Akıl sağlığı yerinde değildi..
Ölüm esnasına denk gelmiştim hasta yatağında..

Hakkın rahmetine kavuşmadan 3-5 dk önce demiştiki ;
"Gözlerime perde indi sizleri göremiyorum, ama çok farklı şeyler görüyorum ya Allahım sen çok büyüksün" gibi bir ifade kullanmıştı..
Ondan sonrada sesi kesilip ruhunu teslim etmişti..

O zamanlar yaşım 20 lerdeydi çok etkilenmiştim..
Bakalım biz son nefeste neler göreceğiz..

benergews

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bizim bi ablamız vardı..

"Gözlerime perde indi sizleri göremiyorum, ama çok farklı şeyler görüyorum ya Allahım sen çok büyüksün" gibi bir ifade kullanmıştı..

Allah rahmet eylesin.

Reaksiyon puanı
10,327
mevlam rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşaallah.

bu arada bu konuya islami açıdan ölüm anını, kabir hallerini falan ilave etsek fena olmaz hani.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Ölmeden, ölünce ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız DMT alın.

DMT insan vücudunda doğal olarak bulunan ve sentezlenen bir molekül.Ama insan ömründe sadece 2 veya 3 kez sentezleniyor.

1-Doğarken (Ruh bedene girerken)

2-Ölürken (Ruh bedenden ayrılırken)

3-Anne doğum yaparken (İçinden çıkan bir bedenin ruha teslim olduğu an)

Bir diğer adıda Spirit Molecule yani Ruh Molekülüdür.Bu 3 durum haricinde DMT molekülü vücutta her zaman pasif durumdadır.Ancak dışarıdan alındığı zaman ne ölmeye, ne doğurmaya, nede yeniden doğmaya gerek kalıyor.Ayrı bir boyuta geçiş yapıyorsunuz.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Ölmeden, ölünce ne olduğunu öğrenmek istiyorsanız DMT alın.

DMT insan vücudunda doğal olarak bulunan ve sentezlenen bir molekül.Ama insan ömründe sadece 2 veya 3 kez sentezleniyor.

1-Doğarken (Ruh bedene girerken)

2-Ölürken (Ruh bedenden ayrılırken)

3-Anne doğum yaparken (İçinden çıkan bir bedenin ruha teslim olduğu an)

Bir diğer adıda Spirit Molecule yani Ruh Molekülüdür.Bu 3 durum haricinde DMT molekülü vücutta her zaman pasif durumdadır.Ancak dışarıdan alındığı zaman ne ölmeye, ne doğurmaya, nede yeniden doğmaya gerek kalıyor.Ayrı bir boyuta geçiş yapıyorsunuz.

Küçük bir araştırma yaptım da ilginç bir bilgiye rastladım. Mevlana da vücut da dmt üretimini uyaran bir bitki tohumu kullanıyormuş.
DMT dediniz şimdi ben sabaha kadar bununla uğraşacağım bunun için de sağolun :D

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Küçük bir araştırma yaptım da ilginç bir bilgiye rastladım. Mevlana da vücut da dmt üretimini uyaran bir bitki tohumu kullanıyormuş.
DMT dediniz şimdi ben sabaha kadar bununla uğraşacağım bunun için de sağolun :D

Mevlanasından, padişahına, aliminden, hocasına ve belkide peygamberler bile bu maddeyi kullanıyordu.DMT molekülü bütün canlılarda bulunuyor ama hepsi az miktarda.Bazı bitkiler ise tamamen DMT den oluşuyor.Özellikle bitkiler arasında bir iletişim yolu olduğu bile söyleniyor DMT nin.

Ruhu ve bilinci bedenden ayırıp zamandan ve mekandan soyutlanıp ayrı bir boyuta geçiyorsunuz.Yoksa peşinden gittiğimiz, hayat felsefesi edindiğimiz o büyük islam ve ilim alimleri bunca şahaserleri yazabilirmiydi !?

73 dakikalık belgesel-filmide var.Yardımcı olur umarım.

[video=youtube;qc3HxGhIgSY]http://www.youtube.com/watch?v=qc3HxGhIgSY[/video]

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Mevlanasından, padişahına, aliminden, hocasına ve belkide peygamberler bile bu maddeyi kullanıyordu.DMT molekülü bütün canlılarda bulunuyor ama hepsi az miktarda.Bazı bitkiler ise tamamen DMT den oluşuyor.Özellikle bitkiler arasında bir iletişim yolu olduğu bile söyleniyor DMT nin.

Ruhu ve bilinci bedenden ayırıp zamandan ve mekandan soyutlanıp ayrı bir boyuta geçiyorsunuz.Yoksa peşinden gittiğimiz, hayat felsefesi edindiğimiz o büyük islam ve ilim alimleri bunca şahaserleri yazabilirmiydi !?

73 dakikalık belgesel-filmide var.Yardımcı olur umarım.

[video=youtube;qc3HxGhIgSY]http://www.youtube.com/watch?v=qc3HxGhIgSY[/video]

Evet araştırmam derinlere gittikçe sizin dediklerinize geliyor konu gerçekten. Şu an Güney Amerika'da bazı şamanist kabilelerde kullanılıyormuş dini ritüellerinde. Diğer bir kullanım alanı ise yine aynı kabilelerde insanlar psikolojik sorunlarını çözmek içinmiş. Şaman ve hasta aynı bitki karışımını içiyormuş, girdikleri diğer boyutta buluşuyorlarmış.Şaman burada hastanın sorunlarını çözünce bizim boyutumuzda da sorunlarını çözülüyormuş. Bunun gibi birçok ilginç örnek var. Gerçekten gece gece çok güzel araştırmalık konu buldum sayenizde teşekkür ederim. Tam da belgeselin varlığını keşfetmiştim nerden indirsem diyordum. Teşekkür ederim video için :)

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Evet araştırmam derinlere gittikçe sizin dediklerinize geliyor konu gerçekten. Şu an Güney Amerika'da bazı şamanist kabilelerde kullanılıyormuş dini ritüellerinde. Diğer bir kullanım alanı ise yine aynı kabilelerde insanlar psikolojik sorunlarını çözmek içinmiş. Şaman ve hasta aynı bitki karışımını içiyormuş, girdikleri diğer boyutta buluşuyorlarmış.Şaman burada hastanın sorunlarını çözünce bizim boyutumuzda da sorunlarını çözülüyormuş. Bunun gibi birçok ilginç örnek var. Gerçekten gece gece çok güzel araştırmalık konu buldum sayenizde teşekkür ederim. Tam da belgeselin varlığını keşfetmiştim nerden indirsem diyordum. Teşekkür ederim video için :)

Rica ederim.Ben aylarca araştırdım.Geriye bir tek uygulaması kaldı.Ama Türkiye'de imkansız.

Deneyimleyebilmek için Güney Amerikanın amazon ormanlarında yaşayan ve DMT yi ilk bulan Ayahuasca kabilesini ziyaret etmek gerekiyor.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Rica ederim.Ben aylarca araştırdım.Geriye bir tek uygulaması kaldı.Ama Türkiye'de imkansız.

Deneyimleyebilmek için Güney Amerikanın amazon ormanlarında yaşayan ve DMT yi ilk bulan Ayahuasca kabilesini ziyaret etmek gerekiyor.

Aynı şekilde ben de o kabileyi gidilecekler listeme ekledim. Bir gün imkanım olursa denemek isterim ben de.

ahmtyks

Asistan
Reaksiyon puanı
2

hocam süper birşeymiş geçenki masonluk konusunda sana çok kızdım halada savunurum o koyunu ama burada teşekkür edicem :D ölüm anında neler olduğunu biliyoruz zaten bu daha şaşırtıcıymış ancak ibadetle büyük alimlerin peygamberimizle vs görüştüğünü biliyorum.Ancak bunların nasıl olabileceğini kimse anlatmıyor DMT biraz işe yarar gibi

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Bizim bi ablamız vardı..

Allah rahmet eylesin bizim binada akli dengesi yerinde olmayan bir bayan babaannesi ölürken yanındaymış babasına sonradan çok güzel şeyler gördüğünü söylemiş Allah var o da iyi kadındı hani mekanı cennet olsun

Reaksiyon puanı
10,327
Mevlana da vücut da dmt üretimini uyaran bir bitki tohumu kullanıyormuş.
[MENTION=20926]checkirge[/MENTION], bu bilginin kaynağını verebilir misin bana abim. buraya link olarak koyabilirsin bi zahmet.

bana çok tuhaf geldi, pek inanasım gelmedi yani.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
[MENTION=15367]El Padrino[/MENTION], Yani içip mi yazıyorlardı? :) Allah onlara bitkiler yedikleri ve içtikleri için değil, takvalarından ötürü bu ilimleri vermiştir.

Reaksiyon puanı
10,327
Yani içip mi yazıyorlardı? :) Allah onlara bitkiler yedikleri ve içtikleri için değil, takvalarından ötürü bu ilimleri vermiştir.

Allah razı olsun abim, güzel dediniz.
bu konu çok farklı yerlere gitmeye başladı ya, Mevlam sonunu hayreyleye inşaallah.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
@checkirge, bu bilginin kaynağını verebilir misin bana abim. buraya link olarak koyabilirsin bi zahmet.

Belirli bir link olarak kaynağım yok. Birkaç farklı sitede farklı yazılar okudum. Olayı şöyle özet geçeyim size;
DMT(dimetiltriptamin) doğada bulunan en güçlü psikedelik madde.Biz insanlar dahil birçok organizmada bulunuyor. En çok bitkilerde bulunuyor. Bu bitkilerden bir tanesi de "arundo donax", yani kargı kamışı. Bu bitki mesnevide geçen ney'in yapıldığı bitkidir. Mevlana'nın üzerlik tohumu da denen bu bitkiyi kullandığı söyleniyor.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
@checkirge, bu bilginin kaynağını verebilir misin bana abim. buraya link olarak koyabilirsin bi zahmet.

Kıymetli abim.Bu kötü birşey değil.Aksine olması gerekende bu zaten.Allah'ın yarattığı yaşadığımız bu evrende herşey sebeb-sonuç ilişkisine dayanır.Sebebsiz hiçbirşey olmaz, sonucu olan hiçbirşey sebebsiz olmaz.

Allah bu DMT molekülünü insan vücudunda yaratmış ve yalnızca ömründe 2 defa sentezlenicek şekilde ayarlamış.Doğumda ve ölümde.Bu iki anda ruhun boyun değiştirdiği an.Ve yüce rabbimiz bu DMT'yi pasif kılmış ancak tabiatta birçok bitkiye bunu yerleştirmiş.İnsanoğlu keşfetsin, denesin, deneyimlesin ve ne olduğunu anlasın diye.Çoğu ülkede uyuşturucu sınıfında yer alıyor bu madde ancak çok değerli bir madde.Belgeselde ve izlediğim videolarda dinsiz ve inançsız insanlar bu maddeyi kullandıktan sonra ölümden sonra başka bir hayatın olduğuna emin olduklarını ve artık inançlı insanlar olduklarını ifade ediyorlar.

Mevlana gibi bin yılda bir gelicek alimlerin elbet bir sırrı vardır.Neden başka mevlana çıkmadı.Neden bizde onun gibi şahaserler yazamıyoruz, düşünemiyoruz, söyleyemiyoruz.Mevlana zaten Allah aşkıyla yanıp tutuşan bir mümindi.Mevlana aslında Tebrizli Şems ile tanıştıktan sonra bizim bildiğimiz mevlana oldu.Tebrizli Şems sırlarla dolu bir gezgin ve alimdi.Mevlanadan daha çok ve daha farklı bilgilere sahipti ve büyük ihtimal DMT maddesinide Tebrizli Şems getirdi mevlanaya.Bundan sonrada zaten ikisi arasında ki müthiş uyum ve müthiş dostluğu biliyorsunuz.Anlatılanlara göre Tebrizli Şems ve mevlana karşı karşıya oturur saatlerce birbirlerinin gözlerine bakıp konuşmadan dururlarmış.Sonrasında ne yaptıklarını soranlara ise konuştuklarını söylermiş.Bunu normal bir insan yapamaz ancak DMT ile bu mümkün.Peygamberlerimizde bu madde olmasa bile başka bir madde vasıtasıyla Allah ve melekleri ile iletişim kurmuş olabilir.Özellikle peygamber efendimize vahiy geldiği sırada yaşadıkları sara krizine benzer şeylermiş.Bunu sadece duyum olarak söylüyorum siz daha doğrusunu bilirsiniz.Peygamber efendimizin sara hastası olduğu hakkında bazı bilgiler var...

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Birşey daha ekleyeyim; yine farklı kaynaklarda belirtildiğine göre vücutta DMT'nin girmesi sadece çeşitli bitkilerden yapılan karışımlar ile olmuyor. Dini olarak bizden farklı olarak kendini aşmış insanların bu duruma gelme sebeplerinin de DMT olduğu düşünülüyor. Ama önceki mesajlarda dediğim gibi bunun bitki karışımlarının sonucu değil, vücudun kendi kendine DMT üretmesi sonucu oluştuğu söyleniyor. Birnevi aşırı transa girip dua etmek vs. durumlarda vücudun DMT ürettiği düşünülüyor.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493

şakası olmaz da
cem yılmaz diyor ya , pamuğu tıkıyorlar flash patlıyo o misal o hikaye. :D

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
Birşey daha ekleyeyim; yine farklı kaynaklarda belirtildiğine göre vücutta DMT'nin girmesi sadece çeşitli bitkilerden yapılan karışımlar ile olmuyor. Dini olarak bizden farklı olarak kendini aşmış insanların bu duruma gelme sebeplerinin de DMT olduğu düşünülüyor. Ama önceki mesajlarda dediğim gibi bunun bitki karışımlarının sonucu değil, vücudun kendi kendine DMT üretmesi sonucu oluştuğu söyleniyor. Birnevi aşırı transa girip dua etmek vs. durumlarda vücudun DMT ürettiği düşünülüyor.

Aynen öyle.Mesela vücudun kendi kendine DMT salgılayabilmesi için uzun süre uykusuz kalması ve çok karanlık, yalnız, ışıksız ve sessiz bir ortamda bulunması gerekiyormuş.Şimdi neden peygamber efendimize ilk vahiyin HİRA MAĞARASINDA geldiğini anladınız mı !?