Bu konuyu okuyanlar

konusanadam

Öğrenci
Katılım
5 Kasım 2020
Mesajlar
6
Reaksiyon puanı
8
Puanları
3
Yaş
38

OKUMADAN SU ARITMA CİHAZI ALMAYIN​

Su Arıtma Sektöründe Bir çok marka Model Bulunmakta, Doğal Olarak Bu ürünlerden birine sahip olmak isteyen kişilerde bu durum oldukça kafa karıştırıcı bir hal alıyor. Hangi markayı Almalıyım? Hangi Su Arıtma Cihazı En iyisi? Gibi Soruların içerisinde kaybolup gidiyor insanlar. Bu Yazımızda Sizlere, bu Firmalar içersinde Kaybolmadan, ihtiyacınıza uygun ve Satış sonrasında Hizmet Yaşamayacağınız firmalar ve, Ürünler Hakkında Detaylı bilgi Vericem.

Hangi Markaya Güvenmeliyim?​

Bu Konuda Sizlere Bir Marka İsmi Vermeyeceğimi Öncelikle Belirtmek isterim. Ama Güvenilir Markalara Nasıl ulaşacağınızı Anlatıcam. Bu Yazımızı Okuduktan Sonra. Hangi Firmadan Hangi ürünü Almalıyım sorusuna br iki araştırma sonucunda kolaylıkla Yanıt Bulacaksınız. Burada Ürün Çok Önemli Bir kriter olmasına rağmen, Ortalama Türkiye şartlarında üretilen ürünlere bakıldığı zaman, Aralarında bulunan farklar, ve Firmaların Verdiği Hizmeti Kıyaslamak gerekiyor. Peki bu kıyaslamaları ürünlerin ya da firmaların hangi özelliklerine göre yapacaksınız.

1- Üretilen Ürün İçeriği​

Ürün içeriği Dendiği Zaman Bir çok kritere tek tek bakmak yerine, Ana Kategoride şu özelliklere bakmanız yeterli olacaktır.

  • Kullanılan Filtrelerin Melşei (Ülkesi)​

Ülkemizde Kendi Arıtma Cihazını komple kendi Üreten bir kaç firma var, bunlardan bir tanesi Türk Firması Diğerleri Yurtdışından gelen ürünler. Türkiye'de komple kendi ürününü Üreten Firma Bu Sektöre de Ülkemizde uzun Yıllar boyunca Öncülük eden İhlas Firması. Fakat Ürettiği Filtrelerin Kalitesi ya da Su Verme Kapasitesi Hakkında Herhangi bir ekstra bilgi bulunmamakta. Bu Sebepten Dolayı Bu Firmanın Filtreleri hakkında ekstra bilgi veremiyorum.

Bu Sebepten Dolayı Ülkemizde Kendi Filtresini Üretmeyen Firmaların, Ürettiği Ürünler Kullandığı Filtrelerin Kalitesine Göre Kendi Filtresini Üreten Filtrelerine Nazaran, Daha kaliteli, Ürünler toplayabilmekte, Toplayabilmekte diyorum çünkü, Ürünün İçeriği komple Genellkle Çin, U.S.A , Japonya gibi Ülkelerden Geliyor. Bu yurtdışından gelen filtrelerin Kalitesini de NSF onayı ve Ürettiği Suyun Kalitesi Belirlemektedir.

  • NSF Onayı Nedir? Önemi Nedir?​

NSF Belgesi Dünya Sağlık Örgütü tarafıondan insan sağlığına bir'e bir etki eden ürünlerin incelenmesi sonucunda, verilen bir belgedir. Dünya Sağlık Örgütü Ürettiğiniz ve insan sağlığına bir'e bir etki eden, bir ürünü bulunduğu sektörü göz önünde bulundurarak oratalama 50 ila 100 arası analiz ve incelemeden geçirdikten sonra bu belgeyi vermektedir.

Doğal Olarak bu Belgeyi Alan Bir Ürün, İnsan sağlığına bir zararı olmadığını kanıtlamış olkmakla bebaber müşteri güvenini de kazanmış olur. Bu Kıstas su arıtma sektöründe çok önemlidir. Filtrelerinin tamamını NSF Onaylı Kullanan Firmaların Sattıkları ürünler, Hizmet kalitesi de yüksekse eğer 1500 ₺ nin üzerindedir.

DİKKAT!!! İnternet Sitesinde NSF Onaylıdır Yazan İnternet Sitelerinin %99 unun Markası Üzerinde NSF Onayı Yoktur. İnlceleğiniz Markanın NSF Markasını Bu Linkten Sorgulayabilirsiniz. Her Yazılana İnanmayın.

Certified Products and Systems

O Görmüş Olduğunuz NSF Logosunu İnternetten bularak Sitesine Yapıstıran Firmalar maalesef bu yolla rant sağlamak peşindiler. Fakat, Ürettiği Ürünün İçersisindeki Tüm Materyalleri Filtreler Dahil NSF'li Kullanan Firmaları bu söylediğimin içerisine dahil etmiyorum. Onlar En iyisini Sunmaya Çalışıyorlkar çünkü:

Şimdi NSF Belgesinin, Ürünler üzerindeki önemini tam olarak kavrağınızı varsayarak, Bu Konuyu Geçiyorum.

  • Hizmet Yeterlilik Belgesi ve Şikayet Var Kaydı​

Bu İki konuyu Bir Başlık Altında Toplamamın Sebebi, Sadece Su Arıtma Sektöründe Değil, Hizmet Sektöründe faaileyet gösteren diğer sektörlere de, geniş Bir Yelpazede değerlendirmek istemem, Çünkü, Firmaların vermiş oldukları herhangi bir hizmetten,i Ya da Vermedikleri Herhangi bir hizmetten dolayı, Mağdur olan insanların, Tüketici mahkmeleriyle uğraşmak yerine kısa yoldan sesini duyurması firmanın yetkilililerine İnternet üzerinden direk ulaşmasını sağlayan bir mecra olan şikayetvar.com gibi platformları ciddiye alarak, orada kendisine ulaşan müşterilerin mağduriyetini çözen ya da çözmeye çalışan firmalar, Zaten Müşteri Memnuniyetine önem veriyordur.

Yani Araştmamız gereken diğer alan müşteri memnuniyeti, Müşteri Memnuniyetini SadeceŞikayet Var Sitelerinden ölçerseniz ya da değerlendirirseniz yanılırsınız. Firmanın vermiş olduğu hizmeti değerlendirmeniz gereken bir başka alan. E- Ticaret Platformları.

  • E- Ticaret ve Ürün Analizi​

Bu Şekidle Toplum tarafından pek fazla bilinmeyen ürünün standartları belli olmayan ürünler için, Kullanıcıların yorumları çok önemlidir. Firma Şikayetvar.com'da tüm şikayetlerini çözmüş olabilir. Fakat Bazı Problemleri, Şikayet sitelerine yazmayan satın aldığı ürünün altına yorum yapan müşteriler de mevcut olduğu için, Ürün Yorumları, Şikayet yorumları kadar önemlidir. Ürün Yorumları, Şiklayet yorumları kadar önemldir. Yanlız Burada Dikkat etmeniz gereken bir konu daha var, Ürünün Altındaki Her yoruma Güvenmemek, ÜRÜNÜ SATIN ALDI yazan Yorumları dikkate almalısınız.

KISACASI Su Arıtma Cihazı Alırken,

  • Kullandığı Tüm Parçaların NSF Filtreli Olmasına,
  • Tankının Çelik ve NSF Onaylı Olmasına
  • Bulunduğunuz Bölgede Servis Hizmetinin Olup Olmadığına,
  • Müşteri Yorumlarına,
  • Firmanın Kurumsal Bir Firma Olmasına,
  • Sitelerinde Su Analiz Raporlarının olup olmadığına,
  • 7/24 Destek verip vermediklerine,
  • Aldığınız Ürünün Atık Su Miktarına, ( bir'e bir ya da bir'e iki olmalıdır )
  • Filtre Değişim Sürelerine, ( Kaliteli Filtreler yılda bir defa değişir. ( 6 Ayda Bir değil )
  • Filtre Değişim Ücretlerine
Dikkat ederseniz Satın aldığınız ürünü uzun yıllar boyunca kullanabilrisiniz. Umarım Bu Makale Size Su arıtma cihazı almadan önce yardımcı olmuştur.

Değerli Yorumlarınıza Esirgemeyin Arkadaşlar.
 
Üst