oturmus duzeni bir anda degistirmek degil bu. ben ankarada bir lise ogrencisiyim ve zaten cogu okul bu salak sacma kiyafetlerden (gomlek ceket kravat...) kurtulmus ve sweatshirt olayina gecmisti yani zaten ogrenciler buna hazir. ve bu zamanin ogrencileri ile 10 sene oncesinin ogrencileri arasinda cok fark var. artik kusak farki denen sey 50 yilda bir donmuyor. 10 sene once lise okuyan birisi ile simdi lise okuyan birisi arasinda tonlarca fark var. zaman artik cok hizli.Oturmuş bir düzeni bir anda değiştirmeye çalışmak öyle hadi kaldırdık serbest kıyafet herkez demekle olmuyor. Eğitim öğretim faaliyetlerinin T.C'ne tam anlamıyla başlanıldıgı tarıhten bu zamana kadar standartlaştırılmış bir olay haline gelen kıyafet işini serbest 'e çevirmenin doğuracakları da aynen böyle basit şeyler değildi işte. 5 parmağın 5'i bir değil lafı boşuna söylenmemiş... Liseye giden erkek talebelerde şöyle bir mental oluştu '' Abi bizim kızlar mutasyona uğradı galiba. Okulda meğer podyum varmışta haberimiz yokmuş ''
ve hatirlarim. 1920-38 arasini.. ard arda gelen devrimlerde ne oldu? Osmanli gibi bir iktidar vardi ve kim dedi ki boyle birsey yapilamaz, halifelik kaldirilamaz, latin harfleri getirilemez.. ayni sene icinde belkide yuzlerce inkilap oldu. peki ne oldu? inkilaplari halk kabul etmeyip mevcut yonetimi devirip tekrar osmanliyi mi kurdu? tabi ki hayir. halk ve millet zaten osmanlidaki vaziyetten bunalmisti ve boyle bir devrim bekliyordu ve oldu. ha simdi sizin ve sizin gibilerin serbest kiyafet gibi cumhuriyet devrimlerine kiyasen bir hic sayilabilecek yenilige karsi cikanlar o zamanda vardi. 1-2 taneydiler. muhalefet ettiler ve kaybettiler.
birseyleri zorlayip dikte etmeyin. degismeyen tek sey degisimdir. yenilige acik olun.