Soru Okul değiştirmek mantıklı mı?

¹ ChamPoinT ¹

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
595
Merhabalar arkadaşlar, 11.sınıfım ulaştırma bölümü okuyorum okul aşırı boş hergün nerdeyse boşa okula gidiyorum insan en azından 1 veya 2 saat ders işler ama hiç yok birde pazartesi, salı, çarşamba 9 saat diğer günler 8 saat oluyor. Okul aşırı boş, öğrenci vs olarak şimdi sizce anadolu lisesine nakil versem kalma ihtimalim varmıdır? Birde nakil vermem mantıklı mı?

paroxismus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
81
Okul çoğu zaman boştur. Önemli olan sen ne kadar dolusun. Lisede de bunları duydum, arkadaşlarım ortam çok boş derdi. Üniversitede arkadaşlarım ortam çok boş derdi. şimdi asgari ücretle çalışıyorlar ve ortamlarının boş olduğundan şikayet ediyorlar. Hep duydum ama dikkatimi vermedim çalıştım, çabaladım. Şimdi hem ekonomik hem de duygusal anlamda mutlu bir hayatım var. Senin de böyle yapman gerek. Döneminin bitmesine birkaç ay kaldı. Seneye 12. sınıf olacaksın ve üniversite sınav hazırlığına odaklanman gerekiyor. Okuldaki arkadaşlarının dolu ya da boş olması seni ilgilendirmemeli. Gün sonunda verdiğin çaba önemli olacak.

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Sona gelmişsin, üniversite sınavına çalıştın çalıştın yoksa hayatının en önemli sınavından kötü sonuç alırsın. Boşver diğer şeyleri, onlar için yapılacak bi şey yok gibi...

¹ ChamPoinT ¹

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
595
Okul çoğu zaman boştur. Önemli olan sen ne kadar dolusun. Lisede de bunları duydum, arkadaşlarım ortam çok boş derdi. Üniversitede arkadaşlarım ortam çok boş derdi. şimdi asgari ücretle çalışıyorlar ve ortamlarının boş olduğundan şikayet ediyorlar. Hep duydum ama dikkatimi vermedim çalıştım, çabaladım. Şimdi hem ekonomik hem de duygusal anlamda mutlu bir hayatım var. Senin de böyle yapman gerek. Döneminin bitmesine birkaç ay kaldı. Seneye 12. sınıf olacaksın ve üniversite sınav hazırlığına odaklanman gerekiyor. Okuldaki arkadaşlarının dolu ya da boş olması seni ilgilendirmemeli. Gün sonunda verdiğin çaba önemli olacak.
Sona gelmişsin, üniversite sınavına çalıştın çalıştın yoksa hayatının en önemli sınavından kötü sonuç alırsın. Boşver diğer şeyleri, onlar için yapılacak bi şey yok gibi...
Çok haklısınız. Seneye açığa geçmek mantıklı mı?

furiii

Kowalski
Reaksiyon puanı
307
Çok haklısınız. Seneye açığa geçmek mantıklı mı?
Aslında okulun bir avantajı olmayabilir sana ama bölümün çok avantajı olabilir. Çünkü ulaştırma meslek yüksek okulları mezunları iyi derece mezunları önmüzdeki yıllarda boş kalmaz. Açık maçık boşver, kendini geliştir ve ulaştırma bölümünün sana üniversitede sağlayacağı kolaylıkları araştır. Rehber öğretmenlerine filan mutlaka sor.

bu da 4 yıllık bölümler: