Okul basan uzman çavuşun cezası bakın ne

PC MERAKLISI

Dekan
Katılım
1 Şubat 2008
Mesajlar
5,541
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Diyarbakır'da okul basarak oğlunu döven öğrenciyi sınıftan çıkararak tekme tokat döven uzman çavuşa bakın ne cezası verildi...

79323.jpg


DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak'ın soru önergesini yanıtlayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Seyrantepe 7. Kolordu Komutanlığı askeri lojmanlarının okulla bitişik olduğunu belirterek, kapıda nöbet tutan askerin jandarma uzman çavuşun oğlunun 5-6 kişilik öğrenci grubu tarafından darp edildiğini görerek, babasına haber verdiğini kaydetti.

Atalay, "Sözkonusu personel görevli olduğu lojman nizamiyesinden saat 12.25 sıralarında olay mahalline geldiğinde çocuğunu okul kıyafeti yırtık, darp edilmiş vaziyette beklediğini görmüştür. Bu durum üzerine, yanına çocuğunu ve görgü tanığı olarak kapıda görevli erbaşı alarak şikayette bulunmak maksadıyla okul idaresine gitmiştir. Daha sonra söz konusu personel, çocuğunu muayene ve tedavi için hastaneye götürmüş ve hastaneden 3 gün rapor verilmiştir. Müteakiben görev yerine dönerek konu hakkında amirlerini bilgilendirmiştir" dedi.

"YÜZÜNÜ DUVARA ÇARPTI"

Atalay, öğrenci döven jandarma uzman çavuşun ifadesine ilişkin ise "İfadesinde, okul müdürüne şikayete giderken oğlunun kendisini döven öğrencilerden birisini göstermesi üzerine yaşanan kargaşada, öğrencinin kaçarken yüzünü duvara çarpması sonucu burnunun kanadığını beyan etmiştir" ifadesini kullandı.

Sözkonusu olaya karışan uzman erbaş ve diğer erbaş hakkında idari soruşturma açıldığını belirten Atalay olaya karışan sözleşmeli uzman erbaş ve diğer erbaş hakkında disiplin cezası verildiğini söyledi.

 

NikeSteeL

Dekan
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
243
En Fazla Disiplin cezası Alır Zaten ne Cezası Alacakki ?

Siciline işler O Sicilde yapışıp kalır , Askeriyede Sicil bozmadan daha ağır bir Ceza yoktur herhalde . Ordudan atmadan önce
 

LaWa

Profesör
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
228
Bari yaptığının arkasında dursaydın ne demek yüzünü duvara çarpmış.Ortada hoş olmayan birşey olsa bile kabadayı ayaklarıyla okula basman ne olduğunu gösteriyor.
 

Ugur.pc

Profesör
Katılım
10 Mayıs 2009
Mesajlar
1,142
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Askerlerin çarşı izni cüzdanının arkasında halbuki centilmen ol insanlara saygı göster.
Yazar ama bu olay tam tersi hayret.
 

yusufsan21

Dekan
Katılım
27 Eylül 2008
Mesajlar
6,978
Reaksiyon puanı
35
Puanları
228
Bu yalana eşşek bile inanmaz, yok efendim kaçarken duvara çarpmış.

Bir de bakan olacak.
 

mustafa sahın

Asistan
Katılım
31 Mayıs 2008
Mesajlar
103
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
ben olsam o okulu müdürün başına geçirirdim, az bile yapmış.
oğlumu döven çocuğa karışmazdım.
Sorumlu müdürdür.
 

twilight_flame

Doçent
Katılım
14 Mayıs 2008
Mesajlar
618
Reaksiyon puanı
20
Puanları
18
kahraman türk askeri :)

Evet Türk askeri kahramandir ve bu ülkenin teminatidir. Bir kisinin hatasini tüm kuruma mal edebilecek kadar zihniyeti bozuk insanlarin olmasi ise üzücüdür. Suanda bile bu ülkede en cok güvenilen kurum askeriyedir.

Bu ülkede kac tane polis kac kisiyi vurdu kafasindan vurup oldurdu. Sebebi ise dur dedim durmadi kacti diyor. Ama nedense polise laf soyleyen yok asker birsey yapti mi bazilarina yaptigi seyler dokunuyor ki direk askerleri kotuluyor.

Tekrar dedigim gibi sahsin yaptigi dogru degildir ancak bir sahsin yaptigi davranis tüm kuruma mal edilemez eger oyle yapilabilseydi adam olduren polisler yüzünden tüm polislere buradan laf saydirmak gerekirdi.
 

pafter

Doçent
Katılım
25 Eylül 2007
Mesajlar
628
Reaksiyon puanı
4
Puanları
0
kahraman türk askeri :)

Bu genelleme yanlış.

O zaman bizde bireylerin her yaptığını kitlelere maal edelim toplu infaz olsun bitsin.

Ayrıca bu askerin bu yaptığı yanlış olabilir ama yaptığı bir çokta faydalı görevleri olduğuna inanıyorum, sonuç olarak sağduyulu davranması gereken yerde asker olduğunu unutup yanlış yaparak babalık hisleriyle hareket etmiş, bunu yapan nice babaların olduğunuda göz önüne getirirsek aynı sonuç çıkar ortaya.
 

fogu78

Doçent
Katılım
25 Haziran 2009
Mesajlar
634
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Olayın detaylarını bilmeden bu önyargılar neden anlayamadım.
Bir kaç parağraflık anlatım (kulaktan dolma) kimseye yargılama hakkı vermez.
 

zeroaxa

Profesör
Katılım
1 Nisan 2009
Mesajlar
1,644
Reaksiyon puanı
6
Puanları
218
belki gerçekten doğruyu söylüyordur bilemeyiz adalet tarafsız olmaktır
 
Üst